Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου- με ξένους πρεσβευτές
  • [02] Επίθεση ΝΔ κατά κυβέρνησης για τη διαφθορά
  • [03] Σύσκεψη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία
  • [04] Πρόβλημα υγείας για το Μητροπολίτη Χαλκηδόνος
  • [05] Κάλυψη 100% των ακτοπλοϊκών γραμμών το 2002
  • [06] Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Ιρλανδία
  • [07] ΕΕ:Αντικατάσταση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης
  • [08] Συνάντηση Μπους-Σαρόν
  • [09] Σε εξέλιξη η εξέγερση στη Λιβερία
  • [10] Eκτιμήσεις για τον νέο σεισμό στην Τουρκία
  • [11] Ελβετία: Πυρκαγιά σε αποθήκη σοκολατοποιίας
  • [12] Στο Πακιστάν ο Χαμίντ Καρζάι
  • [13] Πράσινο φως στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [14] Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Παθιακάκης
  • [15] Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ''Athens.04''
  • [16] Τέλος στα αντισυλληπτικά ''τρίτης γενιάς''
  • [17] Νέο κρούσμα Κροιτζφελντ-Γιάκομπ στην Ιταλία
  • [18] Eurovision: Η συμμετοχή της Εσθονίας
  • [19] Δείξε μου τα μάτια σου να σου πω ποιος είσαι!
  • [20] Online το 54% των Αμερικανών
  • [21] Ραδιόφωνο, ο φίλος μας. . .
  • [22] Η Μαντόνα θα τραγουδήσει στην ταινία του Μποντ

    [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου- με ξένους πρεσβευτές

    8/2/2002 3:49:00 μμ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, δέχθηκε σήμερα αλληλοδιαδόχως, τους νέους πρέσβεις της Ινδίας Arun Kumar Banerjee, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Srdjan Ljubojevic της Αρμενίας Vahram Kazhovan και του Τσάντ Hissein Mahmoud, οι οποίοι του επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης και ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Κ. Αιλιανός.

    [02] Επίθεση ΝΔ κατά κυβέρνησης για τη διαφθορά

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 2:59:00 μμ

    Βαρύτατες ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στις κυβερνήσεις του κυρίου Σημίτη επέρριψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μετά τη σύσκεψη του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος με θέμα τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση. "Αυτοί ευθύνονται για τη διαμόρφωση ενός παρακράτους, που παρακάμπτει τη νομιμότητα και επιβραβεύει την ασυδοσία" κατήγγειλε ο κύριος Καραμανλής.

    Επίσης, σημείωσε ότι η δική τους ανοχή και οι καθεστωτικές τους ανοχές διαμόρφωσαν το σημερινό καθεστώς αλληλοσυγκάλυψης, αλληλοπροστασίας και ατιμωρησίας. Η Νέα Δημοκρατία επανακαταθέτει τις προτάσεις της ως βάση διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων για την πάταξη των οργανωμένων συμφερόντων, ιδίως στους τομείς των συμβάσεων έργων και προμηθειών, της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της διαφάνειας στο χώρο του πολιτικού χρήματος, καθώς και της επανίδρυσης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής.

    [03] Σύσκεψη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 2:30:00 μμ

    Σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ελληνοποίηση των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους ώστε να αποκτήσουν και πελάτες από το εξωτερικό.

    Αποφάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της ενοποίησης ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ. Στο πλαίσιο αυτό θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το ενιαίο της διοίκησης και την αποτίμηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων ενώ, εντός των προσεχών μηνών, θα υπογραφούν συμβάσεις ύψους 100 δισ. δρχ. για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

    Σχετικά με την ΕΑΒ αποφασίστηκε να ενισχυθεί η συνεργασία της με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους εξοπλιστικούς οργανισμούς και εταιρίες, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία της, κάτι που θα αποτελέσει απαραίτητο στοιχείο ώστε στη συνέχεια να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέου διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή της.

    Αναφορικά με την ΕΛΒΟ, το ελληνικό δημόσιο θα αποκτήσει το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της που διαθέτει η ΕΤΒΑ, ώστε αυτό να διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Επίσης συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανάθεσης στην ΕΛΒΟ του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού "Κένταυρος", το οποίο αποτελεί τον διάδοχο του "Λεωνίδας".

    Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε, σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στην ηγεσία των αμυντικών βιομηχανιών, ότι δεν συζητήθηκε το θέμα, ενώ όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα τόνισε ότι για το άρμα μάχης, το μέσο μεταφορικό αεροσκάφος και το σύστημα αυτοπροστασίας των F-16 οι αποφάσεις θα είναι ώριμες μέσα στους προσεχείς μήνες ώστε στη συνέχεια, μετά από εισήγηση της ΓΔΕ, να προωθηθούν στο ΚΥΣΕΑ για τις τελικές αποφάσεις.

    [04] Πρόβλημα υγείας για το Μητροπολίτη Χαλκηδόνος

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 2:06:00 μμ

    Με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο από το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύεται στο Αμερικανικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Ιωακείμ, 61 ετών. Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, είναι ο άτυπος υπουργός Οικονομικών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [05] Κάλυψη 100% των ακτοπλοϊκών γραμμών το 2002

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 1:50:00 μμ

    Σε συμφωνία να πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε όλες τις γραμμές κατά το 2002, κατέληξαν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και αρμόδιοι φορείς ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, από τον Νοέμβριο, θα αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις. Ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ακόμη την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος εν όψει των Ολυμπιακών του 2004.

    Σε εξέλιξη, βρίσκονται εξ αλλού, όπως είπε ο υπουργός και οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων.

    [06] Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στη Ιρλανδία

    8/2/2002 5:57:00 μμ

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση εκπαίδευσης Μαγκίλιγκαν κοντά στο Λόντοντερι στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο τραυματίας είναι πολιτικός υπάλληλος που εργαζόταν στη βάση αποσπασμένος από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης με τραύματα στα άκρα. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει μέχρι τώρα αν η έκρηξη ήταν τυχαία ή οφείλεται σε εγκληματική πράξη.

    [07] ΕΕ:Αντικατάσταση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης

    8/2/2002 5:47:00 μμ

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο θέμα της αντικατάστασης της Νατοϊκής Δύναμης στην ΠΓΔΜ, με μία ευρωπαϊκή δύναμη, είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι. Το θέμα συζητείται στο Ατυπο Συμβούλιο του Κάθερες, στην Ισπανία, όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα των "15" να προχωρήσουν "de Facto" σε κινήσεις για κοινή στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, με αφορμή την επικείμενη λήξη της θητείας της δύναμης της "Κεχριμπαρένιας Αλεπούς".

    Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης

    O αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε ότι πρώτιστο ενδιαφέρον της Ελλάδας είναι η διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο πρέπει να διασφαλιστεί, πριν απο την πρώτη αποστολή και παρουσία της ΕΕ σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

    Επίσης, εξέφρασε την, καταρχήν, θετική στάση της Ελλάδας στο θέμα αυτό, ωστόσο απαντώντας στο ερώτημα εάν η πρώτη αυτή αποστολή θα αποτελέσει και πρόκριμμα για μελλοντικές επιχειρήσεις της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε οτι εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, "θα αφορά το συγκεκριμένο χώρο της ΠΓΔΜ και δεν μπορεί να αποτελέσει μοχλό θεσμικής ρύθμισης των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ".

    Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο Κάθερες ανέφεραν ότι ο Ύπατος Αρμοστής για την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, Χαβιέρ Σολάνα, υποστηρίζει την άποψη ότι πρέπει η Ευρώπη να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που δίνεται στην ΠΓΔΜ και να κινητοποιηθεί ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης.

    Την ίδια άποψη εκφράζουν και εκπρόσωποι της Ισπανικής Προεδρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώνονται κάποιοι προβληματισμοί για τη σκοπιμότητα και την επίδραση μιας τέτοιας αλλαγής στην κατάσταση που επικρατεί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Οι προβληματισμοί, τους οποίους συμμερίζεται το Παρίσι, ενώ αντίθετη άποψη έχουν Λονδίνο και Μαδρίτη, αφορούν κυρίως τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν την ενδεχόμενη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων απο την περιοχή.

    Επίσης, οι "15" στην κωμόπολη Κάθερες της Ισπανίας, ασχολούνται με το ακανθώδες ζήτημα του κόστους της επικείμενης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη βάση των σχετικών προτάσεων που έχουν γίνει απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το δημοσιονομικό πλαίσιο της Διεύρυνσης, όπως προτείνεται απο την Επιτροπή, βασίζεται στην απόφαση του Βερολίνου οτι οι πόροι επαρκούν για την προσχώρηση των δέκα υποψήφιων χωρών ως το 2004.

    Συζητείται το σύστημα άμεσων επιδοτήσεων στον τομέα της γεωργίας, ενώ στον τομέα των διαρθρωτικών δράσεων συζητείται η μεταφορά πορών απο τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ταμείο Συνοχής.

    Θετική αντιμετώπιση βρίσκει από την Ελλάδα επίσης η πρόταση που συζητείται στο πλαίσιο του Συμβουλίου του Κάθερες, για τη χρηματοδότηση της πυρηνικής ασφάλειας στην Τσεχία και την Εσθονία άλλωστε το Κοζλοντούι της Βουλγαρίας χρηματοδοτείται ήδη απο άλλα κοινοτικά προγράμματα.

    Καθώς και η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου με ποσό που φθάνει τα 70 δισεκατομμύρια δραχμές, αμέσως μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

    [08] Συνάντηση Μπους-Σαρόν

    8/2/2002 12:59:00 μμ

    Να δεχθεί υπό προϋποθέσεις την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους αλλά κι αποφασισμένος να συνεχίσει τις πιέσεις προς τον Γιάσερ Αραφάτ ώστε να τερματισθούν οι επιθέσεις των εξτρεμιστών παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, στην συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν. Ωστόσο δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις του για διακοπή κάθε διπλωματικής σχέσης της Ουάσιγκτον με τον ηγέτη των παλαιστινίων και ανάληψη δράσης εναντίον του. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε έτοιμος να συζητήσει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους υπό προϋποθέσεις.

    Συνεχίζονται οι πράξεις αντεκδίκησης στη Μ. Ανατολή

    Την ίδια ώρα ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σε αρκετές παλαιστινακές περιοχές της Δυτικής Οχθης πραγματοποιώντας επιδρομές σε σπίτια και συλλαμβάνοντας τουλάχιστον ένα άτομο, ανακοίνωσαν πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Η επιχείρηση έγινε σε αντίποινα για τον θάνατο τριών Ισραηλινών από παλαιστίνιο ένοπλο που εισέβαλε σε οικισμό εποίκων.

    Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι 10 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα διείσδυσαν σε βάθος 200 μέτρων στην Ναμπλούς και οι ισραηλινοί στρατιώτες ερεύνησαν αρκετά σπίτια συλλαμβάνοντας έναν Παλαιστίνιο.

    [09] Σε εξέλιξη η εξέγερση στη Λιβερία

    8/2/2002 7:20:00 μμ

    Ο πρόεδρος της Λιβερίας, Τσάρλς Τέιλορ, κήρυξε τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λίγη ώρα αφότου πολλαπλοί πυροβολισμοί που ακούστηκαν πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Μονρόβια "έδειξαν" ότι μία εξέγερση κατά της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μεγάλος αριθμός αμάχων απομακρύνεται από την τοποθεσία Κλέι, περίπου 35 χλμ.απο την πρωτεύουσα.

    Η Λιβερία κατά την περασμένη δεκαετία συγκλονίστηκε από έναν πολύνεκρο εμφύλιο πόλεμο.

    Αίτημα των εξεγερμένων είναι να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρόεδρος Τέιλορ και προειδοποιούν ότι μέσα σε 72 ώρες θα είναι σε θέση να έχουν υπό τον έλεγχό τους την Μονρόβια.

    [10] Eκτιμήσεις για τον νέο σεισμό στην Τουρκία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 3:37:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Στις 3 Φεβρουαρίου, ένας νέος σεισμός έπληξε την Τουρκία. Ο σεισμός αυτός, που ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προκάλεσε το θάνατο 45 ανθρώπων, παρέπεμψε μοιραία στον πολύνεκρο σεισμό της 17ης Αυγούστου 1999. Έχει αλλάξει άραγε η κατάσταση; Το κράτος ανταποκρίνεται καλύτερα στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τον τελευταίο καιρό τον Τουρκικό Τύπο.

    Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Ραντικάλ", παρόλο που οι δύο σεισμοί δεν μπορούν να συγκριθούν (από το σεισμό του 1999 είχαν σκοτωθεί 20.000 άνθρωποι), φαίνεται πως οι αρχές έχουν διδαχθεί ορισμένα μαθήματα.

    Για παράδειγμα, η δόνηση σημειώθηκε το πρωί, και μέχρι το βράδυ είχαν απεγκλωβιστεί όλοι οι τραυματίες από τα ερείπια και είχαν περισυλλεγεί όλα τα πτώματα.

    Η Ιστορία θα γράψει ότι αυτός ο σεισμός δεν είχε αγνοούμενους, γράφει ο Ισμέτ Μπερκάν.

    Την αισιοδοξία αυτή δεν τη συμμερίζεται ο Οκτάι Εκσί.

    Ο αρθρογράφος της "Χουριέτ" επιρρίπτει την ευθύνη για τους 45 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στην αμέλεια του Κράτους και των δήμων.

    "Ελικρινά, σας είπαν ποτέ τι πρέπει να κάνετε για να μην γκρεμιστεί το σπίτι σας από ένα σεισμό;", αναρωτιέται, απευθυνόμενος στους αναγνώστες.

    "Σας έχουν ποτέ επιπλήξει επειδή δεν πήρατε το παραμικρό μέτρο; Προφανώς όχι. Με τι ασχολούνται λοιπόν οι δημοτικές μας αρχές, εκτός από το να ζητούν μπαξίσια;"

    Ο Εκσί καταγγέλλει επίσης την ανυπαρξία μέσων για την πραγματοποίηση σοβαρών ερευνών.

    "Οι σεισμολόγοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες από την τσέπη τους, και μας εξήγησαν ότι το αστεροσκοπείο του Ντενιζλί, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της 3ης Φεβρουαρίου, παρέμενε κλειστό λόγω έλλεψης εξοπλισμού. Μπορούμε λοιπόν στα σοβαρά να υποστηρίξουμε ότι διδαχθήκαμε το μάθημα του 1999;".

    Λίγες ώρες πριν σημειωθεί η σεισμική δόνηση στο Αφιόν, είχε πεθάνει ο διάσημος τούρκος σεισμολόγος Αϊκούτ Μπαρκά.

    Και η συμβολική σχέση ανάμεσα στα δύο γεγονότα δεν διέφυγε της προσοχής της "Μιλιέτ".

    Σε αυτό το κλίμα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στην πιθανότητα ενός σεισμού στην Κωνσταντινούπολη.

    Σύμφωνα με τη "Μιλιέτ", μάλιστα, με τις σημερινές συνθήκες ασφαλείας ένας σεισμός στην πόλη θα προκαλούσε το θάνατο τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων.

    Η συνεχής επανάληψη των ίδιων σεναρίων έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές να εγκαταλείψουν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κρατικού μηχανισμού.

    "Ποιος ο λόγος να γράφουμε για τους σεισμούς;" αναρωτιέται ο Μπεκίρ Κοσκούν στη "Χουριέτ".

    "Μήπως πρόκειται να αλλάξει τίποτα;" Αλλοι, πάλι, προβάλλουν μια διαφορετική εξήγηση του αυξημένου αριθμού των νεκρών.

    "Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν σε άθλιες παράγκες", σχολιάζει ο Τσαν Ντιντάρ της "Μιλιέτ".

    "Στην Ιαπωνία, ένας σεισμός του ίδιου μεγέθους θα είχε ως αποτέλεσμα να τρίξουν απλώς μερικά τζάμια. Μας λένε ότι η τραγωδία οφείλεται στο ότι το ρήγμα είναι κοντά. Ψέματα. Ο λόγος, φίλοι μου, είναι η φτώχεια!"

    Πηγή: Courrier International

    [11] Ελβετία: Πυρκαγιά σε αποθήκη σοκολατοποιίας

    8/2/2002 3:31:00 μμ

    Εκατομμύρια σοκολατένια λαγουδάκια που προορίζονταν για την πασχαλινή αγορά καταστράφηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κεντρική αποθήκη ελβετικής σοκολατοποιίας, ανακοίνωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρία "Migros". Η φωτιά έπληξε όλες τις εγκαταστάσεις της αποθήκης, που περιείχαν περίπου το ήμισυ της συνολικής παραγωγής που χρειάζεται για να καλύψει η σοκολατοποιία, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελβετία, τη ζήτηση των προϊόντων της.

    Οι Ελβετοί, πάντως, συνεχίζουν να κατέχουν την πρωτιά στην κατανάλωση σοκολάτας παγκοσμίως. Το 2001, η μέση κατανάλωση σοκολάτας ανά κάτοικο ήταν 12,3 κιλά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επαγγελματική ένωση "Chocosuisse".

    Το 2000 η μέση κατανάλωση ήταν 11,9 κιλά.

    Η ελβετική σοκολάτα γίνεται όλο και πιο αγαπητή στη χώρα της σε σχέση με το εξωτερικό, επαίρεται η Chocosuisse που έχει μέλη της 17 σοκολατοποιίες.

    Το 2001, οι σοκολατοποιοί αυτοί πούλησαν 141.243 τόνους σοκολάτας, από τους οποίους οι 75.202 τόνοι στην Ελβετία.

    Οι Γερμανοί συνεχίζουν να κάνουν τις μεγαλύτερες εισαγωγές ελβετικής σοκολάτες σε ποσοστό 25%.

    Ακολουθούν οι Βρετανοί με 11%, οι Γάλλοι με 10% και οι Αμερικανοί με 6%.

    Συνολικά, η ελβετική σοκολάτα εξάγεται σε περισσότερες από 130 χώρες στον κόσμο.

    [12] Στο Πακιστάν ο Χαμίντ Καρζάι

    8/2/2002 12:45:00 μμ

    Στο Πακιστάν έφτασε σήμερα ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του. Το αεροσκάφος του Καρζάι προσγειώθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Τον Αφγανό ηγέτη υποδέχτηκε ο Πακιστανός Πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Αμπντούλ Σατάρ.

    [13] Πράσινο φως στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 12:47:00 μμ

    Το πράσινο φως για προώθηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έδωσε ο πρωθυπουργός στους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών Δημήτρη Ρέππα και Νίκο Χριστοδουλάκη. Σε έκτακτη συνάντηση τους την Τετάρτη, ετέθη το πλαίσιο των θέσεων με το οποίο η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο, τόσο με τη ΓΣΕΕ, όσο και με τα κόμματα. Στις κυβερνητικές προτάσεις περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση των ταμείων, κάτι που αποτελούσε βασικό αίτημα των συνδικάτων.

    Παράταση της προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων

    Παρατείνονται εξάλλου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οι προθεσμίες υποβολής των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που πρέπει να υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ, με βάση το νέο μηχανογραφικό σύστημα.

    Η παράταση αφορά στην υποβολή της δήλωσης μέσω Ιντερνετ, ενώ για τις μικρές επιχειρήσεις μέχρι πέντε εργαζόμενους, η διευκόλυνση αφορά ακόμη και στην χειρόγραφη υποβολή της.

    [14] Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Παθιακάκης

    8/2/2002 5:14:00 μμ

    Ο Έλληνας τεχνικός Γιάννης Παθιακάκης που αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση του Ακράτητου. Ενα μεγάλο "γιατί" βασανίζει εδώ και λίγες ώρες την φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας. Το μόνο παρήγορο, αν κάτι σε έναν χαμό είναι παρήγορο, είναι πως ο Παθιακάκης έφυγε χωρίς να πονέσει, χωρίς να ταλαιπωρηθεί.

    Οι γιατροί του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο η σωρός του, απλά διέγνωσαν το μοιραίο.

    Ο "Πάθιακας", όπως τον αποκαλούσαν αυτοί που τον αγαπούσαν έπαιξε ποδόσφαιρο στα νεανικά του χρόνια και μεταξύ άλλων διακρίθηκε ιδιαίτερα με τα "χρώματα" του Απόλλωνα, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου.

    Κάποια στιγμή αποσύρθηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Ξεκίνησε από χαμηλά και σιγά, σιγά, έφτασε και στα "μεγάλα σαλόνια".

    Κατά γενική ομολογία, όπου εργάσθηκε άφησε σημαντικό έργο και ανάμεσα στις ομάδες που έκατσε στον πάγκο τους, είναι ο Εθνικός, ο Απόλλωνας Αθηνών, ο Ακράτητος και η ΑΕΚ.

    Επίσης, τον Νοέμβριο του 1998, ο Παθιακάκης είχε υποστεί έμφραγμα, αλλά μετά από λίγες μέρες ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο, ενώ τον Φεβρουάριο του 1999 και ενώ ήταν προπονητής στον Ακράτητο, υπέστη ένα ακόμη καρδιακό επεισόδιο.

    Και πάλι την "γλίτωσε", όμως η "τρίτη ήταν και η φαρμακερή", καθώς σήμερα έφυγε χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει.

    [15] Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ''Athens.04''

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 7:27:00 μμ

    Με ένα άρθρο του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, μια συνέντευξη του προέδρου της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, συνεντεύξεις και ειδήσεις από το Ολυμπιακό κίνημα και την προετοιμασία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο τεύχος του επίσημου περιοδικού της Οργανωτικής Επιτροπής "Athens.04". Tο περιοδικό εκδίδεται στην Αγγλική και την Γαλλική Γλώσσα.

    Στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γράφει για την τεράστια σημασία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ήδη αρχίσει, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και παρατηρεί ότι απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

    Ο φίλος της Ελλάδας και πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μιλώντας στο "Athens.04" αναφέρεται στο μείζον θέμα της ασφάλειας των αγώνων και το χαρακτηρίζει ως την υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα για τη ΔΟΕ.

    Επίσης, σχετικά με τις προσδοκίες του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο κ. Ρογκ αναφέρει ότι οι προσδοκίες του, συμβαδίζουν με αυτές του Ολυμπιακού Κινήματος: να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των συμμετεχόντων, έτσι ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν άψογα.

    Στο περιοδικό, μιλούν, ακόμη, οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης, Κάχι Κακιασβίλι και Νίκος Κακλαμανάκης, αλλά και ένας θρύλος του κλασικού αθλητισμού, ο Ιταλός Ολυμπιονίκης Πιέτρο Μενέα.

    [16] Τέλος στα αντισυλληπτικά ''τρίτης γενιάς''

    8/2/2002 4:21:00 μμ

    Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα αντισυλληπτικά χάπια της "τρίτης γενιάς" καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο συμφόρησης, όπως ακριβώς παλιότερα αντισυλληπτικά και αυξάνουν τον κίνδυνο άλλων θρομβώσεων, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

    Υπάρχουν κίνδυνοι φλεβικής θρόμβωσης

    "Θα συνιστούσαμε τη χρήση αντισυλληπτικών "δεύτερης γενιάς", καθώς στα νεότερα αντισυλληπτικά υπάρχει ένας επιπλέον κίνδυνος της φλεβικής θρόμβωσης, που σημαίνει θρόμβοι αίματος στο πόδι", τόνισε ο δρ. Αλε Αλγκρα του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, επικεφαλής της μελέτης που κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Ρόιτερ.

    "Οι λίγες γυναίκες που ακόμη παίρνουν αντισυλληπτικά "πρώτης γενιάς" διατρέχουν 1,7 περισσότερες πιθανότητες να πάθουν συμφόρηση σε σχέση με γυναίκες που δεν παίρνουν αντισυλληπτικά", τονίζει από την πλευρά της η Αμερικανική Ένωση για τη Συμφόρηση σε ανακοίνωσή της.

    Μιλώντας σε συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για τη Συμφόρηση στο Σαν Αντόνιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αλγκρα διευκρίνισε ότι οι έρευνες που γίνονται για το κατά πόσο ακίνδυνα είναι τα νεότερα αντισυλληπτικά χάπια, αναιρούν η μια την άλλη.

    Καθώς όμως ο κίνδυνος για θρόμβωση στο πόδι εξαιτίας της λήψης χαπιών "τρίτης γενιάς" είναι μεγάλος, για το λόγο αυτό συνιστά να μην λαμβάνονται.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι σχεδόν τρεις γυναίκες στις 10.000 παθαίνουν συμφόρηση κάθε χρόνο αλλά ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται αν οι γυναίκες λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια.

    Τα αντισυλληπτικά χάπια συνήθως παρασκευάζονται από ένα μίγμα συνθετικών γυναικείων ορμονών.

    Τα χάπια της "πρώτης γενιάς" που εισέβαλαν στη ζωή της γυναίκας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, περιείχαν υψηλά ποσοστά οιστρογόνου και προγεστερόνης.

    Προκαλούσαν αρκετά υψηλό ποσοστό θρομβώσεων στο αίμα, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλούν θρομβώσεις στα πόδια, την κακή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά προκαλώντας καρδιακή προσβολή και στον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικό.

    Τα χάπια "δεύτερης γενιάς" παρασκευάστηκαν έτσι ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο αυτό. Φέρουν χαμηλότερες αναλογίες οιστρογόνου και μια διαφορετικής μορφής προγεστερόνη.

    Η προγεστερόνη, ωστόσο, προκαλεί δυσάρεστες παρενέργειες σε ορισμένες γυναίκες όπως πρόσθετο βάρος, ακμή και επίπεδα χοληστερόλης επικίνδυνα για την υγεία.

    Ενώ, τα χάπια "τρίτης γενιάς" για να περιορίσουν τις παρενέργειες αυτές παρασκευάστηκαν με διαφορετικές μορφές προγεστερόνης.

    Οι καπνίστριες, οι υπερτασικές και οι διαβητικές διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πάθουν συμφόρηση όταν παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

    Στην Ολλανδία περίπου το 43% των γυναικών σε γόνιμη ηλικία παίρνουν αντισυλληπτικά, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 17%.

    [17] Νέο κρούσμα Κροιτζφελντ-Γιάκομπ στην Ιταλία

    8/2/2002 4:00:00 μμ

    Ένα νέο κρούσμα πιθανόν της ασθένειας Κροιτζφελντ-Γιάκομπ εντοπίστηκε στη Σικελία, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Λα Σισίλια". Το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε στην αρχή της εβδομάδας σε 25χρονη Σικελή, ενώ το δεύτερο σε 56χρονο Ιταλό, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παλέρμο, δήλωσε ο διευθυντής του νευρολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λουίτζι Παστόρε.

    "Φυσικά δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι, όμως οι αναλύσεις και οι εξετάσεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για την ασθένεια Κρόιτζφελντ-Γιάκομπ. Ο ασθενής εξετάστηκε επίσης και στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου και οι γιατροί εκεί έχουν την ίδια γνώμη", επισήμανε ο Παστόρε.

    "Ο ασθενής δυσκολεύεται να περπατήσει, έχει κενά μνήμης και πρόβλημα στην ομιλία. Για μας πρόκειται για την ανθρώπινη μορφή της ασθένειας των τρελών αγελάδων, όμως πρέπει να περιμένουμε όλες τις αναλύσεις και την απάντηση του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας", υπογράμμισε ο ίδιος.

    Ο Ιταλός Υπουργός Υγείας Τζιρόλαμο Σίρκια δήλωσε χθες ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης και άλλων κρουσμάτων που συνδέονται με το παρελθόν, όμως με κανέναν τρόπο δεν μπορούμε να μιλάμε για επιδημία".

    [18] Eurovision: Η συμμετοχή της Εσθονίας

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 6:17:00 μμ

    Η Εσθονία σκοπεύει να πρωτοτυπήσει στη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ταλίν στις 25 Μαΐου και ανακοίνωσε σήμερα πως εκτός από τους ανθρώπους, θα τραγουδήσουν και...πουλιά. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο Μάτι Κόσε της Ορνιθολογικής Εταιρίας της Εσθονίας.

    Ο Κόσε ζήτησε από κάθε χώρα που συμμετέχει στο διαγωνισμό να στείλει και ένα σύντομης διάρκειας βίντεο clip με ένα οποιοδήποτε πτηνό να τραγουδά.

    Ποιο απ' όλα τραγουδά καλύτερα θα το αποφασίσει το κοινό. Ο ίδιος είπε ακόμα πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα βρίσκονται στο Internet στα τέλη Απριλίου, όμως δεν διευκρίνισε αν ο "φτερωτός" διαγωνισμός θα αποτελεί τμήμα του επίσημου προγράμματος της Eurovision.

    [19] Δείξε μου τα μάτια σου να σου πω ποιος είσαι!

    Αννίτα Πασχαλινού 8/2/2002 3:43:00 μμ

    Μέχρι χθες τα μάτια ήταν ο καθρέφτης της ψυχής, σήμερα, είναι και ένας τρόπος για να μάθει κανείς τα στοιχεία της ταυτότητας μας. Ένα νέο, άκρως πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου, βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Αντί των διαβατηρίων, οι αρχές, θα βλέπουν την ταυτότητα των επιβατών, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης της ίριδος.

    Παρελθόν ο έλεγχος διαβατηρίων;

    Το Χίθροου, είναι το πρώτο αεροδρόμιο της Μ. Βρετανίας που θα δοκιμάσει αυτή τη νέα τεχνολογία για διάστημα 5 μηνών. Απώτερος στόχος της, είναι στο μέλλον να σταματήσουν να υπάρχουν οι ενοχλητικές για επιβάτες αλλά και υπαλλήλους ουρές μπροστά από τα γκισέ ελέγχου διαβατηρίων.

    Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά στους 2.000 επισκέπτες που φθάνουν στο Λονδίνο με πτήσεις της Virgin και British Airways, από Βόρειο Αμερική.

    Η ίριδα του ματιού του κάθε επιβάτη θα φωτογραφίζεται και θα αποθηκεύεται σε έναν υπολογιστή, στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

    Στο αεροδρόμιο άφιξης, οι επιβάτες αντί να επιδεικνύουν το διαβατήριο τους θα κάθονται σε ένα κιόσκι όπου μέσα σε δευτερόλεπτα θα ελέγχεται αν πρόκειται για την ίριδα του ίδιου ανθρώπου.

    Αν ναι, τότε θα ανοίγει αυτόματα η μπαριέρα.

    Κατά τη δοκιμαστική περίοδο, οι αρχές του αεροδρομίου ζητούν από τους επιβάτες να έχουν μαζί τους και τα διαβατήρια, ώστε να μπορούν να τα ελέγξουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

    [20] Online το 54% των Αμερικανών

    Αννίτα Πασχαλινού 8/2/2002 1:10:00 μμ

    Αλματώδης είναι η αύξηση των χρηστών του Internet στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το 54% του πληθυσμού χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, αύξηση της τάξεως του 33% σε σχέση με το 1999. Όπως ήταν αναμενόμενο, περισσότερο «δικτυωμένοι» είναι οι νέοι, ενώ είναι χαρακτηριστικό το ότι σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι κάθε μήνα κάνουν την πρώτη τους πλοήγηση στον κυβερνοχρο.

    Η χρήση του Internet στις ΗΠΑ

    Σύμφωνα με την έρευνα, εννιά στα δέκα παιδιά έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή από το σπίτι τους ή το σχολείο, γεγονός που σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Ντόναλντ Εβανς, δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον του εμπορίου και της αγοράς.

    Όπως εκτιμά, η αύξηση του αριθμού των υπολογιστών στα σχολεία και τα σπίτια, έχει συμβάλλει ώστε να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα.

    Αναλυτικότερα, σμφωνα με την έρευνα:

    Το 45% των Αμερικανών έχουν Email To 36% χρησιμοποιούν το Internet για να βρουν πληροφορίες για συγκεκριμένα προϊόντα Το 39% κάνουν online αγορές Το 35% αναζητούν ενημέρωση για θέματα υγείας

    Μήλον της έριδος για τις κυβερνήσεις

    Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις και δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης Μπους, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα κονδύλια για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος δεν καταλήγουν στα σωστά χέρια.

    Επικριτική, είναι και η στάση της αντιπολίτευσης.

    Ο Λάρι Ιρβινγκ, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εμπορίου, επί διακυβέρνησης Κλίντον, επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι 140 εκτομμύρια Αμερικανοί, δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.

    [21] Ραδιόφωνο, ο φίλος μας. . .

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 3:01:00 μμ

    Το ραδιόφωνο είναι το πιο φιλικό μέσο συγκριτικά με τα υπόλοιπα , σύμφωνα με έρευνα Κάπα Research, η οποία διεξήχθη στο λεκανοπέδιο Αττικής, από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου. Στην ερώτηση "με ποιό μέσο αισθάνονται πιο φιλικά", το 47,7% απαντά με το ραδιόφωνο, το 29,2% με την τηλεόραση και 14,4% με τις εφημερίδες. Επίσης, το ραδιόφωνο έρχεται πρώτο με περίπου 72% στο βαθμό ικανοποίησης, ενώ ταυτίζεται στη συνείδηση του κοινού με μία σειρά από θετικές έννοιες όπως αγάπη, τρυφερότητα, ηρεμία και χαλάρωση. Ωστόσο, στην ερώτηση με "ποιο μέσο ταυτίζουν την ενημέρωση", το 61% απαντά με την τηλεόραση, το 53,7% με την εφημερίδα, και το 37,5% με το ραδιόφωνο.

    [22] Η Μαντόνα θα τραγουδήσει στην ταινία του Μποντ

    8/2/2002 2:12:00 μμ

    Η ντίβα της ποπ Μαντόνα θα πει το τραγούδι των τίτλων στην επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα "Sun". Η 42χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός συναντήθηκε μυστικά την Τετάρτη με παραγωγούς της ταινίας στα κινηματογραφικά στούντιο "Pinewood" στο Λονδίνο, όπου είχε συζητήσεις για το θέμα αυτό.

    Ο ιρλανδός ηθοποιός Πιρς Μπρόσναν και η Χέιλ Μπέρι θα πρωταγωνιστήσουν στην νέα ταινία του Πράκτορα 007, η παραγωγή της οποίας ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια στερλίνες.

    Το μουσικό θέμα παλιότερων ταινιών του Τζέιμς Μποντ είχαν τραγουδήσει η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

    Εκπρόσωπος της Μαντόνας δήλωσε πάντως, στην εφημερίδα ότι "τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 February 2002 - 17:55:18 UTC