Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων
  • [02] Tουρνουά Ακρόπολις: Ελλάδα-Κροατία 84-71

    [01] Συνάντηση ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων

    15/6/2002 8:09:00 μμ

    Αμεση Δημοκρατία, νέοι θεσμοί, διαφάνεια και συμμετοχή, είναι τα κύρια θέματα που πρέπει να τεθούν άμεσα σε συζήτηση στα ευρωπαϊκά κόμματα, τώρα που η κρίση χτυπά την πόρτα τους με αρνητικές για την ύπαρξή τους συνέπειες. Τέτοια θέματα απασχόλησαν τους εκπροσώπους ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων, οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Ιδρυμα Παπανδρέου και το γραφείο της Επιτρόπου Αννα Διαμαντοπούλου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η συζήτηση διεξήχθη το Σάββατο, θεωρείται εργαστήρι σκέψης για το πώς πρέπει να δομηθεί το νέο ευρωπαϊκό κόμμα, καθώς επίσης και τα προοδευτικά κινήματα που θέλουν να μετέχουν στο νέο ξεκίνημα της Ευρώπης.

    Ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου μοντέλου κόμματος;

    Οι νέες διεθνείς πολιτικές και κοινωνικές απαιτήσεις, τα όσα ο κόσμος ζητάει από ένα κόμμα και οι ανησυχίες των πολιτών θα πρέπει, σύμφωνα με τον υπουργό, να είναι το εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων των κομμάτων.

    Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί πως στη διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου μήνα θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα βήματα για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα στηρίζει περισσότερο την κοινωνία και τους πολίτες, θα στέκεται ευαίσθητο έναντι των προβλημάτων τους και θα αντιλαμβάνεται περισσότερο το σφυγμό των αλλαγών.

    Σήμερα υπάρχουν κόμματα στην Ευρώπη, τα οποία έχουν χάσει μέχρι και το 50% των στελεχών τους-σύμφωνα με την Ελληνίδα επίτροπο-και ως εκ τούτου η ίδια η κρίση, καθορίζει πλέον την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου μοντέλου κόμματος.

    Ανησυχία για το μέλλον των σοσιαλιστικών κομμάτων

    Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν μαζί άνθρωποι που συμμετείχαν στις μεταρρυθμίσεις ευρωπαϊκών κομμάτων και εξέφρασαν, όπως δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, τις απόψεις του για το νέο μοντέλο κόμματος που πρέπει να ξεκινήσει να εδραιώνεται και να αναπτύσσεται στις κοινωνίες.

    Ενα κόμμα που θα είναι ικανό, όπως είπε, να εμποδίσει πλέον την αγορά του πολιτικού κεφαλαίου από το οικονομικό κεφάλαιο. Θα είναι ικανό το νέο αυτό κόμμα, να στηρίξει την άμεση δημοκρατία να επαναφέρει στελέχη με γνώσεις και κατάρτιση για τις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία στο πολιτικό σκηνικό και να μπορέσει να ανακόψει την πορεία της ακροδεξιάς τάσης, που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.

    Τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και η κυρία Διαμαντοπούλου, θεωρούν πως τα ακροδεξιά κόμματα έχουν την ικανότητα να πλησιάσουν τους λαούς των χωρών της Ευρώπης με απλά μηνύματα για δύσκολα θέματα, που τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν έλυσαν. Οπως η ανεργία, η μετανάστευση και η ασφάλεια των πολιτών.

    [02] Tουρνουά Ακρόπολις: Ελλάδα-Κροατία 84-71

    15/6/2002 8:04:00 μμ

    Η νίκη άργησε μια μέρα. . . Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, η οποία γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του 16ου τουρνουά Ακρόπολις, από την Ιταλία, επιβλήθηκε της Κροατίας, με 84-71, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του τουρνουά. Η υπεροχή των διεθνών μας ήταν εμφανής καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι "Χρβάτσκι" να μην απειλήσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την Εθνική μας. Υπενθυμίζουμε ότι οι Κροάτες δεν είχαν στις τάξεις τους τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, Μουλαομέροβιτς και Γκίριτσεκ. Από ελληνικής πλευράς, Γλυνιαδάκης και Παπαϊωακείμ άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. . .

    Τα δεκάλεπτα (με πρώτη την Κροατία): 15-26, 35-49, 47-73, 71-84.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 June 2002 - 20:54:05 UTC