Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσβολή προς το Μ. Θεοδωράκη στο Σολτ Λέϊκ
  • [02] Ελληνοϊταλική συνεργασία για την απασχόληση
  • [03] Οι πρώτοι των πρώτων στο Σολτ Λέϊκ
  • [04] Πορτρέτα, Φιγούρες και Τοπία από τρεις Ελληνες ζωγράφους

    [01] Προσβολή προς το Μ. Θεοδωράκη στο Σολτ Λέϊκ

    11/2/2002 10:00:00 μμ

    Σε "άνωθεν παρεμβάσεις" προς τους διοργανωτές της Ολυμπιάδας του Σολτ Λέϊκ αποδίδει ο Μ. Θεοδωράκης την απαράδεκτη παράλειψη να αναφέρουν το όνομά του στο επίσημο πρόγραμμα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Αγώνων, καθώς απόσπασμα του έργου "Κάντο Ολύμπικο" του μουσικοσυνθέτη επιλέχτηκε να ακουστεί κατά την κορυφαία στιγμή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Μετά την έντονη διαμαρτυρία των μελών της αποστολής της ΕΡΤ στο Σολτ Λέικ, εκπρόσωπος των διοργανωτών των Αγώνων παραδέχτηκε δημοσίως το λάθος και εξέφρασε τη λύπη του.

    Αντιδράσεις στην Ελλάδα

    Το "Κάντο Ολύμπικο" ερμηνεύτηκε για 27 δευτερόλεπτα στο Σολτ Λέϊκ Σίτυ, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν, αφού δεν υπήρχε αναφορά στο πρόγραμμα. Το γεγονός εξόργισε τόσο τον Μίκη Θεοδωράκη όσο και τους Ελληνες δημοσιογράφους και τεχνικούς της ΕΡΤ που βρίσκονται για την κάλυψη των Αγώνων στο Σολτ Λέϊκ.

    Στην Αθήνα, το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα, με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι με τον Μίκη Θεοδωράκη και εξέφρασε τη βαθύτατη δυσαρέσκεια του για το γεγονός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την πρόεδρο του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, από την οποία ζήτησε να διερευνήσει το θέμα και από την πλευρά των διοργανωτών.

    Στο θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την ΕΡΤ για υπεκφυγές που δεν πείθουν και για προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, υπονοώντας σαφώς ότι η ΕΡΤ ευθύνεται για το όλο θέμα.

    [02] Ελληνοϊταλική συνεργασία για την απασχόληση

    Πηγή: ΑΠΕ 11/2/2002 7:58:00 μμ

    Θέματα ελληνοϊταλικής συνεργασίας στον τομέα της απασχόλησης συζήτησαν ο Ελληνας υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας και ο Ιταλός ομόλογός του Ρομπέρτο Μαρόνι, στο περιθώριο του σεμιναρίου "Συνάντηση για την απασχόληση στην Ευρώπη", που γίνεται στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της ΕΕ. Οι δυο υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα κοινωνικής προστασίας, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο που έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

    Καινούργιες στρατηγικές απασχόλησης

    Οι κύριοι Ρέππας και Μαρόνι συζήτησαν για καινούργιες στρατηγικές απασχόλησης που θα πρέπει να χαραχθούν κατά την προσεχή ελληνική προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003 και κατά το εξάμηνο της ιταλικής προεδρίας αμέσως μετά.

    Οι δυο υπουργοί μίλησαν για την ανάγκη βελτίωσης και τροποποίησης των σχεδίων και στρατηγικών που ισχύουν μέχρι σήμερα, ώστε να υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας στην Ευρώπη.

    Στο περιθώριο του ίδιου σεμιναρίου που ολοκληρώνεται αύριο στη Μαδρίτη, ο κ. Ρέππας συναντήθηκε και με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μαριάν Σέρμπου, με τον οποίο ανέλυσαν θέματα που αφορούν την εποχική απασχόληση ρουμανικού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα

    [03] Οι πρώτοι των πρώτων στο Σολτ Λέϊκ

    11/2/2002 10:04:00 μμ

    Ο Ελβετός Σάϊμον Αμαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα στους 19ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Σόλτ Λεϊκ. Την πρώτη θέση στο πατινάζ ταχύτητας πήρε η Κλαούντια Πέκστάϊν με χρόνο 3 λεπτά, 57 δεύτερα και 70 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

    Δίαθλο-η Βαβάτση στην 68η θέση

    Μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη ελληνική συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ.

    Η Δέσποινα Βαβάτση κατέλαβε την 68η θέση ανάμεσα σε 71 αθλήτριες, στο Δίαθλο (15 χλμ). Η 24χρονη πρωταθλήτριά μας τερμάτισε με συνολικό χρόνο 1 ώρα και 4:39.4, με 7 βαθμούς ποινής, ενώ πίσω της βρέθηκε μόνο η Νατάλια Λοβέτσε από την Αργεντινή, καθώς οι άλλες δύο αθλήτριες (Νατάλια Σάντερ από την Ιταλία και Λιουντμίλα Ανάνκο από τη Λευκορωσία) εγκατέλειψαν.

    [04] Πορτρέτα, Φιγούρες και Τοπία από τρεις Ελληνες ζωγράφους

    Τζένη Χαραλαμπίδου 11/2/2002 9:16:00 μμ

    Τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν οκτώ έργα ο καθένας με θέμα το πορτρέτο, τη φιγούρα και το τοπίο.

    Οι Β. Διονυσόπουλος, ο Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος και ο Π. Φειδάκης είναι τρεις ζωγράφοι που έχουν διανύσει μία εικαστική πορεία 20 ετών με πολλές ατομικές εκθέσεις.

    Η κοινή έκθεση ζωγραφικής τους πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης Χρυσόθεμις, στην οδό 25η Μαρτίου 26, στο Χαλάνδρι.

    Από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 9 Μαρτίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 February 2002 - 21:55:20 UTC