Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρία για τον πόλεμο ενάντια στα ''φρουτάκια''
  • [02] Στη Συρία από αύριο ο Κ. Στεφανόπουλος
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Πρωτόπαππα για τα ΜΜΕ
  • [04] Επερώτηση για τη βίλλα της Ελ. Παπαζώη
  • [05] Αμετακίνητη η Ινδία παρά τις εκκλήσεις του Πακιστάν
  • [06] Συμβούλιο Υπουργών Βιομηχανίας στην Ισπανία
  • [07] Ισπανική πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Επισκευή μηχανικών βλαβών μέσω διαδικτύου
  • [09] Αφήνει την υποκριτική ... η Πάμελα Αντερσον
  • [10] Oι γηραιότεροι νιόπαντροι του κόσμου
  • [11] Παντρεύεται η Ελ Μακφέρσον

    [01] Διαμαρτυρία για τον πόλεμο ενάντια στα ''φρουτάκια''

    Πηγή: ΑΠΕ 1/2/2002 5:28:00 μμ

    Εργαζόμενοι σε καταστήματα με "φρουτάκια" της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν σταματήσει ο πόλεμος εναντίον των παράνομων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο οποίος έχει συμπαρασύρει συλλήβδην τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με ηλεκτρονικά παιχνίδια, ακόμα και αυτούς που λειτουργούν νόμιμα.

    Ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες βρέθηκαν και ορισμένοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είναι όλοι παράνομοι, προσθέτοντας ότι για το κάθε μηχάνημα πληρώνουν φόρους 900 ευρώ ετησίως.

    Εντατικοί οι έλεγχοι στη Β. Ελλάδα

    Στο μεταξύ, σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό ιδιοκτητών καταστημάτων που έχουν μετατρέψει ηλεκτρονικά παιχνίδια σε τυχερά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν "κατεβάσει ρολά" προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους από άνδρες του ΣΔΟΕ, οι οποίοι δεσμεύουν τα μηχανήματα, προκειμένου να εξακριβώσουν αν πρόκειται για ηλεκτρονικά ή τυχερά παιχνίδια.

    Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν γύρω στα 3.000 καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια στα οποία απασχολούνται περίπου 12.000 εργαζόμενοι.

    [02] Στη Συρία από αύριο ο Κ. Στεφανόπουλος

    1/2/2002 4:38:00 μμ

    Διήμερη επίσκεψη στη Συρία, αρχίζει αύριο, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα Προέδρου Δημοκρατίας στην αραβική αυτή χώρα. Tον κ. Στεφανόπουλο θα συνοδεύσουν 43 Eλληνες επιχειρηματίες.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Πρωτόπαππα για τα ΜΜΕ

    1/2/2002 4:23:00 μμ

    Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Τύπου &amp; Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Τύπου, Χρήστο Πρωτόπαππα και τον υφυπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη. Ο κ. Πρωτόπαππας αμέσως μετά δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το θέμα που προκύπτει με το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος και που αναφέρεται στο ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτήτη -ραδιοτηελοπτικού μέσου και οικονομικής σχέσης με το δημόσιο. Ο υπουργός Τύπου επεσήμανε ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έρθει προς συζήτηση στα κυβερνητικά όργανα.

    Το ΕΣΡ εξετάζει το φάκελο του ''Εξτρα''

    Εξάλλου, ο κ. Πρωτόπαππας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα υπογράμμισε ότι η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού απηχεί τη σημερινή κατάσταση.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Πρέδρος του ΕΣΡ ζήτησε από το υπουργείο Τύπου το φάκελο του τηλεοπτικού καναλιού "Εξτρα", προκειμένου να τον εξετάσει. Υπενθυμίζουμε ότι το "Εξτρα" είχε υποβάλει αίτημα άδειας περιφερειακή εμβέλεια, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είχε εξεταστεί από το Υπουργείο Τύπου καθώς, αυτή τη στιγμή ασχολείται με τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Πρωτόπαππας υπέγραψε σήμερα την απόφαση ελέγχου νομιμότητας που ασκήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου επί της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας Ραδιοφωνικών Σταθμών στο νομό Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας που κατήρτισε το ΕΣΡ για τους 47 υποψήφιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και έτσι ολοκληρώθηκε το διαγωνιστικό σκέλος της αδειοδοτικής διαδικασίας για το νομό Θεσσαλονίκης. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών θα προβούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξέταση της τεχνικής επάρκειας των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Θεσσαλονίκης που επελέγησαν με την ανωτέρω διαγωνιστική διαδικασία.

    [04] Επερώτηση για τη βίλλα της Ελ. Παπαζώη

    1/2/2002 2:47:00 μμ

    Τρεις φορές προσπάθησε να απαντήσει στη Βουλή, η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη για το θέμα της βίλλας της στη Σαντορίνη, ύστερα από επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ., αλλά δεν το κατόρθωσε καθώς η συγκίνηση δεν την άφηνε να μιλήσει.

    Ο βουλευτής της Ν.Δ. Απόστολος Ανδρεουλάκος είπε ότι πιστεύει πως η κ. Παπαζώη δεν παρανόμησε συνειδητά αλλά παρ' όλα αυτά θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Η κ.Παπαζώη υποστήριξε ότι εξαπολύθηκε εναντίον της συκοφαντική εκστρατεία εξαιτίας του γεγονότος ότι το 1994 είχε την πρωτοβουλία να ανακαλέσει 250 παράνομες οικοδομικές άδειες στην Σαντορίνη. Επίσης, είπε ότι δεν πρόκειται για βίλλα, αλλά γιά ένα σπίτι 108 τετραγωνικών που απέκτησε το 1977, πριν αναμειχθεί με την πολιτική.

    [05] Αμετακίνητη η Ινδία παρά τις εκκλήσεις του Πακιστάν

    1/2/2002 4:33:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις του Πακιστάν για συνομιλίες, προκειμένου να τερματιστεί η επικίνδυνη στρατιωτική αντιπαράθεση, υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος στο παρελθόν απέβη ανώφελος. Ο Βατζπαγί επανέλαβε και σήμερα ότι το Κασμίρ ήταν και θα παραμείνει αναπόσπαστο τμήμα της Ινδίας.

    Ειρηνευτικές προσπάθειες

    Ο Ινδός πρωθυπουργός υπενθύμισε τη μετάβασή του το 1999 στην Λαχόρη, στο Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, μετά το ταξίδι εξτρεμιστές διείσδυσαν από το Πακιστάν στην ορεινή περιοχή Καργκίλ στο -υπό ινδική διοίκηση- Κασμίρ και σχεδόν προκάλεσαν πόλεμο.

    Οι δύο χώρες είχαν επίσης μία συνοδο κορυφής τον περασμένο Ιούλιο που κατέληξε σε αδιέξοδο σχετικά με το μέλλον του Κασμίρ. Η Ινδία και το Πακιστάν έχουν εμπλακεί σε αντιπαράθεση εξαιτίας των κατηγοριών της κυβέρνησης του Νέου Δελχί ότι το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει "τη διασυνοριακή τρομοκρατία" εξοπλίζοντας τους αντάρτες που μάχονται την ινδική διακυβέρνηση στην περιοχή του Κασμίρ.

    [06] Συμβούλιο Υπουργών Βιομηχανίας στην Ισπανία

    1/2/2002 7:10:00 μμ

    Ο Yπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος συμμετείχε σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Βιομηχανίας και Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χερώνα της Ισπανίας.

    Υπάρχει δυσκολία στη μέτρηση της ''αποτυχίας της αγοράς''

    Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το θέμα της αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών κρατικής ενίσχυσης, που στοχεύουν στη δημιουργία ιδιωτικών επενδύσεων για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία τόνισε ότι:

    "Τα αποτελέσματα των μελετών, έδειξαν ότι υπάρχει δυσκολία στη μέτρηση της "αποτυχίας της αγοράς" στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη, η οποία οδηγεί σε κρατικές διορθωτικές κινήσεις και μηχανισμούς στήριξης".

    Ακόμη, διευκρίνισε ότι υπάρχει δυσκολία στο να μετρηθεί το οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα των μηχανισμών στήριξης από το κράτος της Έρευνας-Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, όπως είναι οι επιχορηγήσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, δάνεια κρατικές εγγυήσεις κ.λ.π. Κανένας μηχανισμός από μόνος του δεν μπορεί να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

    Η επιτυχημένη μίξη των διαφόρων μηχανισμών υποστήριξης της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, καθώς και η εφαρμογή τους ανάλογα με τις συνθήκες και τις συγκεκριμένες ανάγκες είναι το ζητούμενο. Ιδιαίτερα όσον αφορά την καινοτομία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες που την επηρεάζουν ή και την στηρίζουν οι οποίοι δεν είναι οικονομικοί, αλλά σχετίζονται με τις κοινωνικές συνθήκες.

    Ακόμη, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν είναι η δικτύωση των φορέων καινοτομίας, οι μηχανισμοί πληροφόρησης από το κράτος, η δημιουργία οργανώσεων από διάφορες εμπλεκόμενες ομάδες.

    Είναι λοιπόν προφανής η ανάγκη μιας αντιδογματικής προσέγγισης που θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη τις ιδιομορφίες κάθε χώρας.

    Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και επομένως είναι απαραίτητο να υπάρξουν μηχανισμοί στήριξης της Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, που να ανταποκρίνονται στις ιδιομορφίες των επιχειρήσεων αυτών.

    Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι "πιστεύουμε το γραμμικό μοντέλο της σχέσης έρευνας-οικονομίας (βασική έρευνα, βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη) δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες απαιτήσεις. Χρειάζεται περισσότερη ευελιξία, για να αντιμετωπίζονται τα διαρθρωτικά προβλήματα, να προωθηθεί η διασύνδεση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση και διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων".

    Σημαντικό είναι να υπάρξει διαφοροποίηση του ύψους επιχορήγησης ανάλογα με το μέγεθος της μικρομεσαίας επιχείρησης.

    Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1-9 ατόμων, θα μπορούσε να προβλεφθεί πολύ πιο ευνοϊκό πλαίσιο.

    Σε εθνικό επίπεδο η πολιτική της χώρας μας στον τομέα της Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας για την επόμενη πενταετία, εναρμονιζόμενη απόλυτα με τις επιταγές της Λισσαβόνας: επιδιώκει τη μεγέθυνση, αλλά ταυτόχρονα και την εξισορρόπηση του ελληνικού συστήματος, δίνοντας προτεραιότητα στις παρεμβάσεις, που αφορούν στις επιχειρήσεις, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

    Όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας των ερευνητών αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία "κλειδιά" για την επιτυχία του οράματος της Λισσαβόνας και τη δημιουργία μιας πραγματικά ευρωπαϊκής επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας και την εγκαθίδρυση μιας αμφίδρομης σχέση έρευνας και παραγωγής.

    Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον η κινητικότητα δεν αποτελεί μόνον ένα αποτελεσματικό τρόπο κατάρτισης των ερευνητών και διάδοσης της γνώσης, αλλά και ένα μέσο μεταφοράς γνώσεων και τεχνολογίας τόσο μεταξύ κρατών και περιφερειών όσο και μεταξύ των ακαδημαϊκών κέντρων και των επιχειρήσεων.

    Η Ελλάδα έχει ήδη προσφέρει από το καλύτερο επιστημονικό της δυναμικό στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα. Ως χώρα υποστηρίζουμε σθεναρά τις δράσεις κινητικότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως ως προς την αμφίδρομη ροή της.

    Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι "σε ό,τι αφορά στην κάθετη κινητικότητα των δύο πόλων, ερευνητικό-παραγωγικό, τα κυριότερα εμπόδια που εντοπίστηκαν εστιάζονται στο επίπεδο των διαφορών στη μισθοδοσία, καθώς και στη μεταφορά δικαιωμάτων συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης. Έτσι, θα πρέπει να σχεδιαστούν δράσεις για μια συνεχή και αμφίδρομη ανταλλαγή επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό χώρο προς τις επιχειρήσεις και αντίστροφα, με κοινά ερευνητικά προγράμματα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ερευνητών στις επιχειρήσεις κλπ".

    Τέλος, όσον αφορά τη βελτίωση του καθεστώτος πνευματικής ιδιοκτησίας για την αριστοποίηση της ροής των γνώσεων και της μεταφοράς τεχνολογίας στην κοινωνία της γνώσης, η χώρα μας υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η προσαρμογή του συστήματος προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στις ανάγκες της δημιουργίας εταιρειών έντασης γνώσης και ιδιαίτερα στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της πληροφορικής.

    Στον τομέα της προστασίας των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί εάν η πρακτική που ακολουθείται σήμερα είναι ικανοποιητική, συμβάλλει στην τεχνολογική πρόοδο στον τομέα αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το θέμα της προστασίας των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Είναι επίσης σημαντικό να τεθούν και να διευθετηθούν με διαφάνεια τα προβλήματα πνευματικής ιδιοκτησίας που παρουσιάζονται κατά τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών κέντρων.

    Η επίλυση των προβλημάτων συνδέεται και με την προώθηση της δημιουργίας spin off εταιρειών, που θα αξιοποιούν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων των εν λόγω επενδυτικών κέντρων.

    Ίσως θα είναι χρήσιμο να ζητείται από τα Πανεπιστήμια η σύνταξη κανονισμών σχετικά με τη διευθέτηση των πνευματικών δικαιωμάτων μεταξύ του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού των ερευνητικών κέντρων.

    Σε αυτό το σημείο η χώρα μας συμφωνεί με την αναγκαιότητα εντοπισμού και χρήσης των καλύτερων πρακτικών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [07] Ισπανική πρωτοπορία στη Θεσσαλονίκη

    1/2/2002 2:59:00 μμ

    Το Μακεδονικό Μουσείο

    Σύγχρονης Τέχνης

    Έναν από τους σημαντικότερους Ελληνες καλλιτέχνες της ευρωπαικής Τέχνης-τον Δημήτρη Περδικίδη (1922-1989) που έζησε και δημιούργησε στην Ισπανία συμβάλλοντας με το έργο του στη λεγόμενη "ισπανική πρωτοπορία" παρουσιάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Περδικίδης, έζησε στη Μαδρίτη συμμετέχοντας ενεργά στα κινήματα που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της σύγχρονης ισπανικής τέχνης χωρίς ωστόσο να απαρνηθεί ποτέ την ιδιαιτερότητα της καταγωγής του. Οι μνήμες της δικτατορίας είναι ζωντανές στους πίνακες του, ενώ η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου είναι αφετηρία μιας σειράς εικαστικών σχολίων του πάνω στο νόημα της "Ρωμιοσύνης".

    Η έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή από τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και θα διαρκέσει ως τις 12 Μαίου, πλαισιώνεται από σπάνιο υλικό ντοκουμέντων (φωτογραφίες, κείμενα-μαρτυρίες πολιτικών γεγονότων, δημοσιεύματα εφημερίδων κ.α) καθώς και από πρωτότυπα βίντεο με θέματα το χρονικό της ισπανικής πρωτοπορίας (δεκαετίες '60 και '70) και ντοκουμέντα της στρατευμένης τέχνης του Δημήτρη Περδικίδη και της εξέλιξης του έργου του καλλιτέχνη.

    [08] Επισκευή μηχανικών βλαβών μέσω διαδικτύου

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 1/2/2002 2:02:00 μμ

    Στην ανάπτυξη ενός συστήματος διάγνωσης και επισκευής μηχανικών βλαβών που θα βασίζεται στο διαδίκτυο προχωρά η Γαλλική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Peugeot, σε συνεργασία με την Αμερικανική εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών ΙΒΜ. Σκοπός του νέου συστήματος είναι όταν ένα αυτοκίνητο της εταιρείας παρουσιάσει βλάβη ο τεχνικός της Peugeot, να έχει την δυνατότητα να συνδεθεί μέσω του Διαδικτύου με έναν κεντρικό υπολογιστή όπου σε μία βάση δεδομένων θα έχει καταγραφεί το ιστορικό του οχήματος.

    Ο κεντρικός υπολογιστής μετά θα είναι σε θέση είτε να προσδιορίσει τη βλάβη αυτόματα, ή μέσω μιας σειράς δοκιμών να οδηγήσει τον τεχνικό στη σωστή διάγνωση του προβλήματος και την άμεση επίλυση του.

    Μετά την επισκευή σ΄ένα αρχείο θα διατηρείται τόσο το ιστορικό της βλάβης όσο και των μέτρων που χρειάστηκαν για την επισκευή της.

    Το σύστημα είναι " self learning" και θα μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που αποθηκεύτηκαν όταν προκύπτει ένα παρόμοιο πρόβλημα, ενώ αναμένεται να μειώσει αισθητά τις δαπάνες εξουσιοδότησης, δαπάνες εργασίας, και τον χρόνο που χρειάζεται για την επισκευή, των οχημάτων.

    Στόχος του προγράμματος είναι αρχικά να καλυφθούν από το σύστημα, περίπου 1.5 εκατομμύριο αυτοκίνητα της εταιρείας παγκοσμίως αλλά και να εντάσσονται σε αυτό και τα 8.000 νέα μοντέλα που παράγονται κάθε ημέρα.

    [09] Αφήνει την υποκριτική ... η Πάμελα Αντερσον

    1/2/2002 7:29:00 μμ

    Η αμερικανίδα σταρ της τηλεοπτικής σειράς "Baywatch" Πάμελα Αντερσον δήλωσε σήμερα ότι θα θέλει ν'αποσυρθεί από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και ότι μελλοντικά ίσως κάνει εμφανίσεις ως στριπτιζέζ στις συναυλίες του φίλου της Κιντ Ροκ.

    Η πανέμορφη Πάμελα Αντερσον που έχει δεσμό με τον 31 ετών τραγουδιστή της ροκ από τον περασμένο Απρίλιο έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό μαγκαζίνο.

    Η πρώην "πλέιμειτ" του ανδρικού περιοδικού "Πλέιμποϊ" δήλωσε ότι "Θέλω πραγματικά να σταματήσω τα πάντα και να είμαι μαζί με τους δυό γιούς μου Μπράντον και Ντίλαν. Είχα βάλει πολλά πράγματα και τρέλα στη ζωή μου. Τώρα είναι καιρός να κάνω τη ζωή μου πιο απλή. Μέσα σε δύο χρόνια θα αποσυρθώ".

    Η γεννημένη στον Καναδά Πάμελα έγινε διάσημη ως η πληθωρική πρωταγωνίστρια της σειράς "Baywatch" που υποδυόταν την αλάνθαστη ναυαγοσώστρια.

    Η 34χρονη ηθοποιός μιλώντας για το φίλο της από το Ντιτρόιτ που το πραγματικό του όνομα είναι Μπομπ Ρίτσι είπε ότι: "Είναι το καλύτερο πρόσωπο που έχω γνωρίσει ποτέ. Είναι τα πάντα. Είναι ο ροκ σταρ, πατέρας, εραστής, είναι αξιολάτρευτος".

    [10] Oι γηραιότεροι νιόπαντροι του κόσμου

    1/2/2002 7:46:00 μμ

    Οι γηραιότεροι νιόπαντροι του κόσμου σε λίγες ώρες θα είναι γεγονός. Ο Φρανσουά, 96 ετών και η αγαπημένη του Μαντλέν, 94 χρόνων, παντρεύονται σήμερα, σε αίθουσα του οίκου ευγηρίας όπου ζούν στην πόλη Κλαπιέρ της νότιας Γαλλίας, δήλωσε ο διευθυντής του γηροκομείου Μισέλ Εμονετί.

    Ο διευθυντής του γηροκομείου Μισέλ Εμονετί είχε απευθυνθεί στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, για να διαπιστώσει εάν η Μαντλέν και ο Φρανσουά θα σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των πιο ηλικιωμένων νιόπαντρων. Η απάντηση έφθασε χθες.

    Μόλις σταλεί η ληξιαρχική πράξη γάμου και μια φωτογραφία από τη γαμήλια τελετή, τα ονόματα του Φρανσουά και της Μαντλέν θα μπορούν στο βιβλίο Γκίνες και θα ανακηρυχθούν το γηραιότερο ζευγάρι νιόπαντρων στον κόσμο.

    Ο Φρανσουά Φερναντέζ, χήρος, και η μέλλουσα σύζυγός του Μαντλέν, διαζευγμένη, ζουν στον οίκο ευγηρίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

    [11] Παντρεύεται η Ελ Μακφέρσον

    1/2/2002 7:11:00 μμ

    Η πανέμορφη Ελ Μακφέρσον θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, γαλλοελβετό τραπεζίτη Αρπάντ Μπισόν, μετέδωσαν σήμερα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Η 37χρονη καλλονή, από την Αυστραλία γνωστή ως "Το Σώμα" φωτογραφήθηκε αυτή την εβδομάδα σε εγκαίνια έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, φορώντας ένα μεγάλο δακτυλίδι αρραβώνων.

    Ο μάνατζερ της Στιούαρτ Κάμερον επιβεβαίωσε στην εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ" ότι το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στις Μπαχάμες στις 9 Ιανουαρίου όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοκές, ενώ διέψευσε έντονες φήμες που ήθελαν τη Μακφέρσον ξανά έγκυο.

    Ήδη το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός που ζει στο Λονδίνο και ο 38χρονος Μπισόν έχουν ένα γιό τεσσάρων μηνών, τον Φλιν.

    Η Ελ είχε δηλώσει παλιότερα σε αυστραλιανή εφημερίδα ότι θα ήθελε να κάνει και άλλα παιδιά.

    Το διάσημο μοντέλο που κάποτε είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ για να σπουδάσει νομικά, στηρίχτηκε στη φήμη της και έκανε μια πολύ πετυχημένη επιχειρηματική καριέρα δημιουργώντας δική της σειρά γυναικείων εσωρούχων και εμπορευόμενη γυναικεία είδη και βιντεοταινίες για αδυνάτσμα.

    Κατάφερε επίσης να περάσει από το μόντελινγκ στην υποκριτική με τις εμφανίσεις της στην αμερικανική σειρά "Φίλοι".

    Ο γάμος της με τον τραπεζίτη θα είναι ο δεύτερος.

    Στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο της φωτογράφο Ζιλ Μπεσιμόν αλλά μετά τρία χρόνια έγγαμου βίου το ζευγάρι χώρισε. Αρκετό καιρό πριν γνωριστεί με τον Μπισόν είχε σχέση με τον πρώην σύζυγο της Μαντόνα Σον Πεν και το μεγιστάνα Τιμ Τζέφρις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 February 2002 - 17:58:27 UTC