Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηξη- μυστήριο στον Πειραιά
  • [02] Στο Μαξίμου στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ισραηλινών επιχειρήσεων συνέχεια!

    [01] Εκρηξη- μυστήριο στον Πειραιά

    30/6/2002 10:27:00 πμ

    Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Η έκρηξη έλαβε χώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη στα εκδοτήρια εισιτηρίων της εταιρείας "Ελλας Φλάιν Ντόλφινς". Δράστης εκτιμάται ότι είναι άγνωστος άντρας, ο οποίος μάλιστα από την έκρηξη τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού, φρουρούμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    Εν τω μεταξύ και δεύτερο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, πίσω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων της εταιρείας Φλάινγκ Ντολφιν, εντόπισαν ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη το μηχανισμό τον οποίο--όπως εκτιμάται-- τον πέταξε συνεργός του δράστη που διέφυγε με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο.

    Εξάλλου κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν μέσα σε σακ-βουαγιάζ, ένα 38αρι περίστροφο, 2 χειροβομβίδες, κλειδιά και άλλα αντικείμενα για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

    Πάντως κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά αν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διενεργούν ελέγχους. Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν από τον Πειραιά μία Αμερικανίδα γερουσιαστής και ένας κυβερνήτης αμερικανικής πολιτείας.

    [02] Στο Μαξίμου στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    30/6/2002 10:20:00 πμ

    Δείπνο εργασίας με αντικείμενο την πορεία του κυβερνητικού έργου και τους στόχους για την επόμενη περίοδο θα παραθέσει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ,ο πρωθυπουργός, σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ σκληρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε χθες από την Αρτα ο πρωθυπουργός κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της και την αποχή από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό δείχνει, "το πόσο ακατάλληλη είναι για τη χώρα" όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης. ''Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, γιατί έχει τη δύναμη να αλλάξει με το δικό του "σιδερένιο χέρι", κάθε πρόβλεψη και κάθε εκτίμηση'' υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στο θέμα της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι σύγκλιση σημαίνει μετασχηματισμός της κοινωνίας, ο οποίος περιλαμβάνει τη διαρκή αναδιανομή, δηλαδή αύξηση της αγοραστικής δύναμης των αδύνατων ομάδων και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Ο κ. Σημίτης μάλιστα, υποσχέθηκε ότι αυτό θα αποτυπωθεί οπωσδήποτε και εμφανώς στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, τους οποίους χαρακτήρισε προϋπολογισμούς σύγκλισης. Το δεύτερο στοιχείο του μετασχηματισμού, αφορά στην ποιότητα ζωής, στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η εργαζόμενη οικογένεια θα έχει τις ευκαιρίες μόρφωσης, την ποιότητα περίθαλψης και γενικά το επίπεδο ζωής που υπάρχει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ο κ. Σημίτης επέκρινε την Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζοντας ότι απέναντι στο έργο της κυβέρνησης, τις προτάσεις και το πρόγραμμά της υπάρχει ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι επαγγέλλεται τη στείρα αντίδραση, και πως επιμένει στον κενό λόγο, στο λαϊκισμό και στην άποψη χωρίς τεκμηρίωση.

    Ο πρωθυπουργος βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο και εκπέμπει πάλι μηνύματα διχασμού, μισαλλοδοξίας και φανατισμού, ήταν η απάντηση της ΝΔ.

    [03] Ισραηλινών επιχειρήσεων συνέχεια!

    30/6/2002 11:26:00 πμ

    Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας και άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας ένα Παλαιστίνιο, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν αγροτικές καλλιέργειες στην πόλη της Ράφας. Την ίδια ώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας εξαιτίας του φόβου επιθέσεων στην Ιερουσαλήμ με αφορμή πληροφορίες που έκαναν λόγο για επιθέσεις εναντίον της συνοικίας των υπερορθόδοξων Εβραίων.

    Χθες το πρωί οι Ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν το κτίριο της παλαιστινιακής Αρχής στη Χεβρώνα. Δεν έχει, πάντως, ακόμη διευκρινιστεί αν κατά την επιχείρηση έχασαν τη ζωή τους οι 15 Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει μέσα για να αποφύγουν τη σύλληψη από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Ακόμα ένας 12χρονος Παλαιστίνιος έπεσε χθες νεκρός από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 June 2002 - 8:54:07 UTC