Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοπλος αναστάτωσε το κέντρο της Αθήνας
  • [02] Ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις
  • [03] Δύο χρόνια από τη δολοφονία Σόντερς
  • [04] Κατάρριψη κατασκοπευτικού αεροσκάφους
  • [05] Θέατρο βίας τα παλαιστινιακά εδάφη

    [01] Ενοπλος αναστάτωσε το κέντρο της Αθήνας

    8/6/2002 11:44:00 πμ

    Ολόκληρη τη φρουρά του πρωθυπουργού και την αστυνομία αναστάτωσε λίγο πριν τις 10.30 ένας νεαρός τοξικομανής. Ο δράστης ξεκίνησε απο τα Εξάρχεια με ένα αυτοκίνητο, και αφού πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ, στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι, απ' όπου πέρασε μπροστά απο το σπίτι του πρωθυπουργού, στην οδό Αναγνωστοπούλου, πυροβολώντας και πάλι στον αέρα, όμως, όχι εναντίον της πρωθυπουργικής κατοικίας. Κινητοποιήθηκε ολόκληρη η αστυνομία και μετά απο καταδίωξη ο νεαρός ακινητοποιήθηκε στο Κουκάκι και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κρατείται, ενώ το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    [02] Ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις

    8/6/2002 10:17:00 πμ

    Πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων για τους μαθητές Β' και Γ' Λυκείου. Σήμερα διαγωνίζονται τα παιδιά της Β' Λυκείου στην Αλγεβρα και της Γ' στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου που έχουν πάρει μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, θα διαγωνιστούν τελευταία μέρα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

    [03] Δύο χρόνια από τη δολοφονία Σόντερς

    8/6/2002 10:01:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου Στήβεν Σόντερς στην Κηφισίας από την τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.

    Το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο της δολοφονίας στη Φιλοθέη. Εξάλλου, στις 11 θα τελεστεί μνημόσυνο στον αγγλικανικό ναό του Αγ. Παύλου στην οδό Φιλελλήνων.

    [04] Κατάρριψη κατασκοπευτικού αεροσκάφους

    8/6/2002 10:10:00 πμ

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη νότια Ασία. Παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την περιοδεία του στην περιοχή απέσπασε τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης, εντούτοις η είδηση της κατάρριψης ενός μη επανδρωμένου ινδικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους από τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις σε μεθοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, έρχεται να δυναμιτίσει εκ νέου τις ήδη κλονισμένες ισορροπίες.

    Εκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον Πακιστανό ΥΠΕΞ

    Το αεροσκάφος πετούσε κοντά στην πόλη Ράτζα Τζάνγκ, νοτίως της πρωτεύουσας της επαρχίας Πουντζάμ, στη Λαχώρη του Πακιστάν.

    Η Ινδία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση λέγοντας ότι προσπαθεί να εξακριβώσει την παραπάνω πληροφορία.

    "Το Πακιστάν εξακολουθεί να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα προκειμένου να αποφευχθεί μία επιδείνωση στην παρούσα κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Αμπντούλ Σατάρ σχολιάζοντας το γεγονός, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μπανγκλαντές, Μορσέντ Χάν.

    "Σε μία κατάσταση όπως αυτή, τα υπεύθυνα κράτη θα πρέπει να είναι απολύτως προσεκτικά για να εξασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά πρόκληση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Νωρίτερα σε συνέντευξη του προς τη μαλαισιανή εφημερίδα Νιου Στρέιτς Λάιν, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ είχε προχωρήσει στην εκτίμηση πως ο κίνδυνος για έναν πόλεμο της χώρας του με την Ινδία είναι "ελάχιστος".

    "Πιστεύω πως οι ηγεσίες των δύο χωρών είναι ανάγκη να αποδειχθούν αρκετά λογικοί προκειμένου να εργασθούν για την επικράτηση της ειρήνης", δήλωσε ο Μουσάραφ στην εφημερίδα.

    "Ουδείς, κανένας ηγέτης του Πακιστάν δεν μπορεί να βάλει παράμερα την σύγκρουση για το Κασμίρ. Κάθε Πακιστανό τον αγγίζουν όσα συμβαίνουν στο Κασμίρ. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη όσον αφορά το Κασμίρ", πρόσθεσε. "Η απαίτησή μας δεν είναι αβάσιμη και όλος ο κόσμος να το κατανοήσει. Ομως το μόνο μέσον που έχουμε για να επιλύσουμε το πρόβλημα εξαρτάται από την χαλάρωση των θέσεων των δύο χωρών", κατέληξε ο Μουσάραφ.

    Εν τω μεταξύ τέσσερις χωρικοί, εξοπλισμένοι από την ινδική αστυνομία, έχασαν τη ζωή τους από πυρά αυτονομιστών ανταρτών στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Τα τέσσερα θύματα, που είναι μουσουλμάνοι, ανήκαν σε μία επιτροπή αυτοάμυνας των χωρικών, ανακοίνωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    Νωρίτερα σε συνέντευξη του προς τη μαλαισιανή εφημερίδα Νιου Στρέιτς Λάιν, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ είχε προχωρήσει στην εκτίμηση πως ο κίνδυνος για έναν πόλεμο της χώρας του με την Ινδία είναι "ελάχιστος". "Πιστεύω πως οι ηγεσίες των δύο χωρών είναι ανάγκη να αποδειχθούν αρκετά λογικοί προκειμένου να εργασθούν για την επικράτηση της ειρήνης", δήλωσε ο Μουσάραφ στην εφημερίδα. "Ουδείς, κανένας ηγέτης του Πακιστάν δεν μπορεί να βάλει παράμερα την σύγκρουση για το Κασμίρ. Κάθε Πακιστανό τον αγγίζουν όσα συμβαίνουν στο Κασμίρ. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη όσον αφορά το Κασμίρ", πρόσθεσε. "Η απαίτησή μας δεν είναι αβάσιμη και όλος ο κόσμος να το κατανοήσει. Ομως το μόνο μέσον που έχουμε για να επιλύσουμε το πρόβλημα εξαρτάται από την χαλάρωση των θέσεων των δύο χωρών", κατέληξε ο Μουσάραφ.

    [05] Θέατρο βίας τα παλαιστινιακά εδάφη

    8/6/2002 10:47:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τρεις άνθρωποι -δύο Ισραηλινοί έποικοι και ένας Παλαιστίνιος- σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα όταν Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του οικισμού Καρνεϊ Τζουρ, στα νότια της Βηθλεέμ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη της επίθεσης στην παλαιστινιακή αρχή, ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τα πυρά φύλακα του οικισμού, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει. Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις του προέδρου Μπους αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει για την επίλυση του Μεσανατολικού, μετά τις συναντήσεις που θα έχει αυτές τις ημέρες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο Καμπ Ντέιβιντ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, στο Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Αραφάτ, λίγο πριν τη συνάντηση Μουμπάρακ-Μπους κάλεσε τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο να επισπεύσουν τη διαδικασία διενέργειας μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή.

    Και νέοι θάνατοι Παλαιστινίων - Ετοίμαζαν επιθέσεις λένε οι Ισραηλινοί

    Εν τω μεταξύ άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας, οι δύο κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Σουφα, στα νότια, και ο τρίτος κοντά στον εβραϊκό οικισμό του Ντουγκίτ, βορείως της πόλεως της Γάζας.

    Τα πτώματα των δύο Παλαιστινίων εντοπίσθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, και κατά τα φαινόμενα ο θάνατός τους οφείλεται σε έκρηξη κοντά στον τομέα της Σούφα, κοντά στα σύνορα που χωρίζουν την Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή επικράτεια.

    Δύο άλλοι Παλαιστίνιοι, που προσπαθούσαν να διεισδύσουν από θαλάσσης, κολυμπώντας, στον οικισμό του Ντουγκίτ, έγιναν αντιληπτοί από επίγειο φυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα οι άνδρες του να ανοίξουν πύρ εναντίον τους, προσθέτει η ίδια πηγή.

    Αργότερα, εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα καθώς κι ένας σάκος που περιείχε δύο αυτόματα Καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και γεμιστήρες όπλου. Ο ισραηλινός στρατός πιστεύει πως ο δεύτερος Παλαιστίνιος πνίγηκε, όμως το πτώμα του δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα το πρωί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 June 2002 - 8:54:51 UTC