Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόδοση ευθυνών για την κλοπή στην Κω
  • [02] Εκστρατεία της Τροχαίας για μείωση τροχαίων
  • [03] Μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία
  • [04] Χρηματοδότηση κατάρτισης-Κοινωνία της Πληροφορίας
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο του Πακιστάν
  • [06] Πακιστάν:Εκλεισε υπηρεσία του ιταλικού προξενείου
  • [07] Βίαιες συγκρούσεις στη Βενεζουέλα
  • [08] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Ρωσία
  • [09] Βομβιστικές επιθέσεις στην Κολομβία
  • [10] Διορισμός νέου πρωθυπουργού στη Ν. Κορέα
  • [11] Νέα λογιστικά ''λάθη'' στην Worldcom
  • [12] Υπαρκτός ο κίνδυνος της ύφεσης
  • [13] Μεγάλες διακρίσεις για την Ελλάδα στο Μόναχο
  • [14] Προκρίθηκε στα προημιτελικά η Δανιηλίδου
  • [15] Ατύχημα αθλήτριας στο ''Σαρωνικός Ρεγκάτα 2002''

    [01] Απόδοση ευθυνών για την κλοπή στην Κω

    9/8/2002 8:45:00 πμ

    Την απόφασή του να εξαντληθούν τα όρια αυστηρότητας για όσους φέρουν ευθύνη και επέδειξαν αμέλεια στη φύλαξη της αποθήκης από την οποία εκλάπησαν τα όπλα σε στρατόπεδο της Κω, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Παπαντωνίου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο γεγονός και σοβαρές ευθύνες, καθώς το πόρισμα έδειξε ότι υπήρξαν σφάλματα και παραλείψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκαν ποινές σε δεκαέξι άτομα.

    Αυστηρές ποινές στους υπευθύνους

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις, ακόμη και οριστική παύση από τα καθήκοντά τους επιβάλλονται σε έξι αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, καθώς και σε αρκετούς στρατιώτες, που υπηρετούν στην επίμαχη μονάδα.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία της αστυνομίας, του στρατού ξηράς και της στρατιωτικής δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ οι έρευνες θα πάρουν αρκετό χρόνο. Ο ίδιος χαρακτήρισε το γεγονός της κλοπής πλήγμα για την εικόνα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη γενική εικόνα και το ήθος αξιωματικών και στρατιωτών.

    Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε ως μεμονωμένο περιστατικό την κλοπή οπλισμού, το οποίο δεν πρέπει -όπως είπε- να σκιάσει τη γενική εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων που αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συσχετισμός με τη 17Ν, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να σχολιάσει πολιτικά το θέμα.

    Από την πλευρά του ο Αρχηγός του ΓΕΣ, υπογράμμισε ότι θα επιβληθούν αυστηρές ποινές στους υπευθύνους, οι οποίοι έδειξαν αμέλεια για τα μέτρα ασφαλείας του στρατοπέδου. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρις ότου να βρεθούν οι δράστες και αποδοθεί δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο αντιστράτηγος κ. Χαρβάλας.

    Ερευνα σε βάθος ζήτησε η ΝΔ, καταλογίζοντας, ταυτόχρονα, πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, γιά λειτουργικές αδυναμίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [02] Εκστρατεία της Τροχαίας για μείωση τροχαίων

    9/8/2002 9:35:00 πμ

    Η Τροχαία Αττικής ξεκίνησε εκστρατεία για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία έχουν παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, από τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν συνεργεία της Τροχαίας σε 17 σημεία του βασικού οδικού δικτύου της Αττικής, που θα στήνουν μπλόκα για αλκοτέστ και έλεγχο της ταχύτητας με ραντάρ. Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Τα μπλόκα θα στηθούν κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και την Κατεχάκη, αλλά και σε άλλους δρόμους, ιδιαίτερα στα νότια προάστια, στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη και στη Βάρη.

    [03] Μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία

    9/8/2002 9:31:00 πμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Κρυονέρι του δήμου Οιτύλου Λακωνίας, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Αρχικά η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και η κατάσταση ελεγχόμενη. Ομως, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, υπήρξαν αναζωπυρώσεις και τη νύχτα η πυρκαγιά πήρε τεράστιες διαστάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν δύο μέτωπα προς τους ακατοίκητους οικισμούς Σκαμνάκι και Τσελεπά καίγοντας δασικές, γεωργικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

    Την κατάσβεση συντονίζει ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής Γιώργος Γεωργιάκος συνεπικουρούμενος από τον περιφερειακό διοικητή του σώματος κ. Σπυρόπουλο. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 120 πυροσβέστες, με 40 οχήματα, άγημα 92 πεζοπόρων, έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

    Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

    [04] Χρηματοδότηση κατάρτισης-Κοινωνία της Πληροφορίας

    Πηγή: ΑΠΕ 8/8/2002 11:48:00 μμ

    Με 67,5 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τρία προγράμματα κατάρτισης ανέργων τα οποία εντάσσονται στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Τα τρία προγράμματα που χρηματοδοτούνται, αφορούν την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στη χρήση και αξιοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών (21 εκ. ευρώ), στην απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων σε τεχνολογίες πληροφορίες και επικοινωνίας (30 εκ. ευρώ) και στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ειδικότητες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (16,5 εκ. ευρώ).

    Προς μείωση ψηφιακού αναλφαβητισμού

    Πρόκειται για προγράμματα που έχουν ενταχθεί ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Συνολικά θα εκπαιδευτούν 170.000 άνεργοι εκ των οποίων οι 27.100 σε πρώτη φάση. Φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων είναι το υπουργείο Εργασίας και ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Στόχος είναι η μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και η βελτίωση των εργασιακών προσόντων των ανέργων παρέχοντας τους βασικές γνώσεις στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και η αξιοποίηση των γνώσεων αυτών σε κοινές εφαρμογές.

    Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, να αποκτήσουν εμπειρία σε ειδικότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με σκοπό την ταχύτερη ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ χρηματοδοτούνται και ενισχύονται δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο να βοηθηθούν κυρίως οι νέοι ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

    Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα και τα έργα της διαρθρωτικής παρέμβασης 2000-2006 εκτιμάται ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στην αύξηση της απασχόλησης και στην επίτευξη του κεντρικού στόχου αντιμετώπισης της ανεργίας.

    [05] Επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο του Πακιστάν

    9/8/2002 8:11:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τρεις νοσοκόμες έχασαν τη ζωή τους και άλλες είκοσι τραυματίσθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τριών ανδρών σε νοσοκομείο που ανήκει σε χριστιανική αποστολή, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στην Ταξίλα. Οπως είπε ο αξιωματούχος σκοτώθηκε επίσης και ένας από τους δράστες, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Το περιστατικό καταγράφεται μόλις μερικές ημέρες μετά την επίθεση σε χριστιανικό αποστολικό σχολείο στην πόλη Μάρι, που κόστισε τις ζωές έξι πακιστανών. Οι αρχές στο Πακιστάν εκτιμούν ότι η επίθεση στο σχολείο είχε στόχο την κοινότητα των ξένων που ζουν και εργάζονται στο Πακιστάν, και όχι κάποια μουσουλμανική μειονότητα.

    [06] Πακιστάν:Εκλεισε υπηρεσία του ιταλικού προξενείου

    9/8/2002 11:49:00 πμ

    Εκλεισε σήμερα επ' αόριστον για λόγους ασφαλείας η υπηρεσία θεώρησης διαβατηρίων του ιταλικού προξενείου στο Καράτσι. ''Για λόγους ασφαλείας, το προξενείο κλείνει την υπηρεσία θεώρησης διαβατηρίων επ' αόριστον'', αναφέρεται σε ανακοίνωση του προξενείου, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Τη Δευτέρα έκλεισε το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι, το οποίο αποτέλεσε στόχο επίθεσης στις 5 Ιουνίου κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

    [07] Βίαιες συγκρούσεις στη Βενεζουέλα

    9/8/2002 10:21:00 πμ

    Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις βίαιες ταραχές στη Βενεζουέλα που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της απόρριψης από το Ανώτατο Δικαστήριο, της πρότασης παραπομπής σε δίκη τεσσάρων στρατιωτικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα του Απριλίου εναντίον του Προέδρου Ούγο Τσάβεζ. Κατά τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους οπαδούς του Τσάβεζ που διαδήλωναν κατά της απόφασης, τουλάχιστον οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν από σφαίρες και ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο πόδι, ανέφεραν οι αρχές.

    Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Λεομπάλδο Νάβας δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι αστυνομικοί αμύνθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα.

    Οι πολίτες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, πρόσθεσε ο ίδιος. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

    Τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου νωρίτερα, στο περικυκλωμένο από δυνάμεις της Εθνοφρουράς κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, Καράκας, καταψήφισαν για δεύτερη φορά την πρόταση παραπομπής σε δίκη τεσσάρων στρατιωτικών με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Η υπόθεση είχε προκαλέσει τρεις ημέρες βίαιων διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το επίκεντρο της συνεχιζόμενης πολιτικής διαμάχης στη Βενεζουέλα, καθώς οι αντίπαλοι του Τσάβεζ επιχειρούν να προωθήσουν ένα δημοψήφισμα για την μείωση της διάρκειας της προεδρικής θητείας.

    [08] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Ρωσία

    9/8/2002 9:40:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Δεκαέξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σήμερα στο χωριό Σικοράγια Μπαλκά της νότιας Ρωσίας από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από χωριά στην περιοχή Νοβοροσιίσκ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπου 90 σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές, εκ των οποίων 23 καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με το Ιντερφάξ περίπου 300 αλεξιπτωτιστές συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των πληγέντων.

    [09] Βομβιστικές επιθέσεις στην Κολομβία

    9/8/2002 9:27:00 πμ

    Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου προέδρου της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν έργο των ανταρτών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), καθώς η οργάνωση αυτή είχε χαρακτηρίσει τον Ουρίμπε ''στρατιωτικό στόχο'' πριν ακόμη από την εκλογή του στην προεδρία στις 26 Μαΐου. Τα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένης φιάλης υγραερίου σε απόσταση 400 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο Ναρίνο και το Κογκρέσο. Την ίδια ώρα τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

    [10] Διορισμός νέου πρωθυπουργού στη Ν. Κορέα

    9/8/2002 8:38:00 πμ

    Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Κιμ Ντάε-Γιουνγκ ονόμασε σήμερα πρωθυπουργό τον Τσανγκ Ντάε-Γουάν, ως χθες επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της χώρας. Ο διορισμός του 50χρονου Τσανγκ, πρόεδρου της εφημερίδας "Maeil Business", έρχεται μετά την απόρριψη από τη Βουλή της προηγούμενης επιλογής του Κιμ, μιας πρυτάνεως πανεπιστημίου που θα γινόταν, αν εκλεγόταν, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας. Η θέση του πρωθυπουργού στη Νότια Κορέα θεωρείται "διακοσμητική", ωστόσο είναι ο πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου σε περίπτωση που αυτός δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

    Χθες Πέμπτη, στις ενδιάμεσες εκλογές, η κυβέρνηση μειοψηφίας του Κιμ υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης κέρδισαν 11 από τις 13 έδρες που διακυβεύονταν κι απέκτησαν την πλειοψηφία στη Βουλή εν όψει της κούρσας για την εκλογή Προέδρου τον Δεκέμβριο.

    [11] Νέα λογιστικά ''λάθη'' στην Worldcom

    9/8/2002 10:16:00 πμ

    Η χρεωκοπημένη τηλεπικοινωνιακή εταιρία-γίγας Worldcom, που τελεί υπό καθεστώς νομικής προστασίας έναντι των απαιτήσεων των πιστωτών της, ανακοίνωσε ότι η έρευνα στα λογιστικά της βιβλία αποκάλυψε νέα ''λάθη'' στις δηλώσεις των εσόδων της, ύψους 3,3 δισ. δολαρίων. Συνολικά, η εταιρία εμφάνισε τα έσοδά της κατά 7 δισ. δολάρια και πλέον μεγαλύτερα από τα πραγματικά. Η εταιρία ''συνεχίζει την εσωτερική οικονομική έρευνα'', ανέφερε η διοίκηση της Worldcom σε γραπτή ανακοίνωσή της.

    Απολύσεις και συλλήψεις

    Η αποκάλυψη της απάτης στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρίας οδήγησε σε έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρουν ότι θα διερευνηθεί ''ποιοι ήταν οι αξιωματούχοι, οι λογιστές και οι δικηγόροι'' που ενέκριναν την απάτη. ''Θα ερευνήσουμε τους ρόλους τους σε αυτές τις συναλλαγές'', προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

    Η Worldcom απέλυσε τον οικονομικό της διευθυντή Σκοτ Σάλιβαν τον Ιούνιο για το ρόλο του στο σκάνδαλο. Ο Σάλιβαν και ο πρώην ελεγκτής της εταιρίας Ντέιβιντ Μάγιερς συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της απάτης και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 65 ετών αν καταδικασθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζον Ασκροφτ.

    Η εταιρία, που δηλώνει πως από τον δικτυακό κορμό της μεταφέρεται το 50% των δεδομένων που διακινείται στο Διαδίκτυο και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπεραστικής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, ζήτησε προστασία έναντι των απαιτήσεων των πιστωτών της από δικαστήριο την 21η Ιουλίου.

    [12] Υπαρκτός ο κίνδυνος της ύφεσης

    Πηγή: ΑΠΕ 8/8/2002 11:49:00 μμ

    Στροφή στις εκτιμήσεις της κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις οποίες θεωρεί ''πιο ισορροπημένους'' τους κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών, ενώ χαρακτηρίζει ''αβέβαιη'' την ισχύ της ανάκαμψης, αναφέρουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβαθμίζει κατά 0,1% τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη για το τρίτο τρίμηνο, μεταξύ 0,6% και 0,9% (από 0,7%-1%). Στο μηνιαίο δελτίο του Αυγούστου, η ΕΚΤ αναφέρει ότι ''στο περιβάλλον των υπαρχουσών ανισορροπιών στην παγκόσμια οικονομία και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η αβεβαιότητα που περιβάλλει τη δυναμική της ανάκαμψης είναι μεγάλη''.

    Μικρή υποβάθμιση της ανάπτυξης το γ' τρίμηνο στην ευρωζώνη

    Στο δελτίο του προηγούμενου μηνός, η ΕΚΤ έδινε έμφαση στους κινδύνους του πληθωρισμού για τους οποίους έλεγε ότι ''τείνουν προς τα πάνω'', ενώ τώρα τους βρίσκει "πιο ισορροπημένους".

    Ωστόσο, οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ είναι επιφυλακτική στο ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ, ''απέχουμε αρκετά από μια νέα μείωση των επιτοκίων'', λέει ο Ρόμπερτ Πράιορ, στην HSBC, ο οποίος επισήμανε την ανησυχία της ΕΚΤ για την υπερβολική προσφορά χρήματος στην ευρωζώνη και τις αναφορές για μεγάλες αυξήσεις μισθών σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη.

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δημοσιεύει κάθε μήνα προβλέψεις τριμήνων για την ευρωζώνη, αποδίδει τη μείωση κατά 0,1% των προβλέψεών της για το τρίτο τρίμηνο ''στην αδύναμη κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο λιανικής και στον κατασκευαστικό τομέα''.

    [13] Μεγάλες διακρίσεις για την Ελλάδα στο Μόναχο

    9/8/2002 8:39:00 πμ

    Χρυσές σελίδες στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού γράφει η Ελλάδα, στο 18ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο χάρισε στη χώρα μας χθες η Μιρέλλα Μανιάνι. Η Ελληνίδα αθλήτρια έριξε το ακόντιο της στα 67 μέτρα και 47 εκατοστά, βολή που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Εξάλλου στον ημιτελικό των 200 μέτρων, προκρίθηκε ο Κώστας Κεντέρης και η Πηγή Δεβετζή στον τελικό του τριπλούν.

    Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα και η σημερινή

    Σήμερα τέταρτη ημέρα του 18ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου αγωνίζονται οκτώ Ελληνες αθλητές και έξι αθλήτριες.

    Η αρχή γίνεται από την Αργυρώ Στρατάκη στο έπταθλο.

    Στον προκριματικό του μήκους αγωνίζονται τρεις άλτες: ο Λούης Τσάτουμας, ο Τάσος Μακρυνικόλας και ο Κώστας Κουκοδήμος.

    Στη δισκοβολία αγωνίζεται ο Σάββας Πανάβογλου, ο αθλητής που κατέρριψε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Κώστα Γεωργακόπουλου.

    Στα προκριματικά των 800μ τρέχει ο Παναγιώτης Στρουμπάκος, ενώ στα 110μ εμπόδια αγωνίζεται ο Δημήτρης Πιέτρης κλείνοντας το πρωινό πρόγραμμα.

    Το μεσημέρι αγωνίζονται τον τελικό της σφυροβολίας η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και η Ευδοκία Τσαμόγλου.

    Στα ημιτελικά των 200μ αγωνίζονται η Ολγα Καϊδαντζή και ο Κώστας Κεντέρης και ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400μ με εμπόδια.

    [14] Προκρίθηκε στα προημιτελικά η Δανιηλίδου

    9/8/2002 8:34:00 πμ

    Η πρωταθλήτριά μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο διεθνές τουρνουά του Λος Αντζελες. Η Δανιηλίδου (Νο 31 στην παγκόσμια κατάταξη) πέτυχε την τρίτη νίκη της και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά, αφού σε αγώνα του Γ' γύρου επικράτησε 6-0, 7-5 της Αν Κρέμερ από το Λουξεμβούργο, που είναι Νο 19 στον κόσμο. Ετσι τώρα στα προημιτελικά η πρωταθλήτριά μας θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντάβενπορτ (Νο 9 στον κόσμο), η οποία νίκησε 6-2, 6-4 τη Ρωσίδα Τατιάνα Πάνοβα (Νο 22 στον παγκόσμια κατάταξη). Τα έπαθλα του διεθνές τουρνουά είναι 585.000 δολάρια.

    [15] Ατύχημα αθλήτριας στο ''Σαρωνικός Ρεγκάτα 2002''

    9/8/2002 9:37:00 πμ

    Ο τραυματισμός της Αμερικανίδας Κίμπερλι Μπίρκενφελντ αμαύρωσε την χθεσινή τρίτη ημέρα του διεθνούς αγώνα ιστιοπλοΐiας "Σαρωνικός Ρεγκάτα 2002" που διεξάγεται στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης το φουσκωτό σκάφος της Νέας Ζηλανδίας έπεσε πάνω στο σκάφος της Αμερικανίδας τραυματίζοντας την στην καρωτίδα. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος και μετέφεραν την άτυχη αθλήτρια στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου βρίσκεται στην εντατική. Να σημειωθεί πως λόγω του τραυματισμού της Αμερικανίδας διεκόπησαν οι ιστιοδρομίες στις κατηγορίες 470 ανδρών-γυναικών, Tornado και Yngling.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 August 2002 - 8:56:06 UTC