Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται κανονικά ''Β.Β2'' και ''Bar''
  • [02] Ρέππας για το ασφαλιστικό
  • [03] Διαβουλεύσεις Παπαντωνίου στη Σαραγόσα
  • [04] Συνάντηση Πετσάλνικου-Παξινού
  • [05] Στην Κρήτη ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • [06] Επίσκεψη Αποστολίδη σε στρατιωτικά εργοστάσια
  • [07] Συνάντηση Καραμανλή με πρόεδρο ΔΣΑ
  • [08] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου-Παπουτσή
  • [09] Persona non grata ο Κόλαροφ για την Ε.Ε
  • [10] Μ.Ανατολή:Συνεχή εμπόδια στις συνομιλίες
  • [11] Η μετανάστευση διχάζει τη γερμανική βουλή
  • [12] Αιματηρές επιθέσεις στο Κασμίρ
  • [13] Απορρίπτει τη Χάγη η Μόσχα
  • [14] Αντίμετρα της ΕΕ εναντίον των ΗΠΑ
  • [15] Αποσύρεται από το προσκήνιο η Μ. Θάτσερ
  • [16] Αγγλία: Ευθανασία με δικαστική απόφαση
  • [17] Η παιδεραστία συγκλονίζει την Καθολική Εκκλησία
  • [18] ΠΑΟΚ: Ξαφνικό πρόβλημα με Σπάσιτς
  • [19] Κλήρωση κυπέλλου UEFA
  • [20] Champion League: ΠΑΟ- Μπαρτσελόνα
  • [21] Ζε Ελίας και Ελευθερόπουλος στο ντέρμπι
  • [22] Επικίνδυνη μετεξέλιξη ιού της φυματίωσης
  • [23] Ανακάλυψη αντιβιοτικών από μικροβιολόγους
  • [24] Εκσυγχρονισμός της ΕΜΥ ενόψει 2004
  • [25] Ημερίδα του ΕΒΕΘ για τις τηλεπικοινωνίες
  • [26] Κέιτ Μος: ''Είμαι έγκυος και πανευτυχής''

    [01] Συνεχίζονται κανονικά ''Β.Β2'' και ''Bar''

    22/3/2002 7:21:00 μμ

    Επιστρέφουν μετά από τη χθεσινή αποχή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των Αntenna και Μega τα τηλεπαιχνίδια "Big Brother2" "Bar". Με 8 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε τη συνέχιση της μετάδοσης των δύο εκπομπών. Στη συνεδρίαση του ΕΣΡ δεν τέθηκε πάντως θέμα επικύρωσης ή όχι της απόφασης του προέδρου κ.Βασίλη Λαμπρίδη να απαγορεύσει τη μετάδοση των δύο παιχνιδιών.

    Κατά της απόφασης ψήφισε ο Παύλος Αλέπης, ενώ μεταξύ των θετικών ψήφων είναι και αυτή του προέδρου κ.Λαμπρίδη, ο οποίος αρνήθηκε ότι η στάση του είναι ανακόλουθη με την προχθεσινή του απόφαση για διακοπή των εκπομπών. Ο κύριος Λαμπρίδης διέψευσε ότι τίθεται προς το παρόν, θέμα παραίτησής του.

    Τα μέλη του ΕΣΡ αποφάσισαν επίσης, να ζητήσουν με επιστολή τους από τα δύο κανάλια τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης των τηλεπαιχνιδιών και αλλαγή της σήμανσης προς το αυστηρότερο.

    ''Με τη σημερινή απόφασή του το ΕΣΡ έρχεται να δώσει μια θετική διέξοδο στον προβληματισμό που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες", σχολίασε ο Υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [02] Ρέππας για το ασφαλιστικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 22/3/2002 3:50:00 μμ

    Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, σήμερα το πρωί, είπε πως το 2003 το ποσό της χρηματοδότησης για τη λειτουργία του νέου ασφαλιστικού συστήματος αυξάνεται στα 430 δις. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την κρατική συνεισφορά, αλλά και ένα ποσό ως αποθεματικό. Ο υπουργός επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αυξηθούν οι εισφορές, ούτε να επιβληθούν νέοι φόροι.

    "Θα υπάρχει τακτική αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού", διευκρίνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για τη δεύτερη, σημείωσε ότι αυτή θα αφορά ένα ποσόν που θα δίδεται κατά έτος από το κράτος, με κεφαλαιοποιητικό τρόπο.

    Δηλώσεις για το νέο σύστημα

    Ο κ.Πρωτόπαπας παρατήρησε ότι προκαλεί "εντύπωση η επιμονή της Ν.Δ. να επανέρχεται στα μέτρα της περιόδου '90-'93, που είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις του συνόλου του πολιτικού κόσμου".

    "Οι δηλώσεις Χριστοδουλάκη για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού αφορούν μόνον το 2003 και μόνο το ΙΚΑ", δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Δημήτρης Παναγόπουλος.

    Με θέμα το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στη Ρηγίλλης, μετά το τέλος της οποίας, ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνεχή και ειλικρινή διάλογο με την συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων καθώς και με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

    "Να ασφαλιστούν όλοι οι αλλοδαποί, να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι επενδύσεις", πρότεινε μιλώντας και ο Μιλτιάδης Έβερτ στη ΝΕΤ 105,8.

    [03] Διαβουλεύσεις Παπαντωνίου στη Σαραγόσα

    Πηγή: NET 105,8 fm 22/3/2002 4:49:00 μμ

    Συνάντηση με το γ.γ. του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον θα έχει στις 18:00 στη Σαραγόσα της Ισπανίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, στα πλαίσια των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ. Αντικείμενο της συνάντησης, που γίνεται στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου, είναι το θέμα του ευρωστρατού.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπαντωνίου είχε συνεργασία με τον Ισπανό ομόλογό του και άλλους υπουργούς για θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

    Στις εργασίες της αυριανής συνόδου αναμένεται να υπάρξει κατ' αρχήν απόφαση για την ανάληψη δραστηριότητας από τον ευρωστρατό στα Σκόπια όταν αποχωρήσει το ΝΑΤΟ, ίσως και εντός του 2002.

    Ο κ. Παπαντωνίου αναμένεται να αναπτύξει τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, αναφορικά με τη δημιουργία του ευρωστρατού. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιμείνει σταθερά στις θέσεις της, ενώ επανέλαβε ότι το θέμα του ευρωστρατού δεν αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

    [04] Συνάντηση Πετσάλνικου-Παξινού

    22/3/2002 4:18:00 μμ

    Για συνεχή επαφή και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της δικαιοσύνης και του δικηγορικού κλάδου συμφώνησαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος με το νέο πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Δημήτρη Παξινό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθη και το ζήτημα της συμμετοχής των δικηγόρων στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την προώθηση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν στο χώρο της δικαιοσύνης.

    [05] Στην Κρήτη ο Κώστας Σκανδαλίδης

    22/3/2002 3:06:00 μμ

    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Χανιά εγκαινίασε στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης.

    Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Σκανδαλίδης ξεκίνησε συναντήσεις με φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Χανίων. Το πρόγραμμα του κ. Σκανδαλίδη ολοκληρώνεται στις 7.30 το απόγευμα με ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κίσαμο. Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός θα επισκεφθεί και τους άλλους νομούς της Κρήτης, όπου και θα εγκαινιάσει τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Τέλος, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

    [06] Επίσκεψη Αποστολίδη σε στρατιωτικά εργοστάσια

    22/3/2002 1:17:00 μμ

    Το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων στο Ελληνικό και το 700ο στρατιωτικό εργοστάσιο στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας που προγραμματίζει σε όλα τα στρατιωτικά εργοστάσια ανά τη χώρα.

    Ο κ. Αποστολίδης διευκρίνισε ότι η μετεγκατάσταση του εργοστασίου στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της κυβερνήσεως, αναφορικά με την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004. Το 2002 θα αναδειχθούν οι εργολήπτες του έργου και το 2003 θα παραμείνει να λειτουργεί στο Ελληνικό και στις αρχές του 2004 θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή του στην Ελευσίνα.

    Παράλληλα ο κ. Αποστολίδης επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την άμεση πρόσληψη 5000 ατόμων ως τεχνικό προσωπικό για την κάλυψη των κενών θέσεων, καθώς και για την αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων το 2003 μέσα απο το οποίο, όπως είπε το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα βρει τη δικαίωση και την αναγνώριση του έργου. Επίσης, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με τους εργαζομένους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.

    Ο κ. Αποστολίδης επισκέφθηκε το χώρο που γίνεται η συντήρηση του F-4, το οποίο θα είναι το τελευταίο που γίνονται τέτοιες εργασίες στο Ελληνικό.

    [07] Συνάντηση Καραμανλή με πρόεδρο ΔΣΑ

    22/3/2002 11:45:00 πμ

    Με το νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Παξινό συναντήθηκε το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε στον κ. Παξινό καλή θητεία, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ είπε ότι πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη με σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα των δικηγόρων, οι οποίοι προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σ' αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουν. Ερωτηθείς για την απόφαση του Προέδρου του Ραδιοτηλεπτικού Συμβουλίου να σταματήσει η εκπομπή δύο τηλεοπτικών εκπομπών ο κ. Παξινός είπε ότι ο κ. Λαμπρίδης ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του νομίμως, αλλά το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις ενέργειές του. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε αποσπασματικά για την τηλεόραση και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της, καθώς οφείλει να ανταποκρίνεται σωστά στο ρόλο που έχει.

    [08] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου-Παπουτσή

    Πηγή: NET 105,8 fm 22/3/2002 2:34:00 μμ

    "Ομορφη πόλη" θα είναι το όνομα του συνδυασμού του Χρήστου Παπουτσή γιά τις εκλογές στο δήμο Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών της Αθήνας ανεξάρτητα από τους συνδυασμούς αφού, ως γνωστόν,ο Συνασπισμός στηρίζει την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη.

    [09] Persona non grata ο Κόλαροφ για την Ε.Ε

    22/3/2002 6:47:00 μμ

    Δεν επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα του αντιπροέδρου του βουλγαρικού κομμουνιστικού κόμματος Γκιόργκι Κόλαροφ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, με βάση την συνθήκη Σέγκεν, επειδή ο κ. Κόλαροφ έχει χαρακτηρισθεί persona non grata από τη γαλλική κυβέρνηση.

    [10] Μ.Ανατολή:Συνεχή εμπόδια στις συνομιλίες

    22/3/2002 5:02:00 μμ

    Ελάχιστη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης του αμερικανού απεσταλμένου στη Μέση Ανατολή Αντονι Ζίνι με τον παλαιστίνιο Πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ, νέα επίθεση καμικάζι ταράζει το κλίμα εμπιστοσύνη, που τείνει να δημιουργηθεί. Στο μεταξύ μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ανώτατης Ισραηλινο-παλαιστινιακής Επιτροπής Ασφαλείας. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί πού πραγματοποιείται η συνεδρίαση, σύμφωνα όμως με παλαιστινιακή πηγή η επιτροπή συνεδριάζει στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στο Ισραήλ Νταν Κούρτζερ στο βόρειο Τέλ Αβίβ.

    Απτοήτοι συνεχίζουν τη Τζιχάντ

    Η νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε πριν από λίγο στη Δυτική Οχθη, όταν ένας παλαιστίνιος καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε οδόφραγμα του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το δικό του θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ατόμων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί μέχρι αυτή την ώρα σε ανακοίνωση.

    Η σημερινή συνάντηση του Ζίνι με τον Αραφάτ έγινε σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, μετά και την επίθεση αυτοκτονίας χθες στη δυτική Ιερουσαλήμ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί.

    Αντιφατικές οι απόψεις παλαιστινίων αξιωματούχων

    Ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, πως το Ισραήλ θέτει ορισμένες απαράδεκτες προϋποθέσεις προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο εκεχειρίας, που εκπόνησε τον περασμένο Ιούνιο ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ, χωρίς, όμως, και να διευκρινίσει ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν το σχέδιο Τένετ, όπως είναι διατυπωμένο και όχι όπως ζητούν οι Ισραηλινοί.

    Δεν λείπουν, όμως, και οι εξτρεμιστικές φωνές. Ο Ναμπίλ Σαάτ, παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για τη Διεθνή Συνεργασία, δήλωσε σήμερα στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Orient, πως η Ιντιφάντα θα συνεχιστεί όσο οι Ισραηλινοί κατέχουν παλαιστινιακά εδάφη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, "οι Ισραηλινοί θέλουν να μας μετατρέψουν σε αστυνομικούς στην υπηρεσία τους, όμως η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα σταματήσει αυτούς που αγωνίζονται εναντίον της ισραηλινής κατοχής. Η Ιντιφάντα δε θα σταματήσει παρά μόνο με την αποχώρηση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα εδάφη και την επιστροφή στα σύνορα της 28ης Σεπτεμβρίου 2000", κατέληξε ο Σαάτ.

    Ψυχραιμο προς το παρόν το Ισραήλ

    Το απόγευμα ο Αμερικανός απεσταλμένος θα έχει επαφές και με την ισραηλινή ηγεσία, η οποία έδειξε αυτοσυγκράτηση και δεν προχώρησε σε αντίποινα για την χθεσινή επίθεση του Παλαιστίνιου καμικάζι

    Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοινωθέν της ισραηλινής κυβέρνησης η αυτοσυγκράτηση των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα είναι επ΄αόριστον.

    Την ίδια ώρα, ο Γιασέρ Αραφάτ καταδίκαζε και εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά".

    Η ανταποκρίτρια του BBC στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε ότι καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν επιθυμεί να υπονομεύσει τις αμερικανικές ειρηνευτικές προσπάθειες, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι η παλαιστινιακή πλευρά δεν επιθυμεί να διακινδυνέψει σε καμία περίπτωση τη συνάντηση της επόμενης εβδομάδος μεταξύ του Γιασέρ Αραφάτ και του αμερικανού αντιπρόεδρου, Ντικ Τσέινι.

    Η Ρωσία καταδίκασε, με τη σειρά της, σήμερα τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στη δυτική Ιερουσαλήμ και κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή να λάβει "δραστικά μέτρα" εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα ζήτησε από το Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση.

    [11] Η μετανάστευση διχάζει τη γερμανική βουλή

    22/3/2002 5:41:00 μμ

    Με συνταγματική κρίση απειλείται η Γερμανία μετά τη διάσπαση της ενιαίας ψήφου του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, στη ψήφιση, με ισχνή εντούτοις πλειοψηφία, στην Ανω Βουλής (Μπούντεσρατ) του νομοσχεδίου για την μετανάστευση, που έχει διχάσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

    Το νομοσχέδιο αυτό, που έφερε προς έγκριση ο καγκελάριος Γκέρχαντ Σρέντερ και έχει εγκριθεί ήδη από την κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ), επιδιώκει να επιβάλει έλεγχο στη μετανάστευση και να την προσαρμόσει στις ανάγκες της γερμανικής οικονομίας, επιτρέποντας την περιορισμένη μόνο είσοδο ειδικευμένων ξένων εργατών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με τον τρόπο αυτό οι επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της γερμανικής κοινωνίας.

    Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν, ενώ το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δεν διαθέτει πλειοψηφία στην Μπούντεσρατ, εντούτοις ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του ανατολικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου Μάνφρεντ Στόλπε, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, επιτρέποντας έτσι την ψήφισή του.

    Αντίθετα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) κυβερνητικός του εταίρος Γεργκ Σένμπομ καταψήφισε το νομοσχέδιο, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της γερμανικής Ανω Βουλής.

    Η εξέλιξη αυτή κάνει τους Χριστιανοδημοκράτες να αμφισβητούν την εγκυρότητα της ψήφου του, με αποτέλεσμα τώρα να απειλείται συνταγματική κρίση, καθώς το σύνταγμα της Γερμανίας προβλέπει ότι κάθε ομόσπονδο κράτος έχει ενιαία ψήφο.

    [12] Αιματηρές επιθέσεις στο Κασμίρ

    Πηγή: ΑΠΕ 22/3/2002 3:17:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δεκαεπτά άτομα τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σήμερα στο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, άγνωστοι έριξαν τη χειροβομβίδα εναντίον στάσης λεωφορείων στο Αναντνάγκ, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Κασμίρ, ενώ το πρωί είχε σημειωθεί και άλλη έκρηξη χειροβομβίδας σε αγορά της πόλης Σόπιαν στο νότιο Κασμίρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 πολίτες.

    Μέχρι στιγμής καμία από τις τουλάχιστον 12 ανταρτικές οργανώσεις που δρουν κατά της ινδικής κυριαρχίας στην κατεξοχήν μουσουλμανική αυτή περιοχή δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

    Η ινδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών για την ανανέωση της πολιτειακής συνέλευσης στα τέλη του χρόνου, αλλά κατά τους αυτονομιστές, οι εκλογές δεν πρόκειται να επιλύσουν το πρόβλημα της περιοχής.

    Πάνω από 33.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1989 όταν οι ισλαμιστές αντάρτες ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα επιδιώκοντας την ανεξαρτησία της περιοχής ή την ένωσή της με το Πακιστάν.

    [13] Απορρίπτει τη Χάγη η Μόσχα

    22/3/2002 7:47:00 μμ

    Απέρριψε κατηγορηματικά η ρωσική κυβέρνηση την πρόταση για την σύσταση Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Τσετσενία. Η πρόταση διατυπώθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    "Η Τσετσενία δεν είναι ούτε Βοσνία, ούτε Κόσοβο, ούτε η Ρωσία πρώην Γιουγκοσλαβία, ό,τι κι αν σκέπτονται ορισμένοι'', δήλωσε ο σύμβουλος του πρόεδρου Πούτιν για τα θέματα της Τσετσενίας, Σεργκέι Γιαστρεζέμπσκι.

    Ο Λόρδος Τζάντ, μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εισηγητής για τα θέματα της Τσετσενίας, όταν επισκέφθηκε την Μόσχα πρότεινε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την εαρινή σύνοδο του να "μελετήσει τρόπους παραπομπής στη δικαιοσύνη των ανθρώπων που βαρύνονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία".

    "Είτε ο Λόρδος Τζάντ δεν εκφράζεται με σαφήνεια ή επιχειρείται η σύσταση διεθνούς ποινικού δικαστηρίου ανάλογου με αυτό που λειτουργεί στη Χάγη για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που δεν αποδεχόμαστε", κατέληξε ο προεδρικός σύμβουλος.

    [14] Αντίμετρα της ΕΕ εναντίον των ΗΠΑ

    22/3/2002 6:03:00 μμ

    Ενα βήμα πριν την επιβολή αντιποίνων σε αμερικανικά προϊόντα βρίσκεται η Ευρωπαϊκη Επιτροπή μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα. Για το περιεχόμενο του καταλόγου των προϊόντων, που έχει ήδη παραδοθεί στις 15 χώρες-μέλη της Ενωσης, το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι περιλαμβάνει προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, χάλυβα και γεωργικά. Στα προϊόντα αυτά θα μπορούσαν να επιβληθούν τσουχτεροί τελωνειακοί δασμοί κατά την είσοδό τους στην ΕΕ.

    Ο κατάλογος μπορεί να τροποποιηθεί από τις χώρες-μέλη και στη συνέχεια πρέπει να υποβληθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ως τις 20 Μαίου. Η διαδιακασία αυτή θα επιτρέψει σύντομα στην ΕΕ να θέσει σε εφαρμογή τα αντίμετρα εναντίον των αμερικανικών προϊόντων, στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, για τις αποζημιώσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ύψους 2,5 δις ευρώ.

    Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν από την Τετάρτη φορολογία από 8% ως 30% σε ορισμένες εισαγωγές χάλυβα, η οποία πλήττει κυρίως τους Ευρωπαίους. Η Wall Street Journal γράφει σήμερα ότι η λίστα που ετοίμασε η Επιτροπή έχει πολιτικό χαρακτήρα και "χτυπάει" τα προϊόντα, που κατασκευάζονται στις αμερικανικές πολιτείες, που θεωρούνται κρίσιμες για την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους το 2004.

    Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται, για παράδειγμα, να ανεβάσουν στα ύψη τους δασμούς για τους αμερικανικούς χυμούς πορτοκαλιού, που προέρχονται κυρίως από τη Φλώριντα.

    [15] Αποσύρεται από το προσκήνιο η Μ. Θάτσερ

    Πηγή: ΑΠΕ 22/3/2002 6:52:00 μμ

    Η ''Σιδηρά Κυρία'' της Βρετανίας, η πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν θα εκφωνήσει ''ποτέ'' πια λόγο δημοσίως για λόγους υγείας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της, προσθέτοντας: ''στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Μάργκαρετ Θάτσερ έχει υποστεί πολλά ελαφρά εγκεφαλικά και αποφάσισε με μεγάλη λύπη να ματαιώσει όλες τις δημόσιες ομιλίες της''.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γαλλικού πρακτορείου, εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε ότι η επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Βρετανίας -από το 1979 ως το 1990- δεν θα εκφωνήσει ''ποτέ'' πια λόγο εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της υγείας της.

    Η 76χρονη Θάτσερ είχε ήδη ακυρώσει όλες τις υποχρεώσεις της από την περασμένη Τρίτη, ακολουθώντας την συμβουλή του θεράποντος ιατρού της αφού πέρασε μια δοκιμασία. Έπειτα από πολλές εξετάσεις, οι γιατροί της είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν ή να προλάβουν οποιαδήποτε νέο εγκεφαλικό επεισόδιο. ''Με μεγάλη λύπη αποφάσισε να ακούσει την συμβουλή τους και να ακυρώσει όλες τις δημόσιες ομιλίες της'', καταλήγει η ανακοίνωση.

    [16] Αγγλία: Ευθανασία με δικαστική απόφαση

    22/3/2002 4:22:00 μμ

    Μια 43χρονη Αγγλίδα με πλήρη παράλυση αλλά με διανοητική διαύγεια κέρδισε με δικαστική απόφαση το δικαίωμα να πεθάνει με αξιοπρέπεια, παρά την αντίθεση των γιατρών της.

    [17] Η παιδεραστία συγκλονίζει την Καθολική Εκκλησία

    22/3/2002 4:21:00 μμ

    Θύελλα έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας με τα απανωτά σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αμερική, στα οποία εμπλέκονται κληρικοί και από τις Επισκοπές της Ευρώπης. Ο ίδιος ο Πάπας εξεφρασε την οργή του και τον αποτροπιασμό του για τους παιδεραστές κληρικούς.

    [18] ΠΑΟΚ: Ξαφνικό πρόβλημα με Σπάσιτς

    22/3/2002 4:07:00 μμ

    Ξαφνικό πρόβλημα υγείας ανάγκασε τον Σλάντζιαν Σπάσιτς να παραμείνει κλινήρης σήμερα το πρωί και εκτός αποστολής της ομάδας του από το αυριανό παιχνίδι της Καισαριανής με τον Εθνικό Αστέρα. Ο Σέρβος παίκτης ανέβασε υψηλό πυρετό και για το λόγο αυτό έμεινε στη Θεσσαλονίκη ενώ η υπόλοιπη 20άδα μετά την πρωινή προπόνηση αναχώρησε για την Αθήνα. Η πιθανή ενδεκάδα τώρα για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με βάση και τις απουσίες (Εγκωμίτης, Λουτσιάνο, Γιασεμή, Σπάσιτς) είναι: Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης, Ουντέζε, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Κούτσης ή Νάστος, Γεωργιάδης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Φρούσος, Οκκάς.

    [19] Κλήρωση κυπέλλου UEFA

    22/3/2002 2:25:00 μμ

    Μετά από κλήρωση που έγινε σήμερα στη Νιόν, τα ζευγάρια των ημιτελικών του κυπέλλου UEFA έχουν ως εξής: Ιντερ-Φεγενορντ, Μίλαν-Ντόρτμουντ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 4 και οι επαναληπτικοί στις 11 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στις 8 Μαίου στο Ρότερνταμ και συγκεκριμένα στην έδρα της Φέγενορντ.

    [20] Champion League: ΠΑΟ- Μπαρτσελόνα

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 22/3/2002 1:42:00 μμ

    Με την Ισπανική Μπαρτσελόνα κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός για τα προημιτελικά του Champion League που έγινε σήμερα στο "σπίτι" της UEFA στη Νιόν της Γαλλίας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 3-4-2002 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η ρεβάνς στις 9-4-2002 στη Βαρκελώνη.Τα υπόλοιπα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για την φάση των "8" είναι, Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης, Λα Κορούνια-Μάντσεστερ Γιουναϊντετ, Λίβερπουλ-Λεβερκούζεν. Ο Παναθηναϊκός αν περάσει στα ημιτελικά θα παίξει με μία από τις Μπάγερν Μονάχου ή Ρεάλ.

    Μαρκαριάν: '' Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου''

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σέρτζιο Μαρκαριάν αμέσως μετά την κλήρωση δήλωσε ότι ήταν προσωπική του επιθυμία να παίξει η ομάδα του με την Μπαρτσελόνα και ότι παρά το βαρύ πρόγραμμα των "πράσινων" τις επόμενες ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του.

    Στο άκουσμα της Μπαρτσελόνα ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελος Φιλιππίδης έδειξε να μην ξαφνιάζεται. "Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολή, αλλά ούτως ή άλλως αυτό αναμενόταν", είπε ο "ισχυρός" άνδρας της ΠΑΕ, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα ημιτελικά όπου σε πιθανή πρόκριση, οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπάγερν Μονάχου.

    Προϊστορία αγώνων μεταξύ Ελληνικών και Ισπανικών ομάδων

    Η ευρωπαϊκή προϊστορία του Παναθηναϊκού, δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής κάποια αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα. Οι "πράσινοι" συνολικά έχουν δώσει 12 αγώνες με ισπανικές ομάδες, τέσσερις εξ αυτών με τη Λα Κορούνια και από δύο με Ατλέτικο Μπιλμπάο, Βαλένθια, Μαγιόρκα και φέτος στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ Μαδρίτης.

    Στις 12 αυτές αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει μόλις μια φορά τη νίκη και συγκεκριμένα επί της Μαγιόρκα στις 19/9/2001 οπότε είχε επικρατήσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Ακόμη έχει πέντε ισοπαλίες με τελευταία αυτή της προηγούμενης Τετάρτης στο "Απόστολος Νικολαίδης" κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς και έξι ήττες με τελευταία επίσης αυτή από τη "βασίλισσα" στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Η Μπαρτσελόνα στους τέσσερις συνολικά αγώνες που έχει δώσει κόντρα σε ελληνικές ομάδες έχει τρεις νίκες και μία ήττα.

    [21] Ζε Ελίας και Ελευθερόπουλος στο ντέρμπι

    22/3/2002 1:31:00 μμ

    Με Ζε Ελίας και Ελευθερόπουλο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο κυριακάτικο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, καθώς οι παίκτες ξεπέρασαν τα προβλήματα από τους τραυματισμούς.

    [22] Επικίνδυνη μετεξέλιξη ιού της φυματίωσης

    22/3/2002 4:26:00 μμ

    Σε εστία μιας ιδιαίτερα ανθεκτικής μορφής φυματίωσης που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στις φυλακές και έχει εξελιχθεί σε μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία έχει μετατραπεί η Ρωσία, αποκάλυψε σήμερα μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης Κέντρο Υποστήριξης της Σωφρονιστικής Μεταρρύθμισης η συγκεκριμένη μορφή φυματίωσης αντέχει σε όλα τα φάρμακα και αποκαλείται από τους επιστήμονες νέα φυματίωση, εξαπλώνεται στις ρωσικές φυλακές και μολύνει την υπόλοιπη κοινωνία.

    Ταχεία μετάδοση της ασθένειας

    Η Ρωσία είναι ''μία από τις κυριότερες εστίες διάδοσης (αυτού του ιού) παγκοσμίως'', διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης γεγονός που όπως είπαν οφείλεται σε ακατάλληλες και διακεκομμένες θεραπείες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα απελευθερώνει κάθε χρόνο περίπου 300.000 κρατουμένους, μεταξύ των οποίων 30.000 είναι φυματικοί και από αυτούς το ένα τέταρτο πάσχουν από την ανθεκτική μορφή της νόσου. Ο καθένας από τους ασθενείς αυτούς αποκτώντας την ελευθερία του θα μεταδώσει τη νόσο σε περίπου πενήντα άλλα άτομα.

    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, αν δεν αναχαιτισθεί η επιδημία της φυματίωσης, το έτος 2010 θα είναι φορείς του θανατηφόρου ιού δύο εκατομμύρια Ρώσοι, πράγμα που συνιστά για την ανθρωπότητα καταστροφή μεγαλύτερη από αυτή του Τσερνόμπιλ.

    Στα διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ρωσίας κρατούνται περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από τους οποίους οι 150.000 είναι φυματικοί. Στη διάσκεψη του OMS διαπιστώθηκε πάντως μία σταθεροποίηση της εξάπλωσης της φυματίωσης στη Ρωσία, όπου το 2001 έχασαν από αυτή τη ζωή τους περίπου 30.000 άνθρπωποι.

    [23] Ανακάλυψη αντιβιοτικών από μικροβιολόγους

    22/3/2002 1:07:00 μμ

    Δύο νέα αντιβιοτικά έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες όπως ανακοινώθηκε στο 20ο Εθνικό Συνέδριο Μικροβολογίας. Το ένα αντιβιοτικό είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος σε περιπτώσεις που άλλα αντιβιοτικά έχουν αποκτήσει αντοχή στα μικρόβια, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση σοβαρών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

    [24] Εκσυγχρονισμός της ΕΜΥ ενόψει 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 22/3/2002 6:16:00 μμ

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία άρχισε να οργανώνεται, να εξοπλίζεται και να στελεχώνεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο, που έχει συμφωνηθεί με την Οργανωτική Επιτροπή, η ΕΜΥ αποτελεί τον επίσημο φορέα Μετεωρολογικής Υποστήριξης των αγώνων και οι υπηρεσίες της άρχισαν να προσφέρονται συστηματικά προς τις ελληνικές και διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

    Συλλογή κλιματολογικών στοιχείων

    Στο Ολυμπιακό Μετεωρολογικό Κέντρο, το οποίο ήδη λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας, έχουν συγκεντρωθεί στατιστικά κλιματολογικά στοιχεία (θερμοκρασίες, άνεμος και υγρασία) από τα Σπάτα, τον Σχοινιά, την Ελευσίνα, τη Νέα Φιλαδέλφεια και το Τατόι, τα οποία αναφέρονται στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αφορούν ολόκληρη τη δεκαετία 1990-2000.

    Επίσης, έχουν συγκεντρωθεί μετρήσεις που έγιναν με Αυτόματους Μετεωρολογικούς Σταθμούς και με συχνότητα ανά 10 λεπτά της ώρας, τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2000 στις περιοχές Μαρκόπουλου, στον Αγιο Κοσμά, στη Βούλα και στο Σχοινιά. Τα στοιχεία αυτά, που κρίνονται απαραίτητα για την προετοιμασία των αθλητών, φιλοξενούνται στο νέο, πιλοτικό website της ΕΜΥ(www.hnms.gr), το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 2002 και θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα του προσεχούς Ιουνίου.

    Ταυτόχρονα, η ΕΜΥ εξοπλίζεται και με άλλα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για την καταγραφή των κλιματολογικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και την αυτόματη πρόγνωση καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τους Αγώνες ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, κανό-καγιάκ, προβλέπονται και πρόσθετα στοιχεία και προβλέψεις, όπως είναι ο κυματισμός κ.α.

    Συνεργασία με ερευνητικούς φορείς

    Το κόστος του εκσυγχρονισμού της ΕΜΥ έχει προϋπολογιστεί σε 8 δις δρχ και θα καλυφθεί εξολοκλήρου από κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Γ' ΚΠΣ.

    Επισημαίνεται δε ότι οι μετεωρολογικές υπηρεσίες θα καλύψουν τρεις περιόδους προετοιμασίας και της διοργάνωσης, καθώς και την περίοδο κατά την οποία η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από 150 ελληνικές πόλεις.

    Παράλληλα με τη συνεργασία με την ΕΜΥ, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει προσχέδια Μνημονίων Συνεργασίας με τέσσερις ερευνητικούς-επιστημονικούς φορείς με σκοπό την εμπλοκή τους στο όλο εγχείρημα. Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΚΘΕ), το Εργαστήριο Φυσικής Ανώτερης Ατμόσφαιρας και την Ομάδα Ατμοσφαιρικών Μοντέλων και Πρόγνωσης Καιρού του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τη Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [25] Ημερίδα του ΕΒΕΘ για τις τηλεπικοινωνίες

    22/3/2002 11:58:00 πμ

    Ημερίδα με θέμα "Τηλεπικοινωνίες και Δεδομένα στη σύγχρονη επιχείρηση" διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2002, (6 μμ- 9μμ), στo ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ενώ ομιλητές θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της OTEnet Γιώργος Ιωαννίδης, ο εμπορικός διευθυντής της CosmoONE, Γιώργος Κυριακόπουλος, ο διευθυντής επιχειρησιακών λύσεων της OTEnet, Νικόλαος Κωσταράς, ο εξειδικευμένος μηχανικός τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, Τηλέμαχος Δούκογλου, ο διευθυντής τεχνολογιών επιμόρφωσης του ομίλου "01 Πληροφορική" και ο διευθυντής σύνταξης XRAM και BHMARAM, Αναστάσιος Καφαντάρης.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. (0310- 224438), ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ΕΒΕΘ (www.ebeth.gr).

    H συμμετοχή είναι δωρεάν.

    [26] Κέιτ Μος: ''Είμαι έγκυος και πανευτυχής''

    22/3/2002 7:03:00 μμ

    Ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα και πολυφωτογραφημένα σούπερ μόντελ στο κόσμο, η Κέιτ Μος, αποκάλυψε ότι είναι έγκυος τριών μηνών στο πρώτο της παιδί. Η 28χρονη Κέιτ Μος που τους τελευταίους 15 μήνες διατηρεί σχέση, με τον 30χρονο εκδότη και συνιδρυτή του περιοδικού μόδας Τζέφερσον Χακ, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα ''Mirror'' ότι: ''Είναι αλήθεια. Είμαι έγκυος, το μωρό θα γεννηθεί τον Οκτώβριο και εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη''.

    Το απόγευμα της Τετάρτης, η βρετανίδα σταρ της πασαρέλας πήγε στο Νοσοκομείο Σεντ Τζον και Σεντ Ελίζαμπεθ του Λονδίνου, για το καθιερωμένο υπερηχογράφημμα που γίνεται στις 12 εβδομάδες της κύησης, στο πλαίσιο του προγεννητικού ελέγχου, συνοδευόμενη από το σύντροφό της και την επίσης έγκυο ηθοποιό Σάντι Φροστ, γράφει η εφημερίδα ''Σαν''.

    Στις αρχές της εβδομάδας η Μος είχε διαψεύσει τις φήμες περί εγκυμοσύνης, μετά από δηλώσεις φίλων της ότι η ''Κέιτ δεν μπορεί να κρύψει την είδηση για πολύ καιρό''.

    Η καριέρα της Κέιτ Μος που σήμερα είναι από τα πιο διάσημα μοντέλα παγκοσμίως, ξεκίνησε από τα 14 της χρόνια, όταν άνθρωποι ενός πρακτορείου μοντέλων την ''ανακάλυψαν'' στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

    Η πανέμορφη Κέιτ Μος που πριν από τη γνωριμία της με τον Χακ έβγαινε με τον αστέρα του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ, το Νοέμβριο του 1998, είχε εισαχθεί σε κλινική του δυτικού Λονδίνου και μετά από τρεις μήνες βγήκε και είπε σε συνέντευξή της ότι πέρασε την τελευταία δεκαετία ''πιωμένη'' εννοώντας ότι έκανε χρήση ουσιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 March 2002 - 17:54:08 UTC