Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 17Ν
  • [02] Νέοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
  • [03] Στη Λέσβο ο κ. Σκανδαλίδης
  • [04] Στον εισαγγελέα οι δύο Πακιστανοί
  • [05] Το Ιράκ διχάζει τις ΗΠΑ
  • [06] Τέλη Αυγούστου συνομιλίες Β. Κορέας-Ιαπωνίας
  • [07] Ολλανδία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους
  • [08] Διευθετήθηκε το θέμα Φερούζεμ
  • [09] Ενέσεις ηθικού στον Ολυμπιακό
  • [10] Νέοι αρχηγοί στον ΠΑΟ
  • [11] Βρέθηκε απολίθωμα ρινόκερου στα Γρεβενά

    [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 17Ν

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/8/2002 2:44:00 μμ

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται τώρα η κρίσιμη, για τη δράση της οργάνωσης, διετία 1974 - 1975. Οι έρευνες στρέφονται πλέον στην ταυτοποίηση πέντε ονομάτων μελών της 17 Ν, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ως βοηθητικά στελέχη της οργάνωσης. Oι αστυνομικοί στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθούν στην εξάρθρωση του ΕΛΑ για τον οποίο όμως, συναντούν πολλές δυσκολίες όσον αφορά την απαγγελία κατηγοριών, αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για τη δράση των εμπλεκόμενων ατόμων από το ΄74 έως και σήμερα.

    Οι γυναίκες στο επίκεντρο των ερευνών

    "Κλειδί", στην επιχείρηση εντοπισμού και άλλων ιστορικών μελών της 17Ν θεωρείται μία γυναίκα με το όνομα "Αννα" για το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κωδικό όνομα που χρησιμοποίησαν κατά καιρούς οι γυναίκες της οργάνωσης, ενώ άλλες ενδείξεις κάνουν λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, που συνδέεται με την 1η γενιά της 17Ν.

    Όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, οι αρχές αναζητούν στοιχεία και άτομα στον κύκλο των ανθρώπων που μετείχαν στη συνάντηση της Πεντέλης, το 1974. Υπάρχουν, μάλιστα ενδείξεις, ότι ορισμένα από τα πρόσωπα της Πεντέλης, στα οποία οι αρχές είχαν "φθάσει" πριν από την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού, στις 29 Ιουνίου, αποτέλεσαν τους συνδέσμους μεταξύ ΕΛΑ και 17Ν.

    Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημ. Κουφοντίνα ο οποίος, όμως, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

    Νέα αναφορά από τον Γιωτόπουλο

    Εν τω μεταξύ, δεύτερη γραπτή αναφορά στη διοίκηση των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού έστειλε σήμερα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ζητώντας εκ νέου τον προαυλισμό του μαζί με άλλους και υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς της πλήρους απομόνωσης στο οποίο βρίσκεται από την 1η ημέρα της προφυλάκισής του τον επηρεάζει ψυχολογικά.

    Ο Γιωτόπουλος, σε αντίθεση με τους συγκατηγορούμενους του δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ραδιόφωνο στο κελί του, αλλά ούτε να διαβάζει εφημερίδα, παρά μόνο τα αποκόμματα που του προσκομίζει η σύζυγός του κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου.

    Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, για να πάρει νέα κατάθεση από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα του απαγγείλει συμπληρωματικές κατηγορίες.

    Οι νέες κατηγορίες που θ΄ απαγγελθούν στο κ. Γιωτόπουλο, βασίζονται στην απολογία του Σάββα Ξηρού, όπου εμπλέκει τον φερόμενο και ως αρχηγό της 17Ν, σε τουλάχιστον τρία χτυπήματα για τα οποία μέχρι στιγμής δεν κατηγορείτο. Συγκεκριμένα στη δολοφονία Σόντερς, στο χτύπημα με ρουκέτα κατά του Ιωάννη Παλαιοκρασσά καθώς και στη δολοφονία Περατικού.

    Επίσης σε γραφεία της ειδικής πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού εγκαταστάθηκαν σήμερα οι 3 εφέτες ανακριτές, οι οποίοι στο χώρο αυτό από την επόμενη εβδομάδα θα εξετάζουν μάρτυρες σχετικά με την υπόθεση της τρομοκρατίας.

    Τέλος, επισκεπτήριο είχαν σήμερα οι 6 κρατούμενοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και μέχρι στιγμής δέχθηκαν τους συγγενείς τους οι Παύλος Σερίφης Κων/νος Τέλιος και Σωτήρης Κονδύλης. Το επισκεπτήριο λήγει στις 6 το απόγευμα.

    [02] Νέοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς

    14/8/2002 3:03:00 μμ

    Στις 7 και 14 Δεκεμβρίου οι δύο νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Τις νέες προκηρύξεις δημοσίευσε σήμερα του Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και αφορούν 2.743 και 748 θέσεις, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός για 6.700 θέσεις, θα αρχίσει στις 30 Νοεμβρίου.

    [03] Στη Λέσβο ο κ. Σκανδαλίδης

    14/8/2002 2:58:00 μμ

    Στη Λέσβο θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης, όπου αύριο το βράδυ, μαζί με τον Υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη θα εγκαινιάσουν το Δημαρχείο της Πέτρας. Την Παρασκευή, το απόγευμα οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν το νέο κτίριο του Δημαρχείου της Αγιάσου. Ο κ. Σκανδαλίδης κατά την διάρκεια της παραμονής του θα έχει επαφή με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [04] Στον εισαγγελέα οι δύο Πακιστανοί

    14/8/2002 3:31:00 μμ

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες να βιντεοσκοπούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ο εισαγγελέας, εναντίον των Αχμέτ Ναζίρ και Καχιάτ Κάν, άσκησε δίωξη για κατάρτιση εικόνων στρατιωτικών τόπων σε βαθμό πλημμελήματος. Οι δύο Πακιστανοί, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές. Η βιντεοταινία και η βιντεοκάμερα που τους κατέσχεσαν οι αστυνομικοί εξετάζονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

    [05] Το Ιράκ διχάζει τις ΗΠΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/8/2002 5:30:00 μμ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους οδηγείται σταδιακά σε ένα σημείο όπου θα αναγκαστεί να κηρύξει πόλεμο κατά του Ιράκ παρόλο που μια τέτοια επιλογή δεν είναι κατ΄ανάγκη προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών ή και του ίδιου του Μπους. Οι στρατιωτικοί δεν είναι πεισμένοι ότι ο πόλεμος είναι μια καλή ιδέα. Οι αρχηγοί των Επιτελείων το έχουν καταστήσει σαφές μέσω μιας σειράς διαρροών προς τον Τύπο. Οι στρατιωτικοί ανησυχούν επειδή ο πόλεμος δεν έχει σαφείς στόχους πέραν της ανατροπής του Σαντάμ Χουσεϊν και επειδή δεν υπάρχει σαφής πολιτική για την "επόμενη ημέρα".

    Παιχνίδια πολέμου κραυγές ειρήνης

    "Οι στρατηγοί αντιτίθενται στον πόλεμο, αλλά οι ερασιτέχνες της πολιτικής τον υποστηρίζουν", σημειώνει ο Ουίλιαμ Πφαφ στη "Χέραλντ Τρίμπιουν". Από τους αρθρογράφους που προπαγανδίζουν τον πόλεμο, όμως, ελάχιστοι έχουν πολεμήσει ή έχουν δει έστω με τα μάτια τους αίμα να χύνεται.

    Ο μόνος από τους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχει πολεμήσει είναι ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, το πιο γνωστό δηλαδή "περιστέρι" της κυβέρνησης Μπους.

    Σε μια πρόσφατη συνεδρίαση του Τμήματος Χάραξης Πολιτικής του Πενταγώνου, όπου είναι επικεφαλής ο Ρίτσαρντ Περλ, μίλησε ο άγνωστος μέχρι τώρα Λόραν Μιουράβιεκ από το Ιδρυμα Ραντ. Κατά την άποψή του, η Σαουδική Αραβία είναι εχθρός της Αμερικής και υποθάλπει την τρομοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

    Πρέπει λοιπόν η Ουάσιγκτον να απευθύνει τελεσίγραφο στη σαουδαραβική κυβέρνηση: ή θα σταματήσετε τις αντιαμερικανικές και αντιισραηλινές δηλώσεις ή θα κατάσχουμε τις πετρελαιοπηγές σας και τα κεφάλαιά σας στο εξωτερικό.

    Ο μόνος που προέβαλε εκείνη την ημέρα αντιρρήσεις, αρνούμενος να θεωρήσει τη Σαουδική Αραβία στρατηγικό αντίπαλο των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ο Χένρι Κίσινγκερ.

    Οι ερασιτέχνες της πολιτικής, συνεχίζει ο αμερικανός αρθρογράφος, δεν ασχολούνται με τα νομικά ζητήματα, καθώς θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Στην εξωτερική τους πολιτική, να αγνοούν τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει προηγούμενοι πρόεδροι. Και στην εσωτερική πολιτική, να μη θεωρούν ότι το Σύνταγμα τις δεσμεύει.

    Υπάρχει άλλη λύση από τον πόλεμο; Εχουν εξαντληθεί οι άλλες οδοί; Είναι ο πόλεμος το μοναδικό μέσο για την επίτευξη ενός δίκαιου στόχου;

    Το Ιδρυμα Ραντ ασχολιόταν κάποτε με τέτοια ζητήματα. Τώρα, το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει με πάθος τους πολέμους και την καταπάτηση των νόμων. Σύμφωνα πάντως με τον Τζον Τσίπμαν, διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών (IISS) του Λονδίνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δικαίωμα να επιτεθούν στο Ιράκ αφού το τελευταίο έχει παραβιάσει τους όρους της απόφασης που έλαβε ο ΟΗΕ το 1991 για την κατάπαυση του πυρός.

    Ο πόλεμος του 1991 στηρίχθηκε στο ψήφισμα 678 των Ηνωμένων Εθνών, που ζητούσε τη χρησιμοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων για την εκδίωξη του Ιράκ από το Κουβέιτ και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Το ψήφισμα αυτό δικαιολογούσε και την αλλαγή καθεστώτος στη Βαγδάτη.

    Παρά ταύτα, οι εχθροπραξίες σταμάτησαν 48 ώρες μετά την επίτευξη του βασικού στόχου, δηλαδή την εκδίωξη του Ιράκ από το Κουβέιτ.

    Το Ιρακ παραβιάζει το ψήφισμα 687

    Ο πόλεμος τερματίστηκε έτσι όχι με μια ειρηνευτική συνθήκη, αλλά με μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Το ψήφισμα 686 των Ηνωμένων Εθνών, που υιοθετήθηκε στις 5 Μαρτίου 1991, ζητούσε από το Ιράκ τη συμμόρφωση με όλα τα σχετικά ψηφίσματα. Το Ιράκ συμφώνησε, και έτσι υιοθετήθηκε το ψήφισμα 687 στις 3 Απριλίου που έθετε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την κατάπαυση του πυρός.

    Μεταξύ των όρων αυτών, που απεδέχθη η Βαγδάτη, ήταν η υποχρέωση του Ιράκ να δεχθεί την καταστροφή όλων των όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και των συστατικών τέτοιων όπλων, και η δέσμευσή του να μην αναπτύξει, αποκτήσει ή χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.

    Τα ψηφίσματα αυτά, τονίζει ο διευθυντής του IISS, υπονοούν ότι οι εχθροπραξίες μπορούν να επαναληφθούν εφόσον οι όροι που έχουν συμφωνηθεί παραβιαστούν. Το Ιράκ πράγματι παραβιάζει συστηματικά αυτούς τους όρους, και το γεγονός ότι κατέχει συστατικά όπλων μαζικής καταστροφής μπορεί και πρέπει να θεωρηθεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

    Τον Νοέμβριο του 1998, το Συμβούλιο Ασφαλείας έκρινε με το ψήφισμα 1205 ότι το Ιράκ παραβιάζει κατάφωρα τους όρους του ψηφίσματος 687. Οι παραβιάσεις αυτές συνεχίζονται. Κατά συνέπεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επικαλεστούν το ψήφισμα 678 προκειμένου να κηρύξουν εκ νέου τον πόλεμο στη Βαγδάτη.

    Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο χρόνος που έχει παρέλθει από το 1991 είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν ισχύει πλέον το αυτόματο δικαίωμα χρησιμοποίησης δύναμης για την εκπλήρωση των ψηφισμάτων. Ένα τέτοιο επιχείρημα, όμως, θα σήμαινε ότι ένα κράτος μπορεί να επιδοθεί σε ένα διπλωματικό πόλεμο φθοράς ώστε να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Πηγές: International Herald Tribune, Financial Times

    [06] Τέλη Αυγούστου συνομιλίες Β. Κορέας-Ιαπωνίας

    14/8/2002 12:22:00 μμ

    Η Βόρεια Κορέα και η Ιαπωνία θα έχουν συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στην Πιονγιάνγκ με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν διήμερες συνομιλίες από τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.

    Η Βόρεια Κορέα δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Ιαπωνία από τη σύστασή της το 1945, έπειτα από τη διχοτόμηση της κορεατικής χερσονήσου, η οποία υπήρξε ιαπωνική αποικία από το 1910 ως το 1945.

    Στο τραπέζι και η εξαφάνιση των 11 Ιαπώνων

    "Οι συνομιλίες θα αφορούν όλα τα θέματα που συνδέονται με την αποκατατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες , καθώς και τα εκκρεμή θέματα κοινού ενδιαφέροντος", αναφέρεται στο τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Στα εκκρεμή θέματα περιλαμβάνεται το ζήτημα των έντεκα Iαπώνων που έχουν εξαφανισθεί και το Τόκιο κατηγορεί την Πιονγιάνγκ ότι τους απήγαγε στο διάστημα 1978-1983.

    Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες για κάθε Ιάπωνα πολίτη, ο οποίος είναι πιθανόν να "εξαφανίσθηκε" στη χώρα.

    Η Ιαπωνία και η Βόρεια Κορέα διέκοψαν το 2000 τις διαπραγματεύσεις για την προσέγγιση των δύο χωρών που είχαν ξεκινήσει μία δεκαετία νωρίτερα, καθώς το Τόκιο είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο θέμα των "εξαφανίσεων", ενώ η Πιονγιάνγκ απαιτούσε την καταβολή αποζημιώσεων για την περίοδο της αποικιοκρατίας.

    [07] Ολλανδία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους

    14/8/2002 7:30:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα σε λίμνη στη βόρεια Ολλανδία στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, του εκπαιδευτή και των δύο ασκούμενων πιλότων που επέβαιναν σε αυτό. Το μικρό αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην ολλανδική αεροπορική εταιρεία Martinair συνετρίβη στη λίμνη Βόσεμεερ, στο Ντρόντεν, το οποίο βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αμστερνταμ. Το τετραθέσιο αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας από γειτονικό αεροδρόμιο. Η Martiner ανήκει στον ολλανδικό αερομεταφορέα KLM και στον όμιλο μεταφορών Nedlloyd. Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της συντριβής.

    [08] Διευθετήθηκε το θέμα Φερούζεμ

    14/8/2002 7:39:00 μμ

    Τέλος καλό όλα καλά. Λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την οφειλή του ποσού των 1,7 εκατ. δολαρίων προς την Παλμέιρας για την μεταγραφή του Φερούζεμ, δόθηκε σήμερα από τη FIFA. Μ΄ έγγραφο που έστειλε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην ΕΠΟ , δέχεται τον διακανονισμό για την καταβολή των οφειλομένων προς τον βραζιλιάνικο σύλλογο με δόσεις και έτσι η ομάδα της ΑΕΚ δεν διατρέχει πλέον τον κίνδυνο να βρεθεί, σε πιθανή πρόκριση της, εκτός κληρώσεως για τους ομίλους του Τσάμπιον Λιγκ.

    Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Ιλια Ιβιτς

    Εν τω μεταξύ, στη διοίκηση του συλλόγου για ν΄ απολογηθεί για το επεισόδιο που δημιούργησε κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς παραπέμφθηκε σήμερα ο επιθετικός της ΑΕΚ Ιλια Ιβιτς.

    Μπάγεβιτς και Ιβιτς μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, στη Λευκωσία, αντάλλαξαν βαριές βρισιές και θα έπεφτε ακόμη και ξύλο μεταξύ τους αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι για να τους χωρίσουν. Ετσι πλέον θα πρέπει να θεωρείται μάλλον αβέβαιο το μέλλον του Ιβιτς στην "Ενωση".

    Η κόντρα μεταξύ των δύο κρατά από παλιά, όταν παίκτης και προπονητής βρίσκονταν στον Ολυμπιακό. Σε παλαιότερο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εθνικό οι δύο άνδρες είχαν και πάλι κοντραριστεί με αποτέλεσμα να ανταλλάξουν ύβρεις και να πέσουν μάλιστα και μερικές "ψιλές'.

    [09] Ενέσεις ηθικού στον Ολυμπιακό

    14/8/2002 4:43:00 μμ

    Βαρύ είναι το κλίμα στον Ολυμπιακό, μετά τη χθεσινή ήττα στην Ιταλία από τη Γιουβέντους με 4-0. Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά έδειξε πως χάνει το... χρώμα του, όταν αγωνίζεται εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που προβληματίζει έντονα τον Τάκη Λεμονή. Ο Ελληνας τεχνικός, πάντως, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, ώστε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να μην επηρεάσει τη ψυχολογία των παικτών, τονίζοντας πως επρόκειτο απλώς για ένα φιλικό.

    Συνάμα, όμως, δεν πρόκειται να αφήσει να περάσουν έτσι τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο χθεσινό παιχνίδι στην Τσεζένα.

    "Οταν χάνεις με 4-0, δεν μπορείς να λες πολλά λόγια. Χωρίς αμφιβολία το σκορ είναι βαρύ, αλλά δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Διέκρινα κάποια θετικά πράγματα στην ομάδα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας", τόνισε ο Τάκης Λεμονής.

    [10] Νέοι αρχηγοί στον ΠΑΟ

    14/8/2002 4:30:00 μμ

    Οι Κριστόφ Βαζέχα, Ρενέ Χένρικσεν και Αγγελος Μπασινάς θα είναι κατά σειρά οι τρεις αρχηγοί του Παναθηναϊκού στη νέα περίοδο. Οι νέοι αρχηγοί δεν βγήκαν μέσα πό ψηφοφορία αλλά ορίστηκαν με απόφαση της διοίκησης, που τους ανακοίνωσε ο Αγγελος Φιλιππίδης, μετά από την πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Οι παίκτες τόνισαν, από την πλευρά τους, ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους τρεις αρχηγούς που όρισε η διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά διευκρίνισαν, ότι θα προτιμούσαν να έχουν το δικαίωμα της ψηφοφορίας.

    Το θέμα, δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις, ενώ ο Αγγελος Φιλιππίδης αμέσως μετά τους επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος ομάδας και διοίκησης είναι για τη φετινή χρονιά η κατάκτηση του τίτλου.

    "Ο Παναθηναϊκός έχει έξι χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Πρέπει να καταβάλλετε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και το μυαλό σας να βρίσκεται στην κατάκτηση του τίτλου και όχι στα πριμ''επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας.

    Ακόμη, ο Αγγελος Φιλιππίδης διευκρίνισε στους παίκτες, ότι από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα θα υπάρξει και η ανάλογη ανταμοιβή από την διοίκηση.

    Τέλος, οι Λεωνίδας Βόκολος και Γιώργος Καραγκούνης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, έκαναν ατομική προπόνηση το πρωί.

    [11] Βρέθηκε απολίθωμα ρινόκερου στα Γρεβενά

    14/8/2002 4:02:00 μμ

    Το απολιθωμένο τμήμα κρανίου ρινόκερου, ηλικίας 3 εκατομμυρίων χρόνων, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αγροτική περιοχή της Μηλιάς Γρεβενών, από ομάδα του Τμήματος Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η περιοχή του νομού, την συγκεκριμένη περίοδο ήταν μια απέραντη ζούγκλα με πυκνά δάση, σαβάνες και πολλά νερά ώστε να μπορούν να ζήσουν τα μεγαλόσωμα αυτά ζώα. Στην ίδια περιοχή μάλιστα πριν τέσσερα χρόνια βρέθηκαν και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαμούθ παγκοσμίως, μήκους 4 μ. και 25 εκ. που χρονολογούνται την ίδια περίοδο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 August 2002 - 16:55:05 UTC