Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απ'το 2012 η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού
  • [02] Διαμαρτυρία γυναικών από την Παλαιστίνη
  • [03] Στους 83.050 φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [04] Επίσκεψη Μίλερ στην Κρήτη
  • [05] Κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης
  • [06] Αθωώθηκαν οι ψυχίατροι του Δρομοκαΐτειου
  • [07] Χωρίς Big Brother-Bar σήμερα κι αύριο
  • [08] Η ΕΥΔΑΠ έτοιμη για το ''2004''
  • [09] Στο Λονδίνο ο κ. Παπανδρέου
  • [10] Σε αναβρασμό παραμένει η ιταλική κοινωνία
  • [11] M. Aνατολή: προσπάθειες για παύση πυρός
  • [12] Τουρκία: 49 οι νεκροί απ την απεργία πείνας
  • [13] Φθηνότερες οι κλήσεις από σταθερό σε κινητό
  • [14] Ανησυχία προκαλεί η νιμεσουλίδη
  • [15] Ελεγχοι για τη νόσο των τρελλών αγγελάδων
  • [16] Εισβολή σκορπιών στη Βραζιλία
  • [17] Με ηπατίτιδα C προσβλήθηκε η Π. Αντερσον
  • [18] Aξιολογική έκθεση των υποψηφίων της θέσης Προέδρου ΕΡΤ

    [01] Απ'το 2012 η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/3/2002 7:08:00 μμ

    Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι μόνο ένα δημοσιονομικό θέμα, αλλά πρωτίστως κοινωνικό και αυτό το αγαθό οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε. Αυτό τόνισε ο Κώστας Σημίτης μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης Κυβερνητικής Επιτροπής και Εκτελεστικού Γραφείου και επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από διάλογο, συνεννόηση και συναίνεση.

    Μεταβατική περίοδος πέντε ετών

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ΙΚΑ και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα έχει μια μεταβατική περίοδο πέντε ετών, αρχής γενομένης το 2007, προκειμένου να υπάρξει ομαλή προσαρμογή. Μέχρι τότε, διευκρίνισε ο Κώστας Σημίτης, θα ισχύουν οι ρυθμίσεις που υπάρχουν σήμερα για τη συνταξιοδότηση χωρίς καμία αλλαγή.

    Οσον αφορά στις αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα από τα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ο κύριος Σημίτης υπογράμμισε ότι με τις αποφάσεις αυτές:

    α) εξασφαλίζεται ο δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος,

    β) εξασφαλίζεται η τριμερής χρηματοδότηση και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι πρόσθετοι πόροι από την πλευρά του κράτους για τη λειτουργία του συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε όσον αφορά στη χρηματοδότηση εκτός από το ποσοστό του κράτους στην τριμερή να υπάρξει και μία ειδική εισφορά κατ έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του συστήματος,

    γ) δημιουργείται ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς για όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους,

    δ) δεν αυξάνονται οι εισφορές και τα όρια ηλικίας και όποιος εργαζόμενος συμπληρώνει 37 χρόνια πραγματικής ασφάλισης θα δικαιούται σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,

    ε) αυξάνεται η κατώτατη σύνταξη από τις 70.000 που είναι σήμερα στις 128.000 δραχμές σε σημερινές τιμές.

    430 δισεκατομμύρια δραχμές για το ασφαλιστικό σύστημα

    Με το ποσό των 430 δισεκατομμυρίων δραχμών θα ενισχυθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ασφαλιστικό σύστημα τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργών Νίκου Χριστοδουλάκη και Δημήτρη Ρέππα το ποσό αυτό θα αυξάνεται προοδευτικά κάθε χρόνο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό κεφάλαιο και να καλύπτονται τυχόν ελλείμματα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που υπόκεινται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Απεργία στις 3 Απριλίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

    Με τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, για μας το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού άνοιξε, αλλά ασφαλώς δεν έκλεισε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο κ. Πολυζωγόπουλος σημειώνει ότι οι θέσεις της κυβέρνησης δίνουν απάντηση στο ζήτημα της ενίσχυσης του ΙΚΑ το 2003, αλλά όχι στη συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών θεμάτων του ασφαλιστικού σε σχέση με την ενταξιακή πορεία όλων των ταμείων προς το ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα. Τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, θα ζητήσω συνάντηση για να διευκρινιστούν τα θέματα αυτά με τον κ. Χριστοδουλάκη.

    Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης με μια σκληρή του δήλωση σημειώνει ότι εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι, η κυβέρνηση δεν εγγυάται ούτε αυτά που μας χρωστάει και κατά συνέπεια η ΔΑΚΕ θα προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και διακοπή της διαδικασίας του κοινωνικού διαλόγου.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης τόνισε ότι με αλχημείες και ''υπόλοιπα'' δεν στηρίζεται το ασφαλιστικό.

    Το κεντρικό αίτημα της ΓΣΕΕ για τριμερή χρηματοδότηση κατά 3/9 των εσόδων της ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους παραμένει μετέωρο. Ο κ. Καλύβης κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου.πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, σε δηλώσεις του για το Ασφαλιστικό, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους το σύστημα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

    [02] Διαμαρτυρία γυναικών από την Παλαιστίνη

    Πηγή: ΑΠΕ 21/3/2002 6:52:00 μμ

    Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το απόγευμα εκατοντάδες μαυροντυμένες γυναίκες από την Παλαιστίνη, μαζί με τα παιδιά τους και άλλες γυναίκες από διάφορες εθνικότητες που ζουν στη χώρα μας. Με ψήφισμα το οποίο επέδωσαν, ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα τους για ελευθερία και ανεξαρτησία της Παλαιστίνης. Ακόμη ζητούν την παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ η οποία, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, έχει ''μακρόχρονη και διακεκριμένη ιστορία υποστήριξης της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής''. Κάνουν αναφορά στο δράμα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός από την ισραηλινή κατοχή, τονίζοντας ότι οι θάνατοι και οι καταστροφές έχουν φθάσει σε πρωτοφανές επίπεδο, επηρεάζοντας όλο και περισσότερο αθώους. Ζητούν ακόμα να σταματήσει η σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης.

    [03] Στους 83.050 φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Πηγή: ΑΠΕ 21/3/2002 4:58:00 μμ

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Τσουροπλής, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2002-2003 ανέρχεται σε 83.050 θέσεις. Από αυτές, οι 77.960 αφορούν στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Φέτος, όπως είπε ο κ. Τσουροπλής, υπάρχει μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 5% στα ΑΕΙ και κατά 1,5% στα ΤΕΙ, ενώ αυξάνεται το ποσοστό του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα Πληροφορικής κατά 10%. Συνολικά, ο αριθμός εισακτέων με την προσθήκη 120 θέσεων του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διαμορφώνεται στις 77.960 θέσεις.

    Στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές

    Στις θέσεις αυτές προστίθενται οι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές κλπ. Ετσι ο αριθμός των εισακτέων θα φθάσει τις 83.050 θέσεις. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι για το 90% των θέσεων είναι 98.400, εκ των οποίων οι 81.636 είναι μαθητές και οι 16.764 παλαιοί απόφοιτοι.

    Πέρυσι οι υποψήφιοι μαζί με τους υποψηφίους των δεσμών ανέρχονταν σε 102.630.

    Οπως είπε ο γενικός γραμματέας αντίστοιχη βελτίωση της σχέσης παρατηρείται και για τους αποφοίτους των Τεχνικών Εκπαιδευτηρίων, που αναμένεται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ, αφού φέτος θα αναλογούν δύο θέσεις περίπου ανά οκτώ υποψηφίους, ενώ πέρυσι η αναλογία αυτή ήταν δύο θέσεις ανά εννέα υποψήφιους.

    Επίσης ο κ. Τσουροπλής είπε ότι γύρω στις 16 Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις στο Λύκειο, στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν οι πανελλήνιες και στις αρχές Ιουνίου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα στα δημοτικά και γυμνάσια.

    [04] Επίσκεψη Μίλερ στην Κρήτη

    21/3/2002 3:32:00 μμ

    Aπό το Ηράκλειο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα την 4ήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ ο οποίος συνοδεύεται από στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ και Αμερικανούς επιχειρηματίες. Ο κ. Μίλερ επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κ Καρούντζο και συζήτησαν επιχειρηματικά θέματα.

    Δηλώσεις για 2004, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μίλερ και αναφερόμενος στην προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων είπε: «Θέλω να χρησιμοποιήσω όλο μου το χρόνο για να βοηθήσω την Ελλάδα στον τομέα αυτό. Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ελλάδας, εμείς τους δικούς μας τους κάναμε. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και να βοηθήσουμε τις Ελληνικές Αρχές, για τη διοργάνωση των πιο ασφαλών Αγώνων. Θέλουμε να δουλέψουμε με την Ελλάδα και δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο να πω τώρα αν η κατάσταση είναι καλή ή κακή. Χρήσιμο είναι να δουλέψουμε μαζί και να συνεργαστούμε».

    Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση για το Κυπριακό και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε: «Εγώ δεν στοιχηματίζω για το μέλλον. Προσπαθούμε να δουλέψουμε σκληρά, αλλά δεν προβλέπω το μέλλον. Θα δουλέψουμε σκληρά για το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο και τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες».

    Τέλος, ο κ. Μίλερ μιλώντας για το Μεσανατολικό χαρακτήρισε ως σημαντικό το ρόλο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν ρόλο για την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή.

    Μίλερ-δήμαρχος Ηρακλείου

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμο Ηρακλείου, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ασλάνη, ενώ κατά την είσοδο του στο δημαρχείο μικρή ομάδα φιλειρηνιστών είχε συγκεντρωθεί για να εκδηλώσει την αντίθεση της στην πολιτική των ΗΠΑ και την παρουσία του κ. Μίλερ.

    Ο κ. Μίλερ μιλώντας στο δημαρχείο και αναφερόμενος στη διαμαρτυρία είπε ότι δεν πειράζει επισημαίνοντας ότι πριν από 20 χρόνια στις διαδηλώσεις έπαιρναν μέρος 200.000 άτομα αλλά τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει και οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Επίσης ο κ. Μίλερ αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχέσεις των δυο χωρών και στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.

    Από την πλευρά του, κ. Ασλάνης αφού καλωσόρισε τον κ. Μίλερ αναφέρθηκε στη ιστορία του Ηρακλείου και στις σύγχρονες υποδομές της πόλης, ενώ υπενθύμισε στον Αμερικανό πρέσβη ότι «στην Κύπρο περιμένουν ακόμη τη δικαίωση».

    Ο δήμαρχος δώρισε στον κ. Μίλερ δύο εκδόσεις που αφορούν στο μεγάλο Κάστρο και ένα άλμπουμ με την έκθεση των Φαγιούμ καθώς και ένα cd 16ου αιώνα ενώ ο κ Μίλερ δώρισε στον δήμαρχο ένα ασημένιο πιάτο.

    Ο κ. Μίλερ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του λιμανιού ενώ το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα σε πλοίο των «Μινωϊκών Γραμμών». Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας και την Εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης».

    Στις 8.30 μ.μ. ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Ξυλούρης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Στέφανος Κωστόπουλος θα παραθέσουν δείπνο προς τιμήν του.

    Αύριο ο κ. Μίλερ θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Σάββατο τα Χανιά.

    [05] Κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης

    21/3/2002 11:59:00 πμ

    Κλειστά θα παραμείνουν από 1 έως 5 Απριλίου τα πανεπιστήμια όλης της χώρας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντα τους, θεωρώντας πως η πορεία του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα τους δεν έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Η ΠΟΣΔΕΠ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 13 Απριλίου προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    [06] Αθωώθηκαν οι ψυχίατροι του Δρομοκαΐτειου

    Πηγή: ΑΠΕ 21/3/2002 7:31:00 μμ

    Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο οι ψυχίατροι στο "Δρομοκαΐτειο" νοσοκομείο Γιώργος Αστρινάκης και Χρήστος Τριανταφυλλίδης που δικάστηκαν για την κατηγορία της απείθειας κατά της Αρχής. Η κατηγορία σε βάρος των δύο γιατρών αφορούσε την άρνησή τους, πριν περίπου ένα χρόνο, να δεχτούν, κατά την εφημερία τους στο Δρομοκαΐτειο, ψυχιατρικούς ασθενείς από το Δαφνί που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της Αθήνας, επικαλούμενοι υπεράριθμους ασθενείς. Για τις εισαγωγές ασθενών είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες και είχε διαταχθεί έρευνα από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας μετά την άρνηση των γιατρών του "Δρομοκαΐτειου" να δεχτούν ασθενείς από το Δαφνί.

    Είχαν καθήκον να προστατέψουν τους ήδη υπεράριθμους ασθενείς

    Το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό των δύο γιατρών ότι είχαν καθήκον να προστατέψουν τους ήδη υπεράριθμους ασθενείς, από την επιβάρυνση των συνθηκών διαβίωσης τους με την εισαγωγή ασθενών για τους οποίους δεν υπήρχε καν ελεύθερο κρεβάτι. Οπως τόνισαν οι γιατροί, ''η εκτέλεση αντίστοιχων εισαγγελικών παραγγελιών είναι ουσιαστικά ιατρική πράξη στην οποία παρεμβαίνουν και επιστημονικοί λόγοι που δεν μπορεί να γνωρίζει ο εισαγγελέας''.

    [07] Χωρίς Big Brother-Bar σήμερα κι αύριο

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/3/2002 5:17:00 μμ

    Την απόφασή του να διακοπεί σήμερα και αύριο η μετάδοση των τηλεπαιχνιδιών Big Brother και Bar ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, Βασίλης Λαμπρίδης. Τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα. Την απόφαση του Προέδρου θα κληθεί να επικυρώσει ή όχι αύριο η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο κ. Λαμπρίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του σε περίπτωση που δεν εγκριθεί αύριο η απόφασή του. Η σημερινή συνεδρίαση αναβλήθηκε, καθώς η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου είναι αντίθετη με την απόφαση Λαμπρίδη.

    Διαφωνίες

    Tην διαφωνία τους εξέφρασαν και μέσω της ΝΕΤ 105,8 τα μέλη του ΕΣΡ Βάσω Αρτινοπούλου και Δημοσθένης Δασκαλάκης.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης προτείνει να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Την ελπίδα του ότι κάπου θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα τηλεπαιχνίδια της Ιδιωτικής Τηλεόρασης που έχουν προκαλέσει συζητήσεις τον τελευταίο καιρό. Οπως είπε είναι πρώτιστη ευθύνη των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα μέσα αυτά και ελπίζει ότι έστω την τελευταία ώρα θα σκεφθούν το κακό που γίνεται στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία.

    Την ίδια ώρα στην Τουρκία, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας για μια εβδομάδα του τηλεοπτικού καναλιού, που προβάλει το Big Brother, με το σκεπτικό ότι αντίκειται στον τουρκικό οικογενειακό κώδικα.

    Επιφυλακτικός ο Χρήστος Πρωτόπαπας

    Επιφυλακτικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με την επιστολή του προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρίδη, για την επιβολή απαγόρευσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΑΝΤΕΝΑ να προβάλουν τις εκπομπές BAR και BIG BROTHER. Ο εκπρόσωπος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά και με σαφήνεια, όπως είπε, αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα ήταν ατόπημα αν ο υπουργός παρενέβαινε σε μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, εννοώντας τη συνέχιση της συνεδρίασης του ΕΣΡ αύριο.

    Εξάλλου ο κ. Πρωτόπαπας επισήμανε την διαφορετικότητα των απόψεων που διατυπώθηκαν από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι διαφορές των απόψεων έγιναν γνωστές μέσω συνεντεύξεων των μελών του Οργάνου στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πληροφορήθηκε για το θέμα της επιστολής του κ. Λαμπρίδη, όταν ο πρόεδρος του ΕΣΡ την είχε ήδη αποστείλει.

    Ο κ. Πρωτόπαπας επικοινώνησε σήμερα με τον κ. Λαμπρίδη, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΣΡ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του.

    [08] Η ΕΥΔΑΠ έτοιμη για το ''2004''

    21/3/2002 1:17:00 μμ

    Ετοιμη είναι η ΕΥΔΑΠ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ποσότητες νερού που θα χρειαστεί η Αθήνα τις ημέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Διονύσης Ξένος, που ζήτησε όμως να μη φυτευτούν υδρόφιλα δέντρα στην Αττική διότι η ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να δώσει περισσότερες ποσότητες νερού για το πότισμά τους.

    Επαρκεία νερού για τα δύο επόμενα χρόνια

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο ''Υδρόραμα 2002'' που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ο κ. Ξένος ανέφερε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΥΔΑΠ, που έγιναν σε συνδυασμό με το τι ίσχυε στη Βαρκελώνη και το Σίδνεϊ, η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων θα φτάσει το 1,8 εκατομμύρια κ. μ. σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ που παραδίδει την ερχόμενη Τρίτη στον αντικαταστάτη του ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες της εταιρίας ανέρχονται στα 536 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και επαρκούν για δύο χρόνια.

    Η φετινή χρονιά ήταν μια καλή σχετικά χρονιά από υδρολογικής απόψεως καθώς έπεσαν πολλά χιόνια και τα νερά που προέρχονται από τα χιόνια είναι περίπου 100% απολήψιμα, ενώ τα νερά που προέρχονται από βροχές είναι απολήψιμα σε ποσοστό μόνο 4 με 6% τόνισε ο κ.Ξένος διευκρινίζοντας ότι το περσινό υδρολογικό έτος από το Σεπτέμβριο του 2000 έως τον Οκτώβριο του 2001 ήταν το φτωχότερο της τελευταίας δεκαετίας.

    [09] Στο Λονδίνο ο κ. Παπανδρέου

    21/3/2002 12:10:00 μμ

    Για το Λονδίνο αναχωρεί απόψε, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση της Βρεττανικής προεδρίας με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης πιθανολογείται να συναντηθεί με το βρεττανό ομόλογό του.

    [10] Σε αναβρασμό παραμένει η ιταλική κοινωνία

    21/3/2002 7:28:00 μμ

    Σε ηλεκτρονικούς δρόμους κινείται πλέον η διεθνής τρομοκρατία. Μετά το σοκ και τον αποτροπιασμό, που ξύπνησε στους Ιταλούς η "νεκρανάσταση" των Ερυθρών Ταξιαρχιών, με την δολοφονία του Μάρκο Μπιάτζι, ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι η τρομοκρατική ομάδα, προτίμησε να αποστείλει την προκήρυξη της μέσω Ιντερνετ σε εφημερίδες, ειδησεογραφικά πρακτορεία, πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η ανησυχία μετατρέπεται σε τρόμο μετά την ανάγνωση της προκήρυξης, που προϊδεάζει για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα.

    Κοινό το όπλο των δολοφονιών

    Οι εμπειρογνώμονες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν την προκήρυξη, που αποτελείται από 26 σελίδες, αξιόπιστη και αυθεντική.

    Η άποψη ενισχύεται και από άλλα στοιχεία, που έχουν στην κατοχή τους, όπως η ομοιότητα, που παρουσιάζει με την προκύρηξη, που εστάλη το 1999 μετά τη δολοφονία του Μάσιμο ντ' Αντόνα, συμβούλου του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ντ'Αλέμα ενώ όπως διαπιστώθηκε και οι δύο δολοφονίες έγιναν με το ίδιο όπλο.

    Πρόκειται για ένα παλιό πιστόλι, που χρησιμοποιούσαν οι καραμπινιέροι πριν από δέκα χρόνια και έχει αποσυρθεί

    Οι ευθύνες του ιταλού υπουργου Εσωτερικών

    Σε αναβρασμό βρίσκεται εξάλλου ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας μετά και τις έντονες πολεμικές, που έχουν ξεσπάσει, όσον αφορά τις ευθύνες του υπουργού Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαγιόλα σχετικά με τα καταργηθέντα μέτρα προστασίας του θύματος. Συγκεκριμένα ο Μπιάτζι κυκλοφορούσε από το Νοέμβριο χωρίς σωματοφύλακα.

    Τα βέλη δεν προέρχονται μόνο από την αντιπολίτευση αλλά εκτοξεύονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και από τον υπουργό Εργασίας Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος κατηγόρησε τον συνάδελφο του Σκαγιόλα ότι δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του για 24ωρη προστασία του σύμβουλου του, ο οποίος είχε το τελευταίο διάστημα δεχθεί απειλές. Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι τα μέτρα προστασίας καταργήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν σοβαροί λόγοι. Εκτεθειμένος μένει, όμως, ο Σκαγιόλα, μετά τις δηλώσεις της χήρας του Μπιάτζι, ότι είχαν τρομοκρατηθεί τον τελευταίο καιρό γιατί είχαν δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η οικογένεια του θύματος αρνήθηκε να γίνει επίσημη κηδεία με έξοδα του κράτους.

    Εκο: μυστηριώδης δολοφονία

    Ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο χαρακτήρισε τη δολοφονία παράξενη και μυστηριώδη και διερωτάται για το ποιοι είναι αληθινά οι εκτελεστές, αφού έγινε, όπως είπε χαρακτηριστικά, "για να εμποδίσει μια ασυμφωνία".

    Οι διωκτικές υπηρεσίες πιστεύουν, ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε άτομα και πιθανότατα εχουν στην κατοχή τους τα βίντεο, αφού στο δρόμο που δολοφονήθηκε ο Μπιάτζι ήταν τοποθετημένες βιντεοκάμερες. Ομως, οι δολοφόνοι που κινήθηκαν με μοτοσυκλέτα φορούσαν κράνη και δύσκολα θα αναγνωριστούν.

    ''Τιμωρία'' βαφτίζουν τη δολοφονία οι τρομοκράτες

    Οσον αφορά την προκήρυξη, οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν την δολοφονία "τιμώρια", την οποία επέβαλε στον Μπιάτζι ένας πυρήνας της οργάνωσης, επειδή το θύμα εκπροσωπούσε τα αιτήματα αλλά και τα όνειρα των βιομηχάνων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Καταλήγοντας, υποστηρίζουν ότι "ο πόλεμος δεν αποτελείται μόνο από στρατιωτικές πρωτοβουλίες, γιατί είναι ένας ταξικός πόλεμος και ο εχθρός δεν είναι μια στρατιωτική δύναμη, αλλά το κράτος. Ετσι η επίθεση θα έχει σαν στόχο να πλήξει την πολιτική ενέργεια".

    [11] M. Aνατολή: προσπάθειες για παύση πυρός

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/3/2002 7:07:00 μμ

    Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα έληξε σήμερα νωρίς το πρωί η συνάντηση των ισραηλινών και παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας που αναμένεται όμως να επαναληφθεί ίσως και σήμερα το απόγευμα, καθώς αυξάνονται οι αμερικανικές πιέσεις προς τι δύο πλευρές. Ενδεικτικές της ατμόσφαιρας είναι πάντως οι δηλώσεις των επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, που, αν και παραδέχονται την ύπαρξη σημαντικών διαφορών, αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

    Εν αναμονή των εξελίξεων....

    Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένι με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Αισιόδοξος για την επίτευξη εκεχειρίας εμφανίστηκε και ο ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Σίμον Πέρες που διαπίστωσε ότι την θέλουν όλες οι πλευρές καθώς όλος ο κόσμος έχει πια κουραστεί από την αιματοχυσία.

    Οσο για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, αυτός δήλωσε μεν απογοητευμένος από τη βία στη Μέση Ανατολή, αλλά υποσχέθηκε να εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για να τερματισθούν οι εχθροπραξίες.

    Τουλάχιστον δύο νεκροί από την έκρηξη στο κέντρο της Ιερουσαλήμ

    Εν αναμονή της κατάπαυσης πυρός, ο ισραηλινός στρατός επέστρεψε σήμερα στα παλαιστινιακά εδάφη εισβάλλοντας σε τρία χωριά κοντά στην πόλη Τζενίν, στη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη. Οι ισραηλινοί στρατιώτες που υποστηρίζονταν από τανκς συνέλαβαν δεκάδες Παλαιστίνιους, τους οποίους κρίνουν ότι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Οι "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσα", ένοπλη οργάνωση προσκείμενη στην Φατάχ, το κίνημα του παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, ανέλαβε την ευθύνη, με τηλεφώνημα προς το Γαλλικό Πρακτορείο, για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της δυτικής Ιερουσαλήμ.

    Μια γυναίκα και ο Παλαιστίνιος καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στο κέντρο της δυτικής Ιερουσαλήμ είναι νεκροί, σύμφωνα με εργαζόμενο στην ισραηλινή Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών. ''Εκτός από τον βομβιστή, μια γυναίκα είναι νεκρή'', είπε ο ίδιος. Ισραηλινές νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν πως περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης, στην οδό Κινγκ Τζορτζ κοντά σε εμπορικά καταστήματα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επτά από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Αραφάτ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ είχε σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησε μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, αλλά και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις αρχές του επόμενου μήνα σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Παλαιστίνη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Παλαιστίνιος ηγέτης ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τις συνομιλίες του με τον αμερικανό απεσταλμένο στην περιοχή κ.Ζίνι και του εξέθεσε τις απόψεις του για το πως προδιαγράφονται οι εξελίξεις στην περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε έτοιμος να εφαρμόσει την εκεχειρία σύμφωνα με το σχέδιο Τένετ. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη για τις συζητήσεις που είχαν στη Βαρκελώνη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για το Μεσανατολικό και του ανέλυσε και την ελληνική πρόταση ''πέντε σημείων'' για την εκτόνωση της κρίσης.

    [12] Τουρκία: 49 οι νεκροί απ την απεργία πείνας

    Πηγή: ΑΠΕ 21/3/2002 5:07:00 μμ

    Η απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις στις τουρκικές φυλακές είχε και 49ο θύμα σήμερα με το θάνατο ενός κρατούμενου που ανήκει στην άκρα αριστερά, ανακοίνωσε η Τουρκική Οργανωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΙΗD). Ο Τουντζάι Γιλντιρίμ, 30 χρόνων, πέθανε έπειτα από μακρά περίοδο νηστείας. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 χρόνων γιατί ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας-Μαρξιστικό Λενινιστικό, που είναι εκτός νόμου. Είχε αρχίσει την απεργία πείνας στις φυλακές τον Ιούλιο του 2001. Τον περασμένο μήνα αφέθηκε ελεύθερος για να ακολουθήσει εξάμηνη θεραπεία, όπως ορίζει ο νόμος, όμως ο 30χρονος συνέχισε την απεργία πείνας, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της ΙΗD.

    [13] Φθηνότερες οι κλήσεις από σταθερό σε κινητό

    21/3/2002 1:45:00 μμ

    Φθηνότερες θα είναι οι κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό, μετά την εφαρμογή μέσα στο επόμενο δίμηνο, απόφασης της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών που προβλέπει μείωση των τελών τερματισμού κλήσης. Εκτιμάται ότι οι κλήσεις από σταθερό σε κινητό θα γίνουν φθηνότερες μέχρι και 30% σταδιακά το επόμενο 12μηνο.

    [14] Ανησυχία προκαλεί η νιμεσουλίδη

    Πηγή: ΑΠΕ 21/3/2002 5:37:00 μμ

    Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο ΕΟΦ, σχετικά με τα σκευάσματα, που περιέχουν νιμεσουλίδη, μεταξύ αυτών και το αναλγητικό Μεσουλίντ. Η ανησυχία προκλήθηκε μετά τα σοβαρά ηπατικά προβλήματα, που αντιμετώπισαν Φιλανδοί ασθενείς, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη χώρα.

    Στη Ελλάδα, η νιμεσουλίδη κυκλοφορεί περισσότερα από δέκα χρόνια και οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν καταγραφεί από τη χρήση της είναι 30, ενώ από αυτές μόνον μία αφορά ηπατικό πρόβλημα.

    Με εγκύκλιο που εξέδωσε το 2000, ο ΕΟΦ υποχρέωσε τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, που διαθέτουν προϊόντα νιμεσουλίδης να αναπροσαρμόσουν τα έντυπα ενημέρωσης των γιατρών και των καταναλωτών με πληροφορίες, σχετικά με τις αντενδείξεις.

    Τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και περιέχουν νιμεσουλίδη είναι τα εξής: aflegen, alencast, algosulid, algover, amocetin, auromelid, bioxidol, chemisulide, cliovyl, discorid, dolostop, edrigyl, elinap, ergecit, fladalgin, flogostop, g-revm, kartal, lalide, lemesil, lizepat, londopon, melicat, melimont, mesulid, mesupon, min-a-pon, monomesuliten, mosuolit, multiformil, muxina, naofid, niberan, nimelide, nimesul, nimesulid bio, nimesulid/biomedica chemica, nimesulid/hexal, ristolzit, ritamine, rolaket, scaflam, specilid, sudinet, tranzicalm, ventor, volonten.

    Τέλος η ασφάλεια από τη χρήση της νιμεσουλίδης θα επαναξιολογηθεί από τις φιλανδικές αρχές και τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης τον προσεχή Μάιο.

    [15] Ελεγχοι για τη νόσο των τρελλών αγγελάδων

    21/3/2002 2:32:00 μμ

    Αναστάτωση και πάλι στην Ευρώπη για τη νόσο των τρελών αγελάδων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκαταρκτικής έρευνας Αμερικανού νομπελίστα γιατρού, σύμφωνα με τα οποία οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες που προκαλούν τη νόσο προσβάλουν και τους μυϊκούς ιστούς των ζώων.Εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, σημείωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, υπογραμμίζοντας πάντως, ότι σε όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα βοοειδή δεν έχει ανιχνευθεί η νόσος στον μυϊκό τους ιστό.

    Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο γι αυτό δεν δικαιολογείται πανικός, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου.

    Η μεταφορά του κινδύνου από είδος σε είδος, είναι πολύ δύσκολη, ανέφερε μιλώντας στο σταθμό μας, ο γενικός διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Ελέχγου Τροφίμων Χρήστος Αποστολόπουλος.

    Εν τω μεταξύ, εντατικούς ελέγχους στην αγορά πραγματοποιούν, οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, μετά τις πληροφορίες για εξαγωγή "ύποπτου" βοδινού κρέατος από τη Γερμανία σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

    [16] Εισβολή σκορπιών στη Βραζιλία

    21/3/2002 7:03:00 μμ

    Πανικό έχει προκαλέσει η εισβολή σκορπιών στους κατοίκους της βιομηχανικής πόλης Σοροκάμπα της Βραζιλίας. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα αρθρόποδα αυτά ζώα, που μοιάζουν με μικροσκοπικούς αστακούς αλλά διαθέτουν ένα δηλητηριώδες κεντρί στην άκρη της ουράς τους, εντοπίσθηκαν κάτω από κρεβάτια, ντουλάπες και μπάνια. Οι σκορπιοί μέσα σε λίγες μέρες έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών μικρών ζωών αλλά και ενός μεγαλόσωμου σκύλου. Τουλάχιστον τέσσερεις άνθρωποι έχουν δεχθεί το επώδυνο τσίμπημά τους.

    Ένας 60χρονος συνταξιούχος δήλωσε ότι: "ήμουν ξαπλωμένος στην αιώρα μου όταν ένα τέτοιο τέρας εμφανίσθηκε από το πουθενά και με τσίμπισε. Πονούσα διαβολεμένα''.

    Μεταξύ των σκορπιών υπάρχουν πολλοί που είναι ακίνδυνοι αλλά και πάρα πολλοί ''κίτρινοι'' που θεωρούνται ιδιαίτερα επιθετικοί και δηλητηριώδεις. Οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους με ξύλα και ρόπαλα στην προπάθεια τους να εξαφανίσουν τα επικίνδυνα αυτά πλάσματα.

    Μέσα σε λίγες ώρες εντόπισαν και εξόντωσαν περισσότερους από 30.

    Οι κάτοικοι της Σοροκάμπα ζήτησαν από το δήμο της πόλης να καθαρίσει τα αχρησιμοποίητα οικόπεδα που έχουν γίνει οι ιδανικές φωλιές για τους σκορπιούς.

    [17] Με ηπατίτιδα C προσβλήθηκε η Π. Αντερσον

    21/3/2002 6:35:00 μμ

    Η πρώην σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς ''Μπέιγουοτς'' Πάμελα Αντερσον, ανακοίνωσε χθες ότι προσβλήθηκε από ηπατίτιδα C, όταν μοιράσθηκε με τον πρώην συζυγό της Τόμι Λη την ίδια βελόνα τατουάζ. Η 34χρονη Αντερσον, που το τατουάζ με το αγκαθωτό σύρμα κοσμεί το δεξί της μπράτσο, υποβλήθηκε σε εντατική και επίπονη θεραπεία στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες.

    Η εκρηκτική Πάμελα Αντερσον δήλωσε ότι ''προσβλήθηκα από την ηπατίτιδα C όταν κάναμε τατουάζ με την ίδια βελόνα με τον πρώην συζυγό μου Τόμι Λη. Ο Τόμι ήταν φορέας της νόσου αλλά δεν μου το είχε αποκαλύψει ποτέ κατά τη διάρκεια του γάμου μας''.

    Η Πάμελα και ο Τόμι Λη έχουν χωρίσει και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για το ποιός θα αποκτήσει την κηδεμονία των δύο παιδιών τους. Ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του Τόμι Λη αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί της Πάμελα ''είναι μια σαφής επίθεση κατά του Τόμι'' εξ αιτίας της δικαστικής τους διαμάχης.

    Το ζευγάρι χώρισε το 1998, όταν η Πάμελα κατηγόρησε τον σύζυγό της ότι την χτυπούσε και την κακοποιούσε.

    Το 1999 έκαναν μια προσπάθεια συμφιλίωσης η οποία απέτυχε.

    Η ηπατίτιδα C είναι ένας ιός που προκαλεί φλεγμονή στο ήπαρ και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ακολουθεί η καταστροφή του οργάνου γνωστή ως κίρρωση.

    Επίσης, το 20% των περιπτώσεων ο ιός προκαλεί την άμεση ανεπάρκεια του ήπατος που καταλήγει στο θάνατο, δηλώνει ο δόκτωρ Σάμιουελ Ντάνιελ του Γενικού Νοσοκομείου του Βορείου Μανχάταν.

    Ο δόκτωρ Σάμιουελ Ντάνιελ πρόσθεσε ότι εάν η Αντερσον χρησιμοποίησε την ίδια βελόνα με κάποιον που είχε προσβληθεί από τη νόσο υπάρχει ''μεγάλη πιθανότητα'' να μολύνθηκε κι εκείνη.

    [18] Aξιολογική έκθεση των υποψηφίων της θέσης Προέδρου ΕΡΤ

    Πηγή: NET 105,8 fm 21/3/2002 5:27:00 μμ

    Ο δημοσιογράφος Αγγελος Στάγκος ήταν ο πρώτος στην αξιολογική έκθεση της μικτής επιτροπής από τα υπουργεία Τύπου και Εθνικής Οικονομίας για την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η σχετική έκθεση πρέπει να εγκριθεί από το ΕΡΣ και από την αρμοδία επιτροπή της Βουλής. Με βάση την έκθεση αξιολόγησης στην 2η θέση κατατάχθηκε ο κ. Βάμβας, στην 3η ο κ. Συρμόγλου, στην 4η ο κ. Κωνσταντάρας και στην 5η ο κ. Μαρνιέρος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 March 2002 - 17:55:24 UTC