Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες ρυθμίσεις για διαφάνεια στα ΜΜΕ
  • [02] Επαφές Σημίτη στη Ρουμανία
  • [03] Αγορά στρατιωτικού υλικού από ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ
  • [04] Απεργία ΟΛΜΕ την Παρασκευή
  • [05] Σε απεργία οι μηχανικοί του δημοσίου
  • [06] Στη Λάρισα σήμερα ο Τόμας Μίλερ
  • [07] Συνάντηση Λαλιώτη με ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ
  • [08] Ετοιμες το 2004 οι νέες συγκοινωνίες
  • [09] Στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος
  • [10] Επίθεση Φλωράκη για στάση Πολιτείας για Αντίσταση
  • [11] Κάλεσμα Καρζάι για την ανοικοδόμηση της χώρας
  • [12] Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές στην Αργεντινή
  • [13] Μακελειό σε δικαστήριο στη Μ. Ανατολή
  • [14] Εξαγγελίες Τζοχατζόπουλου για ΕΤΒΑ
  • [15] Εξαγγελίες για ανάπτυξη του τουρισμού
  • [16] Ενημέρωση ΔΟΕ για τα Ολυμπιακά Εργα
  • [17] Προσπαθεί να σώσει τον γάμο του ο Τζόρνταν

    [01] Νέες ρυθμίσεις για διαφάνεια στα ΜΜΕ

    5/2/2002 5:38:00 μμ

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα θέματα των ΜΜΕ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για καταπολέμηση όσων απεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών και εξαπολύουν αήθεις επιθέσεις κατά των θεσμών.

    Εχουμε μάθει, είπε ο κ. Πρωτόπαπας να προχωρούμε μέσα από τις αντιδράσεις. Η νομοθετική μας ρύθμιση για το ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης και επιχειρηματία εργολήπτη είναι αδιαπραγμάτευτη. Στα θέματα της δεοντολογίας θα υπάρξει μεγαλύτερη άνεση διαλόγου, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα η κυβερνητική επιτροπή θα συζητήσει τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού Τύπου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει τον πολιτικό βίο. Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι θα ξεκινήσει διάλογος για την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας.

    Μέτρα γιά τη διευθέτηση του άναρχου μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται, ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας και Προκόπης Παυλόπουλος με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσαν σήμερα,στη Βουλή.

    Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι για όλες τις πρόσφατες υποθέσεις έχει επιληφθεί το πειθαρχικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών και αφού προηγηθεί έλεγχος θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

    [02] Επαφές Σημίτη στη Ρουμανία

    5/2/2002 5:58:00 μμ

    Την ανάγκη θεσμοθέτησης μονιμότερης συνεργασίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη υπογράμμισε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου και τον Πρωθυπουργό Αντριάν Ναστάζε. Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Ρουμανίας να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

    Οικονομική ενίσχυση Ρουμανίας από την Ελλαδα

    Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε επίσης την οικονομική ενίσχυση της Ρουμανίας με 70 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του ελληνικού σχεδίου για την οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δυο χωρών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης.

    Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας χαιρέτισε την Ελληνική υποστήριξη και επισήμανε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

    Με θερμά λόγια ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Ελλάδας τον κ. Σημίτη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας και υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν οι δυο χώρες να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό ρουμάνων που θα έρχονται στην Ελλάδα για εργασία προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

    [03] Αγορά στρατιωτικού υλικού από ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ

    5/2/2002 3:46:00 μμ

    Την υπογραφή συμβάσεων, ύψους 100 δισ. δρχ. με την ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΒΟ για αγορά εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Η σημαντική εξαγγελία έγινε κατά την τελετή κοπής της πίτας των δύο εταιριών, οι οποίες εδώ και λίγες βδομάδες συστεγάζονται. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα επιδιωχθεί η ενοποίηση των δύο εταιριών.

    [04] Απεργία ΟΛΜΕ την Παρασκευή

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 3:08:00 μμ

    Με κύριο αίτημα την αύξηση των μισθών τους κατά 25%, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κήρυξαν, για την Παρασκευή, 24ωρη απεργία, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας, ανέπτυξε το πλαίσιο με το οποίο οι καθηγητές κατέρχονται στην 24ωρη απεργία, τονίζοντας ότι, εφόσον δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, θα συνεχιστούν οι συνελεύσεις των καθηγητών για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

    H OΛΜΕ θα έρθει σε επαφή και με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση από το σύνολο των εκπαιδευτικών της βασικής εκπαίδευσης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τσούλια, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, πλήρη σύνταξη, που θα ανέρχεται στο 80% του καταληκτικού μισθού, στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας και θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια.

    Αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ για την παιδεία, μαζικούς διορισμούς με την κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων και των αναπληρωτών, όπως και την κατάργηση του ΑΣΕΠ.

    Παράλληλα ζητούν η αξιολόγηση των καθηγητών να μη συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη τους, να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β΄ και Γ΄ λυκείου, να αποσυνδεθεί η βασική εκπαίδευση από το σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να αναβαθμιστεί η τεχνολογική εκπαίδευση και να επανέλθει ο θεσμός των επαναξεταστέων μαθητών για τις τάξεις του λυκείου.

    [05] Σε απεργία οι μηχανικοί του δημοσίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 5:40:00 μμ

    Δύο τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας αύριο και την επόμενη Τετάρτη, από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι μηχανικοί του δημοσίου διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους. Στη διάρκεια αυτή θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν και δημοπρασίες επιλεγμένων έργων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

    [06] Στη Λάρισα σήμερα ο Τόμας Μίλερ

    5/2/2002 3:39:00 μμ

    Τις εγκαταστάσεις του Νατοϊκού Στρατηγείου στη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τόμας Μίλερ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο αμερικανός αξιωματούχος θα έχει και εθιμοτυπική συνάντηση με το νομάρχη Λάρισας, Γιάννη Φλώρο. Το Σάββατο ο κ. Μίλερ θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

    [07] Συνάντηση Λαλιώτη με ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 2:54:00 μμ

    Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών συναντήθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης. Νωρίτερα, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και συζήτησε με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών. Οι συναντήσεις εντάσσονται στον κύκλο των επαφών του ΠΑΣΟΚ με τους κοινωνικούς εταίρους.

    [08] Ετοιμες το 2004 οι νέες συγκοινωνίες

    5/2/2002 1:42:00 μμ

    Ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της χώρας αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Εκεί θα διασταυρώνονται ο προαστιακός σιδηρόδρομος και το μετρό, ενώ θα υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς των λεωφορείων, καθώς και πάρκινγκ για 1.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από τον Σταυρό το μετρό θα γίνεται υπέργειο και θα φτάνει έως το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [09] Στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος

    5/2/2002 3:41:00 μμ

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Χριστοδουλος.

    Το ταξίδι είχε αναβληθεί δυο φορές στο παρελθόν.

    [10] Επίθεση Φλωράκη για στάση Πολιτείας για Αντίσταση

    5/2/2002 3:11:00 μμ

    Επικριτικός για τη στάση της Πολιτείας γενικά σε ζητήματα συναφή με την Εθνική Αντίσταση, εμφανίστηκε σήμερα ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης. "Οτι σχετίζεται με την Εθνική Αντίσταση οι κρατούντες δεν θέλουν να προβάλλεται, γιατί δίχως αντίσταση θα μπορούμε να δεχόμαστε τους Αμερικανούς", δήλωσε ο κ. Φλωράκης, μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων. Ερωτηθείς για το ποιος υποκίνησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Φλωράκης απάντησε: "Αυτοί που έχουν συμφέρον να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα προβλήματά του".

    [11] Κάλεσμα Καρζάι για την ανοικοδόμηση της χώρας

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 7:04:00 μμ

    Στην Καμπούλ, ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι ύψωσε μόνος του τη νέα σημαία της χώρας στο προεδρικό μέγαρο, καλώντας τους συμπατριώτες του να "πάρουν στα χέρια τους" την υπόθεση της ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν. "Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα. Ελπίζω ότι η ειρήνη θα εδραιωθεί για πάντα" τόνισε ο Καρζάι πριν υψώσει τη σημαία για πρώτη φορά από τις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του.

    Προσπάθειες για επιβολή της τάξης

    Χωρίς εθνικό στρατό και με τους άνδρες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης περιορισμένους στην Καμπούλ και τα περιχωρά της, η προσωρινή κυβέρνηση του Χαμίντ ΚαρζάΪ καταβάλλει προσπάθειες για να επιβάλλει την εξουσία και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου συνεχίζουν να δρουν αντίπαλες φατρίες.

    Στην πόλη Γκαρντέζ , πρωτεύουσα του Ανατολικού Αφγανιστάν ,η κατάσταση είναι υπό έλεγχο μετά από τις συγκρούσεις της περασμένης εβδομάδας μεταξύ αντιπάλων ομάδων, συγκρούσεις κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 60 μαχητές, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μέχρι την Παρασκευή, μετά από τη μεσολάβηση κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

    Τραγική η κατάσταση στις ορεινές περιόχες

    Την ίδια ώρα, τραγικές στιγμές περνούν οι κάτοικοι ορισμένων ορεινών περιοχών ,όπου, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας , πολλοί είναι αυτοί που πεθαίνουν από την πείνα εξ αιτίας της πολύχρονης ξηρασίας και του πολέμου ,που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η σοδειά τους.

    Οι περιοχές αυτές είναι δύσβατες και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

    Οπως αφηγείται δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας " Γκάρντιαν" ,ο οποίος έφθασε στο ορεινό χωριό Σία Σάνχ ,τα μισά από τα σπίτια εκεί, είναι ερειπωμένα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν πεθάνει από πείνα ,ενώ όσοι έχουν επιζήσει τρέφονται μόνο με χορτάρι. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς αναγκάζονται να πωλήσουν τα κορίτσια τους ως νύφες με αντάλλαγμα μικρές ποσότητες σιτηρών.

    [12] Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές στην Αργεντινή

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 4:28:00 μμ

    Στις 14 Σεπτεμβρίου 2003, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Εντουάρντο Ντουάλντε μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό, προσθέτοντας πως στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα απαγορεύεται στα πολιτικά κόμματα να μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα από τους ραδιοφωνικούς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Εντουάρντο Ντουάλντε εξελέγη την 1η Ιανουαρίου στην προεδρία από το Κογκρέσο της Αργεντινής για να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία που είχε ξεκινήσει ο Φερνάντο ντε λα Ρούα.

    [13] Μακελειό σε δικαστήριο στη Μ. Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 4:23:00 μμ

    Σε αίθουσα δικαστηρίου της πόλης Τζενίν εισέβαλαν Παλαιστίνιοι ένοπλοι μασκοφόροι και πυροβόλησαν τρεις άνδρες που πριν από λίγα λεπτά της ώρας είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός αξιωματικού των υπηρεσιών ασφαλείας, που ενεχόταν σε δολοφονίες παλαιστινίων και είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με το Ισραήλ. Ακολούθησε μακελειό καθώς όπως ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες εκατοντάδες Παλαιστίνιοι μαζί με τους ενόπλους διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό κι όρμησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

    Πιέσεις Πάουελ προς Παλαιστινίους

    Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Υμπέρ Βεντρίν υπογράμμισε ότι η πολιτική που έχει στόχο την εξάλειψη της Παλαιστινιακής Αρχής είναι κακή πολιτική και η Ευρώπη δεν μπορεί να υποστηρίξει μια πολιτική που καταστρέφει όσα έγιναν στο Οσλο και την Μαδρίτη.

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ, που συναντήθηκε χθες βράδυ με τον επικεφαλής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, Αχμαντ Κορέι, του επανέλαβε το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον Γιάσερ Αραφάτ να αναλάβει αμετάκλητες αποφάσεις για να σταματήσει η βία και η τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και να αποτραπούν νέες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών αμάχων.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος άφησε, ωστόσο, να διαφανεί πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αλλαγή στον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Παλαιστινιακή Αρχή, στην οποία επιρρίπτουν την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Μεθαύριο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα συναντηθεί για τέταρτη φορά μέσα σ' ένα χρόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους στο Λευκό Οίκο, ενώ αντίθετα ο Γιάσερ Αραφάτ δεν έχει γίνει δεκτός ούτε μια φορά στο διάστημα της προεδρίας του Τζορτζ Μπους.

    Ενταση στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν

    ΟΑχμαντ Κορέι

    Κι ενώ οι δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Πέρες κατά της στάσης της Τεχεράνης έχουν ανεβάσει τους τόνους στις σχέσεις του Ιράν με το Ισραήλ, ο Ιρανός Υπουργός Αμυνας δήλωσε σήμερα στο αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα να μην διανοηθεί το Ισραήλ να επιτεθεί κατά του πυρηνικού του εργοστασίου στο Μπουσέρ, γιατί σ' αυτή την περίπτωση η ισλαμική Δημοκρατία θα προχωρήσει σε αντίποινα που δεν μπορούν να φανταστούν.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ αρνείται πως έχει μια τέτοια πρόθεση, ενώ δυο ισραηλινοί στρατηγοί κατηγόρησαν την Τεχεράνη ότι ωθεί την Χεζμπολάχ να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στο Λίβανο, εκτός από την Ιντιφάντα, τονίζοντας πως και πάλι ο Λίβανος έχει γίνει κέντρο αντι-ισραηλινών επιθέσεων.

    Οι εκτιμήσεις αυτές συμπίπτουν με την αύξηση των αμερικανικών πιέσεων προς την Τεχεράνη αλλά και τη Βαγδάτη να σταματήσει την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής.

    Σήμερα το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν πρότεινε διάλογο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, χωρίς όμως να κάνει γνωστές τις λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας, ούτε εάν η προσφορά του Ιράκ σημαίνει και επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.

    Ο Κόφι Ανάν την αντιμετώπισε πάντως θετικά και ζήτησε να δεχθεί μία αντιπροσωπεία, ώστε "να συζητήσει την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    [14] Εξαγγελίες Τζοχατζόπουλου για ΕΤΒΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 5:48:00 μμ

    Τη σύσταση εταιρείας με ποσοστό συμμετοχής 51% του Δημοσίου και 49% της τράπεζας Πειραιώς, η οποία θα διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία της ΕΤΒΑ αξίας 60 δισ. ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος. Για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων των Ελληνικών Πετρελαίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι για μεν τα ΕΛΠΕ θα υποβληθούν οι οικονομικές συμμετοχές των τριών υποψηφείων επενδυτών στις αρχές Μαρτίου και η πώληση του 23% θα ολοκληρωθεί έως το Πάσχα. Για δε τα Ναυπηγεία είπε ότι η γερμανική κοινοπραξία θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις των Ναυπηγείων.

    [15] Εξαγγελίες για ανάπτυξη του τουρισμού

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 3:20:00 μμ

    Την ιδιωτικοποίηση μαρίνων και ακτών, τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου και την αξιοποίηση με το καλύτερο δυνατό τρόπο του καζίνο της Πάρνηθας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέφερε επίσης, ότι οι δύο προσφορές για το καζίνο της Πάρνηθας είναι νόμιμες και η διοίκηση του ΕΟΤ θα διαπραγματευτεί με τους δύο υποψήφιους το σχέδιο της σύμβασης που θα υπογράψει, ενώ τόνισε ότι θα εκσυγχρονιστούν όλα τα τελεφερίκ της χώρας, τα κέντρα τουρισμού, υγείας και ιαματικές πηγές.

    Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στον ορειβατικό τουρισμό και θα γίνει προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό που διερευνούν τρόπους προσέλκυσης τουριστών τρίτης ηλικίας με προγραμματικές συμφωνίες τις οποίες θα συνάψουν με μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα αναβαθμιστούν όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί.

    [16] Ενημέρωση ΔΟΕ για τα Ολυμπιακά Εργα

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 5:32:00 μμ

    Την αξιόλογη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Εργων τόνισε σήμερα η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την παρουσίαση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στην 113η Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ. Τα μέλη της ΔΟΕ ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των κατασκευαστικών έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο προχωρά ταχύτερα και από τα χρονοδιαγράμματα.

    Κατά την διάρκεια της συνόδου οι "Αθάνατοι", ενημερώθηκαν επίσης για την υποδομή των μεταφορών, θέμα στο οποίο εστίασαν το ενδιαφέρον τους τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο.

    Ακόμη έγινε αναλυτική ενημέρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα, το ημερολόγιο των προολυμπιακών διοργανώσεων (Test Events), τις σχέσεις με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, τις λειτουργίες εγκαταστάσεων, τα συστήματα διαχείρισης και προϋπολογισμού, τη διαμονή, την επικοινωνία, καθώς και για την επιτυχία του χορηγικού προγράμματος το οποίο έχει ήδη καλυφθεί.

    Τέλος, έγινε αναφορά στα σχέδια ασφαλείας για το 2004, ενώ επισημάνθηκε ότι για την ασφάλεια των Αγώνων έχουν δεσμευτεί 600 εκατομμύρια δολάρια, έχουν υπογραφεί 37 συμφωνίες και υπάρχει συνεχής διεθνής συνεργασία, μεταξύ άλλων και με την Ιντερπόλ.

    [17] Προσπαθεί να σώσει τον γάμο του ο Τζόρνταν

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 3:30:00 μμ

    Αλλη μια προσπάθεια αποφάσισαν να καταβάλλουν για να σώσουν τον γάμο τους, ο σούπερσταρ του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και η επί 12ετίας συζυγός του Χουανίτα. Έτσι η Χουανίτα απέσυρε την αίτηση διαζυγίου, που είχε υποβάλει, αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε το ζευγάρι.

    Στη 13η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ ο Τζόρνταν

    Ο δικηγόρος του ζεύγους Τζόρνταν διευκρίνισε ότι:

    " Αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε μια συμφιλίωση και οι προσπάθειες μας θα ενισχυθούν εαν γίνει σεβαστή η προσωπική μας ζωή ".

    Η 42χρονη Χουανίτα Τζόρνταν, στην αίτηση του διαζυγίου επικαλείτο αγεφύρωτες διαφορές με τον 38χρονο Μάικλ.

    Το ζευγάρι που είχε παντρευτεί στο Λας Βέγκας το 1989, έχει τρία παιδιά. Στην ίδια αίτηση η Χουανίτα ζητούσε να αναλάβει την επιμέλεια και των τριών παιδιών, να παραμείνει στην κατοχή της το σπίτι με το οικόπεδο των 2.300 τετραγωνικών μέτρων στο προάστιο Χάιλαντ του Σικάγου και να γίνει "ισότιμη" διανομή των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων, που έχει αποκτήσει το ζεύγος κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του, καθώς και να της καταβληθεί διατροφή, το ύψος της οποίας δεν διευκρινίζεται.

    Η περιουσία των Τζόρνταν, η οποία έχει αποκτηθεί κυρίως από τις αμοιβές του Μάικλ απο το μπάσκετ, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού "Fortune" ανερχόταν πέρυσι σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

    Το εισόδημα του κατατάσει τον Τζόρνταν στη 13η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ κάτω των 40 χρόνων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 February 2002 - 17:54:14 UTC