Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έπεσε η αυλαία στο αποκριάτικο ξεφάντωμα
  • [02] Νέα αιματηρά επεισόδια στη Μ. Ανατολή
  • [03] Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου
  • [04] Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-1

    [01] Έπεσε η αυλαία στο αποκριάτικο ξεφάντωμα

    17/3/2002 8:24:00 μμ

    Με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου έπεσε η αυλαία της αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Για άλλη μια χρονιά την παράσταση έκλεψε το καρναβάλι της Πάτρας, όπου συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα. Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις και δήμους της χώρας, όπου αναβιώθηκαν έθιμα και παραδόσεις του λαού. Οι τριήμερες εκδηλώσεις της Αποκριάς κορυφώνονται αύριο, Καθαρά Δευτέρα, με τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού.

    Αύριο, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ενώ η Βαρβάκειος Αγορά, οι λαϊκές αγορές, οι φούρνοι και τα ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου το αγοραστικό κοινό να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

    Με απρόοπτα το καρναβάλι της Ξάνθης

    Στο καρναβάλι της Ξάνθης προκλήθηκε πανικός το απόγευμα, όταν ένα από τα άρματα που συμμετείχαν άρπαξε φωτιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν ένας αναμμένος πυρσός που κρατούσε κάποιο από τα μέλη του πληρώματος ήρθε σε επαφή με το πλαστικό που κάλυπτε τμήμα του άρματος.

    Κανένα άτομο από όσα επέβαιναν σε αυτό - και μεταξύ τους και μικρά παιδιά- δεν έπαθε τίποτα όπως και χιλιάδες πολίτες που ακολουθούσαν, αλλά και καρναβαλιστές.

    Στην περιοχή της φωτιάς έσπευσαν αμέσως πυροσβέστες που έσυραν το φλεγόμενο άρμα σε παράδρομο της Ξάνθης και ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες ειδικού αφρού κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και να σβήσουν την πυρκαγιά. Μετά το απροσδόκητο αυτό συμβάν το καρναβαλιστικό ξεφάντωμα συνεχίστηκε κανονικά.

    [02] Νέα αιματηρά επεισόδια στη Μ. Ανατολή

    17/3/2002 8:20:00 μμ

    Νέα επεισόδια βίας στη Μέση Ανατολή, θέτουν σε δοκιμασία την αμερικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία. Ενας Παλαιστίνιος καμικάζι της οργάνωσης Τζιχάντ, ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή, σε εβραϊκό οικισμό της ανατολικής Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν εννέα πολίτες. Επίσης, στην πόλη Κφαρ Σάμπα του Ισραήλ ένας ένοπλος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ στοιχίζοντας τη ζωή μιας Ισραηλινής και τραυματίζοντας άλλους 15 πολίτες πριν πέσει ο ίδιος νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών αστυνομικών.

    Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν και στη Βηθλεέμ, όπου ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος.

    Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Αμερικανός απεσταλμένος Αντονι Ζίνι είχε στη Ραμάλα νέα συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ. Οι Παλαιστίνιοι έχουν θέσει ως όρο να αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα οι Ισραηλινοί πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση περί εκεχειρίας. Αυτός ήταν και ο λόγος όπου η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν θέλησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Παλαιστινίων.

    [03] Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου

    17/3/2002 3:01:00 μμ

    Περίπου 25 λεπτά, κράτησε η αντίσταση του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός "ανέβασε στροφές" και έφτασε στη νίκη με 87-65 (ημ. 39-38), που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α1.

    Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Ζαβλανός, Ταβουλαρέας

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 8, Καλαϊτζής 2, Μουλαομέροβιτς 12, Κουτλουάι 19, Μποντιρόγκα 14, Μίντλετον 10, Γιαννούλης 12, Αλμπάνο 7, Ρότζερς 2, Σάντσες 1.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Παπαμακάριος 13 (2), Ντίκινς 2, Πελεκάνος 7 (1), Πανατζόπουλος 3 (1), Βόιτσικ 14, Τσαρτσαρής 20, Αντερσεν 5, Ιμπέζα 1, Ευθυμίου.

    [04] Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-1

    Πηγή: ΑΠΕ 17/3/2002 2:04:00 μμ

    Δραματική νίκη με 2-1 απέσπασε ο Παναθηναϊκός από τον Ηρακλή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Τη νίκη πήραν οι "πράσινοι" χάρη σε τέρμα του Ολισαντέμπε στο 82', από ασταθή απόκρουση του Χαλκιά. Ο Ηρακλής είχε προηγηθεί στο 26' με τον Ραμπέρτ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 73' με τον Βλάοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Γηραιό, αλλά ουσιαστικά η νίκη προήλθε από το λάθος του Χαλκιά, όταν στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα σε σέντρα-σουτ του Ολισαντέμπε από τα δεξιά το μόνο που κατάφερε ήταν να την στείλει στο βάθος της εστίας του.

    Οι συνθέσεις

    Ο Ηρακλής με λίγη τύχη σίγουρα θα μπορούσε να έχει πάρει το βαθμό της ισοπαλίας αλλά τελικά αν και προηγήθηκε έφυγε από το γήπεδο με την πίκρα της ήττας.

    Γενικά για μια ακόμη φορά άφησε καλές εντυπώσεις ως ομνάδα αλλά έδειξε ότι δεν μπορεί να κρατήσει την πρωτοπορία στο σκορ, όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

    Να σημειωθεί ότι Σέρτζιο Μαρκαριάν, που άφησε εκτός αποστολής τον Μιχάλη Κωνσταντίνου για να τον προφυλάξει ενόψει του κρίσιμου ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφερε για μία ακόμη φορά να φθάσει στο στόχο του, χωρίς η ομάδα του να εντυπωσιάζει.

    Και φυσικά αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης.

    Ο διαιτητής Τσικίνης (Μεσσηνίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Xάγκαν, Νεμπεγλέρα, Ραμπέρτ, Δρούγα και Πίτσο.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Πίτσος, Χένρικσεν, Βόκολος (27' Φύσσας), Γκαλέτο (67' Καραγκούνης), Μικάελσεν, Μπασινάς, Κόλκα (56' Βαζέχα), Βλάοβιτς, Ολισαντέμπε.

    Ηρακλής: Χαλκιάς, Κυριαζής, Κολομπούρδας (70' Καλαμπάκας), Κουτσουρές, Βακουφτσής (61' Μιλόγεβιτς), Χάγκαν, Δρούγας, Νεμπεγλέρας, Κεμπάτζε, Νατσούρας, Ραμπέρτ (74' Χατζί).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 March 2002 - 21:54:18 UTC