Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιγαντιαία επιχείρηση για τον Δ.Κουφοντίνα
  • [02] Ανακοινώσεις Παπαντωνίου για κλοπή στην Κω
  • [03] Ελέγχεται η πυρκαγιά στα Χανιά
  • [04] Πόρισμα της ΕΔΕ για επεισόδιο στην Αναγνωστοπούλου
  • [05] Εκρηξη βόμβας σε κολέγιο στο Νεπάλ
  • [06] Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων
  • [07] Εκρήξεις βομβών στην Κολομβία
  • [08] Βρέθηκε πίνακας του Ρούμπενς που είχε κλαπεί
  • [09] Παγωτά με γεύση... βοδινού, ψαριού, κάκτου!

    [01] Γιγαντιαία επιχείρηση για τον Δ.Κουφοντίνα

    8/8/2002 8:32:00 πμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου μέλους της 17 Νοέμβρη. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εκτός από το θέμα της σύλληψης του Κουφοντίνα δόθηκαν εντολές να ληφθούν αυστηρότατα μέτρα φρούρησης σε όλα τα αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα, μοιράστηκαν φωτογραφίες του καταζητούμενου τρομοκράτη, οι οποίες αναρτώνται σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

    Στη δικαιοσύνη τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού

    Την ίδια ώρα, προχωρεί η δικαστική διαδικασία για όσους έχουν ήδη προφυλακιστεί με την κατηγορία της συμμετοχής στη 17 Νοέμβρη, ενώ βελτιώνονται και οι συνθήκες κράτησής τους.

    Από χθες έχουν πρόσβαση στη δικογραφία και δικαίωμα να προμηθεύονται εφημερίδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν στα κελιά τους ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

    Επίσης, άνευ σημασίας, θεωρούν οι αρχές το κείμενο-προκήρυξη που έφτασε σε τηλεοπτικό σταθμό με υπογραφή 17Ν.

    Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του εισαγγελέα τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι στη διαρροή φωτογραφίας του Σάββα Ξηρού όταν νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος στα νοσοκομεία ''Τζάννειο'' και ''Ευαγγελισμός''.

    Ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Κ. Δάφνης, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, απέστειλε στον ανακριτή του 2ου Τμήματος του Ναυτοδικείου Πειραιά την υπόθεση της διαρροής.

    Οι τρεις αξιωματικοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τον σημαιοφόρο Μ. Λαπαθάκη, τον αντιπλοίαρχο Νίκο Μπακιρτζή και τον υποπλοίαρχο Ν. Βάρθη.

    [02] Ανακοινώσεις Παπαντωνίου για κλοπή στην Κω

    8/8/2002 11:40:00 πμ

    Ευθύνες στη διοίκηση της μονάδας της Κω επιρρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας στο στρατόπεδο, από το οποίο εκλάπη ο οπλισμός. Το πόρισμα για την κλοπή των όπλων ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στην έδρα της στρατιωτικής διοίκησης στο νησί. Το πόρισμα παρέδωσε στον υπουργό ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαρβάλας ο οποίος μετέβη το πρωί στο νησί.

    [03] Ελέγχεται η πυρκαγιά στα Χανιά

    8/8/2002 10:58:00 πμ

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην τοποθεσία Γερόλακκος Χανίων. Τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα που βοήθησαν στην κατάσβεση της, συνεχίζουν όποτε κρίνεται απαραίτητο τις ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Η φωτιά έκαψε δύο σπίτια, κατέστρεψε μεγάλη έκταση με ελαιόδενδρα, και στην περιοχή έχουν σπεύσει ελεγκτές της νομαρχίας για την αποτίμηση των ζημιών. Υπό μερικό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Πούντα του δήμου Τράπεζας Αιγίου. Στο μεταξύ, σβήστηκε τα ξημερώματα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά σε εργοστάσιο χαρτοποιΐας, στο 25ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου κοντά στα διόδια της Ελευσίνας.

    [04] Πόρισμα της ΕΔΕ για επεισόδιο στην Αναγνωστοπούλου

    8/8/2002 9:59:00 πμ

    Ευθύνες σε περίπου είκοσι αστυνομικούς, ανάμεσά τους και ανώτερους αξιωματικούς, επιρρίπτει το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το επεισόδιο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στις 8 Ιουνίου, όταν ο τοξικομανής Δημήτρης Αϊβατζίδης άνοιξε πυρ κατά των ανδρών ασφαλείας του Κώστα Σημίτη.

    [05] Εκρηξη βόμβας σε κολέγιο στο Νεπάλ

    8/8/2002 10:31:00 πμ

    Βόμβα εξερράγη σήμερα σε κολέγιο στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να είναι έργο των μαοϊστών ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή της συνταγματικής μοναρχίας.

    [06] Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

    8/8/2002 9:07:00 πμ

    Απέτυχε η συνάντηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων του τομέα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με θέμα το ισραηλινό σχέδιο για την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας, αφού το Ισραήλ "έθεσε νέους όρους", όπως υποστήριξε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του Παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

    Οπισθοχώρησε το Ισραήλ

    "Το Ισραήλ οπισθοχώρησε από τη θέση που είχε την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο θα εφαρμοζόταν επίσης και στη Βηθλεέμ μετά τη Γάζα, τονίζοντας ότι δεν θα εφαρμοστεί παρά μόνο στη Γάζα, θέτοντας επίσης πολλούς νέους όρους" είπε ο Ρουντέινα, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

    Η παλαιστινιακή κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη την "κατ' αρχήν συμφωνία" της στο ισραηλινό σχέδιο για την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τις αυτόνομες περιοχές που είχε επανακαταλάβει με αντάλλαγμα τον τερματισμό των επιθέσεων.

    Το σχέδιο, που ονομάστηκε "Η Γάζα πρώτα" υποβλήθηκε την Δευτέρα από τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ στον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών Αμπντελραζάκ αλ-Γιαχία. Με βάση αυτό οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα αναδιπλώνονταν σταδιακά στις θέσεις που είχαν πριν από την έναρξη της Ιντιφάντα. Μετά τη Γάζα προβλεπόταν το σχέδιο να εφαρμοστεί και στη Βηθλεέμ.

    Καταστροφή σπιτιών μελών της Τζιχάντ

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός γκρέμισε τη νύχτα τα σπίτια των οικογενειών δύο Παλαιστίνιων καμικάζι στον τομέα της Βηθλεέμ, όπως έγινε γνωστό από συγγενείς τους. Πρόκειται για τις κατοικίες της οικογένειας του Νταούντ Αμπού Σουέιλ στο Αρτάς και της οικογένειας του Ακραμ Ναμπτίτι στην Ντόχα. Και οι δύο τους ανήκαν στο παλαιστινιακό ριζοσπαστικό κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ.

    [07] Εκρήξεις βομβών στην Κολομβία

    8/8/2002 9:39:00 πμ

    Τρεις βόμβες εξερράγησαν χθες βράδυ στο Κάλι της νοτιοανατολικής Κολομβίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επτά, μετέδωσαν τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί επικαλούμενοι τον αρχηγό της αστυνομίας στρατηγό Λουίς Αλφρέντο Ροντρίγκες. Ολες οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Αγουαμπλάνκα, μία φτωχική συνοικία -της τρίτης σε μέγεθος πόλης της χώρας. Μία από τις επιθέσεις είχε για στόχο ένα αστυνομικό τμήμα, όμως η βόμβα εξερράγη πρόωρα σκοτώνοντας το δράστη, εξήγησε ο στρατηγός. Από τις δύο άλλες εκρήξεις δεν σημειώθηκαν παρά μόνο υλικές ζημιές.

    [08] Βρέθηκε πίνακας του Ρούμπενς που είχε κλαπεί

    8/8/2002 9:48:00 πμ

    Ενας πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς που είχε κλαπεί από μια ιρλανδική συλλογή πριν από 16 χρόνια βρέθηκε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Το έργο, που φέρει τον τίτλο "Κεφαλή Ανδρα", ήταν ένα από τα 18 που είχαν κλαπεί το 1986 από το Μέγαρο Ράσμπορο, από μια συμμορία με επικεφαλής τον διαβόητο κακοποιό Μάρτιν Καχίλ ή "Στρατηγό".

    "Αστυνομικοί της μονάδας τεχνών και αρχαιοτήτων εντόπισαν τον πίνακα στο βόρειο Δουβλίνο" ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στο Μέγαρο Ράσμπορο, που απέχει 30 χιλιόμετρα δυτικά του Δουβλίνου, στεγάζεται μία από τις γνωστότερες ιδιωτικές συλλογές παγκοσμίως, η Συλλογή Μπέιτ. Το Μέγαρο έχει γίνει στόχος διαρρηκτών τρεις φορές.

    Πέρυσι άγνωστοι έκλεψαν τρεις πίνακες αξίας 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 1974 επέδραμαν σε αυτό μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.

    Το 1986 ο Καχίλ και οκτώ μέλη της συμμορίας του έκλεψαν πίνακες, αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν αγοραστές για τόσο γνωστά έργα.

    Ο Καχίλ, η ιστορία της ζωής του οποίου έγινε θέμα σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, συγκρούστηκε με τον IRA και σκοτώθηκε στο Δουβλίνο λίγες ημέρες προτού η οργάνωση ανακοινώσει εκεχειρία το 1994.

    [09] Παγωτά με γεύση... βοδινού, ψαριού, κάκτου!

    8/8/2002 8:50:00 πμ

    Ξεχωριστές γεύσεις παγωτού δημιούργησαν οι Ιάπωνες για όσους προτιμούν το κρέας, τα θαλασσινά, καθώς και τα φυτικά προϊόντα. Σε μια πρωτότυπη έκθεση παγωτού που διοργανώθηκε στο Τόκιο, οι γευσιγνώστες μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές γεύσεις κρεάτων αλλά και θαλασσινών, όπως γράφει η εφημερίδα ''Mainichi''.

    Οι γεύσεις ποικίλλουν και καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα, από κοπόπουλο και βοδινό έως χέλι, χταπόδι και καβούρι. Οσο για τους χορτοφάγους μπορούν ν' απολαύσουν μια μπάλα παγωτού με γεύση κάκτου, λαζανιών ή γλυκοπατάτας.

    Παγωτό για σκύλους, αλλά και για δίαιτα

    Αν ωστόσο καμιά γεύση από αυτές δεν σας ικανοποιεί, σκεφτείτε το κατοικίδιό σας, καθώς φτιάχτηκε και παγωτό για σκύλους με γεύση που μοιάζει με του γιαουρτιού. Το παγωτό αυτό περιέχει μικρή ποσότητα λακτόζης, κατάλληλο για το στομάχι των μικρών σκύλων για να μην τους προκαλεί προβλήματα δυσπεψίας. Παρασκευάστηκε βάσει ειδικής συνταγής αφού η ιαπωνική παγωτοποιΐα συμβουλεύτηκε τέσσερις κτηνιάτρους. Μάλιστα, επειδή περιέχει γαλακτοβάκιλους και όχι λακτόζη ορισμένοι το πρότειναν και για δίαιτα.

    Ηδη το παγωτό διατίθεται στην αγορά από τις αρχές Ιουλίου. Και καθώς η θερμοκρασία φθάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου στο Τόκιο, οι πωλήσεις του έχουν ανέβει στα ύψη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 August 2002 - 8:55:33 UTC