Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία: Πολύνεκρη σύγκρουση αεροσκαφών
  • [02] Το 38άρι ''σημαδεύει'' τη 17 Νοέμβρη
  • [03] Πρωτόπαπας για κύριους στόχους της κυβέρνησης
  • [04] Κλειστά τα Αμερικανικά δημόσια γραφεία-προξενεία
  • [05] Απειλούν με συνέχιση αποχής οι πανεπιστημιακοί
  • [06] Μηχανική βλάβη στο Blue Star Νάξος
  • [07] Ινδονησία:Τραγικό δυστύχημα με μαθητές νηπιαγωγείου
  • [08] Δεκάδες νεκροί από ''λάθος'' βομβαρδισμό
  • [09] Β.Κορέα: Οι ΗΠΑ πίσω από το ναυτικό επεισόδιο
  • [10] Περικοπή δαπανών και ''σφιχτός'' προϋπολογισμός
  • [11] Τένις: Σήμερα αγωνίζεται η Δανιηλίδου
  • [12] Προτιμήστε τα στενόμακρα μαξιλάρια!
  • [13] Oλοκληρώνει το γύρο του κόσμου ο Στιβ Φόσετ

    [01] Γερμανία: Πολύνεκρη σύγκρουση αεροσκαφών

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/7/2002 10:26:00 πμ

    Περίπου 50 παιδιά και έφηβοι επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ 154 που συγκρούστηκε στον αέρα με μεταγωγικό Μπόινγκ 757 στη νότια Γερμανία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου Ντομοντέτοβο στη Μόσχα, από όπου είχε απογειωθεί το μοιραίο αεροσκάφος. Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι μόνο 8 παιδιά επέβαιναν στο Τουπόλεφ της εταιρείας Μπασκιριάν Αιρλάινς.

    "Μέσα στο αεροσκάφος βρίσκονταν 12 μέλη του πληρώματος και 57 επιβάτες", ανακοίνωσε υπεύθυνος γραμμής πληροφοριών για το κοινό, που λειτούργησε στο αεροδρόμιο αμέσως μετά την ενημέρωση για τη σύγκρουση. Από τη σύγκρουση πάνω από τη λίμνη Κονστάνς, στα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας, πιστεύεται πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Στο Μπόινγκ, της αμερικανικής εταιρείας ταχυμεταφορών DHL, επέβαιναν μόνο δύο μέλη του πληρώματος. Η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του αεροδρομίου, Τζούλια Μαζάνοβα, δήλωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούργιο και διέθετε όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό. ''Το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα έμπειρο. Πραγματοποιούσε διεθνείς πτήσεις εδώ και 10 χρόνια '', πρόσθεσε.

    Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης, Ούλριχ Μίλερ, επέρριψε την ευθύνη για την εναέρια σύγκρουση στον κυβερνήτη του ρωσικού αεροσκάφους. Ο Μίλερ αποκάλυψε πως ένας Ελβετός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μάταια καλούσε τον κυβερνήτη του Τουπόλεφ να πετάξει χαμηλότερα. Ο ελεγκτής μάλιστα καλούσε κατ' επανάληψιν τον Ρώσο κυβερνήτη, χωρίς όμως εκείνος να αντιδράσει στις προειδοποιήσεις του. Ο κυβερνήτης του μεταγωγικού Μπόινγκ 757 της εταιρείας ταχυμεταφορών DHL ειδοποιήθηκε ότι το Τουπόλεφ πετά στο ίδιο ύψος με αυτό, και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να αποφύγει τη σύγκρουση, πρόσθεσε ο Μίλερ.

    Πάντως, ο επικεφαλής της εταιρείας εναέριων ελεγκτών Skyguide, που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του εναερίου χώρου της Ελβετίας, Κάρλο Μπερνασκόνι, δήλωσε πως ''δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει, ή όχι, αυτήν την πληροφορία''. Το μαύρο κουτί του Τουπόλεφ έχει βρεθεί, όχι όμως κι εκείνο του Μπόινγκ, τόνισε ο Μίλερ, προσθέτοντας πως δεν υπήρχαν στο μεταγωγικό αεροσκάφος επικίνδυνα φορτία. ''Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό'', τόνισε.

    Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του γερμανικού κρατιδίου Βάδη-Βυτεμβέργη, πτώματα και συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν σε ακτίνα 30 χλμ στο έδαφος, καθώς η σύγκρουση ανάμεσα στο επιβατηγό αεροσκάφος της εταιρείας Μπασκιριάν Αιρλάινς και στο Μπόινγκ της εταιρείας ταχυμεταφορών DHL έγινε σε υψόμετρο 12.000 μέτρων.

    Όπως τόνισε η ίδια πηγή, τα φλεγόμενα τμήματα των κατεστραμμένων αεροσκαφών προκάλεσαν πολλές εστίες πυρκαγιάς, οι οποίες όλες κατασβέσθηκαν. Ο εναέριος χώρος γύρω από τον τόπο της σύγκρουσης είναι γεμάτος ελικόπτερα που ερευνούν για τυχόν επιζώντες και πτώματα στην περιοχή, στην οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες ένα σχολείο, ένα αγρόκτημα κι αρκετές κατοικίες. Στην έρευνα συμμετέχουν εκατοντάδες διασώστες.

    [02] Το 38άρι ''σημαδεύει'' τη 17 Νοέμβρη

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/7/2002 8:20:00 πμ

    Με την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" συνδέεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, ο 40χρονος Σάββας Ξηρός, ο οποίος τραυματίστηκε στην έκρηξη στον Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Φώτη Νασιάκο, το περίστροφο που βρέθηκε στην κατοχή του βομβιστή είχε κλαπεί από τον αστυφύλακα Χρήστο Μάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων, τον Δεκέμβριο του 1984, η οποία και αποδόθηκε στην 17Ν.

    Το ίδιο περίστροφο, όπως έχει δείξει η βαλλιστική εξέταση, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πέντε ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση φάντασμα.

    Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες στο σπίτι του Ξηρού, στην Παλλήνη, βρέθηκαν έντυπα με οδηγίες για κατασκευή βομβών ενώ στο εργαστήριο αγιογραφίας που διατηρούσε στον Κολωνό, βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός και ένα όπλο με σφαίρες.

    Η αστυνομία έχει συλλάβει την Ισπανίδα φίλη του Ξηρού, Αλίθια Ρομέρο, δύο άνδρες που επισκέπτονταν το εργαστήριο του, καθώς και το ζευγάρι που εμφανίστηκε στο Τζάννειο ζητώντας πληροφορίες για την υγεία του Ξηρού, λίγο μετά την έκρηξη στον Πειραιά.

    Φειδώ και υπευθυνότητα συνέστησε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τα κυβερνητικά στελέχη για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις αντιτρομοκρατικές έρευνες, κατά τη διάρκεια του δείπνου που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης είχε δώσει προσωπικά εντολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με την προέλευση του όπλου που βρέθηκε στην κατοχή του βομβιστή.

    Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού επισκέφθηκαν χθες τον τραυματία Σάββα Ξηρό οι γονείς του και ένα από τα 10 αδέλφια του, οι οποίοι ήλθαν από την Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του, Τριαντάφυλλος Ξηρός, ιερέας, δήλωσε ότι ο γιος του είναι αθώος και πως πρόκειται για ιδιαίτερα ήσυχο άνθρωπο. Αφού παρέμειναν επί 2,5 ώρες στην μονάδα του νοσοκομείου, οι γονείς του βομβιστή κλήθηκαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου έδωσαν κατάθεση.

    [03] Πρωτόπαπας για κύριους στόχους της κυβέρνησης

    Πηγή: ΑΠΕ 2/7/2002 9:17:00 πμ

    Μετά την άτυπη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στο δείπνο που παρέθεσε προς τα μέλη της ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας τόνισε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πως "όλοι συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες του ελληνικού λαού και βέβαια, έχοντας πετύχει στο έργο του, να δημιουργήσει και τους όρους της νίκης στις εκλογές του 2004".

    Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι κύριοι στόχοι της πολιτικής της κυβέρνησης παραμένουν:

    η πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση, η δημιουργία της ευημερίας του ελληνικού λαού, η επιτυχής διεξαγωγή του μεγάλου εθνικού στόχου της Ολυμπιάδας, η προώθηση των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα σημαντική φάση και η επιτυχής διεξαγωγή της Ελληνικής Προεδρίας (στην Ε.Ε. το α' εξάμηνο του 2003) και η ισχυροποίηση της Ελλάδας μέσα στην πορεία της Ενωμένης Ευρώπης.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας απ' όλους να συμβάλουν "για ένα θετικό κλίμα, ένα κλίμα ενότητας και επιτυχίας".

    Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν πλούσια και όλοι συμφώνησαν στους στόχους και τις προτεραιότητες για την "προώθηση του έργου μας σ' αυτή την τετραετία".

    Στην άτυπη συνεδρίαση ο υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης εισηγήθηκε τους νέους στόχους της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση αυτή θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι έγινε ενημέρωση και για το θέμα της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

    [04] Κλειστά τα Αμερικανικά δημόσια γραφεία-προξενεία

    2/7/2002 10:40:00 πμ

    Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενικό τμήμα στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2002, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

    [05] Απειλούν με συνέχιση αποχής οι πανεπιστημιακοί

    2/7/2002 10:01:00 πμ

    Με τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους και το Σεπτέμβριο, απειλούν οι πανεπιστημιακοί αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα ενώ ο πρόεδρος των Καθηγητών Παναγιώτης Τρικαλινός προειδοποίησε για "λευκή απεργία'', αν η κυβέρνηση αποφασίσει την πολιτική επιστράτευσή τους. ''Όλα τα αιτήματα των πανεπιστημιακών, εκτός από το οικονομικό, ικανοποιούνται νομοθετικά'', επανέλαβε χθες ο υπουργός Παιδείας διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα για επιστράτευσή τους.

    [06] Μηχανική βλάβη στο Blue Star Νάξος

    2/7/2002 9:56:00 πμ

    Στο λιμάνι της Σαντορίνης επέστρεψε το Blue Star Νάξος μετά από βλάβη που σημειώθηκε στο σύστημα ελέγχου των κύριων μηχανών του. Γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης ενώ, σε περίπτωση που αυτή δεν είναι εφικτή, οι 70 επιβάτες που μεταφέρει θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της εταιρίας.

    [07] Ινδονησία:Τραγικό δυστύχημα με μαθητές νηπιαγωγείου

    2/7/2002 10:30:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Είκοσι δύο άτομα από τα οποία εννέα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας, στην Ινδονησία μετά την συντριβή σε χαράδρα λεωφορείου που μετέφερε μαθητές νηπιαγωγείου και τους γονείς τους, ανακοίνωσε ιατρική πηγή στην Τζακάρτα. ''Δεχτήκαμε τουλάχιστον 70 άτομα, νέους και ηλικιωμένους. Μεταξύ των θυμάτων είναι 13 γυναίκες και εννέα παιδιά" δήλωσε ο δρ. Μαλίκ, γιατρός του γενικού νοσοκομείου της περιοχής Τζέμπερ.Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο βρέφη.

    Σύμφωνα με το γιατρό, 22 άτομα υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

    Τουλάχιστον έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να υποβληθούν σε εγχείριση.

    Το λεωφορείο μετέφερε τα νήπια και τους γονείς τους που ήταν σε διακοπές από την περιοχή Τζέμπερ σε παραλία στη βόρεια ακτή της Ιάβας, όταν προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα γέφυρας και ανατράπηκε, πέφτοντας σε χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων.

    Ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής Τζέμπερ είπε στο πρακτορείο Ανταρα ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

    Αξιωματούχος της τροχαίας δήλωσε στο ινδονησιακό πρακτορείο ότι ο δρόμος αυτός είναι ακατάλληλος για μεγάλα οχήματα.

    Το λεωφορείο μπορούσε να μεταφέρει έως και 60 ταξιδιώτες, ενώ την ώρα του δυστυχήματος επέβαιναν σε αυτό 80 άνθρωποι.

    [08] Δεκάδες νεκροί από ''λάθος'' βομβαρδισμό

    2/7/2002 9:41:00 πμ

    Αμερικανικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών κι ένα βομβαρδιστικό Β-52, έριξαν την Κυριακή και χθες επτά βόμβες των 900 κιλών σε επίγειους στόχους στην επαρχία Ουρουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες 40 Αφγανοί που συμμετείχαν σε μία γαμήλια τελετή βρήκαν τον θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από το κεντρικό επιτελείο δυνάμεων στην Τάμπα της Πολιτείας Φλόριδα. Τα αεροσκάφη, ένα Β-52 και ένα AC-130 "έπληξαν πολλούς στόχους στο έδαφος, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστοιχιών που έβαλαν κατά των αεροσκαφών", τονίζεται στο ανακοινωθέν του επιτελείου.

    Το Β-52, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτελείου, έριξε επτά βόμβες των 900 κιλών, καθοδηγούμενες στους στόχους τους από τους παρατηρητές στο έδαφος. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης είχε δηλώσει πως "μία από αυτές δεν κατευθύνθηκε εκεί όπου έπρεπε να χτυπήσει". Το γενικό επιτελείο, στο ανακοινωθέν του, τονίζει πως οι βομβαρδισμοί, χθες και την Κυριακή, "πιθανώς να έχουν προκαλέσει θανάτους".

    [09] Β.Κορέα: Οι ΗΠΑ πίσω από το ναυτικό επεισόδιο

    2/7/2002 9:06:00 πμ

    Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως εκείνες ενορχήστρωσαν το ναυτικό επεισόδιο με την Νότιο Κορέα το περασμένο Σάββατο, με στόχο να τορπιλίσουν τις πρόσφατα αναβαθμισμένες σχέσεις των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου. Σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, το υπουργείο Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ απορρίπτει ως παράλογες τις αμερικανικές κατηγορίες για "ένοπλη πρόκληση". Υπενθυμίζουμε ότι το ναυτικό επεισόδιο στοίχισε τη ζωή σε 4 νοτιοκορεάτες ναύτες.

    [10] Περικοπή δαπανών και ''σφιχτός'' προϋπολογισμός

    Πηγή: ΑΠΕ 2/7/2002 11:03:00 πμ

    ''Σφιχτός'' θα είναι και ο προϋπολογισμός του 2003, όπως δείχνει και η απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Φλωρίδη για περικοπή δαπανών στον προϋπολογισμό του 2002. Αύριο, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή υφυπουργών του υπουργείου Οικονομίας και των γ.γ. υπό την προεδρία του κ. Χριστοδουλάκη, προκειμένου να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα διαβουλεύσεων με τα άλλα υπουργεία, ώστε να συμφωνηθεί ένα όριο στην αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού του 2003.

    Ως όριο για την αύξηση των δαπανών τίθεται το 2%, γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του 2003 θα στοχεύει στην περικοπή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δαπανών. Σε ό,τι αφορά τον τρέχοντα προϋπολογισμό του 2002, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιέκοψε δαπάνες σε ορισμένα κονδύλια, για το δεύτερο εξάμηνο του 2002, έως και 25%. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις περικοπές αυτές δεν εντάσσονται τα κονδύλια, τα οποία διατίθενται για την υγεία και πρόνοια και την παιδεία.

    Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί και πάλι τους υπουργούς και τους περιφερειάρχες να δαπανήσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2002 το 60% του συνόλου των προβλεπομένων δαπανών στον προϋπολογισμό. Στην απόφαση αυτή συμβάλει και η ''χαλάρωση'', που αρχίζει να παρατηρείται λόγω των διακοπών.

    [11] Τένις: Σήμερα αγωνίζεται η Δανιηλίδου

    2/7/2002 10:06:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Η αναμέτρηση της Ελληνίδας τενίστριας Λένας Δανιηλίδου με την Τζένιφερ Καπριάτι στον τέταρτο γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον ξεκίνησε χθες, αλλά θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τις δύο κοπέλες να αρχίζουν από την αρχή, καθώς είναι ισόπαλες 1-1 σετ. Η νικήτρια της αναμέτρησης θα προκριθεί στα προημιτελικά, όπου περιμένει η Γαλλίδα Αμελί Μορεσμό.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση καθώς η βροχή, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη φετινή διοργάνωση, διέκοψε τους αγώνες για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

    Επιπλέον, αντί για το κορτ Νο1 όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει, μεταφέρθηκε στο Νο18, καθώς ο Βρετανός Τιμ Χένμαν χρειάστηκε περισσότερο από τέσσερις ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Ελβετού Μισέλ Κράτοσβιλ και ο αγώνας της Δανιηλίδου κινδύνευε να αναβληθεί.

    Ολα αυτά φαίνεται ότι επηρέασαν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που εμφανίστηκε αγνώριστη στο πρώτο σετ το οποίο έχασε με 6-1 σε 21 λεπτά χωρίς μάχη.

    Στο δεύτερο σετ όμως βελτιώθηκε αισθητά και το κατέκτησε με 6-3 σε 31 λεπτά.

    Ο αγώνας διεκόπη λόγω σκότους και θα συνεχιστεί σήμερα, με την 19χρονη πρωταθλήτριά μας να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να αφήσει εκτός οκτάδας το Νο3 του ταμπλό.

    [12] Προτιμήστε τα στενόμακρα μαξιλάρια!

    2/7/2002 10:00:00 πμ

    Ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τετράγωνα μαξιλάρια δεν είναι τα κατάλληλα για έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο. Το ''κλασικό'' πλέον στη Γερμανία μέγεθος μαξιλαριού 80x80 μπορεί να προκαλέσει ''πιάσιμο'' στον ώμο και τον αυχένα. Αντίθετα, ένα κάπως σφικτό μαξιλάρι, διαστάσεων 40x80 είναι καλύτερο, καθώς στηρίζει καλά το κεφάλι και βοηθά τη σπονδυλική στήλη να έχει τη σωστή της θέση.

    Η αναφορά αυτή που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης ''Apotheken Umschau'', επικαλείται τον κορυφαίο ορθοπεδικό και χειρουργό ορθοπεδικής στο πανεπιστημίου της Ιένας, Τζενς Αντερς.

    [13] Oλοκληρώνει το γύρο του κόσμου ο Στιβ Φόσετ

    2/7/2002 9:50:00 πμ

    Τρεις ημέρες και περίπου 3.000 χιλιόμετρα χωρίζουν τον αμερικανό λάτρη της περιπέτειας Στιβ Φόσετ, από το βιβλίο των ρεκόρ ''Γκίνες'', στο οποίο όπως φαίνεται θα καταχωρηθεί ως ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το γύρο του κόσμου με αερόστατο και μόνος. Ο 58χρονος πολυεκατομμυριούχος βρίσκεται τώρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετά σε ύψος 7.711 μέτρων και με ταχύτητα 153,5 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά προσπάθεια του πολυτάραχου Στιβ να κάνει το γύρο του κόσμου, η οποία όπως φαίνεται ολοκληρώνεται αισίως και κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

    Το αερόστατό του ονομάζεται ''Πνεύμα Ελευθερίας'' και αναμένεται να προσγειωθεί στις νότιες ακτές της Αυστραλίας το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπός του στο Σεν Λούις της πολιτείας του Μισούρι.

    ''Το αερόστατο επωφελείται από ένα ρεύμα αέρα που τον οδηγεί προς την Αυστραλία με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 222 χιλιόμετρα την ώρα'', διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

    Στο ταξίδι του αυτό, ο ριψοκίνδυνος Φόσετ κατέρριψε προηγούμενο ρεκόρ του, της πιο μακράς πτήσης, μόνος και με αερόστατο, καθώς το 1998 είχε διανύσει 22.909 χιλιόμετρα σε προηγούμενη απόπειρα του να κάνει το γύρο του κόσμου.

    Έως σήμερα, ο Φόσετ έχει διανύσει 24.557 χιλιόμετρα από τις 19 Ιουνίου που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη παράκτια πόλη Νόρθαμ της δυτικής Αυστραλίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 July 2002 - 8:57:30 UTC