Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανελκυστήρας συνέθλιψε δωδεκάχρονο
  • [02] Θεομηνίες σαρώνουν περιοχές της Ασίας

    [01] Ανελκυστήρας συνέθλιψε δωδεκάχρονο

    14/8/2002 9:15:00 μμ

    Τραγωδία χτύπησε μια οικογένεια στο Ηράκλειο με θύμα ένα δωδεκάχρόνο αγοράκι το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο στο υπόγειο πενταόροφης πολυκατοικίας. Πρόκειται για τον Ανδρέα Φανουράκη ο οποίος συνεθλίβη στον ανελκυστήρα αυτοκινήτων που βρισκόταν στο γκαράζ του κτιρίου.

    Ο δωδεκάχρονος έφυγε από το σπίτι του, χθες τη νύχτα με φίλους του και πήγε στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας, όπου πήγαινε τακτικά, στην οδό Ιδομενέως 9. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όλο το βράδυ έμεινε στο υπόγειο μπροστά στην άκρη του ανελκυστήρα αυτοκινήτων.

    Το πρωί προφανώς κάποιος πάτησε το κουμπί του ανελκυστήρα για να πάρει το αυτοκίνητό του. Κατά την κάθοδο του ανελκυστήρα ο Ανδρέας βρισκόταν ακόμα καθισμένος στην άκρη του κενού, με τα πόδια του να κρέμονται προς τα κάτω. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή κ. Γιάννη Στειακάκη ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός. Υπέστη βαρύτατες κακώσεις καθώς ο ανελκυστήρας το συνέθλιψε.

    Τραγική φιγούρα η μητέρα του Ευσεβία που πληροφορήθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι ότι το παιδί της είχε χτυπήσει αλλά είχε σωθεί. Λίγο αργότερα όμως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το αγοράκι, πληροφορήθηκε την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

    [02] Θεομηνίες σαρώνουν περιοχές της Ασίας

    14/8/2002 11:31:00 μμ

    Τα αμείλικτα ακραία καιρικά φαινόμενα που ταλανίζουν τον τελευταίο μήνα τις περιοχές της Ασίας έχουν εξαντλήσει Κίνα, Ινδία, Φιλιππίνες και Ιράν, αφήνοντας στο πέρασμα τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους. Μέχρι σήμερα οι κατολισθήσεις και οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων έχουν κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ ήδη εκδηλώθηκαν κρούσματα επιδημιών.

    Εκατοντάδες θύματα - Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής

    Tους 38 έφτασε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο βόρειο Ιράν, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός IRIB. Επίσης εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Γκολεστάν έχουν μείνει άστεγοι και, όπως δήλωσαν ορισμένοι από αυτούς στο IRIB, δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής ψωμί ή νερό, μολονότι φέρεται ότι βρίσκονται στην περιοχή σωστικά συνεργεία.

    Στο μεταξύ, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι ορισμένοι αξιωματούχοι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους εξαιτίας της ανικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις νέες αυτές πλημμύρες που αντιμετώπισε η επαρχία Γκολεστάν.

    "Ο πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί θα απομακρύνει οποιονδήποτε αξιωματούχο στην επαρχία Γκολεστάν που δεν διαχειρίστηκε σωστά την κρίση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αμντουλάχ Ραμεζανζάντεχ.

    Ο Χαταμί έδωσε εντολή σε ειδική επιτροπή στην επαρχία αυτή να συντάξει αναφορά για τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή από τη Δευτέρα, έχουν προκαλέσει τη διακοπή του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν αποκλείσει το οδικό δίκτυο σε τεράστια έκταση.

    Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί πέρυσι από τις καταστροφικές πλημμύρες στην επαρχία Γκολεστάν, οι οποίες άφησαν πίσω τους 10.000 άστεγους.

    Στις Φιλιππίνες, πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο 22 ανθρώπων και υποχρέωσαν χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οκτώ άνθρωποι πνίγηκαν στα κύματα που παρέσυραν τη Δευτέρα τα σπίτια τους στο νησί Νέγκρος, στο κέντρο του αρχιπελάγους. Πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν εξάλλου από κατολισθήσεις νοτιοανατολικά της Μανίλας. Επτά άλλοι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία χθες στην επαρχία Ριζάλ, ανατολικά της πρωτεύουσας, αφού κόπηκαν καλώδια ηλεκτροδότησης. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν χθες στα προάστια της Μανίλας. Από τις πλημμύρες περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο αρχιπέλαγος.

    Στην Ινδία, δύο παιδιά σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις βροχές στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ, αυξάνοντας σε 516 τον απολογισμό των νεκρών από τις βροχές των μουσώνων σε όλη τη χώρα. Το ινδικό πρακτορείο UNI μετέδωσε ότι η κατολίσθηση σημειώθηκε στο χωριό Μπαρχέμπ Γκαρπούρ στην περιφέρεια Ναουάντα όπου ο αριθμός των νεκρών από τις βροχές έφτασε τους 283 -- ο υψηλότερος στη χώρα. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στο κρατίδιο, καθώς έχουν φουσκώσει πέντε μεγάλοι ποταμοί και, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, ασκούν τεράστια πίεση στα αναχώματα.

    Μετεωρολογοι δήλωσαν πως η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς στις επόμενες 24 ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Από τις πλημμύρες στο κρατίδιο καταστράφηκαν επίσης καλλιέργειες αξίας 1,12 δισεκατομμυρίου ρουπίων (24 εκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης του κρατιδίου, από τις πλημμύρες έχουν πληγεί οι κάτοικοι 7.030 χωριών σε μια έκταση άνω των 10 εκατομμυρίων στρεμμάτων και περισσότερα από 100.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

    Στη νοτιοδυτική Κίνα εκφράζονται φόβοι ότι πάνω από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολίσθηση που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, ανεβάζοντας έτσι σε 900 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της φετεινής θερινής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η κατολίσθηση προκλήθηκε στην πόλη Γιαντζίν της επαρχίας Γιουνάν χθες, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν περίπου 39 άτομα, από τα οποία ανασύρθηκαν τέσσερα ζωντανά. Μόνο στην επαρχία Χουνάν έχασαν χθες τη ζωή τους 75 άνθρωποι, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ πάνω από 10.000 έμειναν άστεγοι καθώς οι ορμητικοί χείμαρροι σάρωσαν τα χωριά και τα σπίτια τους.

    Οι τελευταίες πλημμύρες είναι οι χειρότερες που γνώρισε η επαρχία Χουνάν από το 1998. Οι κινεζικές αρχές εκτιμούν ότι η φετεινή κακοκαιρία έχει πλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 3,9 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει προκαλέσει οικονομική ζημία ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 August 2002 - 20:54:15 UTC