Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο
  • [02] Επίσκεψη Β. Παπανδρέου στην Πάτρα
  • [03] Αλλαγές στη δομή του στρατού
  • [04] Σκληρή κριτική καραμανλή στην κυβέρνηση
  • [05] Πρωτοβουλία ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή
  • [06] Εκρηξη σε ορυχείο στη Κίνα
  • [07] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Κασμίρ
  • [08] Απαγόρευση κινητών στο στρατό της Κίνας
  • [09] Επαφές Χριστοδουλάκη για το ασφαλιστικό
  • [10] Συνέντευξη Σάντος εφ΄όλης της ύλης
  • [11] Λεμονής:'' Προσοχή στον ΟΦΗ''
  • [12] Μπαγεβιτς: '' Μόνο νίκη με τον ΠΑΟ''
  • [13] Αρης: Διαφωνία Κράους-διοίκησης
  • [14] Εσπασε τα ρεκόρ η φανέλα του Πελέ
  • [15] Χωρίς Μιλόγεβιτς και Στολτίδη ο Ηρακλής
  • [16] Πονοκέφαλος ο Ραζανάουσκας για τον Παράσχο
  • [17] Προβληματισμός Λιβαθηνού ενόψει Ιωνικού
  • [18] Στη Μόσχα η Εθνική κολύμβησης
  • [19] Δύο ήττες για την Εθνική Νέων ποδοσφαίρου

    [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο

    30/3/2002 10:36:00 πμ

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς συζήτησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες διευθέτησης του προβλήματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και χαρακτήρισε ως ιστορική ευκαιρία τη σημερινή συγκυρία για να διευθετηθεί το Κυπριακό. Από την πλευρά του ο κ. ντε Σότο εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στη μέση περίπου της διαδικασίας που ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει άλλο τόσο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν ορίσει οι δυο πλευρές.

    [02] Επίσκεψη Β. Παπανδρέου στην Πάτρα

    30/3/2002 10:31:00 πμ

    Τα μεγάλα έργα ζεύξης του Ρίου-Αντιρρίου και την Περιμετρική Οδό και το Λιμάνι στην Πάτρα θα επισκεφθεί σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Μετά την επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νίκου Μπελιβάνη, του Νομάρχη Αχαϊας, κ. Σερέτη, του Δημάρχου Πατρέων Ευάγγελου Φλωράτου και του προέδρου της ΤΕΔΚ Θάνου Καρπή.

    [03] Αλλαγές στη δομή του στρατού

    30/3/2002 10:24:00 πμ

    Με αντικείμενο τις ριζικές αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς τη διοίκηση τον έλεγχο και την διεξαγωγή των επιχειρήσεων συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Οι κύριες αλλαγές που επέρχονται στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι εξής: Περιορίζεται η αυτονομία των κλάδων στη λήψη των αποφάσεων, αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ιδρύονται 5 διακλαδικά στρατηγεία, ενοποιείται η διοικητική μέριμνα και εισάγεται ο θεσμός του επαγγελματία οπλίτη. Ακόμη, στον στρατό ξηράς μειώνεται ο αριθμός των στρατοπέδων και των μονάδων και αναβαθμίζονται οι συνθήκες διαμονής, διαβίωσης, εργασίας και εκπαίδευσης των στρατευμένων.

    [04] Σκληρή κριτική καραμανλή στην κυβέρνηση

    30/3/2002 10:29:00 πμ

    Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε ή να παραιτηθεί ή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παραγάγει έργο και να πάρει αποφάσεις, δεν έχει πρόγραμμα, ιδεολογία και όραμα, στερείται ενιαίας πολιτικής, έχει μετατραπεί σε συνομοσπονδία αυτόνομων δουκάτων και έχει βυθιστεί σε σχέδια ρεβανσισμού βασισμένα σε καθεστωτικές μεθοδεύσεις.

    Απάντηση Πρωτόπαπα

    Ο πρόεδρος της ΝΔ με το γνωστό αυταρχικό και αλαζονικό του ύφος, έμπλεος ρεβανσισμού, προσπαθεί να παρουσιάσει την ανυπαρξία του κόμματός του, ως μιζέρια του τόπου, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Σήμερα ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, που πραγματοποιεί από χθες το απόγευμα.

    [05] Πρωτοβουλία ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή

    30/3/2002 11:54:00 πμ

    Πυκνώνουν οι διεθνείς αντιδράσεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή. Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ που συνεδριάζε από χθες το βράδυ ψήφισε απόφαση και με την υποστήριξη των ΗΠΑ, με την οποία ζητείται η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Ραμάλα και άλλες παλαιστινιακές πόλεις. Η απόφαση αυτή, αποτελεί αλλαγή στάσης των ΗΠΑ δεδομένου ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ εξέφρασε χθες την κατανόηση του για τις στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ.

    Σποραδικά πυρά χθες τη νύχτα στη Ραμάλα

    Στο μεταξύ η ένταση των μαχών στον περίβολο του αρχηγείου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, μειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο κατά διαστήματα ακούγονταν σποραδικά πυρά.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός ήλεγχε το βράδυ το σύνολο των κτιρίων του συγκροτήματος, εκτός από ένα τριώροφο διαμέρισμα όπου βρίσκεται ο Αραφάτ, οι συνεργάτες του και οι φρουροί του.

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν τη νύκτα και στην αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή Μπέιτ Τζάλα, στα νότια της Δυτικής Όχθης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν επιθέσεις.

    Ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης

    Τη σοβαρή ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το αίτημα των Παλαιστινίων νά έχουν δικό τους κράτος, αλλά και το αίτημα των κατοίκων του Ισραήλ να ζουν σε συνθήκες ασφαλείας.

    Την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Αθήνα Αμπντάλα, μεταφέροντας αίτημα της παλαιστινιακής πλευράς προς τις ελληνικές αρχές.

    Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε ότι είναι προγραμματισμένο να μεταβεί τη Δευτέρα στην περιοχή, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης ζήτησαν να βρεθεί ειρηνική επίλυση του θέματος.

    [06] Εκρηξη σε ορυχείο στη Κίνα

    30/3/2002 10:46:00 πμ

    Εικοσιτέσσερις εργάτες έχουν παγιδευτεί ύστερα από έκρηξη, σε στοά βάθους δυο χιλιομέτρων, σε ορυχείο της κεντρικής Κίνας. Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στο ανθρακωρυχείο Σινφένγκ κοντά στην πόλη Γιούζου. Τη στιγμή εκείνη στο ορυχείο εργάζονταν 33 άνθρωποι. Οι εννέα από αυτούς διασώθηκαν. Οι προσπάθειες διάσωσης των υπολοίπων συνεχίζονται.

    [07] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Κασμίρ

    30/3/2002 10:45:00 πμ

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ινδικό Κασμίρ όταν μουσουλμάνοι εξτρεμιστές πραγματοποίησαν επίθεση με χειροβομβίδα και με Καλάσνικοφ σε ινδουιστικό ναό στο Τζάμου, χειμερινή πρωτεύουσα του Κασμίρ. Μεταξύ των νεκρών είναι δυο ή τρεις από τους δράστες, τέσσερις αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες. Κατά την επίθεση αυτή τραυματίσθηκαν 20 άνθρωποι, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [08] Απαγόρευση κινητών στο στρατό της Κίνας

    30/3/2002 10:47:00 πμ

    Να έχουν ή να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας χωρίς άδεια, απαγόρευσε στα 2,5 εκατομμύρια μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού η Κίνα με σκοπό να αποτραπεί η διαρροή απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών, γράφουν σήμερα τοπικές εφημερίδες. Οι νέες ρυθμίσεις απαγορεύουν επίσης στους στρατιώτες να επισκέπτονται "ανθυγιεινά μέρη" όπως αίθουσες καραόκε, μπαρ και νάιτκλαμπ.

    [09] Επαφές Χριστοδουλάκη για το ασφαλιστικό

    30/3/2002 10:15:00 πμ

    Μια πλήρη και αξιόπιστη πρόταση για το ασφαλιστικό που θα αποτυπωθεί σε μακροχρόνιο συμβόλαιο, ώστε κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει το ύψος της σύνταξης που δικαιούται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα καταθέσει στο τέλος Απριλίου η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας-Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του ΣΕΒ, του ΙΚΑ και του Εμπορίου και με αντικείμενο το νέο σύστημα χρηματοδότησης.

    Σε απεργία η ΑΔΕΔΥ τον Απρίλιο

    Στο μεταξύ, με 24ωρη απεργία στις 11 Απριλίου, απαντά η ΑΔΕΔΥ στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Στις 4 Απριλίου συγκαλείται η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, οπότε θα κριθεί αν και η συνομοσπονδία θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση.

    [10] Συνέντευξη Σάντος εφ΄όλης της ύλης

    30/3/2002 11:24:00 πμ

    Καμία νέα εξέλιξη αλλά και καμία συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Φερνάντο Σάντος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Αυτό δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο τεχνικός της Ένωσης επέστησε την προσοχή για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, δεν θέλησε να μιλήσει με ποσοστά για τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου κι επεσήμανε για άλλη μία φορά πως η τύχη της ομάδας εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια.

    Εν τω μεταξύ, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρατεύτηκαν στην χθεσινή προπόνηση, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέμης Νικολαϊδης συμμετείχε κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ενώ οι Μίλεν Πέτκοφ και Γιώργος Πάσιος, ακολούθησαν ατομικά προγράμματα. Η αποστολή πάντως, για τον εντός έδρας αγώνα θα ανακοινωθεί μετά την σημερινή προπόνηση, όπου ο Σάντος θα έχει μία καλύτερη εικόνα για το σύνολο της ομάδας του.

    [11] Λεμονής:'' Προσοχή στον ΟΦΗ''

    30/3/2002 11:19:00 πμ

    Τη μέγιστη προσοχή των παικτών του ζήτησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Μιλώντας χθες στους παίκτες του, ο νεαρός τεχνικός τους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί, τονίζοντας ότι ο ΟΦΗ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Χόρχε Μπερμούντες θα είναι το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα. Ο Λεμονής σκοπεύει να εμπιστευθεί στον Κολομβιανό μια θέση στο κέντρο της άμυνας. Κατά τα άλλα, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στη Λεωφόρο.

    Χθες οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ασκήσεις τακτικής, με τον Τάκη Λεμονή να τους σταματάει αρκετές φορές για να κάνει παρατηρήσεις για την καλύτερη ανάπτυξη της ομάδας.

    Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Αλέξη Αλεξανδρή. Ο αρχηγός ξεκίνησε σήμερα τρέξιμο και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους. Και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ακράτητο. Ο Αλεξανδρής αποκλείστηκε από την αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ, όπως και οι Ανατολάκης, Γεωργίου, Ρόμπερτς, Σηφάκης, Τζιωρτζιόπουλος και Χούτος.

    Τέλος, ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με τον Ζίζι Ρόμπερτς. Ο Λιβεριανός, που είχε υποστεί διάσειση στην προπόνηση αρκετές ημέρες πριν, αισθάνθηκε ζαλάδα λίγο πριν το τέλος του προγράμματος και αποχώρησε. Εξετάστηκε αμέσως από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού και δεν εκφράζονται ανησυχίες για την κατάστασή του, αλλά ο Τάκης Λεμονής προτίμησε να τον αποκλείσει από την αποστολή για προληπτικούς λόγους.

    [12] Μπαγεβιτς: '' Μόνο νίκη με τον ΠΑΟ''

    30/3/2002 11:15:00 πμ

    Τις απόψεις που αφορούν τον ίδιο και την ομάδα του εν όψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε με δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς. "Απομένουν πέντε παιχνίδια μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Ο αγώνας μας εναντίον του Παναθηναϊκού είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο. Το μόνο αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα μου είναι η νίκη", είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

    Ο Μπαγεβιτς διαψεύδει συνεργασία με τον ΠΑΟ

    Σχετικά με τα αναφερόμενα σε site, περί πιθανής συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό από το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά μάλιστα από ανάλογη αναφορά περί επερχόμενου διαζυγίου του Σέρτζιο Μαρκαριάν με την αθηναϊκή ομάδα, απάντησε: "Τα τελευταία δυο χρόνια σε όποια ομάδα υπήρχε πρόβλημα, εκεί με στέλνετε. Ο Μπάγεβιτς δεν έδωσε ποτέ την αφορμή να πει κάποιος κάτι στο θέμα αυτό. Δεν έχω απαντήσει κι ούτε θα απαντήσω αυτή τη στιγμή".

    Τέλος αναφορικά με την παρουσία της ομάδας του στο σημερινό ντέρμπι, συμπλήρωσε: "Παρά το πρόβλημα με την πρόσφατη στράτευση του Παντελή Καφέ, ελπίζουμε να τον έχουμε την Κυριακή στην ομάδα". Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τώρα προστίθεται και ο Γιασεμής Γιασεμή, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.

    Η αποστολή που συγκροτήθηκε περιλαμβάνει τους εξής παίκτες, Αμπονσά, Βοσκαρίδης, Γεωργιάδης, Γιασεμή, Ζαβαντίας, Ζέμαν, Καραδήμος, Καφές, Κατσαμπής, Κουλακιώτης, Κούτσης, Κωνσταντινίδης, Μπορμπόκης, Νάστος, Οκκάς, Ουντέζε, Σπάσιτς, Πουρλιοτόπουλος, Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Φρούσος, Χασιώτης.

    [13] Αρης: Διαφωνία Κράους-διοίκησης

    30/3/2002 11:47:00 πμ

    Τη διαφωνία του με την επιβολή χρηματικού προστίμου στους παίκτες για το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ακράτητο, εξέφρασε ο Μπερντ Κράους κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης.

    [14] Εσπασε τα ρεκόρ η φανέλα του Πελέ

    30/3/2002 11:45:00 πμ

    Η φανέλα που φορούσε ο Πελέ στη διάρκεια της νίκης της Βραζιλίας επί της Ιταλίας με 4-1, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970, "έσπασε" όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Λονδίνο. Η κιτρινοπράσινη φανέλα με το νούμερο 10, που πωλήθηκε σε ιδιωτικό συλλέκτη, του οποίου η τηλεφωνική προσφορά έφτασε τις 157.750 λίρες, υπερ-τριπλασίασε την εκτιμώμενη τιμή της, ενώ ξεπέρασε κατά 50% το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ για ποδοσφαιρική φανέλα που πουλήθηκε σε δημοπρασία "κατείχε" ο Τζεφ Χαρστ, αφού η φανέλα της Εθνικής Αγγλίας από τον τελικό του Μουντιάλ του 1996 (τα "λιοντάρια" επικράτησαν της Γερμανίας με 4-2) "έπιασε" 91.750 χιλιάδες λίρες το 2000.

    [15] Χωρίς Μιλόγεβιτς και Στολτίδη ο Ηρακλής

    30/3/2002 11:41:00 πμ

    Χωρίς τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Ακη Στολτίδη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή. Ο μεν πρώτος, πέρα από το τραύμα στη γάμπα, ταλαιπωρείται και από ίωση, ενώ ο δεύτερος κατετάγη στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στην Αυλώνα. Το νέο πρόβλημα που παρουσίασε ο Μιλόγεβιτς καθιστά εκ νέου αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής με τον Ακράτητο, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Στολτίδη δεν υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς οι παράγοντες του Ηρακλή κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη σχετική άδεια για την παρουσία του στην αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση. Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού με τον Ακράτητο, οι "κυανόλευκοι" δεν "βλέπουν" άλλο αποτέλεσμα από την επίτευξη της νίκης, με την οποία θα μπορούν να ελπίζουν στο καλύτερο πλασάρισμα της ομάδας στη βαθμολογία.

    [16] Πονοκέφαλος ο Ραζανάουσκας για τον Παράσχο

    30/3/2002 11:37:00 πμ

    Ο Τόμας Ραζανάουσκας, ο οποίος υπέστη διάστρεμα, αποτελεί τον κύριο πονοκέφαλο του Γιώργου Παράσχου, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα του Ακράτητου κόντρα στον Ηρακλή. Βέβαια, στον συγκεκριμένο αγώνα τα προβλήματα δεν είναι λίγα για τους "πράσινους", αφού ο Τόγιας είναι τιμωρημένος, ενώ οι Τάτσης, Δαμίγος είναι τραυματίες και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί στην σημερινή πρωινή προπόνηση. Ο Γιώργος Παράσχος πάντως, επεσήμανε την κρισιμότητα του αγώνα, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να κατακτήσουν έστω την ισοπαλία, προκειμένου να έχει αντίκρισμα η μεγάλη νίκη της περασμένης αγωνιστικής στο Χαριλάου.

    [17] Προβληματισμός Λιβαθηνού ενόψει Ιωνικού

    30/3/2002 11:35:00 πμ

    Η αβεβαιότητα στο μυαλό του προπονητή του Εθνικού Αστέρα, Σπύρου Λιβαθηνού, όσον αφορά την ομάδα που θα παρατάξει στον αγώνα της Κυριακής, κόντρα στον Ιωνικό, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Ελληνα τεχνικό. Ο κ. Λιβαθηνός, που δεν μπόρεσε να βγάλει συμπεράσματα από τη χθεσινή προπόνηση, θα περιμένει και την σημερινή, προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα.

    Ο Ελληνας τεχνικός πάντως, υπολογίζει στους Πάβλοβιτς και Ποδαρά αφού εξέτισαν την ποινή τους, αντίθετα θα απουσιάσουν οι Τριανταφύλλου και Παπαδόπουλος, που συμπλήρωσαν κάρτες και είναι τιμωρημένοι. Οσο για τον Παπαδόπουλο θα χάσει και το μεθεπόμενο παιχνίδι με το Αιγάλεω αφού έχει συμπληρώσει 6 κίτρινες κάρτες. Οι Λαγός, Παπαθανασίου και Νικηφόρος, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ωστόσο, ο Λιβαθηνός θα ξέρει αύριο κατά πόσο θα είναι σε θέση να δώσουν το "παρών".

    [18] Στη Μόσχα η Εθνική κολύμβησης

    30/3/2002 11:32:00 πμ

    Με 13 κολυμβητές και κολυμβήτριες στη σύνθεσή της αναχωρεί η εθνική μας ομάδα αύριο για τη Μόσχα όπου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας το οποίο θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα, 3-7 Απριλίου. Στην αποστολή μετέχουν οι: Μαριάννα Λυμπερτά, Απόστολος Τσαγκαράκης, Νέρι Νιαγκουάρα της Γλυφάδας, Νίκος Ξυλούρης του Πανελληνίου, Γιάννης Κοκκώδης του Κολωνού, Ακης Οικονόμου, Σπύρος Γιαννιώτης, Αλέξανδρος Τσόλτος, Δημήτρης Μαγγανάς του Ολυμπιακού, Ζωή Δημοσχάκη του Αρη Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δρυμωνάκος του Ηλυσιακού, Εύη Τσάγκα του Νηρέα Χαλανδρίου, Ζαμπία Μελαχροινού του Αρη Νικαίας.Αρχηγός της αποστολής είναι ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης και συνοδοί ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Κυριάκος Αντωνιάδης και οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Μάρκος Μανταλούφας και Νίκος Γέμελος.

    [19] Δύο ήττες για την Εθνική Νέων ποδοσφαίρου

    30/3/2002 11:30:00 πμ

    Δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων στο τουρνουά του Πόρτο. Η εθνική έχασε με το ίδιο σκορ (2-0) από τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, πραγματοποιώντας μετριότατες εμφανίσεις, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με αντίπαλο το Βέλγιο σε δύο αγώνες). Προβληματισμένος από την απόδοση της ομάδας μας είναι ο προπονητής Σούλης Παππάς και είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέες κλήσεις ποδοσφαιριστών. Σήμερα στις 11:00 οι Νέοι δίνουν το τελευταίο αγώνα τους στο τουρνουά με αντίπαλο την Τσεχία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 March 2002 - 9:53:35 UTC