Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Γενικό Κρατικό ο Ξηρός
  • [02] Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Τουρκία
  • [03] Χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας στη Δ. Οχθη

    [01] Στο Γενικό Κρατικό ο Ξηρός

    13/7/2002 11:40:00 πμ

    Σε οφθαλμολογική επέμβαση ,υποβάλλεται αυτή την ώρα ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τον Ευαγγελισμό στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο. Την επέμβαση πραγματοποιεί ο καθηγητής οφθαλμολογίας και διευθυντής της πανεπιστημιακής κλινικής Γεώργιος Θεοδοσιάδης. Οπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο κ. Θεοδοσιαδης ενημέρωσε τους γονείς του Ξηρού για την κατάσταση της υγείας του γιου τους και για την επέμβαση που πραγματοποιείται.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό του ενοικιαστή της γιάφκας του Παγκρατίου, ο οποίος φέρεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η κατάθεση του 40χρονου στον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη και το διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στη ''17 Νοέμβρη'', καθώς και ενέργειες της οργάνωσης.

    Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωνε ότι η βαλλιστική εξέταση, στο 38αρι που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου, έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκε σε σωρεία εγκληματικών πράξεων της "17Ν".

    Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και του Κώστα Περατικού, στην επίθεση σε περιπολικό στη Φιλοθέη, στην ληστεία ταχυδρομικού ταμιευτηρίου στα Πατήσια , στην επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Παναγιώτη Ταρασουλέα και στην συμπλοκή των Σεπολίων.

    Οι αστυνομικές αρχές είναι οι μόνες υπεύθυνες να αποφασίσουν ποιοί και πότε θα συλληφθούν για υποθέσεις τρομοκρατίας, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και κάλεσε τα ΜΜΕ να μην προτρέχουν με σενάρια και φήμες.

    Ο κ. Πρωτόπαπας, διαβεβαίωσε επίσης ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν δεν θα παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ αναφερόμενος στους τρομοκράτες υποστήριξε ότι κανένας δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται σαν "Ρομπέν των δασών".

    [02] Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Τουρκία

    13/7/2002 11:21:00 πμ

    Στη δημιουργία κόμματος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με τη συμμετοχή του πρώην αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Χουσαμετίν Οζκάν, του υπουργού Οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς, καθώς και με την υποστήριξη πολλών βουλευτών που αποχώρησαν από το συγκυβερνών ''Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς'', προχώρησε χθες ο Ισμαήλ Τζεμ. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του σε περίπτωση ,που χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο κ. Ετσεβίτ όρισε νέο υπουργό Εξωτερικών τον Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε τηλεφωνικώς τα συγχαρητήρια προς το νέο Τούρκο ομόλογό του τονίζοντας ότι το συντομότερο δυνατόν θα συναντηθεί μαζί του, προκειμένου να συνεχίσει τη καλή συνεργασία που είχε ως τώρα με τον Ισμαήλ Τζεμ.

    Οσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε οτι η Ελλάδα πάντα θέλει να δει την Τουρκία ως μια χώρα που έχει σταθερότητα και σταθερή πορεία προς την ΕΕ.

    "Λεπτό και εσωτερικό ζήτημα της γειτονικής χώρας", χαρακτήρισε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός τύπου κ. Χρήστος Πρωτόπαπας την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα παραμείνει στο δρόμο της διεθνούς συνεργασίας.

    [03] Χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας στη Δ. Οχθη

    13/7/2002 11:45:00 πμ

    Την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις παλαιστινιακές πόλεις της Βηθλεέμ, της Χεβρώνας και της Τζενίν, "μέχρι νεοτέρας", ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μπορεί να επιβληθεί και πάλι ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα σε περίπτωση ταραχών. Ο ισραηλινός στρατός πάντως διατηρεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δυο πόλεις που ανακαταλήφθηκαν: τη Ναμπλούς και τη Ραμάλα όπου βρίσκεται η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής. Χθές ο στρατός ήρε επίσης την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις Καλκιλίγια και Τουλκάρεμ στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Οχθης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 July 2002 - 8:55:00 UTC