Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις
  • [02] Ενδεχόμενα προβλήματα στα καύσιμα
  • [03] Νέες στρατολογικές ρυθμίσεις
  • [04] Συνεχίζεται η επίσκεψη Σημίτη στο Κίεβο
  • [05] Πανεργατικό συλλαλητήριο αύριο
  • [06] Κόντρες εν όψει δημοτικών εκλογών
  • [07] Τον ειδοποίησαν 50'' πριν την πρόσκρουση
  • [08] Μπους: ''Τα συλλυπητήρια μου''
  • [09] Ημέρα φόβου η 4η Ιουλίου για τις ΗΠΑ
  • [10] Πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
  • [11] Παραμένει στην ιταλική κυβέρνηση ο Σκαϊόλα
  • [12] Ανεβαίνουν οι ''ρυθμοί'' της Εθνικής Ανσάμπλ
  • [13] Καραγκούνης:'' Αρνούμαι την πρόταση... ''
  • [14] ΕΠΑΕ:Σκληρή γραμμή για το νέο νομοσχέδιο
  • [15] Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ρεντζιάς
  • [16] ΠΑΟΚ: Διαπραγμάτευση μεταγραφής ο Κουκιέλκα
  • [17] AIDS: Η άγνοια σκοτώνει!
  • [18] Ελληνική κουζίνα και σεξ για καλή υγεία
  • [19] Εξαρθρώθηκε ''δίκτυο'' παιδεραστίας
  • [20] Ο γύρος του κόσμου σε 13 ημέρες!
  • [21] Στιγμιαία κόλλα αντί σταγόνων

    [01] Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις

    3/7/2002 8:16:00 πμ

    Συνεχίζονται με κάθε μυστικότητα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για την υπόθεση της έκρηξης στον Πειραιά και την πιθανή διασύνδεση του βομβιστή Σάββα Ξηρού με τη 17 Νοέμβρη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές προσαγωγές υπόπτων και έρευνες σε σπίτια από τις διωκτικές αρχές ενώ χθες ελεύθερη αφέθηκε η ισπανίδα φίλη του Ξηρού, Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ σε βάρος της οποίας δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Οι αστυνομικοί αναμένουν τώρα πότε θα συνέλθει ο 40χρονος ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή στον Ευαγγελισμό για να του πάρουν κατάθεση.

    Χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην υπόθεση Ξηρού.

    Από ένα τυχαίο γεγονός προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, τα οποία πρέπει τώρα να αξιοποιηθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να υπάρξει, επιτέλους αποτέλεσμα κατά της μάστιγας της τρομοκρατίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσσόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος από τη μεριά του υπογράμμισε δήλωσε από τη Δράμα πως η ελληνική κοινωνία θέλει διαλεύκανση της υπόθεσης και υπεύθυνη ενημέρωση.

    Στο μεταξύ ''άριστη'' χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών αρχών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον παραμένει ''έτοιμη να βοηθήσει'' με οποιοδήποτε τρόπο στις προσπάθειες για την εξάρθρωση της ''17 Ν''.

    [02] Ενδεχόμενα προβλήματα στα καύσιμα

    3/7/2002 8:22:00 πμ

    Ανησυχίες για την ομαλή προμήθεια της αγοράς με καύσιμα εκφράζονται μετά την απόφαση των εργαζομένων στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, να προχωρήσουν από σήμερα σε δεκαπενθήμερη απεργία αντιδρώντας στην εξαγορά του 23,17% των ΕΛΠΕ, από τη Λουκ-Όιλ Λάτση.

    [03] Νέες στρατολογικές ρυθμίσεις

    3/7/2002 8:31:00 πμ

    Δεκτό επί της αρχής, από την πλειοψηφία των βουλευτών που μετέχουν στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής, έγινε το νομοσχέδιο, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα ανυπότακτων και επαγγελματιών οπλιτών. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και κατά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ. Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως είπε και ο εισηγητής της πλειοψηφίας Ι. Γιαννακόπουλος, επιτρέπεται πλέον η χορήγηση διαβατηρίου σε ανυπότακτους του εξωτερικού για ταξίδια σε τρίτες χώρες και για την είσοδό τους στην Ελλάδα προκειμένου να στρατευτούν.

    Ρυθμίσεις για ανυπότακτους, αναβολές επιστημόνων

    Επιπλέον, απαλλάσσονται από τις ποινικές συνέπειες οι ανυπότακτοι που έχουν γεννηθεί το 1967 (κλάση 1988) οι οποίοι θα παρουσιαστούν μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2003, ενώ επιμηκύνονται κατά δύο έτη τα όρια αναβολών για τους διακεκριμένους επιστήμονες και τους ειδικευόμενους γιατρούς.

    Με το νομοσχέδιο μειώνεται από τα 50 στα 45 έτη το ανώτατο όριο ηλικίας για την εκπλήρωση της στρατιωτικής υποχρέωσης, ενώ δίδεται η δυνατότητα κατάταξης ως επαγγελματία οπλίτη σε νέους που δεν έχουν εκπληρώσει τη θητεία τους κλπ.

    Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με τις ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους εξέφρασαν ωστόσο αντιρρήσεις για τις υπόλοιπες διατάξεις.

    Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης απάντησε στην κριτική των κυρίων Σπ. Σπηλιωτόπουλου, Πρ. Παυλόπουλου λέγοντας ότι τα δύο από τα τρία θέματα που θέτει: 12μηνο, επαγγελματίες οπλίτες, στράτευση στα 18 βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ. Αποστολίδης μέχρι το 2003 όλοι οι στρατευμένοι στο Στρατό Ξηράς θα υπηρετούν ένα έτος αντί για 18 μήνες, έως το 2005-2006 θα υπάρχουν στις ένοπλες δυνάμεις 25.000 επαγγελματίες οπλίτες, ενώ δεν γίνεται δεκτή η υποχρεωτική στράτευση στα 18, καθώς έτσι θα στερήσουμε από το στράτευμα τους πτυχιούχους επιστήμονες (γιατρούς, τεχνικούς κλπ.).

    Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Στ. Σκοπελίτης εξέφρασε τη διαφωνία του στη δημιουργία "μισθοφορικού στρατού" επαγγελματιών οπλιτών, ενώ η βουλευτής του ΣΥΝ Μ. Δαμανάκη ζήτησε ακόμα πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και συμφώνησε με τον κ. Σπηλιωτόπουλο να δίδεται άδεια στους ανυπότακτους του εξωτερικού να επισκέπτονται την Ελλάδα ένα μήνα το χρόνο χωρίς συνέπειες.

    [04] Συνεχίζεται η επίσκεψη Σημίτη στο Κίεβο

    3/7/2002 8:26:00 πμ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανικής Δημοκρατίας Λεονίντ Κούτσμαν θα έχει σήμερα στο Κίεβο ο Κώστας Σημίτης. Χθες ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αλλά και για στενότερη σχέση με το ΝΑΤΟ, ενώ ο Ουκρανός ομόλογος του Ανατολι Κίναχ υπογράμμισε τις δυνατότητες της χώρας του για μεταφορά ενεργειακών πόρων στην ΕΕ.

    Χθεσινές επαφές

    Διμερή συμφωνία δικαστικής αρωγής υπέγραψαν κατά την πρώτη μέρα της παραμονής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλ. Λαβρινόβιτς, ενώ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη "περαιτέρω διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων".

    Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία, η οποία --κατά τις διεθνείς αναλύσεις-- βρίσκεται σε χαμηλή θέση στον πίνακα των ελκυστικών επενδυτικών οικονομιών, διατηρεί με τη χώρα μας εμπορικές συναλλαγές με φθίνουσα πορεία, η εξέλιξη των οποίων επιχειρείται να ανορθωθεί. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός Ανατόλι Κίναχ, αναφερόμενος στα σχέδια της χώρας του περί μεταφοράς πετρελαίου μέσω του υπό κατασκευή αγωγού Οδησσού-Γκντανσκ, υπογράμμισε τις δυνατότητες της Ουκρανίας για μεταφορά ενεργειακών πόρων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) στην ΕΕ, ενώ επίσης υποστήριξε τις ναυπηγοκατασκευαστικές ικανότητες της χώρας του.

    Από πλευράς του, ο κ. Σημίτης παρατήρησε ότι η συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας --που έχει συνάψει η ΕΕ με την Ουκρανία-- πρέπει να ενισχυθεί "με περισσότερα κίνητρα" και το θέμα αυτό θα εξετάσει η χώρα μας στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

    Σημειώνοντας επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει σιγά-σιγά να προσαρμοστεί στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Σημίτης ανέφερε ως πεδία διμερούς συνεργασίας τις κατασκευές, τις τηλεπικοινωνίες και τα ναυπηγεία.

    Υπενθυμίζοντας τέλος τις παραδοσιακές σχέσεις της χώρας μας με την Ουκρανία --όπου ιστορικά υπήρξαν ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες-- ο κ. Σημίτης ενθάρρυνε την κυβέρνηση του Κιέβου να προχωρήσει στην οικονομία της αγοράς, προωθώντας τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

    Στη διήμερη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον υφυπουργό Τύπου Τηλέμαχο Χυτήρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο και ευρεία ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.

    [05] Πανεργατικό συλλαλητήριο αύριο

    3/7/2002 10:28:00 πμ

    Την αναδρομική και καθολική εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 77/99, η οποία προβλέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επιχειρήσεων και υπηρεσιών, ζητούν η ΓΣΕΕ και 15 συνδικαλιστικοί φορείς συμβασιούχων, που διοργανώνουν πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο αύριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Δικαιώθηκαν οι οχτώ συμβασιούχοι της ΕΡΤ

    Τα συνδικάτα διεκδικούν:

    Να θεωρούνται αορίστου χρόνου οι συμβάσεις για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών εφόσον διαρκούν περισσότερους από 3 μήνες Να μην συνάπτονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου με σκοπό τη δοκιμασία του μισθωτού. Σε περίπτωση που σε διάστημα 18 μηνών συναφθούν περισσότερες από δύο συμβάσεις ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 10 μηνών, να θεωρείται ότι υπάρχει ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου. Να αποζημιώνεται ο συμβασιούχος που έχει απασχοληθεί με σύμβαση με διάρκεια πάνω από ένα χρόνο. Η κοινοτική οδηγία να εφαρμοστεί και στους συμβασιούχους που μετά τη λήξη της σύμβασής τους απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη. Η οδηγία να εφαρμοστεί στον ιδιωτικό, ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα. Να υπάρχει πρόβλεψη αναδρομικής ισχύος της οδηγίας σε περιπτώσεις που με διαδοχικές συμβάσεις καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να εφαρμοστεί η οδηγία και στις περιπτώσεις που ο συμβασιούχος απασχολείται με σύμβαση έργου.

    Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η οδηγία πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο και να τεθεί σε ισχύ έως τις 10 του μήνα και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση συνιστά παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Χθες εξάλλου, ο Αρειος Πάγος με την υπ' αριθμό 969/02 απόφασή του, δικαιώνει οκτώ χορωδούς της ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά ότι έχει καταρτιστεί έγκυρη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μεταξύ αυτών και της επιχείρησης.

    Για απόφαση σταθμό, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ Χρήστος Νικολιτσόπουλος και τόνισε ότι με τη συνδρομή της κοινοτικής οδηγίας πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων που απασχολούνται επί χρόνια με συμβάσεις.

    [06] Κόντρες εν όψει δημοτικών εκλογών

    3/7/2002 8:42:00 πμ

    Στο γεγονός ότι δεν της έγινε πρόταση ούτε από το ΣΥΝ, ούτε από τον κ. Κουβέλη να συμμετάσχει στο συνδυασμό που θα κατεβάσει στην Αθήνα ο ΣΥΝ, απέδωσε η Νίτσα Λουλέ, την απόφασή της να κατέβει υποψήφια με τον συνδυασμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ώστε να περιττεύει κάθε συζήτηση για το θέμα Λουλέ, δήλωσε από τη Δράμα που περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας πως το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

    ''Ενεργοί πολίτες'' ο συνδυασμός του Μανώλη Γλέζου

    Εν τω μεταξύ, με το όνομα "Ενεργοί Πολίτες", θα διεκδικήσει την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά ο Συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψήφιου Μανώλη Γλέζου. Υποψήφιοι Νομάρχες του συνδυασμού του, είναι ο Σπύρος Λυκούδης και η Εύη Καρακώστα αντίστοιχα.

    Εξάλλου, τα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπουτσής, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το κτίριο του κέντρου διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

    [07] Τον ειδοποίησαν 50'' πριν την πρόσκρουση

    3/7/2002 9:32:00 πμ

    Η εξέταση του ''μαύρου κουτιού'' του μοιραίου Τουπόλεφ 154 που συγκρούστηκε χθες τα ξημερώματα στον αέρα με μεταγωγικό Μπόινγκ της εταιρείας DHL έδειξε ότι οι Ελβετοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διέταξαν τον Ρώσο πιλότο να χάσει ύψος μόλις 50 δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων από την εξέταση του ''μαύρου κουτιού'' διαπιστώθηκε ότι ο πιλότος του Τουπόλεφ υπάκουσε μέσα σε 25 δευτερόλεπτα.

    Τη στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν σε υπηρεσία μόνο ένας ελεγκτής στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Ζυρίχης καθώς ο άλλος ήταν σε διάλειμμα σύμφωνα με το BBC.

    Όπως έγινε γνωστό ο 52χρονος κυβερνήτης του Τουπόλεφ, Αλεξάντερ Γκρός είχε στο ενεργητικό του 12.000 ώρες πτήσης, ενώ είχε πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές αποστολές της Unesco στην Βραζιλία και το Πακιστάν.

    Οι Ελβετοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της εταιρίας ''Skyguide'' ανέφεραν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς τα δυο αεροσκάφη πραγματοποίησαν "βουτιά" για να αποφύγουν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τους Ελβετούς ελεγκτές, ο Ρώσος πιλότος επιχείρησε να κατέβει απότομα μόνο ύστερα από συνεχείς εκκλήσεις του πύργου ελέγχου, ενώ ο πιλότος του Boeing κατέβηκε όταν το σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους τον προειδοποίησε ότι επίκειται σύγκρουση.

    Υπενθυμίζουμε ότι από το τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι--στην πλειοψηφία τους Ρώσοι μαθητές που μετέβαιναν στην Ισπανία για διακοπές--ενώ τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν κοντά στην λίμνη Κονστάνς, στα σύνορα Γερμανίας και Ελβετίας.

    [08] Μπους: ''Τα συλλυπητήρια μου''

    3/7/2002 9:18:00 πμ

    Εκτεταμένη έρευνα για διευκρινισθεί αν αμερικανικός βομβαρδισμός ευθύνεται για το θάνατο δεκάδων αμάχων στην επαρχία Ορουζγκάν του νοτίου Αφγανιστάν υποσχέθηκε ο Τζωρτζ Μπους, ενώ εξέφρασε και τα ''συλλυπητήριά'' του στις οικογένειες των θυμάτων. Εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός Πίτερ Πέις ανέφερε ότι έχει σταλεί επιτόπου επιτροπή να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επλήγησαν από αέρος άμαχοι.

    Το ιστορικό

    Αμερικανικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών κι ένα βομβαρδιστικό Β-52, έριξαν την Κυριακή και τη Δευτέρα επτά βόμβες των 900 κιλών σε επίγειους στόχους στην επαρχία Ουρουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες 40 Αφγανοί που συμμετείχαν σε μία γαμήλια τελετή βρήκαν τον θάνατο.

    Τα αεροσκάφη, ένα Β-52 και ένα AC-130 "έπληξαν πολλούς στόχους στο έδαφος, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστοιχιών που έβαλαν κατά των αεροσκαφών", τονίζεται στο ανακοινωθέν του επιτελείου. Το Β-52, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτελείου, έριξε επτά βόμβες των 900 κιλών, καθοδηγούμενες στους στόχους τους από τους παρατηρητές στο έδαφος.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης είχε δηλώσει πως "μία από αυτές δεν κατευθύνθηκε εκεί όπου έπρεπε να χτυπήσει". Το γενικό επιτελείο, στο ανακοινωθέν του, τονίζει πως οι βομβαρδισμοί, χθες και την Κυριακή, "πιθανώς να έχουν προκαλέσει θανάτους".

    Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τη ''βαθύτατη λύπη'' τους μετά τον λανθασμένο αμερικανικό βομβαρδισμό, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μανοέλ ντι Αλμέιντα ε Σίλβα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία από Αφγανούς και Αμερικανούς ειδικούς θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό. ''Ελπίζουμε ότι θα διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες αυτού του δράματος'', είπε τονίζοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσέφεραν ''την απαραίτητη βοήθεια''

    15 τόνοι πολεμοφοδίων σε σπηλιές του Αφγανιστάν

    Ο συνασπισμός των δυνάμεων που μετέχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε 15 τόνους πολεμοφοδίων σε σύμπλεγμα με σπηλιές στην επαρχία Ουρουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν. Τα κιβώτια με τα πυρομαχικά, ρωσικής και κινεζικής κατασκευής, θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση του Κανταχάρ, όπου εκεί θα καταστραφούν.

    [09] Ημέρα φόβου η 4η Ιουλίου για τις ΗΠΑ

    3/7/2002 8:59:00 πμ

    Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας ενόψει της αυριανής εθνικής γιορτής της Ανεξαρτησίας, καθώς το Στέητ Ντηπάρτμεντ έχει εκδόσει προειδοποίηση για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Πάντως, ο πρόεδρος Μπούς συνέστησε σήμερα στους Αμερικανούς να γιορτάσουν "με χαρά" την εθνική τους εορτή της 4ης Ιουλίου, ανεξάρτητα από τις τρομοκρατικές απειλές.

    [10] Πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

    3/7/2002 11:11:00 πμ

    Ο ηγέτης των Εργατικών και υπουργός Αμύνης Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ πέτυχε την συγκατάθεση του κόμματός του για παραμονή στην κυβέρνηση συμμαχίας του Αριελ Σαρόν, τασσόμενος υπέρ του ειρηνευτικού σχεδίου που προβλέπει απομάκρυνση των εβραϊκών οικισμών από τα παλαιστινιακά εδάφη. Εν τω μεταξύ τον αρχηγό της παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφαλείας στη Δυτική Όχθη καθαίρεσε χθες ο Γιάσερ Αραφάτ, ενώ απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής της πολιτικής άμυνας.

    Ο Αραφάτ ανακοίνωσε την απόφασή του στη διάρκεια συνόδου του παλαιστινιακού υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα. Μετά από εισήγηση του νέου υπουργού Εσωτερικών, Αχμεντ Ράσεκ ελ Τζέχια αποφασίστηκε ακόμη η απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας στη Γάζα, Γκάζι Τζαμπάλι και του επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας, Μάχμουντ Αμπού Μάρσουκ. Ο Τζαμπάλι διέψευσε πάντως την απόλύσή του, σε συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

    Συνεχίζονται οι συλλήψεις Παλαιστινίων

    Περίπου 30 Παλαιστινίους συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε αρκετές περιοχές στη Δυτική Όχθη, ενώ παράλληλα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Καλκίλια, όπως ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές. Οι ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στην Καλκίλια μετά από πληροφορίες ότι βρίσκονταν στην πόλη δύο Παλαιστίνιοι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επίδοξοι Καμικάζι συνελήφθησαν.

    Οι ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 19 μέλη της Χαμάς σε χωριά κοντά στη Ραμάλα και άλλους εννιά υπόπτους για '' τρομοκρατικές δραστηριότητες'' στην περιοχή της Χεβρώνας. Ο στρατός ήρε πάντως για αρκετές ώρες σήμερα το πρωί την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Χεβρώνα,τη Ναμπλούς ,τη Ραμάλα και τη Τζενίν για να μπορέσει ο πληθυσμός να ανεφοδιαστεί με τρόφιμα.

    Να σημειωθεί ότι από τις 19 Ιουνίου ο στρατός έχει ανακαταλάβει τις επτά από τις οκτώ μεγάλες παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Οχθη και αρκετά χωριά, σε αντίποινα για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ που στοίχισαν τη ζωή σε 26 άτομα.

    [11] Παραμένει στην ιταλική κυβέρνηση ο Σκαϊόλα

    3/7/2002 9:46:00 πμ

    Την εμπιστοσύνη της δεξιάς παράταξης για την παραμονή στο αξίωμά του κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο 54χρονος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαϊόλα, έπειτα από μία μαραθώνια έκτακτη σύνοδο της πλειοψηφίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα εκπρόσωπός του. Ο Σκαϊόλα --ένα από τα σημαντικά στελέχη του κόμματος "Φόρτσα Ιτάλια" του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι--βρισκόταν υπ' ατμόν από την περασμένη Κυριακή, όταν με μία υβριστική λέξη προσέβαλε τη μνήμη του οικονομολόγου Μάρκο Μπιάτζι, που δολοφονήθηκε στις 19 Μαρτίου από αγνώστους, που χρησιμοποίησαν το όνομα των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

    Εντονότατη η υποστήριξη του Μπερλουσκόνι στον Σκαϊόλα

    "Είχα την ευχαρίστηση να δω την πλειοψηφία να μου επιδεικνύει μία πράξη εμπιστοσύνης" δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από την κατοικία του στη Ρώμη

    Ο Σκαϊόλα συμμετείχε κι εκείνος στην έκτακτη σύνοδο, έπειτα από μία μακρά συνάντηση με τον Μπερλουσκόνι, για να προετοιμάσουν τη σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου. Ο Ιταλός ηγέτης έπρεπε να εξασφαλίσει τη συναίνεση της κυβερνητικής συμμαχίας για να μπορέσει να υπερασπισθεί τον υπουργό του. Για τον λόγο αυτό, ο Μπερλουσκόνι χρειάσθηκε να "τραβήξει πολλά αυτιά" συνεργατών του, κυρίως του προέδρου του μικρού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CCD, Μάρκο Φολίνι, ο οποίος υπήρξε εξόχως επικριτικός έναντι του Σκαϊόλα.

    Να σημειωθεί ότι ο Σκαϊόλα έχοντας συνείδηση της γκάφας του κατέθεσε την παραίτησή του, όμως ο Μπερλουσκόνι την απέκρουσε και πήρε προσωπικά την ευθύνη να υπερασπισθεί τον υπουργό του σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου.

    [12] Ανεβαίνουν οι ''ρυθμοί'' της Εθνικής Ανσάμπλ

    3/7/2002 11:22:00 πμ

    Τα κορίτσια της Εθνικής ανσάμπλ ανεβάζουν ρυθμούς στο Χιούστον και συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου.

    Η Εθνική μας άλλαξε γυμναστήριο, γιατί το πρώτο που είχε διατεθεί από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ είχε χαμηλότερο από το κανονικό ύψος (σ.σ. περίπου 7 μέτρα) και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στην εκτέλεση των ασκήσεων με τα επιμέρους όργανα.

    Η προπονήτρια του Εθνικού μας συγκροτήματος, Μαρίνα Φατέεβα, δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία της προετοιμασίας και την αλλαγή γυμναστηρίου.

    Ενώ, οι αθλήτριές μας με μεγαλύτερη διάθεση ακολουθούν το επίπονο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 ώρες σκληρής προπόνησης καθημερινά (τρεις ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα).

    Αντικείμενο συζήτησης ακόμη και στην διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού αποτελεί η επικείμενη αλλαγή των κανονισμών.

    ''Δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει και πως θα βγει η βαθμολογία'', τόνισε η προπονήτρια της Εθνικής νεανίδων και συνεργάτιδα της Μαρίνας Φατέεβα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

    Η αυξημένη υγρασία που υπάρχει στο Χιούστον και ξεπερνά αρκετές φορές το 90% δημιουργεί προβλήματα στην προπόνηση της Εθνικής. Συγκεκριμένα, στις ασκήσεις με κορδέλες και σκοινάκι τα όργανα ''βαραίνουν'' και οι αθλήτριες δεν μπορούν να κάνουν σωστούς υπολογισμούς κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

    Με την Εθνική προπονήτρια, Ια Χαρανά, παρούσα γίνονται οι προπονήσεις από την Δευτέρα.

    Η Θεσσαλονικιά τεχνικός, η οποία θα είναι κοντά στην ομάδα έως και το τέλος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, είχε χθες συνεργασία με τον αρχηγό της αποστολής, Θανάση Πνευματίκα.

    [13] Καραγκούνης:'' Αρνούμαι την πρόταση... ''

    3/7/2002 10:00:00 πμ

    Σε αδιέξοδο κατέληξε χθες η συνάντηση του Αγγελου Φιλιππίδη και με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο 25χρονος μέσος αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τριετή ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τα Χριστούγεννα. Ο Καραγκούνης, ο οποίος δεν βιάζεται, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2003, έκρινε ασύμφορη οικονομικά την πρόταση των 230 εκατομμυρίων δραχμών τον χρόνο, συν 70 εκατομμύρια, εάν παίξει σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της περιόδου.

    Επίσης, ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε βρίσκεται στο μεταγραφικό "στόχαστρο" της Μπέρμιγχαμ.

    Ο αγγλικός σύλλογος είναι διατεθειμένος να προσφέρει 4,5 εκατομμύρια ευρω για την απόκτηση του επιθετικού των "πρασίνων".

    Το ποσό αυτό, όμως, δεν ικανοποιεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    [14] ΕΠΑΕ:Σκληρή γραμμή για το νέο νομοσχέδιο

    Πηγή: ΑΠΕ 3/7/2002 9:51:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή γραμμή στο αίτημά της για τροποποιήσεις στο νέο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό είναι η ΕΠΑΕ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο αποχής των ΠΑΕ από τα πρωταθλήματα της νέας περιόδου, εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    "Η ΕΠΑΕ θα είναι μπροστάρης μαζί με την ΕΠΟ για το θέμα του νομοσχεδίου. Θα βγούμε δυναμικά και συντεταγμένα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κανελλόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που πρόκειται να έχει σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης, με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, θα γίνει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί η "χρυσή τομή" και να μην προκληθεί έτσι το οποιοδήποτε πρόβλημα.

    Επίσης, ορισμένα από τα κύρια αιτήματα της ΕΠΑΕ είναι η κατάργηση του ποσοστού 10% για την Αστυνομία και της εγγυητικής επιστολής των ΠΑΕ, η ρύθμιση των χρεών και το ποσοστό από το στοίχημα.

    Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση "ηλεκτρίστηκε" η ατμόσφαιρα όταν ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Τάκης Τσιρικολιάς, έθεσε θέμα νομιμότητας του Διοικητικού Συμβουλίου.

    "Έχει λήξει η διοικητική περίοδος από τις 30 Ιουνίου", τόνισε, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ ότι δεν έχει κάνει τίποτε για το θέμα του ποσοστού από το στοίχημα.

    Στη συνέχεια, συντάχθηκε με το εξώδικο που έστειλαν τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΑΕ, Στέλιος Σφακιανάκης και Γιώργος Δραμουντάνης, προς τον Θανάση Κανελλόπουλο, τον γενικό γραμματέα της ΕΠΑΕ, Μπάμπη Παυλόπουλο, και τον ορκωτό λογιστή Νικόλαο Ανανίκα.

    Στο εξώδικό τους τα δύο πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΑΕ αναφέρουν ότι, μέχρι τον Μάϊο του 2002, ουδέποτε κατατέθηκαν στο ΔΣ προς ανάγνωση και έγκριση πρακτικά της κάθε προηγούμενης συνεδρίασης, με συνέπεια να μην υπάρχει έγκριση του συμβουλίου για κάθε είδους οικονομικές δαπάνες.

    Τέλος, εγκρίθηκε η οικονομική εγκύκλιος, ενώ αποφασίστηκε να παίρνουν οι φιλοξενούμενες ομάδες το 30% των εισιτηρίων.

    Την θέση του Νίκου Παπαδόπουλου που αποχώρησε από το ΔΣ, πήρε ο Μάνθος Κολέμπας.

    [15] Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ρεντζιάς

    Πηγή: ΑΠΕ 3/7/2002 9:41:00 πμ

    Μπορεί να άργησε λίγο, όμως το... αμέρικαν ντριμ θα γίνει πραγματικότητα για τον Ευθύμη Ρεντζιά. Ο Ελληνας σέντερ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στις ΗΠΑ, για να μετάσχει στο σάμερ λιγκ της Βοστώνης (15-21 Ιουλίου). Οι Σίξερς απέκτησαν τα δικαιώματα του 26χρονου παίκτη μέσω ανταλλαγής με τους Ατλάντα Χοκς στο περιθώριο του φετινού ντραφτ και έκαναν από την αρχή φανερό ότι ήθελαν να τον εντάξουν αμέσως στο δυναμικό τους.

    Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο Κροάτης σκάουτερ της ομάδας και παλιός διεθνής παίκτης Ντάρκο Τσβετίτσιανιν πήγε στη Βαρκελώνη για να συναντήσει τον Ρεντζιά με τα συμβόλαια έτοιμα προς υπογραφή.

    [16] ΠΑΟΚ: Διαπραγμάτευση μεταγραφής ο Κουκιέλκα

    3/7/2002 9:37:00 πμ

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο Πολωνός Μάριους Κουκιέλκα της Αμίκα Βρόνκι, προκειμένου να διαπραγματευθεί την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος μέσος, που έμεινε ελεύθερος από την πρώην ομάδα του, έχει συμφωνήσει αρχικά για συμβόλαιο 1+1 χρόνου με τον "δικέφαλο του βορρά", θα πρέπει όμως να περάσει πρώτα εργομετρικές εξετάσεις, αλλά και να πείσει τον Αγγελο Αναστασιάδη πριν υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

    [17] AIDS: Η άγνοια σκοτώνει!

    3/7/2002 10:16:00 πμ

    Ανησυχητική άγνοια μεταξύ των νέων για την προστασία τους από το AIDS διαπιστώνει η έκθεση της UNICEF ''Νέοι Ανθρωποι και AIDS'' που συντάχθηκε με τη συνεργασία του UNAIDS και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και θα παρουσιαστεί σήμερα στα κεντρικά γραφεία της UNICEF στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ματιά στις γνώσεις και τη συμπεριφορά των νέων 15 με 24 ετών σε σχέση με το AIDS.

    Τι λέει η έκθεση

    Σύμφωνα με την έκθεση 11,8 εκατομμύρια νέοι 15-24 ετών ζουν με AIDS. Από αυτούς 7,3 εκατομμύρια είναι νεαρές γυναίκες και 4,5 εκατομμύρια νεαροί άνδρες, 15.000 άνθρωποι μολύνονται από το AIDS κάθε μέρα και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι νέοι. Στην έκθεση σημειώνεται ότι η πρόληψη είναι το κλειδί για να μειωθούν οι ρυθμοί μετάδοσης και να νικηθεί το AIDS. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 360-540 γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών και 780-1200 άνδρες 15-24 ετών.

    Σύμφωνα με πηγές της UNICEF Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων δεν έχουν ιδέα για το πως μεταδίδεται το AIDS ή πως να προστατευθούν από αυτό. Στοιχεία από 60 χώρες δείχνουν ότι περισσότερο από το 50% των νέων ηλικίας 15-24 έχουν εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του AIDS. Η εφηβεία είναι η ηλικία όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων γίνονται σεξουαλικά ενεργοί και η έκθεση υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να παίξουν οι νέοι στη μάχη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού HIV, ενώ προτείνει και μια σειρά από βήματα για την πλήρη εκμετάλλευση του δυναμικού των νέων στον αγώνα της πρόληψης.

    Σημαντικές επιπτώσεις σε παιδιά και νέους

    - Η νεολαία όλου του κόσμου απειλείται από το AIDS. Από τα 40 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με AIDS, περισσότεροι από τον ένα στους τέσσερις (11,8 εκατομμύρια) είναι ηλικίας 15 με 24 ετών. Αυτή τη στιγμή, οι μισές από τις νέες μολύνσεις παρουσιάζονται σε αυτή την ηλικία σχεδόν 6.000 νέοι φορείς κάθε μέρα.

    - Μέχρι το 2001 το AIDS είχε σκοτώσει τη μητέρα ή και τους δύο γονείς 10,4 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών. Μόνο το 2000 η επιδημία άφησε πίσω της 2,3 εκατομμύρια ορφανά. Μέχρι το 2010 αναμένεται ότι ο αριθμός των ορφανών παιδιών εξαιτίας του AIDS θα υπερδιπλασιασθεί.

    - Οι επιπτώσεις στα παιδιά από το θάνατο των γονέων είναι ανυπολόγιστες. Ψυχολογικές, οικονομικές, απώλεια εκπαίδευσης, υποσιτισμός, αυξημένος κίνδυνος εκμετάλλευσης αλλά και κίνδυνος προσβολής από AIDS και άλλες ασθένειες.

    Προτάσεις για πρόληψη

    Η έκθεση προτείνει μια στρατηγική για την πρόληψη του AIDS που αποτελείται από δέκα βήματα:

    1. Τέρμα στη Σιωπή, το Στιγματισμό και τη Ντροπή.

    2. Παροχή γνώσης και ενημέρωσης στους νέους.

    3. Παροχή δεξιοτήτων στους νέους.

    4. Υπηρεσίες υγείας φιλικές προς τους νέους.

    5. Εθελοντική και εμπιστευτική παροχή συμβουλευτικής και ελέγχου (τέστ) για τον HIV.

    6. Συνεργασία με τους νέους, προώθηση της συμμετοχής τους.

    7. Χρησιμοποίηση νέων που ήδη ζουν με το AIDS.

    8. Δημιουργία ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

    9. Βοήθεια προς τους νέους που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

    10. Ενίσχυση συνεργασιών και παρακολούθηση της προόδου.

    Οι νέοι και τα παιδιά που βρίσκονται σε προεφηβική ηλικία αποτελούν έναν ζωτικό παράγοντα για την αναχαίτιση της διάδοσης του AIDS και χρειάζονται τη γνώση και την απαραίτητη υποστήριξη για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον ιό HIV.

    Το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Σχέδιο της UNICEF 2002-2005 για παιδιά θύματα του AIDS, δίνει προτεραιότητα στην υποστήριξη δράσεων όπως η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ορφανά, την εγγραφή τους στο σχολείο και την πρόσβαση σε στέγη, σωστή διατροφή και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες σε βάση ισότητας με τα άλλα παιδιά.

    Επίσης μεριμνά για τις γυναίκες θετικούς φορείς του ιού για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του AIDS από τη μητέρα στο παιδί επεκτείνοντας τις θεραπείες με αντι-ρετροϊκά φάρμακα, τις πρακτικές ασφαλούς τοκετού και την υποστήριξη εναλλακτικών τρόπων διατροφής του βρέφους υπό προϋποθέσεις

    [18] Ελληνική κουζίνα και σεξ για καλή υγεία

    3/7/2002 10:11:00 πμ

    Η ελληνική κουζίνα και το σεξ μας βοηθούν να εξασφαλίσουμε μια μακρά και υγιή ζωή και να μας γλυτώσουν απο τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες, δήλωσε καθηγητής ειδικός στα θέματα του καρκίνου. ''Φαίνεται ότι η ελληνική δίαιτα είναι κατά πολλούς τρόπους η καλύτερη δίαιτα'', δήλωσε ο Ουόλτερ Ουίλετ καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε διεθνές συνέδριο για τον καρκίνο στο Οσλο. Η ελληνική διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά όλο το χρόνο και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και λίπος είναι ο καλύτερος τρόπος που θα μας προφυλάξει απο διάφορους καρκίνους, καθώς η δίαιτα της βόρειας Ευρώπης είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα, τόνισε ο Ουίλετ.

    Το σεξ είναι η καλύτερη άκηση

    ''Η παραδοσιακή βορειοευρωπαϊκή δίαιτα βρίσκεται πολύ κοντά στη χειρότερη περίπτωση δίαιτας, και την εισαγάγαμε στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος και ζωϊκό λίπος και μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών", τόνισε ο Αμερικανός καθηγητής.

    Ο Ουίλετ είπε πάντως ότι δεν προσπαθεί να βγάλει την ευχαρίστηση από τη ζωή προωθώντας ένα στυλ ζωής χωρίς κάπνισμα με λίγο κόκκινο κρέας και αλκοόλ, που θα περιλαμβάνει όμως πολύ άσκηση. "Να θυμάστε το σεξ, το ασφαλές σεξ είναι μια θετική άσκηση", υπογράμμισε τέλος ο Ουόλτερ Ουίλετ.

    [19] Εξαρθρώθηκε ''δίκτυο'' παιδεραστίας

    3/7/2002 10:17:00 πμ

    Ένα σημαντικό δίκτυο παιδεραστίας, συνδεόμενο με το Internet, εξαρθρώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας (Europol) σε επτά ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εδρεύουσας στη Χάγη Εuropol. Περίπου πενήντα ύποπτοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και 31 απ' αυτούς διαμένουν στη Γερμανία.

    Ένας αριθμός υπόπτων συνελήφθη στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρήσεων που έγιναν εκτός απο τη Γερμανία, στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Βρετανία.

    Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βίντεο και CD.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επιχειρήση δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στη Γερμανία επειδή εκεί διέμεναν οι περισσότεροι απο τους υπόπτους.

    Στις δραστηριότητες των υπόπτων περιλαμβανόταν η παραγωγή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

    [20] Ο γύρος του κόσμου σε 13 ημέρες!

    3/7/2002 11:32:00 πμ

    Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να κάνει το γύρο του πλανήτη με αερόστατο μόνος του, χωρίς στάση, είναι ο Στιβ Φόσετ, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του από το κέντρο ελέγχου της αποστολής στο Σεντ Λούις του Μισούρι. Ο 58χρονος Φόσετ με το αερόστατό του, το ''Πνεύμα Ελευθερίας'' πέρασε τη γραμμή του τερματισμού έξω από τις νότιες ακτές της Αυστραλίας. Από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει πριν από 13 ημέρες για το παράτολμο ταξίδι του.

    ''Είναι μια εξαιρετική στιγμή για μένα. Τώρα είμαι ευτυχισμένος'', δήλωσε ο Φόσετ από το τηλέφωνο. ''Ηταν ένα μακρύ ταξίδι, Χαίρομαι που έφτασα'', πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο Φόσετ θα προσγειώσει το αερόστατο αργότερα σήμερα σε ερημική περιοχή της Αυστραλίας. Ηταν η έκτη προσπάθεια του να κάνει το γύρο του κόσμου, από το 1997 όταν πρωτοξεκίνησε.

    Ο Φόσετ, που έχει καλύψει 29.853 χλμ από τις 19 Ιουνίου, την ημερομηνία της εκκίνησής του, ήδη έχει καταρρίψει το δικό του ρεκόρ για τη μακρύτερη μοναχική πτήση με αερόστατο, που ήταν 22,909 χλμ και το είχε επιτύχει κατά την πρώτη του προσπάθεια.

    [21] Στιγμιαία κόλλα αντί σταγόνων

    3/7/2002 10:29:00 πμ

    Μια μητέρα από την Ταϊβαν αντί να ρίξει στο ερεθισμένο αυτί του παιδιού της τις κατάλληλες σταγόνες, του έριξε κατά λάθος στιγμιαία κόλλα, με συνέπεια να αποφραχθεί αμέσως το αυτί του παιδιού και να είναι αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο της πόλης Ταϊτζουνγκ της κεντρικής Ταϊβάν γιατρός, αναγκάσθηκε να χορηγήσει αναισθητική ένεση στο 14χρονο αγόρι εξ'αιτίας του δυνατού πόνου.

    Ο γιατρός κατόρθωσε να απομακρύνει το παχύρευστο στρώμα κόλλας μετά απο επέμβαση που διήρξεσε 20 λεπτά.

    Η μητέρα του αγοριού δήλωσε ότι είχε και τα δυο σχεδόν όμοια φυαλίδια των σταγόνων και της κόλλας πάνω στο ψυγείο και όταν χρειάσθηκε τις σταγόνες έπιασε λάθος φυαλίδιο.

    Αντελήφθη το λάθος της όταν το παιδί άρχισε να ουρλιάζει απο πόνο μόλις στερεοποιήθηκε η κόλλα μέσα στο αυτί του.

    Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοή του παιδιού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 July 2002 - 9:06:51 UTC