Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά τα προβλήματα από τις καταιγίδες

    [01] Σοβαρά τα προβλήματα από τις καταιγίδες

    18/8/2002 10:00:00 μμ

    Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσαν στο λεκανοπέδιο οι σφοδρές καταιγίδες που έκαναν την εμφάνιση τους νωρίς το μεσημέρι. Τα ορμητικά νερά και η υπερχείλιση του Κηφισού δημιούργησαν χάος στα νότια και δυτικά προάστια, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 1000 κλήσεις κυρίως για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, σε περιοχές όπως, το Φάληρο, το Μοσχάτο, η Πετρούπολη, ο Κολωνός, η Ηλιούπολη, το Ίλιο, τα Λιόσια, η Δάφνη και από το κέντρο της Αθήνας. Οι βροχές έχουν πλέον κοπάσει ωστόσο όλος ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα καθώς τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του Αιγαίου θα εξασθενήσουν αργά το βράδυ.

    Στην Αττική οι καταιγίδες αν και δεν διήρκεσαν πολλές ώρες δημιούργησαν έντονα προβλήματα. Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Παναγιώτη Φούρλα οι Υπηρεσίες του Σώματος, στο λεκανοπέδιο Αττικής συγκρότησαν 250 συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα τα οποία δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς και σπεύδουν όπου υπάρχει ανάγκη.

    Από τη νεροποντή πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι, ενώ η τροχαία διέκοψε προληπτικά την κυκλοφορία στην Ποσειδώνος, από το ύψος του Ιπποδρόμου μέχρι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στην Πειραιώς από το ύψος του Μοσχάτου. Καταστροφές σημειώθηκαν στη λεωφόρο Αθηνών. Προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως η Αργυρούπολη, οι Τζιτζιφιές και τα Σεπόλια.

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι οι διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν όταν πλημμύρισαν υπόγειοι χώροι πολυκατοικιών όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι υποσταθμοί της Εταιρίας.

    Επίσης προβλήματα παρουσιάσθηκαν στην κίνηση των αυτοκινήτων, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Κηφισό, ενώ φωτεινοί σηματοδότες που σταμάτησαν να λειτουργούν δυσχέραιναν περαιτέρω την κατάσταση. Παράλληλα διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία των συρμών του ΗΣΑΠ, καθώς και στους σταθμούς Συγγρού-Φιξ και Λαρίσης.

    Ο διευθυντής της τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τζέκης, μιλώντας στην ΕΡΤonline τόνισε ότι όλοι οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς, τους οποίους κάλεσε να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις έως ότου κοπάσουν οι καταιγίδες.

    Υπό βροχή άρχισε και η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου. Η Τροχαία βρίσκεται επι ποδός και προειδοποίησε τους εκδρομείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του άστατου καιρού.

    Ηδη, από το μεσημέρι η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς ήταν πυκνή, ενώ κατά διαστήματα δεν έλειψε και η ταλαιπωρία των οδηγών. Από το απόγευμα πάντως, στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου έχει δοθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας για την διευκόλυνση της επιστροφής και πλέον η ροή των οχημάτων είναι κανονική, ενώ έχει σταματήσει και η βροχή.

    Το μεσημέρι σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο 39-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

    Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και άλλες περιοχές της χώρας, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν και καταστροφές στις καλλιέργειες, όπως στη Νεμέα. Στο Βραχάτι Κορινθίας υπερχείλισε ο ποταμός Ζαπάτης, προκαλώντας καταστροφές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 August 2002 - 20:54:11 UTC