Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσοχή! Ακραία καιρικά φαινόμενα
  • [02] Σύλληψη για κατοχή πλαστών νομισμάτων
  • [03] Προσπάθειες κατάσβεσης φωτιάς στην Αρκαδία
  • [04] Πεινούν τα παιδιά της Παλαιστίνης
  • [05] Κοσμοσυρροή για την λειτουργία του Πάπα
  • [06] Κύπρος: Μνημόσυνο αντιστράτηγου Φλωράκη
  • [07] Πολύνεκρο τροχαίο στην Ρωσία
  • [08] Τουρκία: Πύρινη λαίλαπα κατακαίει δάση

    [01] Προσοχή! Ακραία καιρικά φαινόμενα

    Nίκος Μπορμπαντωνάκης 18/8/2002 5:10:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της αστυνομίας όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, λόγω της καταιγίδας που έχει άρχισε πριν από λίγη ώρα στο λεκανοπέδιο. Ο διευθυντής της τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τζέκης, μιλώντας στην ΕΡΤonline τόνισε ότι όλοι οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς, τους οποίους κάλεσε να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι στιγμής έχει δεχτεί περίπου 1000 κλήσεις από περιοχές όπως, Πετρούπολη, Κολωνό, Ηλιούπολη, Ίλιο, Λιόσια, Δάφνη και από το κέντρο της ΑΘήνας, οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούσαν άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή 100 οχήματα και 500 άνδρες της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο δρόμο, προκειμενου να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

    Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα οι Υπηρεσίες του Σώματος, στο λεκανοπέδιο Αττικής τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και πάραυτα συγκροτήθηκαν 250 συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα.

    Στην όλη επιχείρηση εκτός από την προαναφερθείσα δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας λαμβάνουν μέρος και 150 αντλητικά μηχανήματα, δύο ερπυστριοφόρα οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ, με διασωστικο εξοπλισμο (διασωστικούς λέμβους).

    Επίσης αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα παρουσιάσθηκαν στην κίνηση των αυτοκινήτων, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Κηφισό, ενώ διακόπηκε προσωρινά και η λειτουργία των συρμών του ΗΣΑΠ.

    Προληπτικά, μάλιστα έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος από τον Ιππόδρομο μέχρι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η Κηφισού.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύριο κύμα της κακοκαιρίας έχει περάσει, ωστόσο οι βροχές στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν με ηπιότερη μορφή μέχρι αργά το απόγευμα.

    Χθες, η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, σε γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

    Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην ορεινή Πελοπόννησο.

    [02] Σύλληψη για κατοχή πλαστών νομισμάτων

    18/8/2002 1:55:00 μμ

    Με 2.024 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων συνελήφθησαν από αστυνομικούς στον Προμαχώνα Σερρών, δύο άτομα από την Αθήνα που ταξίδευαν για τη Βουλγαρία. Πρόκειται για τους Δημήτριο Ταρναρά 50 χρόνων, από την Πεύκη Αττικής και Αλέξανδρο Γιαννόπουλο 47 χρόνων από το Νέο Ψυχικό. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πίσω από τη θέση του οδηγού μέσα σε μια δερμάτινη τσάντα τα πλαστά δολάρια. Το αυτοκίνητο και τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν και διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Σερρών, προκειμένου να διαπιστωθεί που βρήκαν τα πλαστά εκατονταδόλλαρα οι δύο Αθηναίοι και για που τα προόριζαν. Οι ίδιοι στην προανάκριση δεν αποκάλυψαν τον προμηθευτή τους.

    [03] Προσπάθειες κατάσβεσης φωτιάς στην Αρκαδία

    18/8/2002 5:24:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάναρι του Βαλτετσίου Αρκαδίας. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν είκοσι στρέμματα δάσους, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επαγρύπνηση.

    [04] Πεινούν τα παιδιά της Παλαιστίνης

    18/8/2002 1:50:00 μμ

    Αυξημένος κατά 125,6% είναι ο υποσιτισμός των παιδιών στα Παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με έρευνα του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει μια ανθρωπιστική τραγωδία. Σύμφωνα με έκθεση για το έτος 2001, η αύξηση αυτή οφείλεται στον αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών από τον Ισραηλινό Στρατό, που αφαιρεί από δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους κάθε δυνατότητα για εργασία στο Ισραήλ και τους οδηγεί στην ανεργία.

    Ο αποκλεισμός εμποδίζει ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις εμβολιασμού των παιδιών γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά.

    Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι το Ισραήλ εμπόδισε ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα θύματα των βίαιων επεισοδίων μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών.

    [05] Κοσμοσυρροή για την λειτουργία του Πάπα

    18/8/2002 12:40:00 μμ

    Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν σήμερα την υπαίθρια λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος στην πλατεία Μπλόνι, στη γενέτειρά του την Κρακοβία, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας του στην Πολωνία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στην οποία μετείχαν όχι μόνο Πολωνοί αλλά και επισκέπτες από γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπου της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν στην πόλη, ενώ άλλο ένα εκατομμύριο παραμένει στα περίχωρα.

    Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν σημαίες της Πολωνίας και του Βατικανού, όπως επίσης και της Λιθουανίας, της Ρωσίας, του Καζακστάν και των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να είναι στην ώρα τους στο πρωινό ''ραντεβού'' με τον Ποντίφηκα χιλιάδες πιστοί πέρασαν μάλιστα τη νύχτα τους στην πλατεία.

    Την τελετή παρακολούθησαν ακόμη οι πρόεδροι της Πολωνίας,Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι,της Λιθουανίας, Βάλντας Αντάμκους και της Σλοβακίας, Ρούντολφ Σούστερ.

    Ο Πάπας διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με την Κρακοβία αφού γεννήθηκε σε ένα γειτονικό χωριό και διετέλεσε ιερέας και Αρχιεπίσκοπος στην πόλη αυτή. Ο Ποντίφηκας επισκέπτεται τα μέρη, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, τον τάφο των γονέων του κι επίσης τη Μητρόπολη, όπου χειροτονήθηκε ιερέας.

    Ευλογώντας το Σάββατο, το νέο ναό της Θείας Ελεούσας κοντά στην Κρακοβία, ο Πάπας απηύθυνε έκκληση για να τεθεί τέρμα στους πολέμους και στον ανθρώπινο πόνο.

    [06] Κύπρος: Μνημόσυνο αντιστράτηγου Φλωράκη

    18/8/2002 12:07:00 μμ

    Τελέστηκε σήμερα το σαραντάμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών της Δύναμης, Ταξίαρχου Στυλιανού Δεμέναγα, Σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη, Υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή και Υποπλοίαρχου Νικόλα Γεωργίου, που σκοτώθηκαν σε συντριβή του ελικοπτέρου τους στη διάρκεια νυκτερινής άσκησης. Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αθανάσιος Νικολοδήμος εξήρε τη θυσία των πέντε αξιωματικών και τόνισε ότι ο αγώνας που δίνει η Κύπρος για την επιβίωση του Ελληνισμού θα συνεχισθεί.

    Το ελικόπτερο συνετρίβη στην κοίτη του ποταμού Διάριζος, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό Κούκλια και τεσσάρων χιλιομέτρων από τον προορισμό του, τη στρατιωτική βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' της Πάφου.

    Όπως προέκυψε από έρευνες στο ελικόπτερο, τύπου BELL 206, σημειώθηκε βλάβη και ο χειριστής του επεχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά λόγω του σκότους και της μορφολογίας του εδάφους "κάθισε" στην όχθη χαράδρας του ποταμού Διάριζου, με αποτέλεσμα να χάσει τη στήριξή του και να πέσει μέσα σε πορτοκαλεώνα, στο βάθος της χαράδρας από ύψος δεκάδων μέτρων.

    Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες στρατιωτικοί να απανθρακωθούν.

    [07] Πολύνεκρο τροχαίο στην Ρωσία

    18/8/2002 2:31:00 μμ

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 38 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην περιοχή της Τσουβασίας, στην κεντρική Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στην περιοχή υποστήριξαν ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει σε χαντάκι. Δεκαέξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [08] Τουρκία: Πύρινη λαίλαπα κατακαίει δάση

    18/8/2002 6:25:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Για τρίτη ημέρα εκατοντάδες πυροσβέστες αγωνίζονται να κατασβέσουν μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μαρμαρίδα, στη δυτική Τουρκία. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν απειλούν χωριά ούτε τις τουριστικές περιοχές στη Μαρμαρίδα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες από γειτονική στρατιωτική βάση. Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καταστροφή κάποιων καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, που διέσχιζαν το δάσος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 August 2002 - 16:53:25 UTC