Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις εργασίας στην Ολυμπιακή αύριο
  • [02] Κλοπή εκρηκτικών στην Κάλυμνο
  • [03] Αύριο ανακοινώνεται ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ
  • [04] Μ. Ανατολή: Υποχώρηση Σαρόν με όρους
  • [05] Μαρκαριάν: '' Νίκη χωρίς ρίσκο''
  • [06] ΑΕΚ: Δέκα ημέρες εκτός ο Κασάπης
  • [07] ΟΣΦΠ: Ψυχολογικές ενέσεις Λεμονή
  • [08] ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν οι τραυματίες
  • [09] Οι απουσίες πονοκέφαλος στον ΟΦΗ
  • [10] ΠΟΥ: Σχέδιο καταπολέμησης του καπνίσματος

    [01] Στάσεις εργασίας στην Ολυμπιακή αύριο

    19/3/2002 9:28:00 μμ

    Περιορισμένα προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία καθώς ελάχιστες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Αυτές οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν λίγη ώρα πριν την έναρξη της στάσης και μετά τη λήξη της. Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή αντιδρούν στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

    [02] Κλοπή εκρηκτικών στην Κάλυμνο

    19/3/2002 11:23:00 μμ

    Συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει προκαλέσει η κλοπή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών από αποθήκη εταιρίας λατομικών εργασιών στην Κάλυμνο. Οι αστυνομικές αρχές του νησιού θεωρούν την υπόθεση πολύ σοβαρή, μάλιστα δε στην Κάλυμνο μετέβησαν και ειδικευμένοι αξιωματικοί από την Κω και την Αθήνα για να ερευνήσουν το θέμα .

    Συγκεκριμένα ο κ.Αθάνασιος Λάμπας εκπρόσωπος της εταιρίας ''ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ'' κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου ότι άγνωστοι παραβίασαν την αποθήκη εκρηκτικών υλών, που βρίσκεται στην περιοχή Γιαννοχώραφα και αφαίρεσαν 7.500 μέτρα ακαριαίας θρυαλλίδας, 107 μέτρα βαρδύκαυστης θρυαλλίδας, 100 επιβραδυντές και 401 καψύλια, που η συνολική αξία τους ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

    Τα εκρηκτικά υλικά χρησιμοποιεί η εν λόγω εταιρία για λατομικές εργασίες που εκτελεί στο νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θεωρείται πολύ πιθανόν τα εκρηκτικά να εκλάπησαν από άτομα που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν στην Κάλυμνο για το έθιμο των δυναμίτιδων το Πάσχα.

    Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει και το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά να χρησιμοποιηθούν για παράνομη αλιεία.

    [03] Αύριο ανακοινώνεται ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/3/2002 9:38:00 μμ

    Την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης για το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ, αναμένει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος πρόσθεσε ότι αύριο το μεσημέρι, μετά από συνεννόηση και με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, θα ανακοινώσει το όνομα του νέου προέδρου της εθνικής ραδιοτηλεόρασης.

    Ο κ. Πρωτόπαππας δήλωσε επίσης, ότι δεν υπάρχει καμιά αναβολή στη χορήγηση των ραδιοτηλεοπτικών αδειών και επισήμανε, ότι υπάρχουν αντιδράσεις από όσους δεν πήραν άδειες και αυτό είναι λογικό, ωστόσο η κυβέρνηση κινείται με βάση τη νομιμότητα.

    [04] Μ. Ανατολή: Υποχώρηση Σαρόν με όρους

    19/3/2002 9:26:00 μμ

    Ο Γιάσερ Αραφάτ θα μπορέσει να ταξιδέψει εκτός παλαιστινιακών εδαφών όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τένετ δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν μετά την συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντίκ Τσέινι, διευκρινίζοντας όμως ότι σε περίπτωση που ο Αραφάτ προβεί από το εξωτερικό σε παρακίνηση για βία, είναι πιθανόν να του απαγορευθεί να επιστρέψει στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Θετικός ο Τσείνι για συνάντηση με Αραφάτ

    Ο Ντικ Τσείνι από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι πιθανόν να συναντήσει τον Γιάσερ Αραφάτ ''ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα'', εάν ο παλαιστίνιος ηγέτης θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Τένετ.

    Νωρίτερα ο Ντικ Τσέινι είχε ζήτησει από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να γίνει δυνατή η μετάβαση του παλαιστίνιου ηγέτη στη Βηρυτό στα τέλη Μαρτίου για να παρευρεθεί στις εργασίες της αραβικής διάσκεψης κορυφής, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού.

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δήλωση Τσέινι ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Γιάσερ Αραφάτ, επέκριναν όμως παράλληλα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν επειδή έθεσε όρους για την μετάβαση στο εξωτερικό του παλαιστίνιου ηγέτη.

    Η επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι στην περιοχή ενδέχεται να αποτελεί "μια κρίσιμη καμπή'' για την ισραηλο-παλαιστινιακή διαμάχη που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 1500 πολίτες σε διάστημα 18 μηνών, δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος Μοσέ Κατσάβ, ενώ προέτρεψε τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ να θέσει τέλος στη βία και στο αίμα.

    [05] Μαρκαριάν: '' Νίκη χωρίς ρίσκο''

    19/3/2002 10:49:00 μμ

    Τους βαθμούς της νίκης αλλά χωρίς να ρισκάρει, θα επιδιώξει να πάρει ο Παναθηναϊκός στον αυριανό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ξεκαθάρισε ο προπονητής των "πρασίνων" Σέρτζιο Μαρκαριάν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε ακόμη ότι αν είχε δυνατότητα επιλογής, θα διάλεγε για αντιπάλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη κι έτσι η ομάδα θα πρέπει να παίξει σαν να είχε απέναντί της τους Φίγκο, Ζιντάν και όλους τους υπόλοιπους ακριβοπληρωμένους παίκτες της "βασίλισσας".

    Ντελ Μπόσκε: '' Δεν ήρθαμε για βόλτα''

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήρθε στην Αθήνα για... βόλτα έδωσε σήμερα ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπου θα κριθεί η τύχη της δεύτερης ομάδας που θα προκριθεί από τον Γ` Ομιλο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Φερνάντο Μοριέντες από την πλευρά του εκπροσωπώντας τους παίκτες ξεκαθάρισε ότι η Ρεάλ διαθέτει ένα μεγάλο κίνητρο ενόψει του αυριανού αγώνα που δεν είναι άλλο από τις έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

    [06] ΑΕΚ: Δέκα ημέρες εκτός ο Κασάπης

    19/3/2002 10:44:00 μμ

    Περίπου 10 ημέρες θα μείνει εκτός αγώνων ο Μιχάλης Κασάπης. Ευτυχώς για τον διεθνή αμυντικό της ΑΕΚ, η θλάση που υπέστη στον οπίσθιο μηριαίο δεν είναι τόσο σοβαρή και έτσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επανέλθει στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Κασάπης ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Πάσιος, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Μιχάλης Καψής, που δείχνει να ξεπερνά πλήρως τον τραυματισμό του. Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Κασάπη στο αριστερό άκρο της άμυνας ενόψει του αγώνα με την Παναχαϊκή, ο Φερνάντο Σάντος έχει δείξει μέχρι τώρα ότι για την συγκεκριμένη θέση εμπιστεύεται περισσότερο τον Γιώργο Ξενίδη και τον Νίκο Γεωργέα.

    [07] ΟΣΦΠ: Ψυχολογικές ενέσεις Λεμονή

    19/3/2002 10:40:00 μμ

    Ο Τάκης Λεμονής προσπαθεί να ενισχύσει τη ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού για το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μιλώντας τους στη σημερινή προπόνηση τόνισε: "Γνωρίζετε ότι το επόμενο ματς είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια γι αυτό, γιατί ξέρω ότι όλοι το αντιμετωπίζετε όπως πρέπει. Αυτό που προέχει είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την εβδομάδα και όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε για τον συγκεκριμένο αγώνα".

    Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν εν όψει του ντέρμπι. Ο Ζε Ελίας έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα (όπως και ο Λάμπρος Χούτος), ενώ και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αρκέστηκε σε ειδικό πρόγραμμα. Κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκε ο Ανδρέας Νινιάδης. Θεραπεία έκαναν οι Αλεξανδρής, Γεωργίου, ενώ ο Ρόμπερτς πήγε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όμως δεν προπονήθηκε.

    Στο μεταξύ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος απέδειξε την ανθρωπιά του, με μια κίνηση που έκανε την Κυριακή το απόγευμα. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", την επτάχρονη Αλεξάνδρα Σημανταράκη. Πρόκειται για το κοριτσάκι που έχει άμεση ανάγκη από μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού πήγε την Κυριακή μετά το ματς στο νοσοκομείο και χάρισε στην επτάχρονη μια φανέλα του.

    [08] ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν οι τραυματίες

    19/3/2002 10:38:00 μμ

    Mε το σύνολο των παικτών του στο πρόγραμμα άρχισε το απόγευμα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Καισαριανή, με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα. Στο πρόγραμμα μετέχουν κανονικά και οι τραυματίες Λουτσιάνο, Εγκωμίτης και Ζέμαν και ίσως ο τελευταίος περιληφθεί στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι του Σαββάτου. Για τους άλλους δυο οι προοπτικές είναι πολύ καλές και οι πιθανότητες να περιληφθούν στην ομάδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, επίσης μεγάλες. Τραυματίας είναι και ο Γιώργος Κούτσης.

    Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη θα αποφασιστεί αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στο Τορίνο και ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Γιουβέντους.

    Η επιθυμία υπάρχει από την πλευρά του προπονητή του ΠΑΟΚ και με δεδομένο πως θα του λείψουν τουλάχιστον τέσσερις βασικοί παίκτες από τις προπονήσεις των πρώτων ημερών της ερχόμενης εβδομάδας, τότε είναι πιθανό να συναντηθεί με τον ομόλογο του στο Τορίνο και να παρακολουθήσει μια τουλάχιστον προπόνηση της ''μεγάλης κυρίας''.

    Οπως έχει διευκρινιστεί η επίσκεψη αυτή του Μπάγεβιτς, αν και εφ΄ όσον γίνει δεν θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό και δεν είναι εξαρτημένη από την οποιαδήποτε απόφαση του Σερβοέλληνα τεχνικού για παραμονή ή όχι στο ''τιμόνι'' του ΠΑΟΚ.

    [09] Οι απουσίες πονοκέφαλος στον ΟΦΗ

    19/3/2002 9:53:00 μμ

    Δεν έφταναν στον Γιάννη Σαμαρά τα αρνητικά αποτελέσματα και η απομάκρυνση από την ''ευρωπαϊκή έξοδο'', στα προβλήματα του Ελληνα τεχνικού προστέθηκαν και οι τιμωρίες. Ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή που θα γίνει στο Καυτατζόγλειο, ο Ελληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Γκόμεζ, Κώτσιο και Σταυρακάκη, οι οποίοι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

    Στην σημερινή προπόνηση δεν έλαβαν μέρος ο Χαράλαμπος Χαραλαμπάκης και ο Νίκος Νιόπλιας, που εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ο νεαρός άσος έχει τράβηγμα στον μηρό, ενώ ο έμπειρος μέσος αισθάνεται ενοχλήσεις στον δεξί δικέφαλο.

    Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, στην οποία θα συζητηθούν κατά πάσα πιθανότητα η παρούσα κατάσταση και οι κινήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον με προοπτική την νέα αγωνιστική περίοδο.

    [10] ΠΟΥ: Σχέδιο καταπολέμησης του καπνίσματος

    19/3/2002 9:32:00 μμ

    Σχέδιο Διεθνούς Σύμβασης για την καταπολέμηση του καπνίσματος επεξεργάζεται η Διακυβερνητική Διάσκεψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που πραγματοποιείται στη Γενεύη. Το σχέδιο της ΠΟΥ θα αποτελεί τη νομική βάση για τη λήψη μέτρων σε διεθνές επίπεδο από τη συζήτηση διαφαίνεται ότι θα περιλαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα στην μάχη κατά του καπνίσματος.

    Τα κυριότερα αφορούν στην αύξηση της φορολόγησης και τιμολόγησης των τσιγάρων, στον έλεγχο των πωλήσεων κυρίως στους νέους, στη δραστική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, στην απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης, στην αλλαγή στην όψη των πακέτων των τσιγάρων και στη μεγέθυνση της σήμανσης για τους κινδύνους στην υγεία, στην προστασία από το παθητικό κάπνισμα και στην αλλαγή στις επιδοτήσεις των καλλιεργειών καπνού.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλλιώρη, που είναι ταυτόχρονα και εισηγήτρια στην πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών όσον αφορά τη διαφήμιση και τη χορηγία υπέρ των προϊόντων καπνού. Η κ. Μαλλιώρη στήριξε το γενικό πλαίσιο της Σύμβασης αυτής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 March 2002 - 21:54:26 UTC