Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βραβεία σε ομογενειακά ΜΜΕ
  • [02] Επιστολή Κωνσταντόπουλου για πανεπιστημιακούς
  • [03] Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ
  • [04] Αφγανιστάν:Οικονομική βοήθεια της ΕΕ για πρόσφυγες
  • [05] Eπίσημο πόρισμα για το ναυάγιο του Κουρσκ
  • [06] Υπερψήφιση επί της αρχής του ασφαλιστικού
  • [07] Βράβευση του ελληνικού ''ηλεκτρονικού επιχειρείν''
  • [08] ''Μαρία Κάλλας για πάντα''
  • [09] Αρχαίος οβελίσκος, μήλο της έριδος για Ιταλία-Αιθιοπία

    [01] Βραβεία σε ομογενειακά ΜΜΕ

    Πηγή: ΝΕΤ 19/6/2002 10:29:00 μμ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος σε ειδική τελετή στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής απένειμε για τέταρτη χρονιά τα ετήσια βραβεία του υπουργείου Τύπου προς τα ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τόσο ο κ. Στεφανόπουλος, όσο και ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας, αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο των ομογενειακών μέσων στη διατήρηση του ελληνισμού στα πέρατα της Γης καθώς και στην ενίσχυση των δεσμών των αποδήμων με τη μητέρα Ελλάδα.

    Διακρίθηκαν το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Αργώ TV" από τη Γερμανία, ο ραδιοφωνικός σταθμός "ΗΧΩ FM" από την Αυστραλία, η εφημερίδα "Ελληνική Διασπορά" από τη Γεωργία, αλλά και για τα ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι Αθηνά Κρικέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ευθύμιος Παπανάτσας από τη Γερμανία και ο Τίτος Χριστοδούλου από τη Μ.Βρετανία.

    Για τις καλύτερες ιστοσελίδες της χρονιάς βραβεύθηκε η ελληνική κοινότητα "Σαντιάγκο" από τη Χιλή και η ομογενειακή ειδησεογραφική υπηρεσία "TGA News" από την Αυστραλία.

    [02] Επιστολή Κωνσταντόπουλου για πανεπιστημιακούς

    19/6/2002 9:19:00 μμ

    Ανοιχτή έκκληση προς τον πρωθυπουργό απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος για να συναντήσει τους πανεπιστημιακούς καθηγητές ώστε να βρεθεί λύση στην κρίση που έχει ανακύψει. Στο σχετικό κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Κωνσταντόπουλος αφού χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματα των πανεπιστημιακών επισημαίνει ότι η "εξεταστική περίοδος του Ιουνίου έχει ουσιαστικά χαθεί, ενώ κινδυνεύει να χαθεί και η διπλή εξεταστική του Σεπτεμβρίου και να μην αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2002-2003".

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει ότι "ο αγώνας των πανεπιστημιακών αφορά πρωτίστως την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και την αξιοπρέπεια των λειτουργών του, που δεν επιθυμούν να εργάζονται εκτός Πανεπιστημίου. Ως πρόβλημα, επομένως, ουσίας αδικείται και περιφρονείται όταν αντιμετωπίζεται με διαδικαστική αντίληψη ή προσωπικές αντιδράσεις".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επίσης, παρατηρεί στην επιστολή ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει την ίδρυση και νέων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και τμημάτων, αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων, χωρίς να ικανοποιούνται και τα αιτήματα των Πανεπιστημίων για νέες οργανικές θέσεις μελών ΔΕΠ, Διοικητικών Υπαλλήλων, ακόμη και για την προκήρυξη υπαρχουσών κενών.

    [03] Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

    19/6/2002 9:45:00 μμ

    Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος του αίματος στη Μέση Ανατολή. Παλαιστίνιος καμικάζι, ο δεύτερος μέσα σε ένα 24ωρο, πυροδότησε νωρίτερα τα εκρηκτικά που έφερε, σε στάση λεωφορείου της συνοικίας Φρεντς Χιλ, στο βόρειο τμήμα της Ιερουσαλήμ, στα όρια του δυτικού και του ανατολικού τομέα της πόλης. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ισραηλινής αστυνομίας επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου είκοσι τραυματίστηκαν, οι πέντε από αυτούς σοβαρά. Το Ισραήλ κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αρχή για τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας και οι Παλαιστίνιοι το Ισραήλ.

    Ανακατάληψη παλαιστινιακών εδαφών

    Στο μεταξύ, στην προ των συμφωνιών του Όσλο κατάσταση, δηλαδή στην ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών, προχωρά το Ισραήλ, μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ που κόστισε την ζωή σε 20 άτομα. Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στις αυτόνομες παλαιστινιακές πόλεις Καλκίλια, Τζενίν και Ναμπλούς.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, τονίζεται ότι το Ισραήλ αντιδρώντας στην τρομοκρατία θα ανακαταλάβει αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές και θα παραμείνει σε αυτές για όσο διάστημα συνεχίζονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Εξ άλλου, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, το Τελ Αβίβ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής σε αντίποινα για τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε τα ισραηλινά αντίποινα, τονίζοντας ότι η ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών στην Δυτική Όχθη εμποδίζει τα βήματα προς την ειρήνη και πως ο Αριέλ Σαρόν προσπαθεί να υπονομεύσει κάθε διεθνή προσπάθεια για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, πριν ακόμα εκδηλωθεί.

    Έκκληση Παλαιστίνιων αξιωματούχων

    Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανέγερση του τείχους που θα αποκλείει τα παλαιστινιακά εδάφη, και αντέδρασαν στην απόφαση του Ισραήλ να ανακαταλάβει τις υπό παλαιστινιακό έλεγχο περιοχές στην Δυτική Όχθη. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα της αυτοάμυνας, και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπους μπορεί να εξαγγείλει σχέδιο για την Μέση Ανατολή πολύ σύντομα, πιθανόν και εντός της εβδομάδος.

    Έκκληση προς τις μαχητικές παλαιστινιακές οργανώσεις απευθύνουν 55 Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και ηγέτες κοινοτήτων, προκειμένου να σταματήσουν το συντομότερο οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ. Οι γνωστότερες από τις προσωπικότητες που υπογράφουν την έκκληση είναι η βουλευτής Χανάν Ασράουι και ο Σάρι Νουσέιμπεχ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΟΑΠ στην Ιερουσαλήμ.

    [04] Αφγανιστάν:Οικονομική βοήθεια της ΕΕ για πρόσφυγες

    19/6/2002 9:41:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αποδεσμεύσει 22 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους να επιστρέψουν σε αυτά στο Αφγανιστάν. Η βοήθεια αυτή θα εξυπηρετήσει κυρίως στην ανοικοδόμηση των υποδομών της χώρας και στην επανεγκατάσταση των προσφύγων στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται, διευκρινίζει η Επιτροπή.

    Αιτία αστάθειας

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στο Αφγανιστάν από την αρχή του έτους. Ωστόσο, όπως τονίζει η HCR, πολλοί από αυτούς φαίνεται ότι κατευθύνονται κυρίως προς τις μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα την Καμπούλ. Η Επιτροπή ανησυχεί γι' αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία αστάθειας.

    "Τα προγράμματα για αποκατάσταση των αγροτικών περιοχών, όπως αυτό που ενεκρίθη, έχουν ουσιαστική σημασία για τη δημιουργία των ελάχιστων συνθηκών που χρειάζονται για να ενθαρρυνθούν οι πρόσφυγες και οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους να επιστρέψουν στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται", καταλήγει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

    [05] Eπίσημο πόρισμα για το ναυάγιο του Κουρσκ

    19/6/2002 5:02:00 μμ

    Η βύθιση του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ, τον Αύγουστο του 2000, οφείλεται σε έκρηξη ελαττωματικής τορπίλης, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Oπως ανέφερε ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας Iλια Χλεμπάνοφ, που ήταν επικεφαλής της επιτροπής που έκανε τις έρευνες, οι δύο άλλες πιθανότητες για τις οποίες είχε γίνει λόγος αρχικά -η σύγκρουση με άλλο υποβρύχιο ή η πρόσκρουση σε νάρκη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- αποκλείστηκαν. Το πόρισμα επιβεβαιώνει όσα είχαν ανεπίσημα αναφέρει τα μέλη της Επιτροπής όταν για πρώτη φορά είχαν εξετάσει το ναυάγιο του Κουρσκ, που ανασύρθηκε από τη θάλασσα Μπάρεντς, στο τέλος του περασμένου χρόνου.

    [06] Υπερψήφιση επί της αρχής του ασφαλιστικού

    19/6/2002 9:20:00 μμ

    Με ψήφους 144 υπέρ έναντι 131 κατά, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία στη συνέχεια αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή, όπως και το ΚΚΕ. Στην κατ' άρθρο συζήτηση που συνεχίζεται αυτή την ώρα παρέμεινε ο Συνασπισμός, ενώ ο Ν. Κωνσταντόπουλος επιτέθηκε σε Ν.Δ. και ΚΚΕ λέγοντας ότι με τη στάση τους διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή τις αντιλαϊκές της επιλογές και πρόσθεσε ότι ο Συνασπισμός θα παραμείνει για να υποστηρίξει τις 35 τροπολογίες που έχει υποβάλλει.

    Κριτική για αποχώρηση ΝΔ και ΚΚΕ

    Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, λαμβάνοντας το λόγο, κατηγόρησε τη ΝΔ για "πολιτική κοινοβουλευτικού σκασιαρχείου" που την εκθέτει διπλά, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση, αρνείται να προτείνει βελτιώσεις ή να εκθέσει τις θέσεις της, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να καταργήσει το νομοσχέδιο. "Υιοθετούμε, πέρα από την έννοια της μεταρρύθμισης και την έννοια της απορύθμισης που μας χρεώνει η ΝΔ. Εμείς τιμούμε αυτούς που επιλέγουν να είναι παρόντες. Γιατί πιστεύουμε ότι η πρόοδος σε μια κοινωνία προκύπτει, όχι μόνον από τη συμφωνία, αλλά και από τη διαφωνία, προκύπτει από τους παρόντες και όχι από τους απόντες".

    Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δήλωσε ότι "μετά την αποχώρηση της ΝΔ και του ΚΚΕ, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερές το έργο μας: Μας στερεί την ευχάριστη δυνατότητα να αποκαλύψουμε το μηδέν της πολιτικής της παρουσίας και της κενότητας των πολιτικών επιχειρημάτων της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι γελοίο να συμμετέχει ένα κόμμα στη γενική "εξαπάτηση του λαού" επί της αρχής και όχι στην ειδική, στη συζήτηση επί των άρθρων.

    Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη συζήτηση επί των άρθρων, "αρνούμενο να συμμετάσχει στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού για τη δήθεν μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης". Από τη συζήτηση αποχώρησε και το ΚΚΕ. Κατά την πρωινή συνεδρίαση, η Αλέκα Παπαρήγα είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα της θα αποχωρήσει μετά από τη συζήτηση επί της αρχής.

    Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ διευκρίνισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο διότι θεωρεί ότι δυσχεραίνει την εφαρμογή μιας κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέκρινε τη ΝΔ για την αποχώρησή της, κρίνοντας ότι "διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει χωρίς κοινοβουλευτική δυσκολία ένα κακό νομοσχέδιο", όπως επίσης και το ΚΚΕ γιατί "έσπευσε να προλάβει τη ΝΔ" στην ίδια κατεύθυνση. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, "η νίκη του είναι κούφια και οι απολογητές του νομοσχεδίου, θα ψάχνουν στο μέλλον επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τη στάση τους". Ο ΣΥΝ, ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, καταθέτει τροπολογίες και αιτήσεις για ονομαστικές ψηφοφορίες, γνωρίζοντας ότι εκ των προτέρων θα απορριφθούν, καθώς δεν διαθέτει τον προβλεπόμενο απαραίτητο αριθμό βουλευτών.

    [07] Βράβευση του ελληνικού ''ηλεκτρονικού επιχειρείν''

    19/6/2002 6:50:00 μμ

    Η ελληνική πρωτοβουλία e-business forum θα παρουσιαστεί αύριο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο ημερίδας που οργανώνεται από την ισπανική προεδρία και στην οποία θα παρουσιαστούν 19 παραδείγματα καλών πρακτικών που προωθούν το "ηλεκτρονικό επιχειρείν" στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Τα 19 παραδείγματα που θα παρουσιαστούν (τέσσερα από τη Βρετανία, από την Ισπανία και την Ολλανδία από δύο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και από ένα από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γαλλία και την Αυστρία) επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μια διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) ως τα καλύτερα μεταξύ πάνω από 150 εθνικών και περιφερειακών πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και των τεχνικών του "ηλεκτρονικού επιχειρείν" από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Η ομάδα αξιολόγησης της Επιτροπής (στην οποία συμμετείχαν και εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ) είχε ως στόχο να αναδείξει παραδείγματα καλώς προσδιορισμένων πολιτικών, με σαφείς στόχους και επαρκείς μηχανισμούς υλοποίησης.

    Την εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης, στην οποία θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα-πολιτικές, θα εκφωνήσει ο αρμόδιος Επίτροπος για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία της πληροφορίας Ερκι Λικάνεν, ενώ την ελληνική πρωτοβουλία θα παρουσιάσει ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννης Καλογήρου.

    Το "e-business forum" δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, με σκοπό την προώθηση της χρήσης της πληροφορικής και του Διαδικτύου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και γενικότερα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, ενώ χρηματοδοτείται από το κοινοτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την "Κοινωνία της Πληροφορίας".

    [08] ''Μαρία Κάλλας για πάντα''

    19/6/2002 9:04:00 μμ

    Στη μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα του λυρικού θεάτρου του 20ου αιώνα, την Ελληνίδα Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένη η μεγάλη έκθεση "Μαρία Κάλλας για πάντα" που εγκαινιάσθηκε σήμερα στο φημισμένο "Κέντρο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν" της Βιέννης, και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου.

    Η έκθεση που πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 χρόνων από το θάνατό της, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, περιλαμβάνει σειρά αδημοσίευτων φωτογραφιών της αξέχαστης καλλιτέχνιδας (κυρίως από την ιδιωτική συλλογή του Τζιανκάρλο Τάντσι), οι οποίες συνοδεύονται -σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες- από μετάδοση ηχογραφήσεων και την προβολή κινηματογραφικών ταινιών με ερμηνείες της Μαρίας Κάλλας στις ιστορικές εμφανίσεις της στα γνωστότερα θέατρα του κόσμου.

    Με την ευκαιρία της έκθεσης πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από την εταιρεία ΕΜΙ, με την οποία συνεργαζόταν, ειδικός δίσκος ψηφιακής τεχνολογίας που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις γνωστότερες ερμηνείες της Κάλλας.

    [09] Αρχαίος οβελίσκος, μήλο της έριδος για Ιταλία-Αιθιοπία

    19/6/2002 7:59:00 μμ

    Ενας αρχαιολογικός θησαυρός έχει επιφέρει ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Αιθιοπίας και της Ιταλίας. Πρόκειται για έναν αρχαίο γρανιτένιο οβελίσκο ύψους 24 μέτρων ο οποίος εκλάπη από την ιερή πόλη του Αξούμ (αρχαία Αξώμη) στη βόρεια Αιθιοπία, όταν το καθεστώς του Μουσολίνι εισέβαλε στη χώρα. Η Αιθιοπία έχει ζητήσει επανειλημμένως την επιστροφή του μνημείου αυτού ηλικίας 2000 ετών από την Ιταλία, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες που υπεγράφησαν ανάμεσα στις δύο χώρες το 1947 και το 1997, αλλά η Ιταλία δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στα αιτήματά της.

    ''Η Ιταλία οφείλει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό τον οβελίσκο του Αξούμ, ο οποίος εκλάπη και μεταφέρθηκε στη Ρώμη το 1937 από το φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι'', υπογραμμίζεται σε απόφαση που έλαβε πριν από μερικές ημέρες το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας. ''Η μη επιστροφή του οβελίσκου θα αποδειχθεί επιζήμια για τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες'', τονίζεται στην απόφαση.

    Μάλιστα η Αιθιοπία ζήτησε φέτος από την UNESCO, η οποία έχει χαρακτηρίσει τον οβελίσκο του Αξούμ παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, να μεσολαβήσει για να εξασφαλιστεί ότι η Ιταλία θα τον επιστρέψει.

    ''Η Ιταλία θα έπρεπε να έχει καταλάβει μέχρι τώρα ότι η Αιθιοπία είναι μια υπερήφανη χώρα, η οποία δεν εγκαταλείπει ποτέ τα κυριαρχικά της δικαιώματα εύκολα. Οπως η νίκη του 1886 στη μάχη της Αντουα κατά της Ιταλίας αποτελεί μέχρι σήμερα το καύχημα όλων των μαύρων, έτσι και ο οβελίσκος του Αξούμ αποτελεί σύμβολο της ταυτότητας των μαύρων σε ολόκληρο τον κόσμο'', δήλωσε ο βουλευτής Χάιλε Κίρος Γκεσέσε, κατηγορώντας την Ιταλία για ''επονείδιστη προσπάθεια κλοπής και παράνομης διατήρησης του συμβόλου της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιθιοπίας''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 June 2002 - 20:54:17 UTC