Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών
  • [02] Διαξιφισμοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [03] Επαφές Σημίτη σήμερα
  • [04] Μετ' εμποδίων αύριο οι αεροπορικές πτήσεις
  • [05] Συνάντηση Παπανδρέου-Γουέστον
  • [06] Tραυματίστηκε 50χρονος σε πυρκαγιά
  • [07] Πιθανή συνάντηση Σαρόν με Παλαιστίνιους
  • [08] Αιματηρή επίθεση στο Ισλαμαμπάντ
  • [09] Πυρπόληση αμαξοστοιχίας στην Ινδία
  • [10] Συνομιλία Μπλερ-Πούτιν
  • [11] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις
  • [12] Γαλλία:Ερευνες για επιπτώσεις από το Τσερνομπίλ
  • [13] Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη
  • [14] Στη Γιουροβίζιον το S.A.G.A.P.O. του Μ. Ρακιντζή

    [01] Ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών

    27/2/2002 9:19:00 πμ

    Κανένα νησί δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, το 2003, ακόμα και αν χρειαστεί να επιβληθεί στις ναυτιλιακές εταιρείες η υποχρεωτική κάλυψη δρομολογίων, διαβεβαίωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδηλωθεί από τις εταιρείες ενδιαφέρον για δρομολόγια σε 25 νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Λήμνο συνεχιζεται η 48ωρη κινητοποίηση των κατοίκων, με κύριο αίτημα τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού.

    [02] Διαξιφισμοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/2/2002 8:55:00 πμ

    Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης -αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για όξυνση του πολιτικού κλίματος. Ο αποπροσανατολισμός, που προωθούν ορισμένοι κύκλοι, φθείρει και εγκλωβίζει και την ίδια τη ΝΔ, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ε, Κώστας Λαλιώτης. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, λέει όχι στην πόλωση και την ένταση και θα δώσει μάχη για μια ομαλή δημοκρατική και προοδευτική εξέλιξη που θα απαντά στα σύγχρονα προβλήματα της Ελλάδας.

    Δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκή, εξαπέλυσε και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος απαντώντας στους υπουργούς Χρήστο Πρωτόπαπα και Τηλέμαχο Χυτήρη δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης, μετά την αποτυχία του να πολώσει τον δημόσιο διάλογο και να διχάσει τον ελληνικό λαό, αναγκάζεται, τώρα, να ανακρούσει πρύμναν.

    Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για τα θέματα διαπλοκής και ζητά να διευκρινιστεί εάν θα συγκροτηθεί εθνική επιτροπή ανταγωνισμού, εάν θα θεσπιστεί ανώτατο όριο ανάληψης δημοσίων προμηθειών και εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει τη διαχείριση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου, εκφράζει την εκτίμηση ότι η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ "γίνεται για το ποιός από τους δύο θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική, στην οποία συμπίπτουν", ενώ παράλληλα τονίζει πως το μόνο αποδεκτό εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική.

    [03] Επαφές Σημίτη σήμερα

    27/2/2002 11:30:00 πμ

    Συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Νίκο Χριστοδουλάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αμέσως μετά θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη. Στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    Στις 8.30 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" .

    [04] Μετ' εμποδίων αύριο οι αεροπορικές πτήσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 27/2/2002 11:28:00 πμ

    Μετ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις στον Ελλαδικό χώρο, εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τετράωρης κινητοποίησης όλες οι αεροπορικές εταιρίες θα εκτελέσουν μία πτήση ανά χώρα για το εξωτερικό και μία πτήση ανά προορισμό για το εσωτερικό.

    Συμβουλές για το επιβατικό κοινό

    Το επιβατικό κοινό για να αποφύγει τυχόν ταλαιπωρία του καλό θα είναι πριν μεταβεί στο αεροδρόμιο να επικοινωνεί προηγουμένως με την αεροπορική εταιρία που πρόκειται να ταξιδέψει.

    [05] Συνάντηση Παπανδρέου-Γουέστον

    27/2/2002 11:26:00 πμ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα, στις 4 το απόγευμα με τον Ειδικό Συντονιστή του Στέητ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Πρέσβη Τόμας Γουέστον. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις.

    [06] Tραυματίστηκε 50χρονος σε πυρκαγιά

    Πηγή: ΑΠΕ 27/2/2002 11:24:00 πμ

    Σοβαρά εγκαύματα υπέστη ο Βλαδίμηρος Σαπελάς, 50 ετών, όταν εξερράγη πυρκαγιά στο ισόγειο διαμέρισμα που διαμένει, στην οδό Λήμνου 7, στην Αγία Βαρβάρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά οφείλεται σε ανάφλεξη σόμπας. Στην περιοχή έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες πλήρωμα που έσβησαν τη φωτιά και κατόρθωσαν να σώσουν από τις φλόγες και τον Σαπελά. Οπως έγινε γνωστό από το Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε, ο Σαπελάς βρίσκεται εκτός κινδύνου.

    [07] Πιθανή συνάντηση Σαρόν με Παλαιστίνιους

    27/2/2002 8:07:00 πμ

    Το ενδεχόμενο να συναντηθεί σύντομα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν με ανώτατους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, εξέφρασαν πηγές της ισραηλινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη δημόσια ισραηλινή τηλεόραση η συνάντηση αυτή που έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να γίνει εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του Αριέλ Σαρόν με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Τα επεισόδια συνεχίζονται

    Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις μεταξύ, Ισραηλινών και Παλαιστινίων συνεχίζονται.

    Τρεις Παλαιστίνιοι ύποπτοι για αντι-ισραηλινή δράση συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας από μονάδα μεθοριακών φυλάκων του ισραηλινού στρατού, όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολής στο εσωτερικό της κοινότητας Μπέιτ Λίκγια, δυτικά της Ραμάλα, μέσα σε τομέα που βρίσκεται αμιγώς κάτω από την παλαιστινιακή διοίκηση. Οι τρεις συλληφθέντες ανακρίνονται, όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν του στρατού.

    [08] Αιματηρή επίθεση στο Ισλαμαμπάντ

    27/2/2002 10:00:00 πμ

    Δεκατρία μαχητικά στελέχη μίας εκτός νόμου σουνιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον σιϊτικού τεμένους, στο Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα και άλλα 15 να τραυματιστούν, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

    Δέκα στελέχη της εκτός νόμου οργάνωσης Σιπά-ι-Σαχάμπα Πακιστάν (SPP) συνελήφθησαν στο Ραβαλπίντι, στο βόρειο Πακιστάν και άλλα τρία που ανήκουν στην ίδια ομάδα πιάστηκαν στη Λαχόρη, στα ανατολικά, προσδιορίζει η ίδια πηγή. Η SPP είναι μία από τις πέντε ισλαμιστικές ομάδες που κηρύχθηκαν εκτός νόμου στις 12 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, στα πλαίσια της εκστρατείας για την καταπολέμιση του ισλαμικού εξτρεμισμού.

    [09] Πυρπόληση αμαξοστοιχίας στην Ινδία

    27/2/2002 9:15:00 πμ

    Τουλάχιστον 30 άτομα Ινδοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την πυρπόληση αμαξοστοιχίας που μετέφερε μέλη Ινδουϊστικών σκληροπυρηνικών οργανώσεων στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Οι Ινδουϊστές επέστρεφαν από την πόλη Αγιόντια, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη σκληροπυρηνικών Ινδουϊστικών οργανώσεων για την κατασκευή ενός ναού στα ερείπια τεμένους που είχε καταστραφεί πριν δέκα χρόνια. Ομάδα μουσουλμάνων σταμάτησε την αμαξοστοιχία λίγο μετά τον σταθμό της πόλης Γκόντρα και πυρπόλησε τα βαγόνια. Νωρίτερα, οι Ινδουϊστές επιβάτες της αμαξοστοιχίας είχαν συγκρουστεί με ομάδα μουσουλμάνων στον σταθμό.

    [10] Συνομιλία Μπλερ-Πούτιν

    27/2/2002 10:32:00 πμ

    Τηλεφωνική συνδιάλεξη είχαν χθες βράδυ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, κατά την οποία έθιξαν τα ζητήματα του Αφγανιστάν και των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και στο ΝΑΤΟ, όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του Κρεμλίνου.

    Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, που διήρκεσε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Λονδίνου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την ανάγκη "να θεμελιωθεί ένας πραγματικός και συγκεκριμένος διάλογος", προκειμένου να αναπτυχθεί "μία νέου τύπου σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και στο ΝΑΤΟ".

    [11] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις

    27/2/2002 9:30:00 πμ

    Σήμερα, εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τις επενδύσεις εισηγμένων εταιρειών σε τομείς εκτός των δραστηριοτήτων τους.

    Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας μελετά ήδη τις καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Αλαφούζου για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

    [12] Γαλλία:Ερευνες για επιπτώσεις από το Τσερνομπίλ

    27/2/2002 11:17:00 πμ

    Το εργοστάσιο του

    Τσερνομπίλ

    Το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο CRIIRAD κατηγόρησε την κυβέρνηση της Γαλλίας ότι συγκάλυψε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, το 1986. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ερευνας και Πληροφόρησης Ραδιενέργειας που κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης του νυν προέδρου της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, υποστήριξε πως ο κίνδυνος υποτιμήθηκε. Η κυβέρνηση γνώριζε ότι η ραδιενέργεια που προκλήθηκε από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο μπορούσε να βλάψει τους πολίτες αλλά εν γνώσει της δεν τους προειδοποίησε.

    Η εισαγγελία του Παρισιού έχει διατάξει έρευνα για το αν οι Γάλλοι πολίτες ασθένησαν εξαιτίας της καταστροφής, αφού έχουν κατατεθεί ήδη 51 αγωγές κατά του κράτους.

    Δικαστική έρευνα για επιπτώσεις

    Η CRIIRAD υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί της βασίζονται σε έγγραφα ενός πλημμελειοδίκη που ερευνούσε τις επιπτώσεις στη Γαλλία, όταν ένα ραδιενεργό νέφος κατευθύνθηκε δυτικά του Τσερνομπίλ μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα, τον Απρίλιο του 1986.

    Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν ότι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί διέταξαν τη συγκάλυψη.

    Η τότε Δυτική Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία έλαβαν διάφορα μέτρα προφύλαξης, όπως να διατάξουν τον περιορισμό στην κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Οι γαλλικές αρχές όμως είπαν ότι δεν υπήρχε λόγος να ληφθούν ειδικά μέτρα για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι στην υγεία των πολιτών.

    Τον Νοέμβριο του 2000 ο Γιόχαν βαν Βάιενμπεργκ, 31 ετών, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του θυρεοειδούς, δεν μπόρεσε να προσάγει στη δικαιοσύνη τις γαλλικές αρχές ενώ υποστήριζε ότι υπέστη σωματικές βλάβες εξαιτίας του ατυχήματος στο Τσερνομπίλ.

    Η υπόθεση του απορρίφθηκε με το αιτιολογικό πως δεν μπορούσε να αποδείξει επιστημονικά ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της ασθένειας του και του ατυχήματος.

    [13] Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη

    27/2/2002 10:25:00 πμ

    Αρχίζει την ερχομένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη το 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με τίτλο "Εικόνες του 21ου αιώνα", στο οποίο θα παρουσιαστούν 100 ταινίες. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η ΕΡΤ.

    [14] Στη Γιουροβίζιον το S.A.G.A.P.O. του Μ. Ρακιντζή

    27/2/2002 7:51:00 πμ

    Ο Μιχάλης Ρακιντζής με το τραγούδι του S.A.G.A.P.O. θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 47ο Φεστιβάλ της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί στο Τάλιν της Εσθονίας στις 25 Μαΐου. Το S.A.G.A.P.O. ψηφίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή αλλά και το κοινό, που -μετά την περυσινή επιτυχία των Antique- εκδήλωσε εντονότερα φέτος τη γνώμη του και συμμετείχε ακόμη πιο δυναμικά στην ανάδειξη του τραγουδιού που θα διαγωνιστεί για λογαριασμό της Ελλάδας.

    Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον το συγκρότημα One.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 February 2002 - 10:03:27 UTC