Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκστρατεία για μείωση των τροχαίων
  • [02] Ατρόμητος ο Χουσεΐν ενόψει επικείμενης επίθεσης
  • [03] Ικανοποιημένη η FEI από την προετοιμασία του 2004

    [01] Εκστρατεία για μείωση των τροχαίων

    8/8/2002 10:40:00 μμ

    Εκστρατεία για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τα οποία έχουν παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση τον Ιούλιο, ξεκινάει από αύριο η Τροχαία Αττικής. Συγκεκριμένα, από τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν συνεργεία της Τροχαίας σε 17 σημεία του βασικού οδικού δικτύου της Αττικής, που θα στήνουν μπλόκα για αλκοτέστ και έλεγχο της ταχύτητας με ραντάρ. Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

    Τα μπλόκα θα στηθούν κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και την Κατεχάκη, αλλά και σε άλλους δρόμους, ιδιαίτερα στα νότια προάστια, στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη και στη Βάρη.

    Αρκετά από τα μπλόκα θα στήνονται κοντά σε νυκτερινά κέντρα και θα γίνονται κυρίως αλκοτέστ. Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τα περισσότερα ατυχήματα καταγράφονται το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο και η πλειοψηφία τους οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα και μέθη.

    [02] Ατρόμητος ο Χουσεΐν ενόψει επικείμενης επίθεσης

    8/8/2002 9:11:00 μμ

    Δεν φοβάται την επίθεση των ΗΠΑ, δηλώνει ο Σαντάμ Χουσεΐν και καλεί το λαό σε συστράτευση. Ο Ιρακινός πρόεδρος, με αφορμή την 14η επέτειο από τη λήξη του πολέμου Ιράκ-Ιράν, κάλεσε σήμερα το Ιράν να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις του με το γειτονικό του Ιράκ. Η ιρακινή αντιπολίτευση επιθυμεί να μην παίζει ρόλο περιθωριακό όσον αφορά την πιθανή επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

    Το Ιράκ ζητά συνεργασία με Ιράν

    Ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν, σε βιντεοσκοπημένη 20λεπτη ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση με την ευκαιρία της 14ης επετείου της λήξης του πολέμου Ιράν-Ιράκ, δήλωσε ότι δεν φοβάται τις απειλές των ΗΠΑ και ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποκρούσει κάθε επίθεση. Ο Ιρακινός πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι "κάθε επίθεση εναντίον Μουσουλμάνων και Αράβων είναι καταδικασμένη σε αποτυχία". Επίσης, ο Χουσεΐν απέκλεισε κατηγορηματικά την επιστροφή των ειδικών επιθεωρητών του ΟΗΕ στη χώρα του, προτού το Συμβούλιο Ασφαλείας ''αναλάβει τις υποχρεώσεις του'' έναντι της Βαγδάτης, αναφερόμενος στην άρση του 12χρονου εμπάργκο.

    Ο Σαντάμ Χουσεΐν κάλεσε το Ιράν να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις του με το γειτονικό του Ιράκ. ''Βγήκαμε από ένα οκτάχρονο πόλεμο χωρίς κανένα μίσος ή μνησικακία και με μόνη επιθυμία να συνεργαστούμε με τους γειτόνους μας και να προοδεύσουμε μαζί'', δήλωσε ο Σαντάμ στη διάρκεια συνόδου σήμερα στη Βαγδάτη με τον δεύτερο στην ιεραρχία του καθεστώτος του, Εζάτ Ιμπραχήμ και τον αντιπρόεδρο Τάχα Γιασίν Ραμαντάν. Οπως μεταδίδει το ιρακινό πρακτορείο ΙΝΑ, ο Ιρακινός πρόεδρος κάλεσε ''τους Ιρανούς να ξεχάσουν'' τον πόλεμο με το Ιράκ (1980-1988).

    Το Ιράκ κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου γιορτάζει τη ''νίκη'' του στον πόλεμο αυτό που επισήμως έληξε στις 20 Αυγούστου του 1988, ημέρα κατά την οποία οι δύο χώρες αποδέχτηκαν την απόφαση 598 του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός. Σημειώνεται ότι η Βαγδάτη και η Τεχεράνη δεν έχουν ακόμα εξομαλύνει πλήρως τις σχέσεις τους ενώ οι διπλωματικές τους σχέσεις παραμένουν σε επίπεδο επιτετραμένων. Παράλληλα, το ζήτημα των αιχμαλώτων πολέμου αλλά και οι διάφορες οργανώσεις της αντιπολίτευσης είναι δύο βασικά ζητήματα που εμποδίζουν την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

    Εν τω μεταξύ, περίπου 15.000 εθελοντές του "στρατού της Ιερουσαλήμ" έλαβαν σήμερα μέρος σε στρατιωτική παρέλαση στη Βαγδάτη, η οποία άρχισε να κινητοποιεί τον πληθυσμό της ενόψει μιας ενδεχόμενης αμερικανικής επίθεσης. Φορώντας στρατιωτικές στολές και κρατώντας τουφέκια και πανό με αντιαμερικανικά συνθήματα, οι εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, παρήλασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Η ιρακινή αντιπολίτευση επιθυμεί πληροφόρηση από ΗΠΑ

    Οι κύριες ιρακινές οργανώσεις της αντιπολίτευσης, που εδρεύουν στο Λονδίνο και την Τεχεράνη, θα ζητήσουν από τις ΗΠΑ, σε συνάντηση που πρόκειται να αρχίσει αύριο, να τις ενημερώσουν για τα πιθανά σχέδια του προέδρου Μπους να επιτεθεί κατά της Βαγδάτης. ''Η αντιπολίτευση αρνείται να την μεταχειρίζονται ως να βρίσκεται στο περιθώριο. Οι ηγέτες της ζητούν να μάθουν ποιά είναι τα αμερικανικά σχέδια γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, δεν πρόκειται να τα υποστηρίξουν'', τόνισε ένας αξιωματούχος της ιρακινής αντιπολίτευσης από το Λονδίνο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας έχουν καλέσει τους ηγέτες 6 ιρακινών κομμάτων και οργανώσεων που αντιτίθενται στον Σαντάμ Χουσέιν, να επισκεφθούν την Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με το μέλλον του Ιράκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την συνάντηση θα προλογήσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι μέσω δορυφόρου από το ράντζο του. Η συνάντηση έχει σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος σε πολιτικό επίπεδο στην περίπτωση ανατροπής του Σαντάμ.

    Ο ηγέτης του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου που εδρεύει στο Λονδίνο, Αχμαντ Σαλαμπί, που θα λάβει μέρος στη συνάντηση της Ουάσινγκτον, προέτρεψε με σημερινό του μήνυμα τις ΗΠΑ να εργαστούν για τη δημοκρατία στο Ιράκ και να μην προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα που θα φέρει στην εξουσία ένα πρόσωπο παρόμοιο με τον Σαντάμ Χουσέΐν.

    [03] Ικανοποιημένη η FEI από την προετοιμασία του 2004

    8/8/2002 8:06:00 μμ

    Eνα ακόμη "μπράβο" εισέπραξε η Οργανωτική Επιτροπή για την πορεία της προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτή την φορά από τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI), οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής τους στην χώρα μας εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

    Οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες ...

    Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, τις υπό κατασκευή Ολυμπιακές Ιππικές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος της FEI, Λέο Τζέφκοτ, τόνισε:

    "Τα έργα έχουν προχωρήσει πολύ και ειλικρινά τώρα που όλα αρχίζουν να παίρνουν μορφή, καταλαβαίνουμε τη διαφορά από την τελευταία επίσκεψή μας. Οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες και πληρούν στον μέγιστο βαθμό τις προϋποθέσεις και τους κανόνες υγιεινής για την άνετη παραμονή των αλόγων, ενώ ο φυσικός χώρος εγγυάται ένα πολύ όμορφο, συναρπαστικό και δυνατό Ολυμπιακό τουρνουά".

    Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 "εφ'όλης της ύλης" της προετοιμασίας για την διοργάνωση του Ολυμπιακού τουρνουά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 August 2002 - 20:53:24 UTC