Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ιράκ έτοιμο να δεχθεί επιθεωρητές ΟΗΕ
  • [02] Επέστρεψε ο ΠΑΟ από Αυστρία
  • [03] Νέα κόντρα Αναστασιάδη - Ουντέζε
  • [04] Διαψεύδει η Ρεάλ για Ρονάλντο
  • [05] Σε νέα περιπέτεια το Ελληνικό μπάσκετ;

    [01] Το Ιράκ έτοιμο να δεχθεί επιθεωρητές ΟΗΕ

    2/8/2002 10:26:00 μμ

    Με μία διπλωματική κίνηση αναδίπλωσης το Ιράκ με επιστολή που στάλθηκε από τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Νατζί Σάμπρι κάλεσε τους εκπροσώπους του ΟΗΕ να επιστρέψουν για συζητήσεις και πιθανή επιθεώρηση στο ιρακινό οπλοστάσιο. Ο κ. Αναν, χαιρέτισε μεν την αποστολή της επιστολής, αλλά επισήμανε ότι η προτεινόμενη από τη Βαγδάτη διαδικασία έρχεται σε αντίθεση με τις ληφθείσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα μελετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Την ιρακινή πρόσκληση αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία την χαρακτήρισε "σημαντικό βήμα".

    Σύμφωνα με την επιστολή, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ και οι ειδικοί του, είναι καλοδεχούμενοι στη Βαγδάτη για να συζητήσουν θέματα αφοπλισμού ''ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το επόμενο στάδιο των επιθεωρήσεων''.

    Ο Χανς Μπλιξ που παλαιότερα είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να αναθεωρήσει λεπτομέρειες του ζητήματος του αφοπλισμού, απάντησε ότι δεν μπορεί να συζητήσει το τι πρέπει να γίνει μέχρις ότου οι επιθεωρητές, που έχουν εκδιωχθεί από το Ιράκ από το 1989, επιστρέψουν στο ιρακινό έδαφος.

    Ο Φρεντ Εκχαρντ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας καθέστισε σαφές ότι, ''το Ιράκ θα πρέπει κατ αρχήν να αποδεχτεί τους επιθεωρητές του οπλοστασίου του. Οι επιθεωρητές θα κάνουν ελέγχους για μια χρονική περίοδο 60 ημερών και στη συνέχεια θα επιδώσουν την σχετική έκθεσή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας μαζί με σχετική πρόταση για πρόγραμμα εργασίας''.

    Οι ΗΠΑ πάντως είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την πολιτική τους που στοχεύει στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν, θεωρώντας ότι ο έλεγχος που θα κάνουν οι ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής είναι ένα τελείως ξεχωριστό ζήτημα.

    Η Βρετανική κυβέρνηση υποδέχθηκε με επιφυλάξεις την προσφορά της Βαγδάτης υποστηρίζοντας πως ο Σαντάμ Χουσέιν "είναι συνηθισμένος στους παραπλανητικούς ελιγμούς" και καθιστώντας σαφές ότι ο Σαντάμ Χουσείν πρέπει να προσφέρει ανεμπόδιστη πρόσβαση στους επιθεωρητές του ΟΗΕ ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο.

    Η Ρωσία από την πλευρά τους θεωρεί την ιρακινή πρόσκληση ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση διευθέτησης της κρίσης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη στο Ιράκ μιας ρωσικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Σαλτάνοφ, αναπληρωτή του υπουργού Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ.

    [02] Επέστρεψε ο ΠΑΟ από Αυστρία

    2/8/2002 10:46:00 μμ

    Μετά από 23 μέρες παραμονής, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Αυστρία "κουβαλώντας" μαζί του την (απαραίτητη) κούραση της προετοιμασίας, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες από τους φιλικούς αγώνες. Κατά την άφιξη της αποστολής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο προπονητής της ομάδας Φερνάντο Σάντος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι "πράσινοι" θα είναι απόλυτα έτοιμοι στις 25 Αυγούστου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

    "Τελείωσε η πρώτη φάση της προετοιμασίας, όπου η δουλειά έγινε βασικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Από τη Δευτέρα ξεκινά η δεύτερη φάση, η οποία θα έχει περισσότερη σχέση με το μοντάρισμα της ομάδας και με το μοντέλο του παιχνιδιού το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο πρωτάθλημα. Κάτα κάποιο τρόπο, μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, μέχρι τις 25 Αυγούστου που ξεκινά το πρωτάθλημα", είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: "Από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε πολύ και σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά, από τη διάθεση και την προσπάθεια των παικτών μου στον τομέα της φυσικής κατάστασης".

    [03] Νέα κόντρα Αναστασιάδη - Ουντέζε

    2/8/2002 10:39:00 μμ

    Το σίριαλ Αναστασιάδη - Ουντέζε, συνεχίζεται. Ο Ιφεάνι Ουντέζε καθυστέρησε να πάει κατά ένα δεκάλεπτο στην απογευματινή προπόνηση και ο προπονητής της ομάδας τον έδιωξε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νιγηριανός παίκτης ισχυρίζεται, πως δεν καθυστέρησε και πως θέλει συνάντηση με τον κ.Γιώργο Μπατατούδη για να συζητήσει τα της παραμονής του στην ομάδα, μετά τα όσα δημιουργήθηκαν από την μέρα της συνεργασίας με τον κ. Αναστασιάδη.

    Στην σημερινή πρώτη προπόνηση για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά την επιστροφή του από την Ιταλία, γυμνάστηκαν για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες τους και οι παροπλισμένοι γκολκίπερ Κυριάκος Τοχούρογλου και Απόστολος Παπαδόπουλος. Τους δυο παίκτες δέχτηκε χωρίς σχόλια ο Αναστασιάδης κι αυτοί πήραν μέρος στο πρόγραμμα.

    Στο γήπεδο έδωσε το παρόν του και ο Καμίλ Σούσκο που γυμνάστηκε μόνος του τρέχοντας για την διατήρηση της φυσικής του κατάστασης. Ο ξένος γκολκίπερ δεν είχε μαζί του τις εξετάσεις, αλλά σύμφωνα με τις απόψεις των γιατρών, η περίπτωση του χρειάζεται πολύ προσοχή για να μην υποτροπιάσει.

    Σήμερα αργά χθες βράδυ ή αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Σαϊντ Τσίμπα. Ο Μαροκινός παίκτης θα συζητήσει με τον ΠΑΟΚ την προοπτική της μεταγραφής του σ αυτόν, που μετά τις τελευταίες συζητήσεις φαντάζει πλέον τώρα σαν πολύ πιθανή.

    [04] Διαψεύδει η Ρεάλ για Ρονάλντο

    2/8/2002 10:53:00 μμ

    Τελικά η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όσον αφορά στις προσεχείς... ώρες! Ο γενικός διευθυντής της "Bασίλισσας", Χόρχε Βαλντάνο, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πρόσεξε πολύ τα λόγια του και διευκρίνισε: "Σήμερα, τη σημερινή ημέρα, η Ιντερ δεν θέλει να πουλήσει και η Ρεάλ δεν θέλει να αγοράσει τον Ρονάλντο", είπε κι είναι χαρακτηριστικός ο πλεονασμός στο θέμα της ημέρας.

    "Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε φήμες, οφείλαμε να διευκρινίσουμε πως έχει η κατάσταση, για να μη δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις", είπε ο Βαλντάνο, που όμως επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Ρονάλντο, Αλεξάντρε Μάρτινς, ο οποίος τον πληροφόρησε πως ο πελάτης του βλέπει με θετικό μάτι τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Τί σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι ξεπερνώνται τα εμπόδια που προκύπτουν από τον "άγραφο νόμο" ανάμεσα στις ομάδες του G-14, που απαγορεύει τα μεταξύ τους "χτυπήματα" σε μεταγραφικό επίπεδο. Η μοναδική περίπτωση να παρακαμφθεί αυτός ο κανόνας, είναι να δηλώσει δημόσια ο ίδιος ο παίκτης, ότι προτιμά να παίξει στην ομάδα που τον διεκδικεί.

    Στην περίπτωση του Ρονάλντο, ο Βραζιλιάνος, μέσω του μάνατζέρ του, βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ.

    Υπό την πίεση των δημοσιογράφων, ο Βαλντάνο αναγκάστηκε να παραδεχθεί: "Δεν ξέρω τί θα γίνει σε τρεις μήνες, ή σε τρία χρόνια. Εμείς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε πρόταση, εκτός κι αν η Ιντερ αποφασίσει να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή του".

    [05] Σε νέα περιπέτεια το Ελληνικό μπάσκετ;

    2/8/2002 10:50:00 μμ

    Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη διακοπή της απεργίας που αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ και το Ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά τη "σκυτάλη" πήραν οι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές, που μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου τους (ΠΣΑΚ) ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Κουράκη, ενώ απειλούν με αποχή από το πρωτάθλημα.

    Οι διαμαρτυρίες του ΠΣΑΚ εστιάζονται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ, είχε διακοπεί η λειτουργεία της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, όπου εκκρεμούσαν πολλές προσφυγές καλαθοσφαιριστών. Παράλληλα, στην απεργία που διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες, οι μπασκετμπολίστες-υπάλληλοι των ΚΑΕ δεν πληρώθηκαν, ενώ χαρακτηρίζονται ως "παράνομες" οι αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ για τους κοινοτικούς Β΄ζώνης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 August 2002 - 20:53:49 UTC