Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πένθος για το χαμό των δύο πιλότων
  • [02] Ενημέρωση Στεφανόπουλου περί ευρωστρατού
  • [03] Μόνο τα επείγοντα σε νοσοκομεία και ΙΚΑ
  • [04] Νέα πλοία για τις ανάγκες της άγονης γραμμής
  • [05] Διάσκεψη για το μέλλον της ΕΕ
  • [06] Αιφνίδιος θάνατος του μπασίστα των WHO

    [01] Πένθος για το χαμό των δύο πιλότων

    28/6/2002 8:18:00 πμ

    Σε πιθανό λάθος του ραντάρ σε συνδυασμό με τις συνθήκες κακής ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή αναζητούν οι εμπειρογνώμονες τα αίτια για την χθεσινή συντριβή του αεροσκάφους τύπου ''Φάντομ'' F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων στο όρος Δίρφυς. Την ίδια ώρα, η Πολεμική μας Αεροπορία θρηνεί την απώλεια των δύο χειριστών, που έφυγαν τόσο τραγικά και πρόωρα, του σμηναγού Κυριάκου Καρακίτσιου και του υποσμηναγού Δημήτρη Κωστόπουλου.

    Ερευνες εις βάθος για τα αίτια του δυστυχήματος

    Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα από άνδρες της ΕΜΑΚ όταν το αμερικανικό C-130, που συμμετείχε στη γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας, έδωσε τις σχετικές συντεταγμένες.

    Σύμφωνα με τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρωτεύοντα ρόλο για το δυστύχημα διαδραμάτισε και η πυκνή και χαμηλή νέφωση που επικρατούσε σήμερα στη Δίρφυ.

    Το διθέσιο "Φάντομ" είχε απογειωθεί το ίδιο πρωί μαζί με ένα άλλο, ομοίου τύπου, από το αεροδρόμιο της Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση, το σενάριο της οποίας προέβλεπε την εικονική προσβολή του αεροδρομίου της Τανάγρας. Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν συνολικά δέκα αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

    Το διθέσιο F4 χάθηκε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, κοντά από τη θέση Σκατζούρα της νήσου Σκύρου, στις 8:40. Αμέσως μετά ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα, αεροσκάφος C-130, πλοία του λιμενικού, ενώ όταν οι έρευνες εστιάστηκαν στο όρος Δίρφυς στην επιχείρηση εντοπισμού του ''Φάντομ'' συμμετείχαν καθοριστικά τα πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής, καθώς η χαμηλή νέφωση στην περιοχή εμπόδιζε τις από αέρος έρευνες.

    Πρέπει τέλος να προσθέσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας από τις αρχές του χρόνου.

    [02] Ενημέρωση Στεφανόπουλου περί ευρωστρατού

    28/6/2002 8:15:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, όπως διαμορφώθηκαν στη σύνοδο της Σεβίλης και εξετάσθηκαν χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα υποστηρίζοντας οτι το σκηνικό άλλαξε μετά από συντονισμένη προσπάθεια του υπουργείου Εξωτερικών. Για το θέμα ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε χθες την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση οτι υπήρξαν κάποια βήματα συγκεκριμένα στη Σεβίλη, απο τα οποία όμως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

    [03] Μόνο τα επείγοντα σε νοσοκομεία και ΙΚΑ

    28/6/2002 8:07:00 πμ

    Μετ' εμποδίων θα γίνει και σήμερα η εξυπηρέτηση του κοινού στα δημόσια νοσοκομεία και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Με ανάλογα αιτήματα οι γιατροί του ΙΚΑ κατέρχονται σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία, την έβδομη μέσα στο μήνα. Έτσι στα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [04] Νέα πλοία για τις ανάγκες της άγονης γραμμής

    28/6/2002 9:00:00 πμ

    Την κατασκευή οκτώ νέων πλοίων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής, προωθεί το υπουργείο Αιγαίου και όπως δήλωσε ο υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, η επιτροπή που εξέτασε λύσεις για το μεγάλο αυτό πρόβλημα πρότεινε την κατασκευή νέων πλοίων ειδικού τύπου για αποκλειστική χρήση στις άγονες γραμμές. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή των πλοίων αυτών φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης δεν υπάρχουν προτάσεις για επενδύσεις από ναυτιλιακές εταιρείες για τις συγκεκριμένες γραμμές, ενώ θα υπάρξει κρατική χρηματοδότηση μέσω κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα διαθέσιμα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ. Τα νέα πλοία έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ και αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα μέχρι και 25 κόμβους, παρέχοντας άνετη και ασφαλή σύνδεση των συγκεκριμένων νησιών.

    [05] Διάσκεψη για το μέλλον της ΕΕ

    28/6/2002 8:34:00 πμ

    Για τη Νίκαια της Γαλλίας αναχωρεί σήμερα o πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να μετάσχει σε διάσκεψη με θέμα ''Ευρωπαϊκή συνέλευση-Το μέλλον της ΕΕ'', την οποία συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ.

    [06] Αιφνίδιος θάνατος του μπασίστα των WHO

    28/6/2002 9:08:00 πμ

    Ο Τζον Εντγουίστλ, ο μπασίστας του μουσικού ροκ συγκροτήματος των WHO , πέθανε απόψε στο Λας Βέγκας, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της περιοδείας του συγκροτήματος στις ΗΠΑ. Η τραγική είδηση ανακοινώθηκε από το γραφείο του ανακριτή της κομητείας Κλαρκ του Λας Βέγκας. Ο Εντγουίστλ ήταν 57 χρόνων και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 June 2002 - 8:58:06 UTC