Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eλληνοτουρκική πρωτοβουλία για Μ.Ανατολή
  • [02] Σχέδιο δράσης του Υπ. Δικαιοσύνης
  • [03] Διάλογος Εκκλησίας-Υπουργείου Παιδείας
  • [04] Ίδρυση νέου κράτους Σερβίας-Μαυροβουνίου
  • [05] Υπερδιπλάσιος απολογισμός εκτελέσεων
  • [06] Στους ''4'' η Μπαρτσελόνα και η Λεβερκούζεν

    [01] Eλληνοτουρκική πρωτοβουλία για Μ.Ανατολή

    9/4/2002 9:44:00 μμ

    Πρωτοβουλία, με διπλό μήνυμα, αναλαμβάνουν από κοινού Ελλάδα και Τουρκία για το Μεσανατολικό. Ο Yπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κίνα, δήλωσε έτοιμος να μεταβεί στην περιοχή μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, προκειμένου να συναντηθούν με τον Αριελ Σαρόν και το Γιάσερ Αραφάτ, με στόχο να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η επίσκεψη πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι αναμένεται σχετική διευθέτηση από τις Ισραηλινές αρχές.

    O Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφενός διότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή, αφετέρου για να δοθεί το συμβολικό μήνυμα πως δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι συνεργάζονται και προκρίνουν διαδικασίες διαλόγου και πολιτικής λύσης.

    Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι αύριο θα συγκληθεί στη Μαδρίτη κοινή συνάντηση εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβανόφ, των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Εν τω μεταξύ, περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκινούν από αύριο οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ανώτατα στελέχη του υπουργείου μεταβαίνουν στα Ιεροσόλυμα.

    Τέλος, εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά από το Εργατικό Κέντρο της Πόλης, ενώ αύριο διοργανώνεται μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

    [02] Σχέδιο δράσης του Υπ. Δικαιοσύνης

    Πηγή: NET 105,8 fm 9/4/2002 10:36:00 μμ

    Το επιχειρησιακό σχέδιο και το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, θα παρουσιάσει αύριο στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Επικοινωνιών και Μεταφορών ο Υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο Υπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στους στόχους του προγράμματος το οποίο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο, καθώς θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών στα δικαστήρια, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.

    [03] Διάλογος Εκκλησίας-Υπουργείου Παιδείας

    9/4/2002 9:02:00 μμ

    Αρχισε ο διάλογος της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας. Πρώτο θέμα συζήτησης η εκκλησιαστική εκπαίδευση. Απόψε ο Υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, δέχθηκε στο γραφείο του τα μέλη της ειδικής επιτροπής της Εκκλησίας μητροπολίτες Σταγών Σεραφείμ, Θηβών Ιερώνυμο και τον επίσκοπο Θερμοπυλών Ιωάννη, ενώ από πλευράς Υπουργείου ήταν παρόντες ο πρόεδρος της επιτροπής Ι. Κονιδάρης, Γ.Γ Θρησκευμάτων, ο γενικός διευθυντής θρησκευμάτων κ. Κοντογιάννης καθώς και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

    Επίσης, ο Υπουργός καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική διαδικασία, η οποία -όπως είπε- θα εκπληρώσει το κοινό στόχο που είναι η ενίσχυση και η ποιοτική αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

    Ο μητροπολίτης Σταγών Σεραφείμ, απαντώντας τόνισε ότι η πρώτη αυτή συνάντηση ''είναι πρόξενος χαράς για την πορεία της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης''.

    [04] Ίδρυση νέου κράτους Σερβίας-Μαυροβουνίου

    9/4/2002 9:25:00 μμ

    Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ψήφισε σήμερα, μετά απο δυο εβδομάδες συζητήσεων, υπέρ της δημιουργίας ενός κράτους Σερβίας-Μαυροβουνίου, που θα διαδεχτεί τη σημερινή Ομοσποδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Οι κοινοβουλευτικοί του Μαυροβουνίου επικύρωσαν με 58 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 2 αποχές, την συμφωνία αρχών για την ίδρυση του νέου κράτους, η οποία υπεγράφη απο τους γιουγκοσλάβους και τους μαυροβούνιους ηγέτες στις 14 Μαρτίου στο Βελιγράδι, υπο την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας.

    Η συμφωνία για τη δημιουργία ενός Κράτους Σερβίας-Μαυροβουνίου πρέπει ακόμη να λάβει την έγκριση του ομοσπονδιακού γιουγκοσλαβικού κοινοβουλίου.

    Μετά την υιοθέτηση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια, μια επιτροπή θα αναλάβει να συντάξει Σύνταγμα για το νέο Κράτος που θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί απο τις τρείς εθνοσυνελεύσεις.

    [05] Υπερδιπλάσιος απολογισμός εκτελέσεων

    9/4/2002 9:32:00 μμ

    Πάνω από 3.000 άτομα εκτελέστηκαν σε 31 χώρες το 2001, υπερδιπλάσιοι από τους εκτελεσθέντες το 2000, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με την έκθεση, το 90% των εκτελέσεων έγιναν στο Ιράν, την Κίνα, η Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

    [06] Στους ''4'' η Μπαρτσελόνα και η Λεβερκούζεν

    9/4/2002 11:41:00 μμ

    Στο Νου Καμπ της Βαρκελώνης η Μπαρτσελόνα νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1, παίρνοντας την πρόκριση στους "4" του Champions League. Στο άλλο παιχνίδι η Λεβερκούζεν με δύο γκολ του Μπάλακ και ένα του Μπερμπάτοφ προηγήθηκε με 3-1 της Λίβερπουλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 April 2002 - 20:57:18 UTC