Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Ράφτη: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά
  • [02] Αυξημένη η κίνηση στην Εθν. Αθηνών-Κορίνθου
  • [03] Σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ στο Ιράν
  • [04] Νέα βομβιστική επίθεση στην Ισπανία
  • [05] Συνεργασία ΗΠΑ-Κίνα για το 2008
  • [06] Σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Ρωσία
  • [07] Τόκιο: Κίνδυνος για έκρηξη ηφαιστείου
  • [08] Στην Παναχαϊκή ο Εμανουέλε Μορίνι
  • [09] Το Βιάγκρα θαυματουργό και για...διαβητικούς!
  • [10] Διασημότερη στον κόσμο, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς
  • [11] Έχασε δίκη το Ίδρυμα ''Νταϊάνα''

    [01] Π.Ράφτη: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά

    22/6/2002 10:05:00 πμ

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε βουνοπλαγιά με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Μαρκόπουλου στις 9.30 το πρωί. Για την αντιμετώπισή κινητοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα, δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δέκα πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη.

    [02] Αυξημένη η κίνηση στην Εθν. Αθηνών-Κορίνθου

    22/6/2002 10:35:00 πμ

    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου έχει παραχωρηθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου, από το Δαφνί ως τα διόδια της Ελευσίνας.

    [03] Σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ στο Ιράν

    22/6/2002 11:26:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο βόρειο Ιράν. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 170 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο IRNA. Το Ιρανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο εντόπισε το επίκεντρο του σεισμού 115 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Καζβίν, δυτικά της Τεχεράνης.

    Τρείς νεκροί και 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την περιοχή Αβάζ στην επαρχία Καζβίν, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού.

    Στην περιοχή αυτή έχουν σχεδόν καταστραφεί είκοσι χωριά, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

    Επίσης, τρεις άνθρωποι έχασε τη ζωή τους στην Ραζάν, πόλη της επαρχίας Χαμεντάν και 40 τραυματίστηκαν σοβαρά, μετέδωσε επίσης το ιρανικό πρακτορείο.

    Όπως ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε επτά επαρχίες του Ιράν, αναμέσα τους και σε αυτήν της Τεχεράνης.

    [04] Νέα βομβιστική επίθεση στην Ισπανία

    22/6/2002 12:23:00 πμ

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη χθες το βράδυ στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ενός εμπορικού κέντρου στη Σαραγόσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Αγνωστος, με τηλεφώνημα εκ μέρους της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA στην Ενωση Οδικής Βοήθειας (DVA), είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη δεκαπέντε λεπτά πριν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Σύμφωνα με τη δημόσια ισπανική ραδιοφωνία, ένας φρουρός που βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης, σε αρκετή απόσταση από το αυτοκίνητο, τραυματίστηκε. Είναι η τρίτη βομβιστική επίθεση που σημείωνεται στην Ισπανία μέσα σε μία ημέρα.

    [05] Συνεργασία ΗΠΑ-Κίνα για το 2008

    22/6/2002 10:39:00 πμ

    Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Κίνα με συμβουλές και ειδικούς για την αποτροπή πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, αναφέρει κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες. Οι ΗΠΑ έκαναν αυτή την προσφορά κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Ουάσινγκτον μεταξύ ειδικών στην αντιτρομοκρατία.

    ''Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να παράσχουν συμβουλές ειδικών και βοήθεια για την ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. Θα ακολουθήσει ένας διάλογος σε επίπεδο ειδικών σε αυτό και άλλα θέματα μεταξύ των δυο χωρών τους επόμενους μήνες'', σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

    Οι συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή ήταν οι δεύτερες σε μια σειρά συνομιλιών που συμφωνήθηκε να γίνουν όταν ο πρόεδρος Μπους επισκέφθηκε τη Σανγκάη τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Επικεφαλής της αμερικανικής πλευράς ήταν ο συντονιστής για την αντιτρομοκρατία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φράνσις Τέιλορ και της κινεζικής ο Λι Μπαοντόνγκ, γενικός διευθυντής του διεθνούς τμήματος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

    ''Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι έχει σημειωθεί πολύ ενθαρρυντική πρόοδος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και αναγνώρισαν ότι μένει ακόμη πολλά να γίνουν'', αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν.

    [06] Σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Ρωσία

    22/6/2002 10:19:00 πμ

    Εικοσιτέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρείς αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο βόρειο Καύκασο, μετέδωσε το πρακτορείο "ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ", επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. Επίσης, δέκα άνθρωποι πνίγηκαν στην περιοχή Καρατσάγεβο-Τσερκεσία και 14 στην Σταυροπόλ, απ' όπου απομακρύνθηκαν περίπου 6.000 άτομα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον στρατό να αρχίσει επιχειρήσεις διάσωσης στις περιοχές που έχουν πληγεί, όπού ήδη βρίσκεται ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σόιγκου.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αφού οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    [07] Τόκιο: Κίνδυνος για έκρηξη ηφαιστείου

    22/6/2002 10:10:00 πμ

    Οι ιαπωνικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα τους τουρίστες που επισκέπτονται το Τόκιο να μην πλησιάσουν το ηφαίστειο Ασάμα, 150 χιλιόμετρα από την ιαπωνική πρωτεύουσα, επειδή υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί. Σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία "είναι πιθανό να σημειωθεί μια μικρή έκρηξη" εξαιτίας της υπερβολικής συγκέντρωσης αερίων. Η υπηρεσία συμβουλεύει τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες να μην πλησιάσουν, σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων, το βουνό Ασάμα, που έχει ύψος 2.568 μέτρα.

    Το ηφαίστειο Ασάμα βρίσκεται κοντά στην πόλη Καρουιζάβα, περιοχή όπου καταφεύγουν τους μήνες του καλοκαιριού πολιτικοί ακόμα και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας.

    Την τελευταία φορά που εξερράγη το ηφαίστειο ήταν το 1990 και τότε είχαν τραυματιστεί έντεκα άνθρωποι.

    [08] Στην Παναχαϊκή ο Εμανουέλε Μορίνι

    22/6/2002 11:44:00 πμ

    Αλλη μία μεταγραφή ολοκληρώσε η Παναχαϊκή, την 6η μετά τους Μουστάκη, Στοϊνοβιτς, Κέιτα, Κλάεβιτς και Μπονάνι, αποκτώντας τον Ιταλό Εμανουέλε Μορίνι. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Μπόλτον με την οποία αγωνίστηκε μόλις σε δύο παιχνίδια πέρυσι και οι υπεύθυνοι της Πατρινής ομάδας κινήθηκαν αστραπιαία για την απόκτηση του. Ο Μορίνι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο (1+2), ενώ παλαιότερα είχε αγωνιστεί και στην δεύτερη ομάδα της Ιταλικής Ρόμα.

    Έτσι ο σύλλογος της Πάτρας έχει σχεδόν ολοκληρώσει την μεταγραφική του ενίσχυσή αφού με μία ακόμη προσθήκη, αυτή ενός αμυντικού χαφ (η μεταγραφή του Σκαρμούτσου θεωρείται ότι έχει ήδη γίνει απο τους ιθύνοντες του συλλόγου), η ομάδα θα είναι πλήρης.

    [09] Το Βιάγκρα θαυματουργό και για...διαβητικούς!

    22/6/2002 11:14:00 πμ

    Το χάπι κατά της ανδρικής ικανότητας "Βιάγκρα" ενδέχεται να είναι "θαυματουργό" και για τους διαβητικούς, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να μειώνουν το σάκχαρο όταν αυτό βρίσκεται σε υψηλά επίπεδο στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Η γιατρός Brownyn Kingwell, από το ερευνητικό κέντρο Alfred Baker Medical Unit, ανακοίνωσε ότι μετά από πολύχρονες έρευνες βρέθηκε ένα νέο φάρμακο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το "Βιάγκρα" και το οποίο δημιουργεί ειδικά χημικά που παράγει το σώμα όταν ασκείται και που αντιμετωπίζουν τον διαβήτη.

    Επίσης, η Kingwell αφού προειδοποίησε ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα την άσκηση πρόσθεσε ότι θα λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά από την ινσουλίνη και αναμένεται να διατεθεί στο κοινό σε τρία χρόνια.

    "Πρόκειται, για μια παγκόσμια ανακάλυψη που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους διαβητικούς όλου του κόσμου", τόνισε η Brownyn Kingwell.

    Στο μεταξύ δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε σε 15 χρόνια φυλάκιση έναν δικηγόρο από τη Μελβούρνη, ο οποίος πουλούσε το "Βιάγκρα" παράνομα μέσω του Διαδικτύου.

    Ο δικηγόρος, Αντον Πουζτάϊ, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο στην Αυστραλία, βρέθηκε ένοχος να έχει πουλήσει, χωρίς ιατρικές συνταγές, "Βιάγκρα" συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

    [10] Διασημότερη στον κόσμο, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς

    Aννα Κούρτη 22/6/2002 10:52:00 πμ

    Ανάμεσα τις 100 ισχυρότερες διασημότητες στον κόσμο, βρίσκεται η πανέμορφη ποπ τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς, κατακτώντας την πρώτη θέση για τη μεγάλη προβολή της από τα ΜΜΕ. Το περιοδικό "Forbes" δημοσίευσε τον ετήσιο κατάλογό, συνδυάζοντας υψηλά έσοδα και προβολή με πρώτη και καλύτερη τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, να εκθρονίζει το χολιγουντιανό αστέρα Τομ Κρουζ, που κατείχε πέρυσι την πρωτιά στον ίδιο κατάλογο.

    Η 20χρονη πριγκίπισσα της ποπ από τη Λουιζιάνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς έκανε τα περισσότερα εξώφυλλα σε περιοδικά, τις περισσότερες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά στην 25η θέση για τα 39,2 εκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε τους 12 τελευταίους μήνες.

    Ο σκηνοθέτης των ''Πολέμων των Αστρων'' Τζορτζ Λούκας είναι ο πιο ευκατάστατος ''βιοπαλαιστής'' μεταξύ των 100 διασημοτήτων με 200 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο περσινός πρώτος του καταλόγου που πρωταγωνιστεί στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ ''Minority Report'', δεν περιλαμβάνεται στη φετεινή λίστα.

    Ενώ, η πανέμορφη Αυστραλέζα ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν είναι στην 27η θέση του φετεινού καταλόγου.

    Στον κατάλογο ακολουθούν κατά σειρά στη λίστα:

    Ο πρωταθλητής του γκολφ Τάιγκερ Γουντς Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ Η ντίβα της ποπ Μαντόνα Το ροκ συγκρότημα από την Ιρλανδία U2 Το μουσικό συγκρότημα 'N Sync Η τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ Η βασίλισσα των τηλεοπτικών συνεντεύξεων Οπρα Ουίνφρεϊ Ο αστέρας της καλαθοσφαίρισης Μάικλ Τζόρνταν και ο ηθοποιός Τομ Χανκς

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον βρίσκεται στη 18η θέση λόγω των αρκετά υψηλών ποσών που λαμβάνει από ομιλίες του.

    Το περιοδικό εκτιμά ότι ο Κλίντον συγκέντρωσε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες από διαλέξεις που έδωσε.

    ''Μπορεί να κερδίζει περισσότερα χρήματα μέσα σ' ένα χρόνο δίνοντας ομιλίες, από όσα εισέπραξε στα οκτώ χρόνια του στην αμερικανική προεδρία. Ο Κλίντον απλώς συνεχίζει να καταπλήσσει και να γοητεύει το αμερικανικό κοινό. Ο άνθρωπος είχε πάντα το χάρισμα του σούπερσταρ που εκτός των άλλων ταιριάζει απόλυτα με την πολιτική'', σχολιάζει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ντένις Νιέϊλ.

    [11] Έχασε δίκη το Ίδρυμα ''Νταϊάνα''

    Aννα Κούρτη 22/6/2002 10:46:00 πμ

    To Ίδρυμα "Νταϊάνα" που δημιουργήθηκε μετά το θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, για να διαχειρίζεται δωρεές που δίνονται στη μνήμη της, έχασε στην έφεση που είχε υποβάλει κατά εταιρίας της Καλιφόρνιας που κατασκευάζει κοσμήματα και κούκλες με το ομοίωμα της ''λαίδης Ντι''. To τριμελές εφετείο του Λος Αντζελες απεφάνθη ομόφωνα την Τετάρτη ότι οι διαχειριστές του ιδρύματος δεν δικαιούνται να εμποδίζουν την εταιρία ''Franklin Mint'' να μην πουλά τα προϊόντά της.

    Το Δεκέμβριο του 1999 το Ίδρυμα "Νταϊάνα" είχε ήδη χάσει σε παρόμοια δίκη κατά της ίδιας εταιρίας, καθώς δικαστήριο της Καλιφόρνιας είχε επιτρέψει στην αμερικανική εταιρία να διαθέτει στην αγορά τα είδη της με το ομοίωμα της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

    Οι δικηγόροι του Ιδρύματος μετά την πρώτη αποτυχία, κατέθεσαν νέα μήνυση το 2000 για να διατηρεί το Ιδρυμα την εμπορική αποκλειστικότητα στα προϊόντα με την εικόνα της Νταϊάνας.

    Η απόφαση πρωτοδικείου του Λος Αντζελες βγήκε κατά του Ιδρύματος τον Ιούνιο του 2000 και το εφετείο επιβεβαίωσε αυτή την απόφαση την Τετάρτη.

    Το ''Fonds Diana'', που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αδελφού της Νταϊάνας, κόμη Τσαρλς Σπένσερ, μετά το θάνατο της πριγκίπισσας, τον Αύγουστο του 1997, παραχωρώντας την άδεια σε περίπου 20 εταιρίες να κατασκευάζουν είδη με το ομοίωμα της πριγκίπισσας, αλλά όχι στην ''Franklin Mint''.

    Η αμερικανική εταιρία είχε αρχίσει την παραγωγή τέτοιων ειδών με την εικόνα της Νταϊάνας από την εποχή του γάμου της, με τον πρίγκιπα και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο το 1981.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 June 2002 - 8:57:20 UTC