Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
  • [02] Επιστολή Μπακογιάννη προς συνυποψηφίους
  • [03] Περιοδεία Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία
  • [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΣΔΕΠ-ΟΛΜΕ
  • [06] Σε ασφυκτικό κλοιό η Ραμάλα
  • [07] Eπενδύσεις ανάπτυξης στη Μακεδονία
  • [08] Κλειστό αύριο το ΧΑΑ
  • [09] Αποτελέσματα ποδοσφαίρου Α΄Εθνικής
  • [10] Ο Ολυμπιακός το κύπελλο στο πόλο
  • [11] Σήμερα το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
  • [12] Δώδεκα παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας
  • [13] Το Αιγαίο τιμά τον Ελ. Βενιζέλο

    [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    31/3/2002 6:47:00 μμ

    Αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει το ποσοστό του βασικού μετόχου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προμηθευτή του δημοσίου. Οπως τόνισε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, η ομιχλώδης κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχει ημερομηνία λήξεως.

    [02] Επιστολή Μπακογιάννη προς συνυποψηφίους

    31/3/2002 6:16:00 μμ

    Επιστολή προς τους συνυποψηφίους της για το δήμο Αθηναίων έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. Η βουλευτής της ΝΔ στην επιστολή ζητά να συναντηθούν ώστε να συζητήσουν και να συμφωνήσουν ''ένα πλαίσιο δεοντολογίας εντός του οποίου θα δεσμευτούν ότι θα κινηθούν οι εκστρατείες των συνδυασμών τους". Στην επιστολή της προς τον κ. Παπουτσή η κ. Μπακογιάννη εκφράζει και τις ευχαριστίες της ''για τα ωραιότατα λουλούδια'' που της είχε στείλει ο κ. Παπουτσής όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της.

    Αναμέτρηση σε δύο γύρους

    Η πρώην υπουργός σε συνεντεύξεις της τόνισε ότι η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη και μακρά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα διεξαχθεί σε δυο γύρους. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ ξεκινά από το 43% στο δήμο Αθήνας και μέχρι το 51% μένουν οκτώ μονάδες, κάτι που είναι δύσκολο να το πετύχει κανείς. Είναι λογικό πρόσθεσε όταν έχεις ένα ευρύτατα πολύ καλό ψηφοδέλτιο να πάμε σε δυο γύρους.

    [03] Περιοδεία Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία

    31/3/2002 5:04:00 μμ

    Για καθυστερήσεις έργων υποδομής στη Δυτική Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατα την διήμερη επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού και χαιρέτισε στο δεύτερο διεθνές Ιστορικό και Αρχαιολογικό Συνέδριο.

    [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ

    31/3/2002 1:22:00 μμ

    Πανελλαδική 48ωρη απεργία στις 3-4 Απριλίου, εξήγγειλαν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη χορήγηση αυξήσεων πέραν της εισοδηματικής πολιτικής, την καταβολή των αναδρομικών του πριμ παραγωγικότητας και την αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσης για τους υπάλληλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΣΔΕΠ-ΟΛΜΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 31/3/2002 1:19:00 μμ

    Σε πενθήμερη απεργία, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ. Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές διεκδικούν αύξηση των αποδοχών τους και των συντάξεών τους. Επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία για τις 11 Απριλίου, εξήγγειλε η ΟΛΜΕ.

    [06] Σε ασφυκτικό κλοιό η Ραμάλα

    31/3/2002 8:01:00 μμ

    Με κομμένη ανάσα παρακουλουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η διεθνής κοινότητα. Το Ισραήλ κήρυξε αποκλεισμένη στρατιωτική ζώνη την πόλη της Ραμάλας και διέταξε την αποχώρηση όλων των δημοσιογράφων.Το μεσημέρι, τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε, παλαιστίνιος καμικάζι της οργάνωσης Ταξιαρχίες του Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σε εστιατόριο στο κέντρο της Χάιφας.

    Επίθεση αυτοκτονίας στον οικισμό Εφράτ

    Λίγο αργότερα, παλαιστίνιος καμικάζι πραγματοποίουσε επίθεση αυτοκτονίας στον εβραϊκό οικισμό Εφράτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν δύο άτομα.

    "Το Ισραήλ θα πολεμήσει την κατάσταση αυτή με επιμονή. Δεν θα αφήσουμε πέτρα που να μην αναποδογυρίσουμε μέχρι να σταματήσουμε την τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον μας", τόνισε ο Ντέιβιντ Μπέικερ στέλεχος του γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    Οι ΗΠΑ καταδίκασαν με σθεναρό τρόπο την επίθεση του παλαιστίνιου καμικάζι στο κέντρο της Χάιφας και αποκάλεσαν την πολύνεκρη ενέργεια "ωμή τρομοκρατική ενέργεια".

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν απόψε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας), θα απευθύνει ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος.

    Ακτιβιστές στο πλευρό του Αραφάτ

    Ώρες αγωνίας εξακολουθεί να περνά και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, καθώς παραμένει αποκλεισμένος στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, αλλά όπως δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί.

    Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες δήλωνε ότι το το Ισραήλ δεν σκοπεύει να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα του Γιάσερ Αραφάτ και προειδοποίησε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει τον πόλεμο στην περιοχή.

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σαράντα δυτικοί φιλειρηνιστές κατάφεραν να εισέλθουν σήμερα στα γραφεία του παλαιστίνιου ηγέτη και αποφάσισαν να μείνουν μαζί του, όπως δήλωσε η Γαλλίδα Κλοντ Λεοστίκ, η οποία βρίσκεται μέσα στο κτίριο.

    Αυτοσυγκράτηση από τις δύο πλευρές ζητά η διεθνής κοινότητα

    ''Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αν και θα έπρεπε να διαλέξει το δρόμο της ειρήνης'', δήλωσε χθες ο Aμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ζητώντας παράλληλα από τον Γιάσερ Αραφάτ να κάνει περισσότερα για να σταματήσει η βία.

    Εκκληση για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη έκανε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Τζουσέπ Πικέ που τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, τερματισμός της βίας και της τρομοκρατίας και να καταβληθούν προσπάθειες από Παλαιστίνιους και Ισραήλ, καθώς και τις αραβικές γειτονικές με το Ισραήλ χώρες, για την αποτροπή της τρομοκρατίας.

    Ο Βασιλιάς του Μαρόκου Μωχάμαντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αριέλ Σαρόν διαβίβασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την οργή των Αράβων για τον ασφυκτικό στρατιωτικό κλοιό που περιβάλλει τον Γιασέρ Αραφάτ. Ο Βασιλιάς Μωχάμαντ, του οποίου η ανησυχία απηχεί τις γενικότερες διπλωματικές διαμαρτυρίες των Αραβικών κρατών, προειδοποίησε το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παλαιστινιακές πόλεις και να εγγυηθεί τη σωματική ακεραιότητα του Αραφάτ.

    Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τανγκ Τζιασουάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Να δείξει αυτοσυγκράτηση και να αποχωρήσει από τα παλαιστινιακά εδάφη ζήτησε από το Ισραήλ ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιορίκο Καουγκούτσι, σε σύντομη επικοινωνία που είχε με τον Πέρες, στον οποίον επισήμανε πως η Ιαπωνία έχει ζητήσει από τον παλαιστίνιο πρόεδρο να εξαλείψει την τρομοκρατία.

    Η Ιορδανία ζήτησε σήμερα από τους αντιπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Αμμάν την άμεση αποστολή διεθνών δυνάμεων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε σήμερα ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Μαρουάν Μοασέρ.

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, στο σημερινό του πασχαλινό μήνυμα προς όλον τον κόσμο, τόνισε πως όπως φαίνεται έχει κηρυχθεί πόλεμος εναντίον της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και έκανε έκκληση για να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος κατάχρησης εξουσίας και σκοτωμών.

    Την οργή και την αποδοκιμασία τους εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ για τα αιματηρά γεγονότα στη μέση ανατολή, αναμένεται να εκφράσουν αύριο οι ηγέτες των ισλαμικών κρατών κατά την τριήμερη διάσκεψη τους, που αρχίζει στη Μαλαισία.

    Εντονη η ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις ζητά από το Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια του Παλαιστίνιου ηγέτη και να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για αποχώρηση των στρατευμάτων του από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη.

    Εν τω μεταξύ, άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών να μεταβεί στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οποία θα μετείχε και ο ίδιος, μετά από αδυναμία που δήλωσε η ισραηλινή κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλειά ευρωπαίων υπουργών στα εδάφη της χώρας.

    Ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί αύριο στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

    [07] Eπενδύσεις ανάπτυξης στη Μακεδονία

    31/3/2002 6:30:00 μμ

    Το 1,4 τρισεκατομμύριο δρχ θα ξεπεράσουν οι επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στη Mακεδονία και τη Θράκη έως το 2010, ανακοίνωσε ο υπουργός Aνάπτυξης Aκης Tσοχατζόπουλος μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στο συνεδριακή κέντρο "Iωάννης Bελλίδης" στη Θεσσαλονίκη στην οποία παρουσίασε την στρατηγική για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Οπως τόνισε ο κ. Tσοχατζόπουλος οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν 14.500 θέσεις εργασίας άμεσης απασχόλησης και 17.000 θέσεις εργασίας έμμεσης απασχόλησης.

    Aναφερόμενος στην στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης ο υπουργός Aνάπτυξης είπε ότι για την εφαρμογή της αποτελεί πολιτικό ζητούμενο η σύμπτυξη μιας μεγάλης πλειοψηφικής συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με ορίζοντα το 2010.

    Ο κ.Tσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε επίσης της δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος και εξέφρασε την αντίθεσή του στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ανάπτυξη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού Eυάγγελος Bενιζέλος, και οι υφυπουργοί, Eξωτερικών Γιάννης Mαγκριώτης, Παιδείας Nίκος Γκεσούλης, Aνάπτυξης Xρήστος Θεοδώρου και Μεταφορών κ. Σπύρος Bούγιας.

    [08] Κλειστό αύριο το ΧΑΑ

    31/3/2002 5:09:00 μμ

    Δεν θα λειτουργήσει αύριο το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το Χρηματιστήριο Παραγώγων, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές , λόγω του Καθολικού Πάσχα .

    [09] Αποτελέσματα ποδοσφαίρου Α΄Εθνικής

    31/3/2002 8:01:00 μμ

    Σε αγώνες για την 22η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αιγάλεω-Ξάνθη 1-0, Παναχαϊκή-Αρης 1-0, Ακράτητος-Ηρακλής 3-0, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0, ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-1, Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας 1-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2,

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες):

    ΑΕΚ 49, Ολυμπιακός 48, Παναθηναϊκός 43, ΠΑΟΚ 42, Ξάνθη 36, Ηρακλής 29, Αρης 28, ΟΦΗ 27, Πανιώνιος 27, Αιγάλεω 23, Ακράτητος 19, Ιωνικός 19, Παναχαϊκή 15, Εθνικός Αστέρας 14.

    [10] Ο Ολυμπιακός το κύπελλο στο πόλο

    31/3/2002 5:12:00 μμ

    Στον Ολυμπιακό κατέληξε ο πρώτος φετινός τίτλος στην υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" στον τελικό του φάιναλ φορ για το Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου, επικράτησαν στην παράταση 10-9 (κ.α. 8-8) της Βουλιαγμένης και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά και για 6η συνολικά. Τα εννιάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 2-2 (κ.α.), 1-0, 1-1

    [11] Σήμερα το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

    31/3/2002 1:31:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Στις 6:00 θα αρχίσει το σημερινό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός των "πρασίνων" σκέφτεται να ξεκινήσει τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε με πρώτο υποψήφιο για παρτενέρ του στην επίθεση τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Εκτός παιχνιδιού είναι ο τιμωρημένος Τάκης Φύσσας και ο τραυματίας Γιαν Μικάελσεν. Ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" Ντούσαν Μπάγεβιτς μοναδική αλλαγή που θα κάνει είναι η χρησιμοποίηση του Σλάτζαν Σπάσιτς στη θέση του Γιαννάκη Οκκά. Οι υπόλοιποι δέκα είναι: Καφέ, Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης, Κατσαμπής, Αμπονσά, Ουντέζε, Κούτσης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Φρούσος.

    [12] Δώδεκα παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

    31/3/2002 1:24:00 μμ

    Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μεταφέρθηκαν, χθες βράδυ, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών δώδεκα παιδιά από τη Γαλλία, που είχαν γευματίσει στους Δελφούς και το Λουτράκι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής.

    [13] Το Αιγαίο τιμά τον Ελ. Βενιζέλο

    31/3/2002 5:52:00 μμ

    Τον απελευθερωτή του Αιγαίου, Ελευθέριο Βενιζέλο τίμησε χθες το βράδυ ο λαός και οι φορείς της Λέσβου, αλλά και η πολιτική ηγεσία της χώρας δια των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη, αποκαλύπτοντας το άγαλμά του στην πλατεία της Καλλονής, λίγα χιλιόμετρα από τα υψώματα του Πετσοφά όπου δόθηκε η τελευταία μάχη για την απελευθέρωση της Λέσβου το 1912. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της πολιτιστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ''ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ'', η οποία και ανέθεσε στο γλύπτη Γιάννη Λιοπυράκη τη φιλοτέχνηση του μπρούτζινου αγάλματος του εθνάρχη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στην τελετή των αποκαλυπτηρίων τόνισε χαρακτηριστικά πως ''ο Ελευθέριος Βενίζελος ως προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος είχε την τόλμη να αξιολογήσει τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας. Να παλέψει για την απελευθέρωση ενός μεγάλου μέρους του ελληνισμού. Και με τον ίδιο τρόπο, την ίδια τόλμη, το ίδιο θάρρος να σφυρηλατήσει όταν χρειάστηκε τη φιλία με τη γείτονα Τουρκία''.

    Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης σημείωσε την προσφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. ''Εάν δεν υπήρχε ο Βενιζέλος, είπε, δεν θα είχαμε αντιταχθεί στην τότε γερμανική ηγεμονία, θα είχαμε ακολουθήσει την άφρονα πολιτική του παλατιού της Αθήνας και φυσικά μετά τον πόλεμο θα είχαμε βρεθεί στην πλευρά των ηττημένων και βεβαίως σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ'', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 March 2002 - 17:53:51 UTC