Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός
  • [02] Δεν λειτουργούν οι Τράπεζες σήμερα
  • [03] Οι βουλευτικές αποζημιώσεις στη Βουλή
  • [04] Εισβολή Ισραηλινών σε παλαιστινιακές πόλεις
  • [05] Συντριβή αεροσκάφους σε ουρανοξύστη
  • [06] Εκτροχιάστηκε τρένο στη Φλόριντα
  • [07] Συνελήφθη ανώτατο στέλεχος της ΕΤΑ
  • [08] Κατάθεση νομοσχεδίου για υπεράκτιες εταιρίες
  • [09] Γερμανία:Τέλμα στις συζητήσεις για βαριά βιομηχανία
  • [10] Τα ζευγάρια των ημιτελικών της Ευρωλίγκα
  • [11] Νέο φάρμακο, ελπίδα για τη νόσο του Πάρκινσον

    [01] Στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός

    19/4/2002 9:20:00 πμ

    Τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας -Ρουμανίας -Βουλγαρίας πραγματοποιείται σήμερα στο Βουκουρέστι. Στις εργασίες συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκονται ήδη στη ρουμανική πρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τους προέδρους Ρουμανίας και Βουλγαρίας, Ιον Ιλιέσκου και Γκεόργκι Παραβανόφ, για την κατάσταση στα Βαλκάνια την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και το ρόλο των τριών χωρών στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Αλλη ενότητα είναι η τριμερής συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κινδύνων, της παράνομης διακίνησης όπλων, του λαθρεμπορίου, και της διακίνησης ναρκωτικών.

    Μετά το γεύμα, θα συζητηθούν η ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα εγκαινιάσει το νέο ιδιόκτητο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Χθες, οι ηγέτες των τριών χωρών παρακάθησαν σε δείπνο που παρέθεσε ο Ρουμάνος Πρόεδρος.

    [02] Δεν λειτουργούν οι Τράπεζες σήμερα

    19/4/2002 9:14:00 πμ

    Προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν σήμερα στις τραπεζικές συναλλαγές λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας. Η ΟΤΟΕ χαρακτηρίζει προκλητική την πρόταση των Τραπεζών για αυξήσεις 2 χρόνων σε ποσοστό 2,8% και 2,5% για κάθε χρόνο αντίστοιχα, καθώς και την πρόταση για μείωση του χρόνου εργασίας στις 37 ώρες την εβδομάδα. Πρόταση, η οποία ακυρώνεται στην πράξη από την απαίτηση των τραπεζών για διεύρυνση του ωραρίου συναλλαγών στις 35 ώρες την εβδομάδα.

    Ικανοποίηση από τη συμμετοχή στη χθεσινή απεργία

    Στο μεταξύ, ικανοποιητική χαρακτήρισαν οι διοργανωτές τη χθεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν περίπου 45 εργατικά κέντρα και μεγάλες ομοσπονδίες για το ασφαλιστικό.

    Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στον τομέα των μεταφορών, καθώς ακινητοποιήθηκαν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ο ΟΣΕ και τα ταξί, ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία πραγματοποίσε μόνο μία πτήση ανά χώρα και διαδρομή.

    Ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί γιατί η μεταρρύθμιση που προωθείται είναι υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Οι βουλευτικές αποζημιώσεις στη Βουλή

    19/4/2002 10:04:00 πμ

    Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί του άρθρου του νομοσχεδίου, που προβλέπει τεκμαρτό αφορολόγητο 25% στη βουλευτική αποζημίωση, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των βουλευτών. Κατά της διάταξης τάχθηκε το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ζήτησε να υπάρξει συνολική ρύθμιση από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, με κλιμάκωση του αφορολόγητου, αναλόγως της περιοχής που εκλέγεται ο βουλευτής. Ο βουλευτής, αν και δεν αποζημιώνεται όσο πρέπει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τύχει διαφορετικής φορολογικής μεταχείρισης από τους άλλους πολίτες, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    [04] Εισβολή Ισραηλινών σε παλαιστινιακές πόλεις

    19/4/2002 9:22:00 πμ

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν τα μεσάνυχτα στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας και αργότερα στην Καλκίλια της Δυτικής Οχθης -απ' όπου όμως αποχώρησαν εκ νέου- ενώ ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των δυνάμεών τους από την πόλη και τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Νωρίτερα στην Βηθλεέμ έξω από το Ναό της Γέννησης -όπου παραμένουν πολιορκημένοι 200 Παλαιστίνιοι- ακούστηκαν αλλεπάλληλα πυρά και εκρήξεις.

    Τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στη Βηθλεέμ Χαλέντ Τάφες.

    Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τάφες συνελήφθη σε ένα σπίτι κοντά στον Ναό της Γεννήσεως.

    Το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει την αποχώρησή του από τη Δυτική Οχθη, δήλωσε ο πρόεδρος Μπους, ζητώντας όμως ταυτόχρονα ακόμα μια φορά από τον Αραφάτ να καταδικάσει την τρομοκρατία. ''Οι ΗΠΑ δεν θα γνωρίσουν την ασφάλεια όσο οι Παλαιστίνιοι δεν ζήσουν εν ειρήνη'', δήλωσε ο Οσαμα μπιν Λάντεν σε αποσπασμα απο βιντεοσκοπημένο μηνυμά του, που μεταδοθηκε απο το Αλ Τζαζίρα.

    [05] Συντριβή αεροσκάφους σε ουρανοξύστη

    19/4/2002 8:17:00 πμ

    Σε δυστύχημα αποδίδει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφαλείας Πτήσεων της Ιταλίας την χθεσινή πρόσκρουση του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου πάϊπερ, στον ουρανοξύστη της "Pirelli" στο κέντρο του Μιλάνου. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν. Το πάιπερ έπεσε στα γραφεία του Προέδρου της περιφερειακής Λομβαρδιανής αρχής, στον 25ο όροφο, του 30όροφου κτιρίου.

    Εξέπεμψε σήμα κινδύνου ...

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε ισχυρή έκρηξη χθες στις 6 το απόγευμα (ώρα Ιταλίας) και στην συνέχεια προκλήθηκε πυρκαγιά.

    Ο άτυχος πιλότος, ιταλόφωνος Ελβετός, που ήταν ο ιδιοκτήτης και μοναδικός επιβάτης του πάιπερ, είχε ξεκινήσει από το Λοκάρντο της Ελβετίας και είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, διάρκειας 20 μόνο λεπτών.

    Είχε ζητήσει άδεια προσγείωσης από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Λινάνες, αλλά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξέπεμψε σήμα κινδύνου και χάνοντας τον έλεγχο του αεροσκάφους ακολούθησε την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συντριβεί πάνω στον ουρανοξύστη.

    Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία το αεροσκάφος πριν συντριβεί είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες.

    Ο ιταλός βουλευτής Αντόνιο Βέρο που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από τον πύργο δήλωσε ότι είδε από μακριά το αεροπλάνο να φθάνει προς τον πύργο Pirelli ''τυλιγμένο στους καπνούς και τη φωτιά''.

    Αρχικά ο πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας ανακοίνωσε ότι ''είναι πολύ πιθανόν'' η συντριβή πάνω στον πολυόροφο πύργο να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

    Αυτό ανησύχησε και τους Μιλανέζους που έτρεξαν στον τόπο της τραγωδίας.

    Σε επικοινωνία με το site της ΕΡΤ o Ραφαέλο Μπρουκόλι, κάτοικος Μιλάνου δήλωσε:

    "Ο εκκωφαντικός θόρυβος έφτασε μέχρι το γραφείο μου που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από τον Πύργο. Μόλις ενημερωθήκαμε τρέξαμε όλοι προς τα εκεί. Οι αρχικές μας ανησυχίες για τρομοκρατικό χτύπημα καθησυχάστηκαν από τις αρχές που μας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται απλά για ένα τραγικό δυστύχημα".

    Στο σύμβολο της ιταλικής πόλης, που φτάνει τα 127 μέτρα, στεγάζονται τα γραφεία των αρχών της Λομβαρδίας, που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε εσπευσμένα στην Ιταλία από τη Βουλγαρία για να παρίσταται στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την συντριβή.

    Από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαγιόλα ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους Πάιπερ στον πύργο "Pirelli" του Μιλάνου ''ήταν δυστύχημα''.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπους ενημερώθηκε αμέσως για το δυστύχημα και ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τις ιταλικές αρχές για το συμβάν.

    [06] Εκτροχιάστηκε τρένο στη Φλόριντα

    19/4/2002 9:05:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Αμαξοστοιχία της εταίριας ''Αμτρακ'' στην οποία επέβαιναν 440 επιβάτες, εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Φλόριντα των ΗΠΑ, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 6 άνθρωποι και 75 να παγιδευτούν στα συντρίμια των βαγονιών, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους. Ανδρες σωστικών συνεργείων από τέσσερις κομητείες, που έσπευσαν επί τόπου προσπαθούσαν επί ώρες να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

    Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι επιβατών και ο τραυματισμός 153, από τους οποίους οι 20 ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία.

    Στο τρένο επέβαιναν 440 επιβάτες και είχε πλήρωμα 28 άτομα.

    [07] Συνελήφθη ανώτατο στέλεχος της ΕΤΑ

    19/4/2002 10:03:00 πμ

    Ανώτατο στέλεχος της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Σιμπούρ, στη νοτιοδυτική Γαλλία,ανακοίνωσαν πηγές της γαλλικής αστυνομίας. Πρόκειται για τον 52χρονο Χοσέ Μαρία Θάλντουα Κόρτα, που καταζητείτο εδώ και αρκετά χρόνια από τις ισπανικές αρχές. Εναντίον του Κόρτα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1986 με την κατηγορία της διάπραξης φόνων και απαγωγών. Ο Κόρτα είχε καταφύγει "σε χώρα της Λατινικής Αμερικής", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    [08] Κατάθεση νομοσχεδίου για υπεράκτιες εταιρίες

    19/4/2002 9:22:00 πμ

    Στη Βουλή κατατίθεται σύντομα νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την αύξηση της φορολογίας στις υπεράκτιες εταιρίες για τα ακίνητα που κατέχουν στην Ελλάδα. Στο νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, θα προβλέπεται διπλασιασμός του φόρου που καταβάλλουν οι υπεράκτιες εταιρίες για τα ακίνητα που κατέχουν, προκειμένου να υπάρξει ίση φορολογική μεταχείριση αυτών με τα ακίνητα που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα θα απαγορεύεται στις επιχειρήσεις που επιδοτούνται από το κράτος για τις επενδύσεις τους, να εμφανίζουν στην εφορία τιμολόγια αγοράς παγίων στοιχείων τους από υπεράκτιες εταιρίες.

    [09] Γερμανία:Τέλμα στις συζητήσεις για βαριά βιομηχανία

    19/4/2002 11:11:00 πμ

    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις εργοδοτών-εργαζομένων για αυξήσεις μισθών στη βαριά βιομηχανία της Γερμανίας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων. Το συνδικάτο των εργαζόμενων στη βαριά βιομηχανία ''IG Metall'' ανακοίνωσε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με την εργοδοσία, παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και πλέον θα κληθούν οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

    Πλήγμα για την οικονομία της Γερμανίας

    Οι συνδικαλιστές ζητούν αύξηση 6,5% για να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήματος που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα δύο τελευταία χρόνια, αφού οι αυξήσεις κατά 3% το 2000 και 2,1% το 2001 εξανεμίσθηκαν λόγω του πληθωρισμού.

    Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων είναι πλήγμα και για τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος αν αποφασισθούν απεργιακές κινητοποιήσεις να ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

    [10] Τα ζευγάρια των ημιτελικών της Ευρωλίγκα

    19/4/2002 8:29:00 πμ

    Παναθηναϊκός-Μακάμπι και Κίντερ-Μπενετόν είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που θα γίνει στη Μπολόνια στις 3 και 5 Μαΐου. Στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης, οι Ισραηλινοί θριάμβευσαν στη Βιτόρια επί της Ταουγκρές, ενώ η Μπενετόν "καθάρισε" την πρόκριση νικώντας στη Μπολόνια τη Σκίπερ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Ε' Ομιλος

    Μπαρτσελόνα-Σκαβολίνι Πέζαρο 90-76

    Σκίπερ Μπολόνια-Μπενετόν Τρεβίζο 73-86

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ):

    Μπενετόν 10

    Μπαρτσελόνα 10

    Σκαβολίνι 8

    Σκίπερ 8

    ΣΤ' Ομιλος

    Ουράλ Γκρέιτ-Κίντερ Μπολόνια 87-78

    Ρεάλ Μαδρίτης-Εφές Πίλσεν 92-109

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ):

    Κίντερ 10

    Ρεάλ 9

    Εφές Πίλσεν 9

    Ουράλ Γκρέιτ 8

    Ζ' Ομιλος

    Ολίμπια Λουμπλιάνας-Παναθηναϊκός 72-79

    ΑΕΚ-Ολυμπιακός 65-75

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ):

    Παναθηναϊκός 11

    Ολυμπιακός 10

    ΑΕΚ 8

    Ολίμπια 7

    Η' Ομιλος

    Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-91

    Ταουγκρές-Μακάμπι Τελ Αβίβ 65-94

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ):

    Μακάμπι 10

    Ταουγκρές 10

    ΤΣΣΚΑ 9

    Ούλκερ 6 (Η Ούλκερ έχει ένα μηδενισμό)

    [11] Νέο φάρμακο, ελπίδα για τη νόσο του Πάρκινσον

    19/4/2002 10:31:00 πμ

    Ενα πειραματικό φάρμακο με άμεση επίδραση στις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη έχει φέρει πολύ μεγάλη βελτίωση σε ανθρώπους που υποφέρουν από τη νόσο του Πάρκινσον, ανακοίνωσαν Βρετανοί γιατροί. Σε πιλοτική έρευνα που έγινε στο νοσοκομείο "Frenchay Hospital" στο Μπρίστολ, το φάρμακο αυτό που ονομάζεται GDNF βοήθησε πέντε ασθενείς να βελτιώσουν την κίνησή τους, ενώ σε έναν αποκατέστησε την αίσθηση της όσφρησης και την ικανότητά του να γελάει.

    Φορέας φυσικής ανάπτυξης

    ''Εμείς πιστεύαμε ότι αυτό το φάρμακο χρειαζόταν μερικούς μήνες ή ακόμη και χρόνια για να έχει αποτέλεσμα. Ομως βρήκαμε ότι εντός ενός ή δύο μηνών οι ασθενείς εντόπιζαν σημαντικές αλλαγές στην ικανότητά τους να κάνουν πράγματα'', δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο νευροχειρουργός Στίβεν Γκιλ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας με το νέο φάρμακο.

    To GCNF, το οποίο σημαίνει νευρογλοιακός νευροτροφικός παράγοντας, είναι ένας φορέας φυσικής ανάπτυξης, τον οποίο χρειάζονται τα εγκεφαλικά κύτταρα για να παράγουν ντοπαμίνη, που είναι απαραίτητη για τη διαβίβαση των διαθέσεων και των μηνυμάτων στο σώμα.

    Η νόσος του Πάρκινσον συνδέεται με τη μειωμένη συγκέντρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

    Ο Στίβεν Γκιλ τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνάντηση στο Ντένβερ της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, είναι προκαταρκτικά και ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι βελτιώσεις αυτές ή αν η θεραπεία αυτή ταιριάζει σε όλους όσοι υποφέρουν από Πάρκινσον. Ωστόσο, πρόσθεσε ο γιατρός, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοιες βελτιώσεις σε ασθενείς έπειτα από τη χορήγηση ενός τέτοιου αυξητικού παράγοντα. Ο Γκιλ υπογράμμισε ότι ακόμη χρειάζεται να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του νέου φαρμάκου.

    Αν η θεραπεία αυτή αποδειχθεί ασφαλής και επιτυχής, θα μπορούσε να διατεθεί ευρέως τουλάχιστον μετά από τέσσερα με πέντε χρόνια, πρόσθεσε ο Γκιλ.

    Ο Ρόμπερτ Μιντόουνκροφτ, της εταιρείας για την καταπολέμηση της Νόσου του Πάρκινσον δήλωσε στο Ρόιτερ ότι ''έχουμε ενθαρρυνθεί πάρα πολύ από αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα της τριετούς αυτής έρευνας''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 April 2002 - 9:10:44 UTC