Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αγγελος Στάγκος νέος πρόεδρος της ΕΡΤ
  • [02] Απεργία στους ΟΤΑ από αύριο
  • [03] Ετοιμος το 2004 ο προαστιακός σιδηρόδρομος
  • [04] Αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Έκτακτη συνεδρίαση ΕΣΡ για Bar-Big Brother
  • [06] Εργασίες συντήρησης στη Εθνική Αθηνών-Κορίνθου
  • [07] Αναγκαστική προσγείωση πολεμικού αεροπλάνου
  • [08] Συνάντηση Κακλαμάνη με Χοσέ ντε Βενέσια
  • [09] Ελεύθερος-πολιορκημένος ο Αραφάτ
  • [10] Αραβικό μέτωπο κατά Ισραήλ με όπλο το πετρέλαιο
  • [11] Η Ισλαμική Διάσκεψη στηρίζει τα μέλη της
  • [12] Στενή συνεργασία Χάγης-Σερβίας
  • [13] Αύριο οι αποφάσεις για χρηματοδότηση των Ταμείων
  • [14] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-ΑΔΕΔΥ
  • [15] Αναβάλλεται η απόφαση του Π.Σ της ΕΠΑΕ
  • [16] Επανακυκλοφορεί το φάρμακο Τ-4
  • [17] Τον σκότωσε η εγχείριση αλλαγής φύλου
  • [18] Νέες ραδιοφωνικές συχνότητες

    [01] Ο Αγγελος Στάγκος νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

    2/4/2002 7:41:00 μμ

    Τη θετική του γνώμη για το διορισμό του Αγγελου Στάγκου στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ εξέφρασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την Παρασκευή ο κ. Στάγκος, αναμένεται να αναλάβει και επίσημα την καθήκοντά του στη θέση αυτή.

    [02] Απεργία στους ΟΤΑ από αύριο

    2/4/2002 7:26:00 μμ

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από αύριο οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τη διευθέτηση οικονομικών κυρίως αιτημάτων. Ενόψει της απεργίας, ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τους δημότες να μην τοποθετήσουν μέχρι τη λήξη της κινητοποίησης σακούλες με απορρίμματα στα πεζοδρόμια. Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, 5 Απριλίου.

    [03] Ετοιμος το 2004 ο προαστιακός σιδηρόδρομος

    2/4/2002 5:07:00 μμ

    Τα εργοτάξια και τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος της Αττικής Οδού, για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός μεταφορών Χρίστος Βερελής. Στην παρούσα φάση εκτελούνται έργα στο τμήμα Γέρακας-Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, από τα περίπου 32 χιλιόμετρα που είναι το συνολικό μήκος από το αεροδρόμιο μέχρι τον Σιδηροδρομικό Κόμβο Αχαρνών, που θα συνδέσει το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την υπόλοιπη χώρα. Ο υπουργός μεταφορών δήλωσε πως ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή όχι μόνο των κατοίκων του μητροπολιτικού κέντρου, αλλά και περιφερειακών νομών και θα συμβάλει αποφασιστικά στη σύντμηση των αποστάσεων και στη μείωση της κίνησης των ΙΧ., ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα είναι έτοιμο στην ώρα του.

    Ενα μεγαλόπνοο σχέδιο

    ''Βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο που με βεβαιότητα λέμε ότι την άνοιξη του 2004 το αεροδρόμιο θα ενωθεί με την Αθήνα με ηλεκτρικά τρένα'' τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός μεταφορών. Στο σημείο αυτό παρατήρησε ότι γίνεται προσπάθεια να παραδοθούν έγκαιρα τα ηλεκτρικά τρένα που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Αναφερόμενος στο κόμβο του Σιδηροδρομικού Κόμβου Αχαρνών ο κ. Βερελής είπε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό κόμβο στην Ελλάδα, που θα ενώνει την Ελλάδα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και θα δίνει πρόσβαση του αεροδρομίου με όλη την χώρα.

    Αισιόδοξος ότι το έργο θα είναι στην ώρα του πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Τσίτουρας.

    Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε, η πρώτη φάση του έργου αφορά τις χωματουργικές εργασίες, που θα ολοκληρωθούν σε περίπου πέντε μήνες και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που αφορά το στρώσιμο των σιδηροτροχιών και του έργου ηλεκτροκίνησης.

    Το τμήμα Σιδηροδρομικό Κόμβο Αχαρνών-Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι συνολικού μήκους 32 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 28 δις δρχ και θα έχει οκτώ ενδιάμεσους σταθμούς συν τους δύο σταθμούς στο αεροδρόμιο και το Σιδηροδρομικό Κόμβο Αχαρνών. Η τρίτη φάση του έργου περιλαμβάνει έργα για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το κέντρο της Αθήνας, μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου, με επέκταση της γραμμής από το Σιδηροδρομικό Κόμβο Αχαρνών έως το κέντρο της πρωτεύουσας, που τελικά θα καταλήξει στο Ρέντη.

    Η πρόβλεψη του έργου είναι ο προαστιακός να επεκταθεί μελλοντικά στους γύρω νομούς και συγκεκριμένα μέχρι τη Χαλκίδα και μέχρι το Κιάτο.

    [04] Αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλονίκη

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 4:58:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τα έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν σήμερα η ευρεία Κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών η κυβέρνηση να διεκδικήσει την πραγματοποίηση της παγκόσμιας έκθεσης ΕΞΠΟ για το 2007 ή το 2008 στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης, όσον αφορά το θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας τόνισαν ότι το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση εννέα μηνών στην ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να πιστοποιήσει τη δανειοληπτική της ικανότητα.

    Σε δηλώσεις τους οι Υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Μαγκριώτης και Βάσω Παπανδρέου σημείωσαν ότι η διεκδίκηση της παγκόσμιας έκθεσης ΕΞΠΟ αποτελεί ένα οραματικό και σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα αναδείξει την πόλη και θα προσελκύσει το διεθνές οικονομικό και εμπορικό ενδιαφέρον.

    [05] Έκτακτη συνεδρίαση ΕΣΡ για Bar-Big Brother

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 5:45:00 μμ

    Τη μετάθεση της ώρας προβολής των εκπομπών "Βig Brother" και "Bar" στις 12:30 το βράδυ, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από τον Υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαπα. Χθες εκπρόσωποι των δύο καναλιών κατέθεσαν τα υπομνήματά τους για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετάδοση των εκπομπών "Bar" και "Big Brother", τα οποία απειλούνται ακόμα και με διακοπή της προβολής τους.

    [06] Εργασίες συντήρησης στη Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

    2/4/2002 5:15:00 μμ

    Από αύριο και για 15 ημέρες θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Σαρανταπόταμο έως το Σούπερ-Μάρκετ Τροφό του Δήμου Ελευσίνας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα γίνονται τις νυχτερινές ώρες μέχρι τις έξι το πρωί και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

    [07] Αναγκαστική προσγείωση πολεμικού αεροπλάνου

    2/4/2002 2:39:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", αλλά και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, όταν αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας τύπου "Ντακότα" εμφάνισε πρόβλημα στις ενδείξεις του ηλεκτρονικού συστήματος προσγείωσης. Τελικά το αεροσκάφος ύστερα από περίπου μία ώρα προσγειώθηκε κανονικά, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους τέσσερις επιβάτες του να τραυματισθεί.

    Συγκεκριμένα γύρω στις 12 το μεσημέρι και ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης δεν άναψε η λυχνία που δείχνει ότι ασφάλισαν οι τροχοί του.

    Ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε μια χαμηλή πτήση και το προσωπικό του πύργου ελέγχου είδε ότι οι τροχοί είχαν κατέβει.

    Ωστόσο το γεγονός ότι η λυχνία δεν άναψε ανάγκασε τον πιλότο του αεροπλάνου να κάνει βόλτες πάνω από τη Θεσσαλονίκη για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και στη συνέχεια να επιχειρήσει την προσγείωση, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος.

    [08] Συνάντηση Κακλαμάνη με Χοσέ ντε Βενέσια

    2/4/2002 2:36:00 μμ

    Στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και των Φιλιππίνων συμφώνησαν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρόεδρος της Βουλής των Φιλιππίνων Χοσέ ντε Βενέσια κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Βενέσια συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας, καθώς και στη συνεργασία των δύο κοινοβουλίων σε διεθνή φόρα που θα προάγουν το διάλογο μεταξύ των πολιτισμών και θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των κρίσεων και στη μείωση των συγκρούσεων

    [09] Ελεύθερος-πολιορκημένος ο Αραφάτ

    2/4/2002 8:00:00 μμ

    Καμία χαραμάδα φωτός δεν φαίνεται να ανοίγει για κάποια εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με τη διεθνή κοινότητα να επιχειρεί αδύναμα να παρέμβει και τον Αριελ Σαρόν να προτείνει τον εξοστρακισμό του Γιάσερ Αραφάτ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Αραφάτ δεν πρόκειται πάντως να δεχθεί την εξορία, δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος, Σαέμπ Ερεκάτ, ενώ και ο Κόλιν Πάουελ εξέφρασε την διαφωνία του στις δηλώσεις Σαρόν.

    Αποκλεισμένος χωρίς νερό και φαγητό

    Με στόχο την ολοκληρωτική απομόνωση του Γιάσερ Αραφάτ οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν να ανακαταλάβουν όλα τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη ενώ η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου έχουν ήδη εισβάλει πολλές εκατοντάδες αρμάτων μάχης είναι δραματική. Στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχο τους, παρουσιάζονται ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα ενώ πολλαπλασιάζονται οι διαμαρτυρίες ανθρωπιστικών οργανώσεων για παρεμπόδιση του έργου τους.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ και οι στενοί συνεργάτες του που πολιορκούνται από τον ισραηλινό στρατό για 5η ημέρα στη Ραμάλα, δεν έχουν σχεδόν τίποτε να φάνε και τρέφονται με ένα μήλο καθημερινά, δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι που βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Αραφάτ και όσοι βρίσκονται κοντά του μέσα στο γραφείο του δεν έχουν πλέον αποθέματα νερού, αν και οι ισραηλινοί στρατιώτες οφείλουν να τους πηγαίνουν είδη πρώτης ανάγκης.

    Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Αραφάτ, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, δήλωσε πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος, οι συνεργάτες και οι σωματοφύλακές του είναι καλά, όμως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

    Παρά την τραγική κατάσταση του παλαιστίνιου ηγέτη, ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε σε Ευρωπαίους εκπροσώπους ότι θα λάβουν άδεια να επισκεφθούν τον Αραφάτ μόνο εάν συμφωνήσουν να τον πάρουν φεύγοντας μαζί τους, σε οριστική εξορία εκτός Παλαιστίνης, πράγμα που ο Αραφάτ αρνείται κατηγορηματικά.

    Αποχώρηση των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας από την Μπεϊτούνια

    Το απόγευμα σε μία ένδειξη καλής θέλησης, οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας συμφώνησαν μετά από τους σημερινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών να εγκαταλείψουν το αρχηγείο τους για να αφήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα να ερευνήσουν το κτίριο, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης Αμπεντ Ράμπο.

    Ο Ράμπο διευκρίνισε πως το προσωπικό και οι αξιωματικοί θα αποχωρήσουν από το κτίριο που βρίσκεται στην Μπεϊτούνια κοντά στη Ραμάλα, αφού σιγουρευτούν ότι ισχύουν οι αμερικανικές και ευρωπαικές εγγυήσεις, ότι οι άνθρωποι που παραμένουν στο κτίριο δεν θα πάθουν κακό.

    Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολιάσε την ανακοίνωση αυτή, όμως το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως περίπου 200 άνθρωποι εγκατέλειψαν το αρχηγείο και παραδόθηκαν στο στρατό.

    Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως πέντε λεωφορεία με απροσδιόριστο αριθμό επιβατών αναχώρησαν από το αρχηγείο του Ρατζούμπ με κατεύθυνση την ισραηλινή στρατιωτική βάση Οφέρ, νότια της Ραμάλας.

    Εκτακτη σύνοδος της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου για το μεσανατολικό

    Την ίδια ώρα, διπλωματική κινητικότητα επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στη κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανήγγειλε έκτακτη σύνοδο των 15 χωρών μελών της για το μεσανατολικό, καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης επέκρινε τις αντισημιτικές ενέργειες σε Γαλλία και Βέλγιο.

    Εκτακτη σύνοδος για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιήσουν και οι 22 χώρες του Αραβικού Συνδέσμου, αύριο στο Κάιρο.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Χαβιέρ Σολάνα ζήτησε την παραίτηση του Σαρόν και του Αραφάτ για να διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Παραβίαση των συνθηκών της Γενεύης και παρεμπόδιση του έργου του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλει μέσω του σταθμού της ΝΕΤ η συντονίστρια των Γιατρών του Κόσμου στη Μ. Ανατολή, Μαρία Σκουλά.

    Η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μέρι Ρόμπινσον, ζήτησε σήμερα την αποστολή διεθνών παρατηρητών και μιας αντιπροσωπείας της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη.

    Εισβολή στη Ναμπλούς-Επίθεση της Χεζμπολάχ

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στα παλαιστινιακά εδάφη ήταν η σειρά της Ναμπλούς να δεχτεί σήμερα την εισβολή ισραηλινών αρμάτων μάχης, ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν εικοσιοκτώ νεκροί στο νοσοκομείο της Ραμάλα, οι υπεύθυνοι του οποίου ανακοίνωσαν ότι η ταφή τους θα γίνει στον περίβολο επειδή οι Ισραηλινοί απαγορεύουν κάθε μετακίνηση.

    Ενταση έχουμε όμως και στα σύνορα Ισραήλ με τον Λίβανο με τους αντάρτες της Χεζμπολάχ και τα ισραηλινά στρατεύματα να ανταλλάσσουν πυρά κοντά στα Αγροκτήματα Σεμπάα.

    Σήμερα αντάρτες της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιτέθηκαν εναντίον ισραηλινών θέσεων σε διαφιλονικούμενη ζώνη κοντά στα λιβανικά σύνορα και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ απάντησε με δύο επιθέσεις εναντίον περιοχών κοντά στα Αγροκτήματα Σεμπάα.

    Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

    [10] Αραβικό μέτωπο κατά Ισραήλ με όπλο το πετρέλαιο

    2/4/2002 4:58:00 μμ

    Στο Κάιρο συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ Ιράκ και Ιράν ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί το πετρέλαιο ως "όπλο" εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, κάτι το οποίο απέκλεισε ο ΟΠΕΚ. Σημειώνεται ότι χθες η τιμή του ''μαύρου χρυσού'' στην αγορά της Νέας Υόρκης, ξεπέρασε τα 27 δολάρια το βαρέλι, από 16 που ήταν το Νοέμβριο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στη διεθνή οικονομική κοινότητα.

    Ο ΟΠΕΚ αποκλείει τη χρησιμοποίηση του πετρελαίου ως μέσου πίεσης

    Εν τω μεταξύ ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών χωρών (ΟΠΕΚ) απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του πετρελαίου ως όπλου στην σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς καρτέλ στη Βιένη. ''Είναι εντελώς εκτός συζήτησης η χρησιμοποίηση του πετρελαίου ώς όπλου, δεν είμαστε στη δεκαετία του '70'' δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ διατηρώντας την ανωνυμία του.

    Το Κουβέιτ υποστήριξε πάντως ότι οι αραβικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα ζημιωθούν περισσότερο από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες αν εφαρμοστεί η πρόταση της Βαγδάτης για τη χρησιμοποίηση του πετρελαίου ως όπλου για να πειστεί η Ουάσιγκτον να εξαναγκάσει το Ισραήλ να αποσυρθεί από τα Παλαιστινιακά Εδάφη. ''Είναι αδύνατον. Πως μπορούμε να υποστηρίξουμε τους Παλαιστινίους αδελφούς μας αν δεν έχουμε έσοδα'' τόνισε η ίδια πηγή στο περιθώριο της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κουάλα Λουμπούρ. ''Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όταν μιλάμε για το όπλο του πετρελαίου. Είναι δίκοπο μαχαίρι που θα βλάψει περισσότερο εμάς από ότι τις Ηνωμένες Πολιτείες, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα'', πρόσθεσε.

    Ιρακ-Ιραν δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε διακοπή των εξαγωγών

    ''Το Ιράκ είναι έτοιμο να σταματήσει αμέσως τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ, από κοινού με το Ιράν και με όλες εκείνες τις χώρες που θα αποφασίσουν να κάνουν το ίδιο και χωρίς να περιμένει ομόφωνη απόφαση από όλες τις ισλαμικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες'', δήλωσε σήμερα ο Ιρακινός υπουργός, Χουμάμ Αμπντέλ Χαλέκ, ο οποίος ασκεί προσωρινά καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ.

    Το ιρακινό κυβερνών κόμμα Μπάαθ κάλεσε χθες τις αραβικές χώρες να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ως ''όπλο'' κατά του Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών.

    Αλλά και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαράζι δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να καταφύγει η χώρα του στο μέτρο αυτό για να αναγκαστούν οι ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ ώστε να αποχωρήσουν οι ισραηλινοί στρατιώτες από τα παλαιστινιακά εδάφη.

    [11] Η Ισλαμική Διάσκεψη στηρίζει τα μέλη της

    Πηγή: ΑΠΕ 2/4/2002 2:57:00 μμ

    Απέρριψε σήμερα η Ισλαμική Διάσκεψη με απόφασή της κάθε προσπάθεια ταύτισης του παλαιστινιακού αγώνα κατά του Ισραήλ με την τρομοκρατία και απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει οποιαδήποτε μονομερή δράση εναντίον οποιουδήποτε μέλους της στο πλαίσιο της διεθνούς αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Παράλληλα, επιδιώκει διεθνή συμφωνία για έναν ορισμό της τρομοκρατίας που θα διαφοροποιείται από τον αγώνα και την αντίσταση που δίνουν οι λαοί για την αποτίναξη μιας αποικιακής ή ξένης κατοχής.

    Αποσύνδεση του παλαιστινιακού αγώνα από τρομοκρατία

    ''Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια να συσχετισθεί η τρομοκρατία με τον αγώνα που δίνει ο παλαιστινιακός λαός ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά του για την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του με πρωτεύουσα την Αλ Κοντς Αλ Σάριφ (Ιερουσαλήμ)'', τονίζει το ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των 52 χωρών μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

    Τέλος, στην απόφαση τονίζεται ότι οι ισλαμικές χώρες ''θα εργαστούν για την σύγκληση σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διατυπωθεί μία κοινή και οργανωμένη απάντηση της διεθνούς κοινότητας έναντι της τρομοκρατίας, σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της''.

    [12] Στενή συνεργασία Χάγης-Σερβίας

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 12:48:00 μμ

    Ομόφωνα υπέρ της "πλήρους συνεργασίας" με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την παράδοση υπόπτων για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία τάχθηκε η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκόραν Σλιβάνοβιτς. Σήμερα έληγε η προθεσμία που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Σερβία να παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και άλλους ύποπτους για εγκλήματα πολέμου.

    Οι ΗΠΑ απαιτούν επιπλέον εντάλματα σύλληψης

    Την τελευταία στιγμή, το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν 4 νέα εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων και εναντίον του Σέρβου προέδρου Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Όμως η έκδοση των ενταλμάτων δεν ικανοποίησε την Ουάσιγκτον, που απαιτεί οι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου να μεταφερθούν στη Χάγη.

    Οι ΗΠΑ απειλούν ότι θα "παγώσουν" βοήθεια ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων αν το Βελιγράδι δεν ικανοποιήσει το αίτημα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, έγινε πέρυσι σε ανταπόκριση παρόμοιας προθεσμίας που είχε θέσει η Ουάσινγκτον.

    Χθες, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ζόραν Τζιντζιτς τόνισε ότι η Γιουγκοσλαβία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αν δεν ικανοποιήσει το αμερικανικό αίτημα και κατηγόρησε τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα ότι αντιτίθεται στην έκδοση υπόπτων για εγκλήματα πολέμου για να γίνει δημοφιλής.

    [13] Αύριο οι αποφάσεις για χρηματοδότηση των Ταμείων

    2/4/2002 8:29:00 μμ

    Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία ανακοινώνει αύριο ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες για τον πρώτο χρόνο, το 2003,η χρηματοδότηση θα ανέλθει στο ύψος των 470 δισεκατομμυρίων δραχμών, 40 δισεκατομμύρια περισσότερα από την αρχική εξαγγελία των 430 δισεκατομμυρίων δραχμών. Συνολικά την πενταετία 2003-2007 θα χρηματοδοτηθεί το ΙΚΑ με 3,5 τρισεκατομμύρια δραχμές συν 500 δισεκατομμύρια τα χρέη του Ταμείου προς τον ΟΑΕΔ και την Εργατική Κατοικία. Από το 2008 και μετά η χρηματοδότηση θα συνδεθεί ως ποσοστό επί του ΑΕΠ στο 1%.

    [14] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-ΑΔΕΔΥ

    Πηγή: ΑΠΕ 2/4/2002 1:50:00 μμ

    Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτήματα να απαντηθούν σχετικά με το ασφαλιστικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού και το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπασπύρος μετά τη συνάντηση κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργία της 11ης Απριλίου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την ενόχλησή του στο κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, λόγω του ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή το σχέδιο νόμου που προβλέπει τις αυξήσεις μισθών και την καταβολή επιδομάτων στους δημοσίους υπαλλήλους.

    [15] Αναβάλλεται η απόφαση του Π.Σ της ΕΠΑΕ

    2/4/2002 5:35:00 μμ

    Αύριο θα εκδοθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ, για τις ποινές σχετικά με τα επεισόδια στο ντέρμπυ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Επίσης, νέα εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε για τις καταγγελίες που έγιναν μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και εφημερίδων σχετικά με το χρηματισμό διαιτητών και τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

    Ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Σωτήρης Μπάγιας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Ασπρογέρακα, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και αν προκύπτουν στοιχεία που συσχετίζονται με την υπόθεση που χειρίζεται ανακριτής, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη για στημένα παιχνίδια.

    Όσοι εμπλέκουν το όνομα του Ολυμπιακού σε τέτοια θέματα δεν είναι αξιοι να το κάνουν, δηλώνει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του προέδρου του ΠΑΟ Αγγελου Φιλιππίδη, του προπονητή της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν, του συνεργάτη του Γκαμπριέλ Μόλναρ καθώς και του φυσιοθεραπευτή Χρήστου Καρβουνίδη.

    [16] Επανακυκλοφορεί το φάρμακο Τ-4

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 5:56:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Το ευρείας κυκλοφορίας φάρμακο Τ-4 για την αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδούς κυκλοφορεί από σήμερα στην ελληνική αγορά, όπως ανακοίνωσε η παρασκευάστρια εταιρεία, η οποία είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Νοέμβριο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΕΟΦ Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων βάσει της οποίας είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή χθες την αίτηση της παρασκευάστριας εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε ότι το φάρμακο κυκλοφορεί ξανά στις γνωστές περιεκτικότητες, καθώς και σε νέες.

    Το φάρμακο είχε αποσυρθεί μετά από έρευνα που έγινε κρίθηκε ως μη αποτελεσματικό σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών, κατά τους τελευταίους μήνες της κυκλοφορίας του.

    [17] Τον σκότωσε η εγχείριση αλλαγής φύλου

    Πηγή: ΑΠΕ 2/4/2002 2:20:00 μμ

    Ένας 35χρονος από το Τόκιο πέθανε λίγες ώρες αφ' ότου υπεβλήθη σ' εγχείριση αλλαγής φύλου σε κλινική της Οζάκα το Φεβρουάριο, γεγονός που αποδίδεται σε κακούς ιατρικούς χειρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων της Ιαπωνίας "Τζίτζι", ο άνδρας που έπασχε από διαταραχές της σεξουαλικής του ταυτότητας. Η επέμβαση διήρκεσε πέντε ώρες.

    Η κατάσταση του επιδεινώθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλά διαγνώσθηκε ο θάνατος του.

    Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινισθεί και η νεκροτομή η οποία έγινε μετά από εισαγγελική εντολή απέδειξε ότι υπήρχε συγκέντρωση υγρού στους πνεύμονες.

    Το νοσοκομείο κατήγγειλε το θάνατο του 35χρονου στην αστυνομία καθώς οι γιατροί υποψιάζονται ότι στην κλινική όπου έγινε η επέμβαση έγιναν ιατρικά λάθη ή παραλείψεις.

    Ωστόσο ο υπεύθυνος της κλινικής δεν παραδέχεται ότι η επέμβαση αλλαγής φύλου υπήρξε η αιτία θανάτου του 35χρονου.

    Σύμφωνα με ειδικούς, περισσότεροι από 1.000 Ιάπωνες πάσχουν από διαταραχές της σεξουαλικής τους ταυτότητας αλλά μόνο δύο νοσοκομεία- τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σαϊτάμα και της Οκαγιάμα διαθέτουν τα μέσα και την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

    Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν σε διάφορες άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, για να υποβληθούν στην επέμβαση αυτή καθώς το κόστος είναι χαμηλότερο από αυτό στην Ιαπωνία.

    [18] Νέες ραδιοφωνικές συχνότητες

    2/4/2002 2:09:00 μμ

    Ανακοινώθηκαν οι νέες συχνότητες για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα:

    Παλιά Νέα Ραδιόφωνο

    94,40 87,70 Εν Λευκώ

    89,70 88,00 Δίφωνο

    88,90 88,30 Jeronimo Groovy

    88,60 88,60 Πόλις FM

    88,00 88,90 Village FM

    107,30 89,20 Alpha Sports

    89,40 89,50 Εκκλησία της Ελλάδος

    104,20 89,80 Ciao FM

    90,20 90,10 902 Αριστερά στα FM

    90,60 90,40 Κανάλι 1

    92,00 92,00 Galaxy 92

    92,70 92,60 Best Radio

    92,40 92,30 Λάμψη

    90,90 92,90 Kiss FM

    99,20 93,20 Business Radio

    94,10 94,00 Επικοινωνία FM

    97,40 94,30 Ξένιος

    94,60 94,60 Sport FM

    101,10 94,90 Ρυθμός

    99,70 95,20 Athens Radio DJ

    96,10 96,00 Flash

    96,50 96,30 Capital Gold

    98,10 96,60 Profit

    96,80 96,90 Rock FM

    97,10 97,20 Antenna

    99,00 97,50 Love Radio

    98,40 98,30 Αθήνα 9,84

    106,70 98,60 EVA FM

    98,70 98,90 Alpha News

    100,00 99,20 Μελωδία

    104,50 99,50 Planet

    100,40 100,30 Σκάι (και 100,60)

    101,30 101,30 Σταθμός

    102,40 102,20 Nitro

    102,10 102,50 Sfaira


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 April 2002 - 17:55:19 UTC