Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολο και λιγότεροι μαθητές τελειώνουν το λύκειο
  • [02] Λύση στο θέμα Ευρωστρατού ζητά το Βέλγιο
  • [03] Πωλούσε Ολυμπιακά μπλουζάκια ''μαϊμού''
  • [04] Δικαίωση μαθητών μετά από τέσσερα χρόνια
  • [05] Ασθενής σεισμός στον Μαραθώνα
  • [06] Ένας ισραηλινός νεκρός από παλιαστινιακά πυρά
  • [07] ΗΠΑ: Κονδύλι κατά της τρομοκρατίας
  • [08] Κληρίδης για αύξηση τουρκικών στρατευμάτων
  • [09] Θανατηφόρο τροχαίο στο Κόσοβο
  • [10] Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ινδίας
  • [11] Ψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [12] Μείωση κοινοτοκών ενισχύσεων για το βαμβάκι
  • [13] Εντυπωσίασε η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο
  • [14] Ο ''Ορέστης'' του Ευριπίδη αύριο στο Ηρώδειο
  • [15] Επιβλαβής θεραπεία για τον λόξιγκα

    [01] Ολο και λιγότεροι μαθητές τελειώνουν το λύκειο

    25/7/2002 8:16:00 πμ

    Για αύξηση της αποτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις και αύξηση του αριθμού μαθητών που εγκαταλείπει το λύκειο, κάνει λόγο η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες, τόνισαν ότι έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά πέντε φορές το ποσοστό αποτυχίας των μαθητών της Β' τάξης λυκείου, σε σχέση με την εποχή πριν από τη μεταρρύθμιση. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι διευρύνθηκαν οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες στο επίπεδο λυκείου, ενώ αυξήθηκαν οι οικογενειακές δαπάνες για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, 40.000 είναι λιγότεροι οι απόφοιτοι λυκείου, στοιχείο ιδιαίτερα εντυπωσιακό στις εργατικές συνοικίες της Αθήνας και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

    Στην σκληρή γλώσσα των αριθμών

    Στα στατιστικά στοιχεία της ΟΛΜΕ εμφανίζεται το ποσοστό αποτυχίας στη Β' τάξη λυκείου στη Σαμοθράκη να φτάνει το 58,8%, ενώ στο Μοχό Ηρακλείου και στη Χίο το 54,4%.

    Όσον αφορά στο λεκανοπέδιο Αττικής, και συγκεκριμένα στο Λαύριο η αποτυχία στη Β' τάξη λυκείου, έφτασε στο 30,1%, ενώ στην Ελευσίνα στο 19,5%. Αντίθετα, στο Χολαργό φτάνει μόλις στο 6,2% και στην περιοχή Παπάγου στο 4,5%.

    Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνάκος, είπαν ότι φέτος αποφοίτησαν από τα λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, περί τους 78.000 μαθητές, ενώ πριν από τρία χρόνια 117.000. Και πως οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β' τάξης λυκείου έχουν ουσιαστικά το ρόλο της παρεμπόδισης ολοκλήρωσης των σπουδών στο λύκειο για πολλούς μαθητές.

    Επίσης, οι δύο συνδικαλιστές τόνισαν ότι έχουμε μείωση του μαθητικού πληθυσμού των λυκείων σε σχέση με τη σχολική χρονιά 1998-99 κατά 48.192 μαθητές.

    [02] Λύση στο θέμα Ευρωστρατού ζητά το Βέλγιο

    25/7/2002 10:44:00 πμ

    Την ταχεία προώθηση του Ευρωστρατού και λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει, λόγω των Ελληνικών αντιρρήσεων στο λεγόμενο κείμενο της Αγκυρας, ζητεί ο πρωθυπουργός του Βελγίου Γκυ Φερχόφστατ, με επιστολή του προς τον Γάλλο πρόεδρο, Ζάκ Σιράκ και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλαίρ. Παράλληλα, ο Βέλγος πρωθυπουργός προτείνει την υιοθέτηση, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ρήτρας αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας, η οποία θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεχθεί εξωτερική επίθεση.

    [03] Πωλούσε Ολυμπιακά μπλουζάκια ''μαϊμού''

    25/7/2002 11:25:00 πμ

    Συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ, καταστηματάρχης τουριστικών ειδών στον Αϊ Γιάννη Πηλίου, διότι όπως αποδείχθηκε τύπωνε και διέθετε τόσο στο κατάστημά του όσο και σε άλλα καταστήματα της περιοχής, μπλουζάκια με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να έχει τη συναίνεση της Ολυμπιακής Επιτροπής. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Μαγνησίας, κ. Χρ. Τσαμπρινός, σύμφωνα με το νόμο 2819/2000 απαγορεύεται η ανατύπωση σε οποιαδήποτε επιφάνεια των Ολυμπιακών σημάτων, χωρίς να υπάρχει έγγραφη συμφωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή.

    Πέρα από το πρόστιμο, το αδίκημα πηγαίνει αυτόφωρο, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει το δικαίωμα να απαιτήσει υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις.

    Στο μεταξύ, οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και θα επεκταθούν και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί διατίθεται Ολυμπιακά μπλουζάκια "μαϊμού" σε μεγάλες ποσότητες.

    [04] Δικαίωση μαθητών μετά από τέσσερα χρόνια

    25/7/2002 10:38:00 πμ

    Με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, λόγω των συνεχών αναβολών, αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 15 μαθητές (μέλη του 15μελούς) του 3ου Λυκείου Λάρισας που είχαν κατηγορηθεί για κατάληψη του σχολείου τους τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1998. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν επρόκειτο περί κατάληψης αλλά αποχής από τα μαθήματα και κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους.

    Σε αναφορά γονέα κατηγορήθηκαν για παράνομη κατάληψη

    Οι 15 μαθητές είχαν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη μετά από έγγραφη αναφορά γονέα στον εισαγγελέα την εποχή των καταλήψεων και μετά την προανακριτική διαδικασία η πρώτη δικάσιμος είχε ορισθεί πέρσι στις 27 Ιουνίου, αλλά οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή και η υπόθεση εκδικάσθηκε τελικά χθες.

    [05] Ασθενής σεισμός στον Μαραθώνα

    25/7/2002 8:50:00 πμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, με επίκεντρο το Μαραθώνα. Οι σεισμολόγοι του αστεροσκοπείου Αθηνών δήλωσαν ότι ο Μαραθώνας δεν είναι περιοχή μεγάλης σεισμικότητας.

    [06] Ένας ισραηλινός νεκρός από παλιαστινιακά πυρά

    25/7/2002 11:40:00 πμ

    Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα όταν το ιδιωτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε παλαιστινιακά πυρά, κοντά στο εβραϊκό οικισμό Αλέι Ζαχάβ, βόρεια της Δυτικής Όχθης. Εν τω μεταξύ, την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις αυτόνομες παλαιστινιακές πόλεις ζήτησε από την κυβέρνηση Σαρόν, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε την Τετάρτη τους Αμερικανούς υπηκόους, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Ισραήλ να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, για το ενδεχόμενο επιθέσεων από τη Χαμάς, ως αντίποινα για τη δολοφονία του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της, Σαλάχ Σεχάντ, το βράδυ της Δευτέρας.

    Συνελήφθη ηγέτης της Φατάχ

    Ο ηγέτης της Φατάχ στην Καλκίλια Αχμεντ Χαζάα συνελήφθη σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στην ίδια πόλη η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθηςσύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχμεντ Χαζάα συνελήφθη στο σπίτι ενός άλλου καταζητούμενου στελέχους της οργάνωσης, ενώ το σπίτι καταστράφηκε στη συνέχεια από τους Ισραηλινούς.

    [07] ΗΠΑ: Κονδύλι κατά της τρομοκρατίας

    25/7/2002 8:47:00 πμ

    Έκτακτα κονδύλια ύψους 28,9 δισ. δολαρίων που θα χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια των ΗΠΑ και για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενέκρινε την Τετάρτη το αμερικανικό Κογκρέσο. Το κονδύλι εγκρίθηκε με 92 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά, την επομένη της υπερψήφισης του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 397 ψήφους υπέρ και 32 κατά. Ποσό ύψους 3,8 δισ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας των αεροδρομίων στην αμερικανική επικράτεια, 5,5 δισ. δολάρια θα δοθούν στην πόλη της Νέας Υόρκης ως ενίσχυση μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ το FBI θα πάρει 175 εκ. δολάρια για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του κατά της τρομοκρατίας.

    [08] Κληρίδης για αύξηση τουρκικών στρατευμάτων

    25/7/2002 11:17:00 πμ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ενημερώνοντας χθες το Εθνικό Συμβούλιο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το θέμα των απειλών και της αύξησης των τουρκικών στρατευμάτων στα κατεχόμενα τέθηκε από τον ίδιον στους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος Κληρίδης οι Τούρκοι φέρονται να έχουν ενημερώσει τα Ηνωμένα Εθνη ότι τον Αύγουστο θα μειωθεί ο κατοχικός στρατός υποστηρίζοντας ότι δήθεν οι 5.500 μεταφέρθηκαν για αντικατάσταση άλλων.

    Περί εδαφικού

    Ο κ. Κληρίδης ανέφερε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών, η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε το εδαφικό προβάλλοντας τη θέση για 24% να παραμείνει υπό τους Τούρκους. Ο Ντενκτάς σύμφωνα με τον πρόεδρο, δεν συζητά το εδαφικό πριν ξεκαθαρίσει το θέμα της κυριαρχίας και του καθεστώτος του.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσος Παπαδόπουλος ήγειρε θέμα ελλιπούς ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου, γεγονός με το οποίο συμφώνησαν ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού. Ο πρόεδρος Κληρίδης απαντώντας στις επικρίσεις ανέφερε ότι υπάρχει ενημέρωση για όλο το φάσμα των εξελίξεων, ενώ ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου ήγειρε θέμα διαρροών.

    Νέες προκλητιικές δηλώσεις Ντενκτάς

    Από την άλλη, ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να αποδεχθούν την τουρκοκυπριακή πλευρά ως ίσο και κυρίαρχο συνέταιρό τους και ότι διεκδικούν το ένα τρίτο των εδαφών των κατεχομένων. Είπε, επίσης, ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά απαιτεί όπως η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο έχει ίσα δικαιώματα εγγυήσεων με την Τουρκία.

    Υποστήριξε μάλιστα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν εμπόδια για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των Τουρκοκυπρίων ευνοεί μια συμφωνία που να σέβεται, όπως είπε, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η ελληνική-κυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες για καταστροφή των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων μέσω της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    [09] Θανατηφόρο τροχαίο στο Κόσοβο

    25/7/2002 11:04:00 πμ

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν όταν νωρίς το πρωί ανετράπη ένα λεωφορείο που πλησίαζε στο Κόσοβο, ανακοίνωσε ο Αντρέα Ανζτέλι, εκπρόσωπος της δύναμης σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο. Ο κ. Αντζέλι δήλωσε ότι το τροχαίο σημειώθηκε στις 6:00 το πρωί εντός της περιοχής του Κοσόβου, κοντά στην πόλη Κούλα και οι επιβάτες του λεωφορείου, που προέρχονταν από το Μαυροβούνιο, ήταν τουρίστες.

    [10] Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ινδίας

    25/7/2002 9:44:00 πμ

    Ο διακεκριμένος μουσουλμάνος επιστήμονας, πατέρας του πυρηνικού πυραυλικού προγράμματος της Ινδίας, Αμπντούλ Καλάμ ορκίσθηκε σήμερα νέος Πρόεδρος της χώρας. Θεωρείται ο άνθρωπος που πιθανόν να μπορέσει να ενισχύσει το μη θρησκευτικό καθεστώς της χώρας μετά από το τελευταίο κύμα θρησκευτικής βίας που έχει ξεσπάσει στην Ινδία. Γνωστός και ως "ο άνθρωπος των πυραύλων", ο Καλάμ ορκίσθηκε πρόεδρος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι ο 11ος πρόεδρος της Ινδικής Δημοκρατίας και ο τρίτος Μουσουλμάνος που εκλέγεται σε ύπατο αξίωμα σε μια χώρα όπου κυριαρχούν οι Ινδουιστές.

    Η ορκωμοσία του 71χρου Καλάμ, που αναδείχθηκε σε εθνικό ήρωα καθώς είχε όλη την ευθύνη για τις επιτυχημένες πυρηνικές δοκιμές της Ινδίας το 1998, ήταν το επιστέγασμα της σαρωτικής νίκης του στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον 1.000 Μουσουλμάνοι έχουν σκοτωθεί από τα ξεσπάσματα βίας στο κρατίδιο Γκουζαράτ εξαιτίας των θρησκευτικών ταραχών.

    [11] Ψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις

    25/7/2002 10:20:00 πμ

    Στη Βουλή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Η μετοχοποίηση στις μεγάλες ΔΕΚΟ κοινής ωφέλειας δεν θα προχωρήσει πάνω από το 35%, ούτε θα παραχωρηθεί το μάνατζμεντ, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, τονίζοντας ότι το Δημόσιο θα μπορεί να επεμβαίνει στη διαμόρφωση των αποφάσεων της διοίκησης. Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έκαναν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

    [12] Μείωση κοινοτοκών ενισχύσεων για το βαμβάκι

    25/7/2002 8:25:00 πμ

    Μείωση των κοινοτικών ενισχύσεων προς τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς συνεπάγεται ο καθορισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της επιλέξιμης παραγωγής βάμβακος στην Ελλάδα για την περίοδο 2001-2002. Το ύψος της παραγωγής είναι υψηλότερο από αυτό που είχε δηλώσει η Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η πρόσθετη επιδότηση θα κυμανθεί από 8,5 έως 12,5 δρχ ανά κιλό. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τις ελληνικές προσπάθειες, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς. Η αγροτική πολιτική θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας.

    Αντιδράσεις

    Η απόφαση μάς βρίσκει αντίθετους δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα ζητήσει από την ΕΕ να επιτραπεί στην κυβέρνηση να δώσει απο τον προϋπολογισμό τις ενισχύσεις που ειχε υποσχεθεί.

    Την άμεση παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, ζήτησε η Ν.Δ..

    [13] Εντυπωσίασε η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο

    25/7/2002 9:07:00 πμ

    Θετικό ήταν το πρώτο τεστ της ΑΕΚ επί ελληνικού εδάφους, αφού επικράτησε άνετα με 4-0 της Προοδευτικής σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο "Νίκος Γκούμας". Η Ένωση εμφανίστηκε εξαιρετικά "σφιγμένη" στο πρώτο ημίχρονο, όπου η μόνη καλή φάση ήταν ένα δοκάρι του Νικολαΐδη. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 15 λεπτών με τους Τσάρτα (48' με φάουλ), Νικολαϊδη (56') και Λάκη (62'), ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Πουλόπουλου στο 76'. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το ξεκίνημα του αγώνα ακούστηκαν μεμονωμένες αποδοκιμασίες κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς και απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ.

    [14] Ο ''Ορέστης'' του Ευριπίδη αύριο στο Ηρώδειο

    Τζένη Χαραλαμπίδου 25/7/2002 10:17:00 πμ

    Τον ''Ορέστη'' του Ευριπίδη, θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Βούρος, την Παρασκευή, 26 Ιουλίου στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού. Ο ''Ορέστης'' είναι η τελευταία τραγωδία που δίδαξε ο Ευριπίδης, στην Αθήνα, στα 408 π.Χ. προτού αναχωρήσει για την αυλή του Αρχελάου, στη Μακεδονία, όπου και θα πεθάνει, δυο χρόνια αργότερα. Ο Ορέστης του Ευριπίδη, σε αντίθεση με τον Ορέστη στις ''Χοηφόρες'' του Αισχύλου, δεν φεύγει μετά τη μητροκτονία κυνηγημένος από τις Ερινύες. Μια αρρώστια που την ονομάζει λύπη, μανία, λύσσα , οίστρο τον αναγκάζει να μένει στο παλάτι κατάκοιτος. Στους πρώτους 210 στίχους του έργου παραμένει σιωπηλός , αλλά στην συνέχεια θα αρθρώσει ένα λόγο αχαλίνωτο, βλάσφημο, που υπερασπίζει τη ζωή του και αρνείται την καταδίκη του σε θάνατο. Ο ''Ορέστης'' του Ευριπίδη φαντάζει περισσότερο από κάθε άλλη τραγωδία του, ''εφιαλτικά σύγχρονη''.

    Συντελεστές

    Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης

    Σκηνοθεσία: Σ. Σ. Τσακίρης

    Σκηνικά-κοστούμια: Γ. Π. Μετζικώφ

    Μουσική: Νίκος Κυπουργός

    Bοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Kορμανός

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Βούρος, Αγλαΐα Παπά, Τζένη Δριβάλα, Περικλής Μουστάκης, Γιώργος Κορμανός,Γιώργος Tσαπόγας, Aνδρέας Kουτσουρέλης, Eρατώ Πίσση, Πέτρος Πετράκης.

    Στο ρόλο του Aπόλλωνα ακούγεται η φωνή του Διονύση Σαββόπουλου.

    [15] Επιβλαβής θεραπεία για τον λόξιγκα

    25/7/2002 10:22:00 πμ

    Ανδρας από τη Μαλαισία ισχυρίζεται ότι η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε για να σταματήσει ο ενοχλητικός λόξιγκας που είχε, του προκάλεσε κώφωση στο ένα αυτί ζημιά στο λαιμό και συρρίκνωσε το ανδρικό μόριο του! Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «The Star» ο 38χρονος Τσονγκ Γι Κεν υποβλήθηκε σε θεραπεία για το λόξιγκα στις 24 Απριλίου σε νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ. "Μετά από δύο μέρες, το αριστερό αυτί μου άρχισε να γίνεται κόκκινο και ο λαιμός μου άρχισε να πονάει. Όταν ρώτησα τον γιατρό, είπε ότι είχα έρπητα και με συμβούλεψε να συνεχίσω την θεραπεία. Παράλληλα ανακάλυψα ότι ο ανδρισμός μου ήταν μικρότερος" δήλωσε στην εφημερίδα ο 38χρονος.

    Δέκα μέρες μετά την έναρξη της θεραπείας, ο Τσονγκ έφυγε από το νοσοκομείο, φοβούμενος ότι μπορεί να πεθάνει.

    Στη συνέχεια πήγε σε άλλο νοσοκομείο όπου του "εξαφανίστηκαν οι φουσκάλες". Ο θεράπων ιατρός που εξέτασε τον 38χρονο, στο πρώτο νοσοκομείο, δήλωσε ότι ο λόξιγκας ήταν συνέπεια του έρπητα και ότι ο ασθενής δεν του έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την εξέταση του όταν έφυγε από εκεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 July 2002 - 8:57:05 UTC