Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Ε.Γ. ΠΑΣΟΚ για τρομοκρατία
  • [02] Ανακοινώσεις Ευθυμίου για νέα σχολική χρονιά
  • [03] Έκρηξη σε ορυχείο της Ουκρανίας
  • [04] Τουρκία: Εκλογές τον Νοέμβριο
  • [05] Συνάντηση για προϋπολογισμό 2003
  • [06] Εντυπωσίασε η ΑΕΚ στον φιλικό με Μπεσίκτας
  • [07] ''Φιλική'' ήττα για τον Ολυμπιακό

    [01] Συνεδρίαση Ε.Γ. ΠΑΣΟΚ για τρομοκρατία

    Πηγή: NET 105,8 fm 31/7/2002 10:30:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συζήτησαν τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Όσον αφορά την πορεία του κόμματος προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, αναβλήθηκε για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η απόφαση του οργάνου για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιάννη Τζανετάκου με τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε ότι η Ν.Δ. έκανε μια επιλογή που θα αξιολογηθεί από τους πολίτες από τα μέλη και τα στελέχη της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Ε.Γ. εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές με πίστη στο Σύνταγμα, τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη" και την εξάλειψη του στίγματος της μεταπολίτευσης.

    Ο κ. Σημίτης μετέφερε την εκτίμηση των αστυνομικών αρχών ότι η προκήρυξη που είδε το φως της δημοσιότητας είναι πλαστή και επισήμανε ότι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες.

    [02] Ανακοινώσεις Ευθυμίου για νέα σχολική χρονιά

    31/7/2002 10:02:00 μμ

    Την κατάργηση προσαρμογής του προφορικού βαθμού στον γραπτό στη διαδικασία προαγωγής από τη Β' στην Γ' Λυκείου, από το ερχόμενο σχολικό έτος, ανακοίνωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ευθυμίου ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή νέων 18-21 ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Ως "μεγάλο ασθενή" χαρακτήρισε την Παιδεία ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Μπαμπινιώτη και το Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Κόντο.

    [03] Έκρηξη σε ορυχείο της Ουκρανίας

    Πηγή: ΑΠΕ 31/7/2002 11:06:00 μμ

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 18 θεωρούνται αγνοούμενοι μετά από έκρηξη που έγινε σε ορυχείο στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Ασφάλειας. Το δυστύχημα έγινε στο ανθρακωρυχείο Ζασιάντκο, στην περιοχή Ντονέτσκ στις 21.10, ώρα Μόσχας. Την ώρα που έγινε η έκρηξη στο ορυχείο εργάζονταν περίπου 20 άνθρωποι. Διασώστες του υπουργείου Ενέργειας και Καυσίμων σπεύδουν στο ορυχείο Ζασιάντκο για να πάρουν μέρος στις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων.

    [04] Τουρκία: Εκλογές τον Νοέμβριο

    31/7/2002 8:24:00 μμ

    Το τουρκικό κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα πως οι πρόωρες γενικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου, περίπου δύο χρόνια πριν από την κανονική διεξαγωγή των εκλογών, όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μουράτ Σοκμένογλου. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος επιστρέφει στην Τουρκία από 10ήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι παραμένει στη θέση του, διαψεύδοντας τις εικασίες ότι επρόκειτο να παραιτηθεί. Έντονες εικασίες προκλήθηκαν στην Τουρκία για το πολιτικό μέλλον του Ντερβίς, μετά τη δήλωσή του ότι σχεδιάζει να προσχωρήσει στο πρόσφατα ιδρυθέν Κόμμα της Νέας Τουρκίας (YTP). Ο Ντερβίς παραιτήθηκε για πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά εντός ωρών πείστηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση.

    [05] Συνάντηση για προϋπολογισμό 2003

    31/7/2002 8:47:00 μμ

    Ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2003 βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως σημείωσε ο υπουργός, συζητήθηκαν και οι τρέχουσες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις οι οποίες, όπως τόνισε, δυστυχώς δεν χαρακτηρίζονται και δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν υπέρμετρα αισιόδοξες, καθώς βλέπουμε να υπάρχουν φαινόμενα παρατεταμένης ύφεσης, πράγμα το οποίο ασκεί πιέσεις σε όλες τις οικονομίες.

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2003 θα έχει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά:

    τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, έτσι ώστε να γίνει πράξη το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη χρηματοδότηση της φορολογικής μεταρρύθμισης με την οποία, όπως τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να διαμορφώσει νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Στόχος μας είναι ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης, και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ελάφρυνση της γραφειοκρατίας και παράλληλα ελάφρυνση των φορολογικών υποχρεώσεων, ιδιαίτερα της μικρής και μεσαίας οικογένειας.

    [06] Εντυπωσίασε η ΑΕΚ στον φιλικό με Μπεσίκτας

    Πηγή: ΑΠΕ 31/7/2002 11:19:00 μμ

    Πανέτοιμη για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάστηκε η ΑΕΚ, που πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψε 5-1 τη Μπεσίκτας, σε φιλικό αγώνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 10΄. Μετά από σέντρα του Μπορμπόκη από δεξιά, ο Μαουρίτσιο Ράιτ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Όχι την κιτρινόμαυρη, αλλά τη γαλάζια, αφού αυτή επέλεξε να φορέσει ο "Δικέφαλος" στο σημερινό ματς.

    Στο 20' από πάσα του Τσάρτα, ο Βασίλης Λάκης έφυγε πίσω από την άμυνα της Μπεσίκτας, σε εμφανή θέση οφ σάιντ. Όμως, ο επόπτης δεν υπέδειξε τίποτε και ο 26χρονος μέσος "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος έγραψε το 2-0. Το επόμενο πεντάλεπτο, ανήκε εξ ολοκλήρου στον Λάκη, που πέτυχε δύο γκολ στο διάστημα αυτό. Στο 23΄ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και δύο λεπτά αργότερα, με προσποίηση "άδειασε" τον Ζάγκο και πλάσαρε εύκολα τον Κόρντομπα, διαμορφώνοντας το 4-0.

    Στο 35ο λεπτό, ο Νικολαΐδης κατάφερε να "χορέψει" τον (πρωταθλητή Ιταλίας με τη Ρόμα το 2001) Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο και να νικήσει για πέμπτη φορά τον Μοντραγκόν. Ήταν η ώρα για να ρίξει τους... τόνους η ΑΕΚ, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος οι Τούρκοι να φύγουν με... ψυχολογικά προβλήματα από το "Νίκος Γκούμας". Πριν το ημίχρονο (44΄) η Μπεσίκτας μείωσε με τον Κανκούν σε 5-1, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, αφού οι Τούρκοι είχαν ήδη χάσει την ψυχραιμία τους και η ΑΕΚ δεν έδειχνε καμία διάθεση να "φορτσάρει" στο δεύτερο 45λεπτο.

    Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (85΄ Γεωργέας), Κασάπης (85΄ Κωστής), Ράιτ, Κρέεκ (56΄ Καψής), Ζαγοράκης (80΄ Κατσουράνης), Μαλαδένης , Λάκης (85΄ Πριέτο), Τσάρτας (74΄ Σεντένο), Νικολαϊδης (84΄ Ιβιτς), Κωνσταντινίδης (62΄ Γεωργάτος).

    [07] ''Φιλική'' ήττα για τον Ολυμπιακό

    Πηγή: ΑΠΕ 31/7/2002 11:15:00 μμ

    Μέτρια ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, στο φιλικό αγώνα με τη Γαλατασαράι. Οι πρωταθλητές Τουρκίας επικράτησαν 2-0 σε αυτόν τον αγώνα που έγινε στο κατάμεστο από 80.000 κόσμο στάδιο "Κεμάλ Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης. Το πρώτο γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Γκοκτάν σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Αντζα και κατέληξε στα δίχτυα του Φάνη Κατεργιαννάκη.

    Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αρίφ Ερντέμ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο ο Λάμπρος Χούτος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Γαλατασαράι, όμως μετά την αντικατάστασή του από τον Τζιοβάνι, ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο παθητικός.

    Εκτός από τον Χούτο, ξεχώρισαν οι Αντζας και Καρεμπέ.

    Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κατεργιαννάκης (46΄ Ελευθερόπουλος), Πατσατζόγλου (56΄ Μαυρογεννίδης), Βενετίδης, Αμανατίδης (46΄ Ντρασένα), Αντζας, Καρεμπέ, Ζε Ελίας (78΄ Αλεξανδρής), Γιαννακόπουλος (84΄ Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς (66΄ Καστίγιο), Ζέτερμπεργκ (60΄ Νινιάδης), Χούτος (46΄ Τζιοβάνι).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 31 July 2002 - 20:53:37 UTC