Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα πέντε κριτήρια για πρόσληψη στο Δημόσιο
  • [02] Ειρηνευτική πρωτοβουλία στη Μέση Ανατολή
  • [03] Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο πήρε ο Τζελίλης
  • [04] Στην τελική ευθεία για τον τελικό κυπέλλου
  • [05] Υπηρεσιακός πρόεδρος για τον ΠΑΟ
  • [06] ''Ημέρες Πυθαγόρα στον Κρότωνα'' της Ιταλίας
  • [07] Κατοικίδια... 200 κιλών

    [01] Τα πέντε κριτήρια για πρόσληψη στο Δημόσιο

    25/4/2002 10:07:00 μμ

    Οι μεταπτυχιακές σπουδές και ο βαθμός πτυχίου, η εμπειρία, η εντοπιότητα και η ξένη γλώσσα αποτελούν τα τέσσερα βασικά κριτήρια για την είσοδο στο δημόσιο, σύμφωνα με το νέο σύστημα προσλήψεων που ανακοίνωσε ο υπ. Εσωτερικών. Το κριτήριο της εμπειρίας δεν θα απαιτείται για το 25% των θέσεων οι οποίες θα καλύπτονται από νέους, υποψήφιους πρωτοεμφανιζόμενους στην αγορά εργασίας. Με το μέτρο αυτό κρίνεται πως θα περιοριστεί η ανεργία των νέων.

    Το κριτήριο της εντοπιότητας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο για τους υποψηφίους που είναι μόνιμοι κάτοικοι δήμων με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους όπως και των παραμεθόριων περιοχών εφόσον δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για μία δεκαετία.

    Ο χρόνος ανεργίας και ο αριθμός των παιδιών είναι τα βασικά κριτήρια για τις προσλήψεις σε θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης και για το εποχικό προσωπικό.

    Οι συμβασιούχοι του δημοσίου που το 1994 μέχρι και την ψήφιση του νόμου για το νέο σύστημα προσλήψεων έχουν προϋπηρεσία 24 μήνες πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια 40% επί του συνόλου της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν λόγω της εμπειρίας.

    Ανοιχτό παραμένει το θέμα των ορίων ηλικίας για την πρόσληψη στο δημόσιο.

    [02] Ειρηνευτική πρωτοβουλία στη Μέση Ανατολή

    25/4/2002 11:08:00 μμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με το Γιάσερ Αραφάτ και τον Αριέλ Σαρόν είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας ειρήνης. Στις συζητήσεις που είχαν με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ τέθηκε το ενδεχόμενο ανάπτυξης διεθνούς αποστολής στην περιοχή. Μετά τις συνομιλίες οι δύο πλευρές δέχθηκαν να διαπραγματευθούν την πολιορκία του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ, και απελευθερώθηκαν εννέα αποκλεισμένοι.

    Κοινή συνέντευξη Παπανδρέου-Τζεμ

    "Ηρθαμε εδώ δύο χώρες που είχαν στο παρελθόν προβλήματα και προσπαθούν τώρα να τα λύσουν", τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, μετά την επιστροφή του στην Ιερουσαλήμ.

    "Θέλουμε ένα ασφαλές Ισραήλ, καταδικάζουμε τους σκοτωμούς των αθώων αμάχων και ένα ασφαλές Ισραήλ σημαίνει ένα ασφαλές και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος", υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Τζεμ τόνισε απο την πλευρά του ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών που επισκέφθηκαν το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, υποστηρίζουν όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, υπογραμμίζουν την πεποίθησή τους ότι η τρομοκρατία δεν έχει δικαιολογία, κάτι, που όπως είπε, επισήμαναν και στη συζήτηση με τον πρόεδρο Αραφάτ, λέγοντας ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι και όλοι μας εν γένει, πρέπει να καταδικάσουμε έντονα την τρομοκρατία.

    Ο κ. Τζεμ αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, που σημαίνουν, όπως είπε, ελευθερία για τον Γιάσερ Αραφάτ και αποφασιστική στάση έναντι της τρομοκρατίας.

    Οπως είπε ο κ. Τζεμ οι δύο υπουργοί συζήτησαν με τις δύο πλευρές το ενδεχόμενο ανάπτυξης μιας διεθνούς αποστολής, ενός είδους σώματος ειρήνης ή παρατηρητών, το οποίο πέραν απο των κλασικών λειτουργιών του, θα έχει ως αποστολή και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Τζεμ επανέλαβε την ιδέα σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης η οποία θα δώσει το έναυσμα για την επανέναρξη του διαλόγου.

    Οπως είπαν οι δύο υπουργοί, αντηλλάγησαν ορισμένες ιδέες γύρω απο τη συγκεκριμένη κατάσταση στη Ραμάλα, όπου το πολιορκημένο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ και στη Βηθλεέμ, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πολιορκούν τον Ναό της Γεννήσεως. "Η εκκλησία αυτή μπορεί να μεταβληθεί σε σημείο μιας μεγάλης τραγωδίας", υποστήριξε ο κ. Τζεμ, που πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν ορισμένα βήματα μπροστά, ορισμένα τα έκαναν, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η διαδικασία αυτή να φθάσει σε αίσιο τέλος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι τονίσαμε την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ, περιλαμβανομένης της απόσυρσης των στρατευμάτων.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τούρκο συνάδελφό του για τη συνεργασία, τόνισε ότι εργαζόμαστε όλοι ως μία ομάδα, περιλαμβανομένων των διπλωματών και των συμβούλων των δύο πλευρών, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σαφές το περίγραμμα της τελικής λύσης, του τέλους του δρόμου για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

    Νωρίτερα ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει, ο πρόεδρος Αραφάτ είπε ''το ελπίζουμε'', προσθέτοντας ''εξαρτάται από αυτούς. Υπογράψαμε την ειρήνη των γενναίων με τον συνάδελφό μου Γιτζάκ Ράμπιν και αυτή η ειρήνη των γενναίων έχει ακυρωθεί και διαλυθεί''.

    Ερωτηθείς πιο είναι το επόμενο βήμα ο πρόεδρος Αραφάτ είπε ''θα πρέπει να ρωτήσετε τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς που βρίσκονται από πίσω τους'', ενώ σε άλλη ερώτηση ''εάν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα'', τόνισε ότι ''εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία ειρήνης στους Αγιους Τόπους, δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή''.

    Αραφάτ: Μόνη λύση η συμφωνία ειρήνης στους Αγιους Τόπους

    Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν για περισσότερο απο μία ώρα σήμερα το πρωί, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    Ο πρόεδρος Αραφάτ συνοδευόταν από έναν μόνο στενό συνεργάτη του, δεδομένου ότι δεν είχε δοθεί άδεια από τις ισραηλινές Aρχές στους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές να μεταβούν σήμερα το πρωί στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία περιελάμβανε ανά έξι άτομα πέραν των δύο υπουργών, όπως προβλέπεται, αλλά μεγάλο μέρος των συνομιλιών διεξήχθη κατ ιδίαν παρουσία μόνο των κ.κ. Παπανδρέου και Τζεμ, του κ. Αραφάτ και του στενού συνεργάτη του Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ισραηλινές Αρχές είχαν δώσει άδεια σε έναν κάμεραμαν και ένα φωτογράφο από κάθε χώρα να καλύψει τη συνάντηση των κκ Παπανδρέου και Τζεμ με τον πρόεδρο Αραφάτ.

    Πριν τις συναντήσεις ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει την ιδιαίτερη συμβολική σημασία της ελληνοτουρικής πρωτοβουλίας για την έναρξη διαλόγου με την παλαιστινιακή πλευρά. ''Είναι πολύ σημαντικό να πάνε στην περιοχή οι υπουργοί δύο χωρών που έχουν ακόμα κάποια θέματα μεταξύ τους, αλλά προχωρούν προς την λύση με τον διάλογο'', τόνισε και ο κ. Τζεμ.

    Ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει, ο πρόεδρος Αραφάτ είπε ''το ελπίζουμε'', προσθέτοντας ''εξαρτάται από αυτούς".

    "Υπογράψαμε την ειρήνη των γενναίων με τον συνάδελφό μου Γιτζάκ Ράμπιν και αυτή η ειρήνη των γενναίων έχει ακυρωθεί και διαλυθεί''.

    Ερωτηθείς πιο είναι το επόμενο βήμα ο πρόεδρος Αραφάτ είπε ''θα πρέπει να ρωτήσετε τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς που βρίσκονται από πίσω τους'', ενώ σε άλλη ερώτηση ''εάν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα'', τόνισε ότι ''εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία ειρήνης στους Αγιους Τόπους, δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή''.

    Συνάντηση των δύο Υπουργών με Πέρες και Σαρόν

    Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ παρακάθισαν το μεσημέρι σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Ισραηλινός ομόλογός τους Σιμόν Πέρες.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την πρωτοβουλία τους, καθώς αντιπροσωπεύουν δυο χώρες με ιστορικούς πολιτισμούς στην περιοχή, οι οποίες αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις.

    ''Ανεξαρτήτως οτιδήποτε άλλου και μόνο το γεγονός ότι σας έχουμε εδώ μαζί είναι ένα μήνυμα ειρήνης'', είπε απευθυνόμενος προς τους δυο ομολόγους του ο κ. Πέρες, για να προσθέσει ότι ''σας υποδεχόμαστε εδώ σαν φίλους και σαν αγγελιοφόρους μεγάλης ελπίδας και κατανόησης''.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη ότι η κοινή αυτή πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα και ότι λύσεις βρίσκονται αρκεί να μην εγκαταλείπουν την ελπίδα οι άνθρωποι.

    Οι κ.κ. Παπανδρέου και Τζεμ, συναντήθηκαν στις 11 σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την επιστροφή τους από τη Ραμάλα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.

    Στη συνάντηση αυτή δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας (πλην δύο ατόμων ανά υπουργό), επειδή οι ισραηλινές στρατιωτικές Αρχές στο σημείο ελέγχου στη Ραμάλα, δεν επέτρεψαν τα αυτοκίνητα που τους μετέφεραν να αναχωρήσουν εγκαίρως, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

    Ετσι, όταν έφτασαν στο γραφείο του κ. Σαρόν, οι συνομιλίες είχαν ήδη ξεκινήσει και δεν τους επετράπη η είσοδος, προκαλώντας την αντίδραση του διευθυντού του διπλωματικού γραφείου του κ. Παπανδρέου.

    Συνεχίζεται η πολιορκία του Ναού της Γεννήσεως - Βγήκαν σώα εννέα παιδιά

    Μετά τη συζήτηση με τους κυρίους Παπανδρέου και Τζεμ ο κ. Σαρόν έδωσε εντολή να επιτραπεί στον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή κ. Ερεκάτ να μεταβεί υπό ισραηλινή στρατιωτική συνοδεία στο Τελ Αβίβ για να συνομιλήσει περαιτέρω γύρω απο το θέμα του Ναού της Γεννήσεως με τους κυρίους Παπανδρέου και Τζεμ.

    Το αποτέλεσμα ήταν, όπως ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, εννέα νεαροί Παλαιστίνιοι, ηλικίας 13 έως 19 ετών να εξέλθουν σήμερα το απόγευμα από το ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

    Επίσης επετράπη να μεταφερθούν και τα πτώματα δύο Παλαιστινίων αστυνομικών που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τους Ισραηλινούς στρατιώτες προ δύο εβδομάδων.

    Η ισραηλινή κρατική ραδιοφωνία μετέδωσε πως την ομάδα των νεαρών συνόδευαν δύο μοναχοί. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τόνισε πως η ομάδα βγήκε από τον περίβολο της εκκλησίας με την κάλυψη καπνογόνων.

    Η πολιορκία των περίπου 200 Παλαιστινίων συνεχίζεται για πάνω από τρείς εβδομάδες.

    Το Ισραήλ διατείνεται πως μεταξύ των πολιορκημένων βρίσκονται και περίπου τριάντα καταζητούμενοι για τρομοκρατική δράση κι απαιτεί την παράδοσή τους, ή την αναχώρησή τους σε τρίτη χώρα, πράγμα που απορρίπτουν οι Παλαιστίνιοι.

    [03] Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο πήρε ο Τζελίλης

    25/4/2002 10:01:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Δύο ασημένια μετάλλια κι ένα χάλκινο, κρέμασε στο στήθος του ο Γιώργος Τζελίλης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών της Αττάλειας.

    Μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε στην κατηγορία των 69 κιλών, ο 29χρονος πρωταθλητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο ζετέ με 182,5κ. και το σύνολο με 332,5κ., ενώ ήταν τρίτος στο αρασέ με 150κ. Ουσιαστικά, ο Τζελίλης έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αφού στην ίδια κατηγορία μετείχε ο ασυναγώνιστος Γκαλαμπίν Μποέφσκι. Ο Βούλγαρος υπεραθλητής κατέκτησε... "διά περιπάτου" τρία χρυσά μετάλλια με 160κ. αρασέ, 190κ. ζετέ και 350κ. σύνολο.

    [04] Στην τελική ευθεία για τον τελικό κυπέλλου

    25/4/2002 10:03:00 μμ

    Με Καψή και Κωνσταντινίδη θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό στάδιο. Η Ενωση επέστρεψε σήμερα 17 χιλιάδες εισιτήρια στην ΕΠΟ, η οποία στην αυριανή συνεδρίασή της θα αποφασίσει για τη διανομή τους. Στον Ολυμπιακό, Αλβες και Αλεξανδρής προπονήθηκαν κανονικά και το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί τον Τάκη Λεμονή είναι η συμμετοχή του Χρήστου Πατσατζόγλου, που θα αποφασιστεί αύριο.

    Οι δύο επιθετικοί, που χθες δεν προπονήθηκαν καθώς ταλαιπωρούνται από ίωση, γυμνάστηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και ο Τάκης Λεμονής μπορεί να τους υπολογίζει για τον τελικό του Κυπέλλου.

    Θετικές ήταν οι εξελίξεις και αναφορικά με τον τραυματισμό που ταλαιπωρεί τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο διεθνής αμυντικός, που του έχουν τοποθετηθεί ράμματα στο πόδι, για πρώτη φορά από τη Δευτέρα, πήρε μέρος στο πρώτο μέρος του προπονητικού προγράμματος με την υπόλοιπη ομάδα και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το ματς του Σαββάτου. Ο Τάκης Λεμονής άλλωστε είναι διατεθειμένος να τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

    Δεν αναμένονται άλλωστε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τους έντεκα που παρατάχθηκαν κόντρα στην ΑΕΚ στο ματς του πρωταθλήματος. Ο Τάκης Λεμονής έχει καταλήξει να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, δηλαδή τους: Γεωργίου, Αμανατίδη, Κωστούλα, Πατσατζόγλου, Βενετίδη, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Αλεξανδρή. Ο Λεμονής ακολούθησε την ίδια τακτική και εν όψει του τελικού του Κυπέλλου. Συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον τραυματία Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    [05] Υπηρεσιακός πρόεδρος για τον ΠΑΟ

    25/4/2002 9:13:00 μμ

    Οσοι περίμεναν την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη -του γνωστού Τζίγκερ-, ή κάποιου άλλου μεγάλου ονόματος, στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μάλλον απογοητεύτηκαν, καθώς προκρίθηκε η λύση του υπηρεσιακού προέδρου για τους έξι μήνες που θα είναι τιμωρημένος ο Αγγελος Φιλιππίδης. Ετσι, χρέη προέδρου για τους επόμενους έξι μήνες θα ασκεί ο Στέλιος Σπανουδάκης, μέχρι σήμερα απλό μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκού και διευθύνων σύμβουλος της AVIN, Στέλιος Σπανουδάκης. Τη θέση του έκπτωτου Αγγελου Φιλιππίδη στο ΔΣ της ΠΑΕ, πήρε η υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της "πράσινης" ΠΑΕ, Αμαλία Κυπαρίσση.

    [06] ''Ημέρες Πυθαγόρα στον Κρότωνα'' της Ιταλίας

    25/4/2002 8:55:00 μμ

    Η αρχαία ύδραυλη

    Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, με τίτλο ''Ημέρες Πυθαγόρα στον Κρότωνα'', οργανώνει από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με την περιφέρεια της Καλαβρίας και το δήμο του Κρότωνα. Την 1η Μαΐου, θα γίνει η παρουσίαση της ''Υδραύλεως του Δίου'', του αρχαιότερου πληκτροφόρου μουσικού οργάνου, που βρέθηκε στο Δίον τον Αύγουστο του 1992, από τον αρχαιολόγο Δημήτρη Παντερμαλή και ανακατασκευάστηκε από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Μουσικά έργα στην αρχαία ύδραυλη θα ερμηνεύσει ο Π. Βλαγκόπουλος, με συνοδεία φωνής από τον βαρύτονο Σπ. Σακκά.

    Η πυθαγόρεια σκέψη, κέντρο αναφοράς των εκδηλώσεων

    Παράλληλα, από 28 έως 30 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι ''Μαθηματικοί Διάλογοι'', στο Πανεπιστήμιο Κρότωνα, που αποτελούν μία σειρά ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε μαθητές, φοιτητές και καθηγητές από σχολεία της Κάτω Ιταλίας και επικεντρώνονται στην πυθαγόρεια σκέψη και τις μαθηματικές της προεκτάσεις στο σήμερα και το αύριο.

    Τους διαλόγους θα συντονίσουν ο καθηγητής Μαθηματικών του Πaνεπιστημίου Πατρών, Σπύρος Πνευματικός, και καθηγητές της Εθνικής Εστίας Επιστημών Ελλάδος, σε συνεργασία με τους Ιταλούς καθηγητές-μέλη της Ένωσης ''Mathesis''.

    Θα ακολουθήσουν, επίσης, διαλέξεις σχετικά με την πυθαγόρεια σκέψη, από τους καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων, Κωνσταντίνο Γούδα, Βασίλη Καρασμάνη, Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο, και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα ''Η διδασκαλία των Μαθηματικών στα Σχολεία του σήμερα και του αύριο''.

    Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνουν ο δήμαρχος του Κρότωνα, Πασκάλ Σενατόρε, και ο καθηγητής Σπύρος Πνευματικός, αντιπρόεδρος του ΕΙΠ, με την εγκαινίαση έκθεσης, που περιλαμβάνει 54 αλληλεπιδραστικά εκθέματα μαθηματικών.

    Οι εκδηλώσεις θα λήξουν στις 4 Μαΐου, οπότε και ο δήμος της πόλης θα οργανώσει φεστιβάλ μουσικής και χορού, με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων από τις χώρες της Μεσογείου.

    [07] Κατοικίδια... 200 κιλών

    25/4/2002 10:20:00 μμ

    ''Είναι τα γουρούνια κατοικίδια ζώα:''. Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να δώσει απάντηση αυστραλιανό δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε πως ''ναι, τα γουρούνια είναι κατοικίδια ζώα'' με αποτέλεσμα να πανηγυρίζουν η Μάγκι και ο Νιλ Παρκ που μπορούν να διατηρούν τα ''τρία μωρά τους'' στο σπίτι τους, στην περιοχή του Γίσμπορν. Τα ''μωρά'' βέβαια δεν είναι και τόσο ...''μωρά''. Είναι τρία γουρούνια, ο Όλιβερ 4 ετών, η Λούσι 3 ετών και η Λίλι 2 ετών, που ζυγίζουν πάνω από 200 κιλά το καθένα!

    Ευμεγέθεις... συναισθηματικοί δεσμοί

    Και δεν ζουν μόνο στην μεγάλη αυλή του σπιτιού του ζεύγους αλλά μπαίνουν και μέσα στην κατοικία και κάθονται και παρακολουθούν τηλεόραση όλοι μαζί!

    Οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να απαγορευτεί η ''συγκατοίκηση'' γουρουνιών και ανθρώπων γιατί τα ζωντανά ''είναι βρώμικα, μυρίζουν, κάνουν θόρυβο και επικίνδυνα για την υγεία''.

    Το δικαστήριο όμως δικαίωσε τους ιδιοκτήτες των χοίρων και η Μάγκι Παρκ δεν έκρυβε την ικανοποίησή της. ''Είναι σαν τον άνδρα μου'', λέει και προσθέτει: ''Ρεύονται, ροχαλίζουν, αμολούν αέρια αλλά είναι πιο υπάκουα και δεν θέλουν ποτέ να με πληγώσουν. Είναι αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς μου και αν έχανα τη δίκη θα άλλαζα και σπίτι".

    Η οικογένεια Παρκ έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για την φροντίδα, την υγεία και τις ...ανέσεις των τριών γουρουνιών της. ''Μαζί έχουμε δει στην τηλεόραση και το βραβευμένο με Όσκρα φιλμ Babe του Τζορζ Μίλερ'' λέει η κα Παρκ χαδεύοντας τρυφερά τη Λούσι...


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 April 2002 - 20:56:13 UTC