Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτίωση εκλογικών καταλόγων
  • [02] Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
  • [03] Οι Βρετανοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα
  • [04] Απεβίωσε ο Γιώργος Κρεμμυδάς
  • [05] Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για ανατιμήσεις
  • [06] Στην Καμπούλ ο Ιρανός πρόεδρος
  • [07] Συνεχίζεται ο ''χορός'' των εκτελέσεων στις ΗΠΑ
  • [08] Νέα επίθεση στο Κασμίρ
  • [09] Επιδημία γρίπης στη Μαδαγασκάρη
  • [10] Νέες απειλές για χτύπημα της Αλ-Κάιντα στις ΗΠΑ
  • [11] Ικανοποίηση της ΠΟΙ για τον Α. Κόσμα
  • [12] Επέμβαση στον ώμο έκανε ο Γκατσιούδης
  • [13] Υποδοχή ηρώων
  • [14] Αψογοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004
  • [15] Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Φεστιβάλ Μελβούρνης

    [01] Βελτίωση εκλογικών καταλόγων

    13/8/2002 3:12:00 μμ

    Μειώθηκε στις 76.000 ο αριθμός των διπλοεγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, από τις 480.000, που ήταν αρχικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Μετά από σύσκεψη που είχε με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι σύντομα ο αριθμός θα μειωθεί περαιτέρω και θα κινηθεί κάτω από τις 50.000, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα διαμορφωθούν οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι, ενώ θα συνεχιστεί η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι στιγμής έχει διανεμηθεί το 30% των εκλογικών καρτών.

    [02] Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς

    13/8/2002 5:43:00 μμ

    Εκδόθηκε σήμερα, από το ΑΣΕΠ, το πρώτο μέρος της προκήρυξης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για γραπτό διαγωνισμό 6.704 δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών, που θα αρχίσει στις 30 Νοεμβρίου 2002, στις νομαρχίες στις οποίες θα καθοριστούν τα εξεταστικά κέντρα. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται υποβολή αιτήσεως σε έντυπο που διατίθεται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ Ταχ. θυρίδα 30033 Ταχυδρομικό Γραφείο Μητροπόλεως ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10033 για την προκήρυξη 25/1Π/2002. Η πλήρωση των θέσεων των υπολοίπων κλάδων των εκπαιδευτικών θα γίνει με δυο άλλους διαγωνισμούς και νέες προκηρύξεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

    [03] Οι Βρετανοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα

    13/8/2002 4:12:00 μμ

    Σταθερή παρουσιάζεται η εξέλιξη των κρατήσεων που κάνουν Βρετανοί τουρίστες σε ελληνικούς προορισμούς, με βάση τις αρχικές προβλέψεις για το 2002, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΤ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας AC Nielsen που παρακολουθεί τις κρατήσεις στην αγορά μέχρι και σε ποσοστό 92%,σύμφωνα με τις κρατήσεις στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου φέτος αλλά και με τις τάσεις που διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο, η εκτίμηση είναι ότι η χρονιά θα κλείσει σχεδόν στα περυσινά επίπεδα (αφίξεις περίπου 2.930.000 Βρετανών). Το γεγονός κρίνεται ικανοποιητικό, κατά τον ΕΟΤ, με δεδομένο ότι το σύνολο των κρατήσεων από τη Μ. Βρετανία προς κάθε προορισμό εμφανίζει μείωση 10%, αλλά και μετά τα πρόσφατα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, όπως για την περίπτωση των "παρατηρητών αεροπλάνων" που συνελήφθηκαν και δικάστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

    Ειδικά αναφορικά με τους μεσογειακούς προορισμούς ,η Nielsen καταγράφει για την Ισπανία (που έχει μερίδιο 38,8% στη βρετανική αγορά) πτώση 13%, για την Ελλάδα (με μερίδιο 20,1%) πτώση 3%, για την Πορτογαλία (με μερίδιο 3,9%) πτώση 10%, για την Τουρκία (με μερίδιο 5,6%) πτώση 8%,για την Κύπρο (με μερίδιο 6,2%) μείωση 21% και για τη Μάλτα (με μερίδιο 1%) πτώση 11%.

    [04] Απεβίωσε ο Γιώργος Κρεμμυδάς

    13/8/2002 4:52:00 μμ

    Σε ηλικία 57 ετών έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο ο δημοσιογράφος Γιώργος Κρεμμυδάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 5 μμ, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου. Ο Γιώργος Κρεμμυδάς γεννήθηκε το 1945 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, σπούδασε Νομική και μάλιστα είχε πάρει μέρος στην κατάληψή της, τον Φεβρουάριο του 1973. Η καριέρα του στη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα στο δικαστικό ρεπορτάζ, ξεκίνησε από την "Αυγή", ενώ εργάστηκε ακόμα στην "Ελευθεροτυπία", στα "Νέα", στην "Πρώτη" και στην ΕΡΑ, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε πριν από 2 χρόνια. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη εκλεκτού μέλους της.

    [05] Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για ανατιμήσεις

    13/8/2002 4:25:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, για τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε υπηρεσίες και προϊόντα, πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Τα μέλη του ΠΑΜΕ επέδωσαν ψήφισμα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Λυσσαρίδη, στο οποίο υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι οι ανατιμήσεις σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες ξεπερνούν το 60%, συρρικνώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση την ανάκληση των ανατιμήσεων και την άμεση παρέμβασή της με συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην αισχροκέρδεια που παρατηρείται.

    Στο ψήφισμα επισημαίνεται ακόμη ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ θα εντείνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της πολιτικής της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας.

    [06] Στην Καμπούλ ο Ιρανός πρόεδρος

    13/8/2002 12:32:00 μμ

    Επίσημη επίσκεψη στην Καμπούλ πραγματοποιεί σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί, με στόχο την ενίσχυση των αφγανο-ιρανικών σχέσεων. Τον Ιρανό πρόεδρο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ο ηγέτης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. ''Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την υποστήριξη του Ιράν στην ανοικοδόμηση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Αφγανιστάν'', τόνισε ο Χαταμί κατά την άφιξή του στην Καμπούλ. Τον κ. Χαταμί, που θα παραμείνει 16 ώρες στην αφγανική πρωτεύουσα, συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Καμάλ Χαραζί, ο υπουργός Οικονομικών, Ταχμάσμπ Μαζαχερί, όπως επίσης και ο διοικητής της ιρανικής αστυνομίας,στρατηγός Μοχάμεντ Μπάχερ Γκαλιμπάφ.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ιρανού προέδρου στο Αφγανιστάν μετά την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν. ''Η ασφάλεια του Ιράν είναι αναπόσπαστη με εκείνη του Αφγανιστάν και για τον λόγο αυτό η Τεχεράνη υποστήριζε ανέκαθεν και ιδιαίτερα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 ένα σταθερό και ειρηνικό Αφγανιστάν'', τόνισε ο Χαταμί.

    Στις συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα εξεταστεί η χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Καμπούλ,η ενίσχυση της ασφάλειας στη μήκους 920 χιλιομέτρων μεθόριο των δύο χωρών και η επιστροφή στο Αφγανιστάν των περίπου 2,3 εκατομμυρίων προσφύγων.

    [07] Συνεχίζεται ο ''χορός'' των εκτελέσεων στις ΗΠΑ

    13/8/2002 7:23:00 μμ

    Τρεις εκτελέσεις πρόκειται να γίνουν αύριο Τετάρτη στις ΗΠΑ με θανατηφόρα ένεση σε τρεις πολιτείες της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Πληροφόρησης για την ποινή του θανάτου το οποίο εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Η μια αφορά τον Μεξικανό Χαβιέρ Σουάρες Μεντίνα που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία ενός αστυνομικού στο Τέξας, ο οποίος τον εξέλαβε ως διακινητή ναρκωτικών και επιχείρησε να τον συλλάβει. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για την κατάργηση της ποινής του θανάτου, απαγορεύτηκε στον Μεντίνα να έχει οποιαδήποτε βοήθεια από το προξενείο του Μεξικού, γεγονός που συνιστά παραβίαση της συνθήκης της Βιέννης (1963) για τις προξενικές σχέσεις.

    Πολλές οργανώσεις που τάσσονται κατά της εσχάτης των ποινών στις ΗΠΑ κυρίως το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κινητοποιηθεί για να αναιρεθεί η απόφαση εκτέλεσης του Μεξικανού που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή από το 1989, όταν ήταν μόλις 19 χρόνων.

    Η δεύτερη εκτέλεση αφορά τον Ντανιέλ Μπαζίλ που καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μιζούρι με την κατηγορία ότι τον Ιανουάριο του 1992 σκότωσε μια γυναίκα με εντολή του συζύγου της και πληρώθηκε γι' αυτό. Οι δικηγόροι του αμφισβητούν το γεγονός ενώ παράλληλα έχουν αποδείξει με ιατρικά στοιχεία ότι ο πελάτης τους είναι διανοητικά καθυστερημένος.

    Η τρίτη περίπτωση αφορά τον 52χρονο Ουάλας Φουγκέιτ τον οποίο δικαστήριο της Γεωργίας καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών γιατί σκότωσε τη γυναίκα του το 1991 παρουσία του 15χρονου τότε γιου τους.

    Ο μελλοθάνατος ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια ενός έντονου καυγά τους απλώς απειλούσε τη γυναίκα του με όπλο που εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.

    [08] Νέα επίθεση στο Κασμίρ

    13/8/2002 7:01:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ενας νεκρός και 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με χειροβομβίδα κοντά σε στάση λεωφορείου στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ της βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, και παρότι κανένας έως τώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, η επίθεση πρέπει να πραγματοποιήθηκε από αντάρτες εναντίον περιπόλου παραστρατιωτικής οργάνωσης. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί στο κρατίδιο, ο πληθυσμός του οποίου είναι στη πλειοψηφία μουσουλμανικός, ενόψει της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, τη Πέμπτη.

    [09] Επιδημία γρίπης στη Μαδαγασκάρη

    13/8/2002 5:04:00 μμ

    Τον θάνατο 400 περίπου ανθρώπων έχει προκαλέσει επιδημία γρίπης που πλήττει τη Μαδαγασκάρη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), που επικαλείται δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων. Περί τα 5.668 άτομα προσβλήθηκαν από γρίπη Τύπου Α αφότου παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 399 θάνατοι, ανέφερε εκπρόσωπος της ΠΟΥ σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Γενεύη, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Μαδαγασκάρη. Τα συμπτώματα της γρίπης αυτής είναι έντονοι πονοκέφαλοι, με πόνους στο στήθος και το λαιμό και ξερόβηχα.

    Τα περισσότερα από τα θύματα δεν μπόρεσαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο και πολλά από αυτά κατέφυγαν σε παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης της γρίπης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Ακόμη, τα περισσότερα άτομα που προσεβλήθησαν ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας και υποσιτίζονταν, γεγονός που τα έκανε περισσότερο ευάλωτα.

    Σύμφωνα με την ΠΟΥ, διεθνής αντιπροσωπεία από εμπειρογνώμονες αναμένεται να φθάσει αύριο στο νησί του Ινδικού προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

    [10] Νέες απειλές για χτύπημα της Αλ-Κάιντα στις ΗΠΑ

    13/8/2002 3:43:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα του δικτύου Αλ-Κάιντα εναντίον γεφυρών της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και εναντίον ενός σημαντικού μνημείου του Σικάγο δέχτηκε το FBI από μία ξένη κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νιου Γιορκ Τάιμς". Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν συγκεκριμένες και οι γέφυρες του Μπρούκλιν (Νέα Υόρκη) και Γκόλντεν Γκέιτ (Σαν Φρανσίσκο) αναφέρθηκαν ως παραδείγματα πιθανών στόχων. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι πληροφορίες της ξένης κυβέρνησης, η οποία δεν κατονομάζεται, ήταν οι δεύτερες που έλαβε τους τελευταίους μήνες σχετικά με ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών μνημείων. Οι πρώτες πληροφορίες του τύπου αυτού είχαν δοθεί από τον Αμπού Ζουμπέιντα, ένα στενό συνεργάτη του Οσάμα Μπιν Λάντεν που κρατείται από τους Αμερικανούς.

    Ωστόσο, η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας αυτό το Σαββατοκύριακο γύρω από την Γκόλντεν Γκέιτ δεν οφείλονταν στις πληροφορίες αυτές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Ο συναγερμός αυτός προκλήθηκε από μια άλλη πληροφορία, ανώνυμη, που προειδοποιούσε την Παρασκευή για το ενδεχόμενο να συντριβεί ένα αεροπλάνο στη διάσημη κόκκινη γέφυρα που δεσπόζει στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [11] Ικανοποίηση της ΠΟΙ για τον Α. Κόσμα

    13/8/2002 7:23:00 μμ

    Την "πρώτη νίκη" της, στην προετοιμασία της για το 2004, σημείωσε σήμερα η χώρα μας αφού λίγο πριν την πρώτη επίσημη δοκιμαστική διοργάνωση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο τεχνικός επιτετραμμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, Τζερομ Πελς, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά. "Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι πολύ ευχαριστημένη με τις εγκαταστάσεις. Είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, ειδικότερα στα σημεία που αφορούν τον ελλιμενισμό των σκαφών, τις προβλήτες και τις "γλίστρες", που είναι μάλιστα μόνιμες κατασκευές" τόνισε ο Τζερομ Πελς.

    Ο κ. Πελς, επεσήμανε, μεταξύ άλλων επίσης, ότι αυτή η διοργάνωση θα βοηθήσει τόσο τους αθλητές, όσο και την Οργανωτική Επιτροπή να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες.

    Με την δοκιμαστική διοργάνωση των αγώνων ιστιοπλοΐας Regatta 2002, η ΑΘΗΝΑ 2004 πραγματοποιεί το "μεγάλο βήμα". Περνά από τη φάση των σχεδιασμών, στην πράξη. Σκοπός είναι να δοκιμαστούν σχέδια, προγράμματα, εγκαταστάσεις, προσωπικό και κανόνες σε πραγματικές συνθήκες αγώνων, να διαπιστωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, να εξακριβωθούν τυχόν δυσλειτουργίες και να διορθωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

    Η διοργάνωση των αγώνων στον Άγιο Κοσμά είναι η πρώτη από συνολικά 41 δοκιμαστικές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η ιστιοπλοΐα είναι και το μόνο άθλημα για το οποίο προβλέπονται δύο δοκιμαστικές διοργανώσεις (η δεύτερη θα γίνει από 14 έως και 28 Αυγούστου 2003).

    [12] Επέμβαση στον ώμο έκανε ο Γκατσιούδης

    13/8/2002 6:48:00 μμ

    Σε αρθροσκόπηση στον ώμο και επέμβαση στο γόνατο για την αποκατάσταση των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε υποβλήθηκε σήμερα ο Κώστας Γκατσιούδης στο νοσοκομείο "Υγεία". Σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό Αργύρη Μήτσου όλα πήγαν καλά και ο Ελληνας πρωταθλητής του ακοντισμού θα πάρει αύριο εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Γκατσιούδης θα καταφέρει να επανέλθει πλήρως στις προπονήσεις μετά από διάστημα έξι μηνών.

    [13] Υποδοχή ηρώων

    13/8/2002 2:50:00 μμ

    Με ένα ασημένιο κλαδί ελιάς υποδέχθηκε την εθνική ομάδα στίβου, που επέστρεψε σήμερα τα ξημερώματα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μόναχο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Έξαρχος. Το συμβολικό αυτό δώρο παρέλαβε εκ μέρους όλης της αποστολής η χρυσή νικήτρια του ακοντισμού, Μιρέλα Μανιάνι. Στην υποδοχή της αποστολής και στη μικρή τελετή που ακολούθησε, παρόντες ήταν και οι Κώστας Κεντέρης, Κατερίνα Θάνου όπως και ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων. Ο μεγάλος νικητής των 200μ. Κώστας Κεντέρης τόνισε ότι η Ελλάδα πήρε στο Μόναχο αυτό που της αξίζει και ότι στο μέλλον μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα και αυτή πλέον είναι η πρόκληση για όλους τους αθλητές.

    [14] Αψογοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

    13/8/2002 12:03:00 μμ

    Η Ελλάδα είναι ικανή και έτοιμη να διοργανώσει άψογους, από όλες τις απόψεις, Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Εχουμε μπει στην τελική ευθεία κι από τη φάση του σχεδιασμού είμαστε στη φάση της υλοποίησης, με στόχο την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, γενικός διευθυντής Τύπου της οργανωτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004.

    Ικανοποιημένα κορυφαία στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής

    Ορόσημο που δείχνει πόσο δρόμο διανύσαμε στην ολυμπιακή προετοιμασία, χαρακτήρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά από τις 16 ως τις 23 Αυγούστου.

    Θετικά σχόλια για την πρόοδο της προετοιμασίας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έκανε ένα από τα κορυφαία στελέχη της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ.

    Δύο ακριβώς χρόνια πριν τους Αγώνες στην Αθήνα και σύμφωνα με τον Μπομπ Ελφινστον, γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας, η πρόοδος της προετοιμασίας είναι σημαντική και τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

    ''Εχει γίνει σημαντική πρόοδος σε όλους τους τομείς. Τα έργα προχωρούν πολύ γρήγορα και δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον καμιά ανησυχία. Το Ολυμπιακό χωριό, πριν από ένα χρόνο, ήταν γιαπί και τώρα είναι σχεδόν έτοιμο, όπως και πολλά άλλα έργα'', δήλωσε ο Ελφινστον, που ήλθε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας του και ξεναγήθηκε στους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του 2004.

    [15] Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Φεστιβάλ Μελβούρνης

    13/8/2002 12:27:00 μμ

    Οι οργανωτές του Φεστιβάλ Μελβούρνης, ενός κορυφαίου πολιτιστικού φορέα που προσελκύει τους πλέον αξιόλογους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι στη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου θα λάβει μέρος και η Σαβίνα Γιαννάτου με το συγκρότημά της Primavera en Salonica. Η πρώτη και μοναδική συναυλία της Γιαννάτου στη Μελβούρνη θα δοθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Melbourne Consert Hall, Victorian Arts Centre.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 August 2002 - 16:55:33 UTC