Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Σημίτη κατά συμφερόντων
  • [02] Ελεύθερος ο Α' Μηχανικός του Σάμινα
  • [03] Θετική αποδοχή του 39ωρου από τη ΓΣΕΕ
  • [04] Μ. Ανατολή: Ελπίδες για κατάπαυση πυρός
  • [05] Σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιαπωνία
  • [06] Έρευνες στο Ινδικό Κασμίρ για τον μπιν Λάντεν
  • [07] Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο Πακιστάν
  • [08] Επεισόδια σε διάλεξη του Κλίντον
  • [09] Δριμύ κατηγορώ κατά Μπους
  • [10] Καναδάς:Έρευνες για την εξαφάνιση 50 γυναικών
  • [11] 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν το Μεξικό
  • [12] Ζιμπάμπουε:Ταξιδιωτικοί περιορισμοί από Η.Π.Α.
  • [13] Νεκρός ο αρχηγός των ανταρτών της Αγκόλα
  • [14] Οι ερυθρόλευκοι στηρίζουν το Σ. Κόκκαλη
  • [15] Παναχαϊκή - ΠΑΟ: Σημειώσατε Χ
  • [16] Είμαστε κοντά στην αιώνια νεότητα;
  • [17] Διαμάντια και ρουμπίνια....στη Β. Ελλάδα!
  • [18] Βασιλική χειραψία με τρανσέξουαλ!

    [01] Επίθεση Σημίτη κατά συμφερόντων

    23/2/2002 3:00:00 μμ

    Μεθοδευμένη και χωρίς φραγμούς εκστρατεία σπίλωσης της κυβέρνησης, της πολιτικής και των πολιτικών, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ομιλία του στην Έδεσσα και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες να ορθώσουν μέτωπο απέναντι στην απαξίωση της πολιτικής και να διαφυλάξουν την ποιότητα της δημοκρατίας.

    Ανοιχτό μέτωπο και προστασία κεκτημένων

    Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι την εκστρατεία κατευθύνει μια "συμμαχία αναχρονιστικών συμφερόντων, γκρίζας ενημέρωσης και πολιτικών χωρίς πολιτική και κύρος" και διακήρυξε πως απέναντί της ο ίδιος, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν ανοιχτό μέτωπο. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση από κάποια συμφέροντα, η οποία δεν ενημερώνει για την Ελλάδα αλλά επιχειρεί να ανατρέψει τη συνοχή και το νόημα του εκσυγχρονισμού της χώρας.

    Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμφέροντα που θέλουν μια πολιτική διαφάνειας στα μέτρα τους και επιζητούν να χωρίσουν την οικονομία και τις προοπτικές της χώρας σε "φέουδα και τιμάρια". Στη συνέχεια έψεξε την ΝΔ λέγοντας ότι ψαρεύει στα θολά νερά και τόνισε ότι "όποιος ενθαρρύνει την ανομία στη δημόσια ζωή θα την εισπράξει ο ίδιος πολλαπλάσια".

    Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη προστασίας των κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί, των θεσμών και των θυσιών του ελληνικού λαού, καλώντας το σύνολο των πολιτών σε αυτόν τον αγώνα, καθώς "το διακύβευμα αφορά όλους μας, αφορά το σήμερα και το αύριο τη δικής μας κοινωνίας".

    Στήριξη των πληγέντων αγροτών

    Εκτενή αναφορά στην ομιλία του έκανε ο πρωθυπουργός στα ζητήματα αγροτικής πολιτικής και διαβεβαίωσε πως η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί διαρκή έγνοια της κυβέρνησής του. "Έχουμε εξασφαλίσει κοινοτική στήριξη για την αγροτική παραγωγή και τα αγροτικά εισοδήματα στο μέγιστο βαθμό, αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνθήκες, στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Αυτή η στήριξη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2006", είπε ο κ. Σημίτης.

    Για το μείζον πρόβλημα των αποζημιώσεων των γεωργών από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αναμένεται έγκριση της Ε.Ε. για προγράμματα ενισχύσεως πληγέντων αγροτών.

    Ο κ. Σημίτης ξεκίνησε το πρωί στην περιοδεία του στο νομό Πέλλας με επίσκεψη στη Σκύδρα όπου επιθεώρησε τις νέες εργατικές κατοικίες, ενώ είχε την ευκαιρία να δει και σύγχρονη μονάδα σφαγείων. Ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει την περιοδεία του σήμερα από απόγευμα.

    Εν αναμονή της απάντησης Καραμανλή

    Πρόσκληση, στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων απηύθυνε και από την Αρτα όπου περιοδεύει ο Κώστας Καραμανλής, επιμένοντας στην τακτική των ανοιγμάτων σε άλλους πολιτικούς χώρους.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για ανάγκη γενναίας παρέμβασης ώστε να ανακοπεί η πορεία παρακμής της χώρας.

    Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντίδρασή του στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Εδεσσα.

    [02] Ελεύθερος ο Α' Μηχανικός του Σάμινα

    23/2/2002 7:37:00 μμ

    Ελεύθερος μετά απο διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση του ναυαγίου του "Εξπρές Σαμίνα" ο πρώτος μηχανικός του πλοίου Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο μηχανικός είχε κληθεί σε απολογία από τον εφέτη-ανακριτή Σύρου, Νίκο Καραδημητρίου, ο οποίος πρότεινε την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της απελευθερώσής του, υπό όρους. Τη διαφωνία θα κληθεί να άρει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών Σύρου.

    [03] Θετική αποδοχή του 39ωρου από τη ΓΣΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 12:01:00 μμ

    Θετικό βήμα χαρακτήρισε το 39ωρο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος αλλά και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αν και όλοι υπογράμμιζαν ότι, μακροπρόθεσμα, στόχος των συνδικάτων είναι το 35ωρο. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε κατάσταση διαβουλεύσεων για την τακτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να επιτευχθεί η υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργοδότες βλέπουν τη θεσμοθέτηση του 39ωρου από την 1/1/2004, ενώ τα συνδικάτα επιδιώκουν αυτή την κατάρτιση νωρίτερα.

    Σκληρό ζήτημα στην διαπραγμάτευση είναι ο χρόνος που θα καλύπτει τη νέα συλλογική σύμβαση. Οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν 3ετή σύμβαση επιχειρώντας να εξασφαλίσουν εργασιακή ειρήνη μέχρι και το 2004, αλλά το αίτημα αυτό δεν βρίσκει ανταπόκριση από τη ΓΣΕΕ. Κεντρικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων αποτελεί επίσης και το ποσοστό της αύξησης των μισθών, όπου το 4,5% που προτείνουν οι εργοδότες θεωρείται μικρό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να οδηγήσει σε ένα ποσοστό γύρω στο 5%.

    Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει κατά την επόμενη συνάντηση εργοδοτικών οργανώσεων-ΓΣΕΕ στις 11 Μαρτίου.

    [04] Μ. Ανατολή: Ελπίδες για κατάπαυση πυρός

    23/2/2002 7:35:00 μμ

    Μετά από συνομιλίες με αξιωματούχους των Παλαιστινίων, οι δυνάμεις του Ισραήλ, αποχωρούν από τις θέσεις που κατείχαν εδώ και μια εβδομάδα στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά από δύο νύχτες σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, που στοίχισαν τη ζωή σε αρκετούς Παλαιστινίους, γεννιούνται νέες ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

    Πιθανή η άρση αποκλεισμού του Αραφάτ

    Στη Δυτική Όχθη, , ένας Παλαιστίνιος, που θεωρήθηκε ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας σε Εβραϊκό οικισμό έπεσε νεκρός από έναν περίοικο. Νωρίτερα, οι Παλαιστίνιοι είχαν καταδικάσει το λόγο του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ο οποίος υποσχέθηκε τη δημιουργία ουδέτερων ζωνών για την προστασία των Ισραηλινών από τους Παλαιστινίους.

    Στο μεταξύ, αύριο, το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν θα εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης του αποκλεισμού του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

    Ο υπουργός Εθνικής Υποδομής πάντως, απείλησε με αποχώρηση του ακροδεξιού κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό στην περίπτωση που αποφασιστεί η άρση του αποκλεισμού

    [05] Σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιαπωνία

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 1:45:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τουλάχιστον 90 είναι οι τραυματίες από την σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών στη νότια Ιαπωνία, σήμερα τα ξημερώματα, όπως ανακοινώθηκε απο τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν επι τόπου. Η σφοδρή σύγκρουση των δύο συρμών έγινε περίπου 900 χλμ. νοτίως του Τόκιο κοντά στην πόλη Μουνατακα.

    Πολλοί από τους τραυματίες επιβάτες αφού νοσηλεύτηκαν στα τοπικά νοσοκομεία πήραν εξιτήριο. Ακόμα νοσηλεύονται περίπου 20 τραυματίες που τα τραύματά τους από την σφοδρή σύγκρουση είναι κατά πολύ σοβαρότερα. To πρώτο από τα δύο τρένα ήταν προαστιακό και το άλλο "Ιντερσίτι", ενώ οι δύο συρμοί μετέφεραν περίπου 300 επιβάτες.

    Ο μηχανοδηγός του προαστιακού συρμού ακινητοποίησε το τρένο του όταν αυτό συγκρούστηκε με αντικείμενο, πιθανότατα με ένα αγριογούρουνο, πάνω στις σιδηροτροχιές. Μετά από αρκετή ώρα, το "Ιντερσίτι" επέπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στον προαστιακό συρμό.

    [06] Έρευνες στο Ινδικό Κασμίρ για τον μπιν Λάντεν

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 11:52:00 πμ

    Οι Βρετανικές ειδικές δυνάμεις μαζί με άνδρες της αμερικανικής Δύναμης Δέλτα, αναζητούν τον μπιν Λάντεν στο Ινδικό Κασμίρ, αφού οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών φέρουν το Σαουδάραβα ηγέτη της Αλ Κάιντα, να έχει ζητήσει εκεί την προστασία μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης. Αυτό έκανε γνωστό με δημοσίευμα της η εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ".

    Η οργάνωση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συνδέεται στενά με την Αλ Κάιντα και είναι υπεύθυνη για την απαγωγή αρκετών Δυτικών, μεταξύ των οποίων και 2 Βρετανοί που αγνοούνται ακόμη.

    [07] Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο Πακιστάν

    23/2/2002 3:45:00 μμ

    O άτυχος δημοσιογράφος

    Ενισχυμένα είναι, μετά τη σφαγή του δημοσιογράφου, Ντάνιελ Περλ, τα μέτρα ασφαλείας στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές και τα κτίρια αμερικανικών συμφερόντων σε όλο το Πακιστάν. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες καθώς εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες εις βάρος αμερικανικών στόχων.

    [08] Επεισόδια σε διάλεξη του Κλίντον

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 3:27:00 μμ

    Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών επισκίασαν διάλεξη για την επανένωση Κίνας και Ταϊβάν, που δίδεται σήμερα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στην οποία μετέχει και ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Περίπου 150 υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του νησιού διαμαρτύρονταν κατά της διάλεξης με θέμα την ειρηνική επανένωσή του με την Κίνα.

    Ο αντιφρονών Βέι Ζινγκσένγκ, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, είπε ότι η διάλεξη αυτή συνιστά "μέθοδο της κινεζικής κυβέρνησης για να προωθήσει τον εθνικισμό και ο πρώην πρόεδρος δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε αυτό". Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν ελάχιστοι διαδηλωτές.

    [09] Δριμύ κατηγορώ κατά Μπους

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 3:16:00 μμ

    Αλί Ακμπάρ

    Χασεμί-Ραφσαντζανί

    Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Αλί Ακμπάρ Χασεμί-Ραφσαντζανί καταφέρθηκε για πρώτη φορά σήμερα εναντίον του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους λέγοντας ότι έχει "μυαλό σπουργίτη σε κεφάλι δεινοσαύρου" και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι έχει μετατρέψει τους Μουσουλμάνους στον μεγαλύτερο αντίπαλο των ΗΠΑ μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

    Αυτά δήλωσε σε ομιλία που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο ο Ραφσαντζανί, ανώτερος σύμβουλος του Ιρανού προέδρου Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, ενώπιον χιλιάδων ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για την προσευχή της μουσουλμανικής γιορτής Αιντ αλ Αντχα. Ο ίδιος τονισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν όλους τους άλλους πολιτισμούς και κυρίως τις ισλαμικές αξίες.

    [10] Καναδάς:Έρευνες για την εξαφάνιση 50 γυναικών

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 3:01:00 μμ

    Η καναδική αστυνομία που ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης 50 γυναικών τα τελευταία 20 χρόνια, συνέλαβε με την κατηγορία της διάπραξης δύο δολοφονιών έναν κτηνοτρόφο, ιδιοκτήτη αγροκτήματος στα περίχωρα του Βανκούβερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βρετανικής Κολούμπια, από τις αρχές του μήνα 80 άνδρες της αστυνομίας ερευνούν το εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να βρουν στοιχεία για τις 50 γυναίκες που πιστεύεται ότι είναι νεκρές.

    [11] 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν το Μεξικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 23/2/2002 2:02:00 μμ

    Ένας μέτριος σεισμός μεγέθους 5,2 ταρακούνησε μια ερημική περιοχή στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με την Καλιφόρνια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα ψηλά κτίρια του Σαν Ντιέγκο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς, αν και οι τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί μετέδωσαν πως η δόνηση έγινε αισθητή σε μια ευρεία περιοχή της νότιας Καλιφόρνια και του βόρειου Μεξικού.

    [12] Ζιμπάμπουε:Ταξιδιωτικοί περιορισμοί από Η.Π.Α.

    23/2/2002 1:27:00 μμ

    Ταξιδιωτικούς περιορισμούς επέβαλαν οι Η.Π.Α. στον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε και τους βοηθούς του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια προεκλογική εκστρατεία, που όπως είπαν "σημαδεύτηκε από πολιτική βία και εκφοβισμό".

    [13] Νεκρός ο αρχηγός των ανταρτών της Αγκόλα

    23/2/2002 12:29:00 μμ

    Σκοτώθηκε, χθες, σε μάχη με κυβερνητικές δυνάμεις της Αγκόλα, ο επί 30 ετών ηγέτης των ανταρτών της "Ουνιτά", Γιόνας Σαβίμπι, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός στρατός της χώρας διευκρινίζοντας ότι θα μεταδώσει εικόνες από την τηλεόραση που θα αποδεικνύουν το θάνατο του Σαβίμπι. Η "Ουνιτά" ιδρύθηκε για να πολεμήσει τους Πορτογάλους αποικιοκράτες αν και πολλοί από τους αντιπάλους του Σαβίμπι υποστηρίζουν ότι και ο ίδιος συνεργάστηκε με αυτούς.

    Τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθησαν πολλά ηγετικά στελέχη του κινήματος των ανταρτών, που διεξάγουν πόλεμο με την κυβέρνηση για περισσότερα από 30 χρόνια, διεκδικώντας την ηγεσία της Αγκόλα.

    [14] Οι ερυθρόλευκοι στηρίζουν το Σ. Κόκκαλη

    Πηγή: ΑΠΕ 23/2/2002 7:47:00 μμ

    Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο αυριανό παιχνίδι της Νεάπολης με τον Ιωνικό, πέρα από την υποστήριξη στους παίκτες για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, σχεδιάζουν δυναμική συμπαράσταση και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

    Δηλώσεις Κόκκαλη

    Λόγω της δίωξης που ασκήθηκε στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκοι" θα εκφράσουν τη στήριξη τους με πανό και συνθήματα προς το πρόσωπο του κ. Κόκκαλη.

    Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ, πέρασε στην αντεπίθεση στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης του εξωραϊστικού συλλόγου Καστέλλας, όπου τιμήθηκε.

    " Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σημαντικός και κανείς από εμάς δεν θα δεχθεί προσβλητικά σχόλια για την ομάδα. Θα δώσουμε σκληρή απάντηση στους συκοφάντες, που τον τελευταίο καιρό επιχειρούν να θίξουν όχι μόνο εμένα προσωπικά, αλλά και όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [15] Παναχαϊκή - ΠΑΟ: Σημειώσατε Χ

    23/2/2002 7:40:00 μμ

    Η "άνοιξη" του Παναθηναϊκού στην Πράγα δε ... συνεχίστηκε στην Πάτρα, αφού έμεινε στο 0-0 με την Παναχαϊκή, σε αγώνα της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Οι "πράσινοι", διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά την πιο σημαντική ευκαιρία την έχασε η Παναχαϊκή, στο 11' με το δοκάρι του Βούκσεβιτς.

    [16] Είμαστε κοντά στην αιώνια νεότητα;

    Αννίτα Πασχαλινού 23/2/2002 6:17:00 μμ

    Ένας συνδυασμός δυο συμπληρωμάτων διατροφής, ίσως τελικά, αποδειχθεί το καταλληλότερο φάρμακο κατά της γήρανσης. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπέρκλει της Καλιφόρνια, μετά από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια, εκτιμούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα ελιξίριο ζωής.

    Σε εξέλιξη οι μελέτες σε ανθρώπους

    Τα γερασμένα ποντίκια, αντίστοιχης ηλικίας με έναν ενήλικα 80 ετών, κατάφεραν να ξανανιώσουν και να μοιάζουν με άνθρωπο 50 ετών.

    Λαμβάνοντας τα συμπληρώματα διατροφής, βελτιώθηκε η κατάσταση του εγκεφάλου τους, ο μηχανισμός λειτουργίας της μνήμης και αποκαταστάθηκε η χαμένη τους ενέργεια.

    Τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα ήταν η Ασετιλίνη -Λ - καρνιτίνη και το Αλφα Λϊποικο Οξύ, τα οποία βρίσκονται στα κύτταρα του σώματος.

    Η Ασετιλίνη Λ Καρνιτίνη, πωλείται ως τονωτικό, ενώ το Αλφα Λιποϊκο Οξύ σαν αντιοξειδωτικό που καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.

    Ο συνδυασμός των δυο ουσιών είναι παρασκεύασμα κατά αποκλειστικότητα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

    Η εταιρεία που έχει αναλάβει να το εκμεταλλευτεί, η Juvenon, πραγματοποιεί ήδη κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

    Οι ερευνητές, πιστεύουν ότι ο συνδυασμός των δυο χημικών επηρεάζει θετικά τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, των μικροσκοπικών οργάνων, που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα του σώματος.

    Τα μιτοχόνδρια παράγουν την ενέργεια στα κύτταρα και σύμφωνα με μελέτες η φθορά τους θεωρείται ότι αποτελεί έναν από τους παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση.

    [17] Διαμάντια και ρουμπίνια....στη Β. Ελλάδα!

    23/2/2002 6:50:00 μμ

    Διαμάντια, ρουμπίνια και άλλους πολύτιμους λίθους φαίνεται ότι κρύβει η γη της Βόρειας Ελλάδας. Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στη Θεσσαλονίκη, ο λέκτορας του τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Κωστόπουλος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία, σε περιοχές της Α. Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εντοπιστεί πετρώματα που περιέχουν διαμάντια.

    Τα συμπεράσματα της έρευνας

    Η έρευνά του, περιορίζεται στο βασικό στάδιο για τη διαπίστωση ύπαρξης διαμαντιών στη χώρα μας και με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουν εντοπιστεί μικροσκοπικά διαμάντια, μεγέθους από 2 έως 300 χιλιοστά του χιλιοστό, περιεκτικότητας μισού κιλού σε ένα τόνο πετρώματος.

    Σε ορισμένα πετρώματα, η συγκέντρωση τους είναι τέτοια ώστε να φθάνουν τα 2.000-3.000 καράτια στον τόνο.

    Από επιστημονικής άποψης τα πετρώματα που φιλοξενούν διαμάντια είναι αργιλλοψαμμιτικά ιζήματα, στα οποία πρόσφατα ανακαλύφθηκε το ορυκτό μεϊτζορίτης (υπερ-πυριτικός γρανίτης), του οποίου η παρουσία στα ελληνικά πετρώματα είναι μοναδική.

    Ο κ. Κωστόπουλος πιστεύει ότι τα ελληνικά διαμάντια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κοσμημάτων, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία.

    Θεωρεί επίσης ότι για να διαπιστωθεί η ύπαρξη κοιτασμάτων διαμαντιών θα πρέπει η έρευνα να συνεχιστεί.

    Το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο του 1 δισεκατομμυρίου δραχμών.

    [18] Βασιλική χειραψία με τρανσέξουαλ!

    23/2/2002 3:20:00 μμ

    Την Τζορτζίνα Μπάγερ, τρανσέξουαλ, μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, χαιρέτισε δια χειραψίας, η βασίλισσα Ελισάβετ. Η Μπάγερ, που ονομαζόταν Τζορτζ και άλλαξε το όνομά της έπειτα από εγχείριση αλλαγής φύλου, βρισκόταν ανάμεσα στους παραταγμένους επισήμους για την υποδοχή της βασίλισσας. Πρόκειται για την πρώτη τρανσέξουαλ, που έχει εκλεχθεί σε εθνικό κοινοβούλιο. Το ραδιοφωνικό δίκτυο Independent Radio News σχολίασε ότι η Ελισάβετ πιθανότατα δεν είχε ιδέα με ποιόν αντήλλαξε την βασιλική της χειραψία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 February 2002 - 17:54:58 UTC