Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσοχή στις δηλώσεις για την ''17Ν''
  • [02] Εντατικούς ρυθμούς ζητά ο πρωθυπουργός
  • [03] Η εξωτερική πολιτική στο Μαξίμου
  • [04] Στο νοσοκομείο ''Ελπίς'' ο Παπουτσής
  • [05] Συνελήφθη μέλος σπείρας νονών της νύχτας
  • [06] Μείωση καθυστερήσεων στο ''Ελ. Βενιζέλος''
  • [07] 600 νέα κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
  • [08] Η Ελλάδα στη σύνοδο του Γιοχάνεσμπουργκ
  • [09] Υποψήφιος Πρόεδρος ο Κοστούνιτσα
  • [10] Εύσημα για οργάνωση 2004
  • [11] Τοξικό το φυτικό συστατικό Cava-Cava

    [01] Προσοχή στις δηλώσεις για την ''17Ν''

    23/8/2002 4:07:00 μμ

    Συστάσεις στον αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του και να αποφεύγει την χρήση πληθυντικού για την υπόθεση της τρομοκρατίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Την απορία τους εκφράζουν πηγές τις αμερικανικής πρεσβείας για τις δηλώσεις των ελλήνων αξιωματούχων. Δείγματα DNA από τους 14 κρατούμενους στον Κορυδαλλό αναμένεται να πάρουν οι Αρχές, ενώ στοιχεία που βρέθηκαν στις γιάφκες φωτογραφίζουν δύο ακόμα άτομα. Εν τω μεταξύ, επετράπη σε 12 κρατούμενους η χρήση ραδιοφώνου, ενώ παρατάθηκε και ο χρόνος προαυλισμού τους.

    Στα χέρια της ελληνικής Αστυνομίας η εξάρθρωση της ''17Ν''

    Ο κ. Παπανδρέου, μετά από συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, τόνισε ότι προκαλεί εντυπώσεις η χρήση πρώτου πληθυντικού όταν αναφέρεται κανείς στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η διαδικασία εξάρθρωσης της τρομοκρατίας βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης.

    "Αυτό το έχει αναγνωρίσει και το αναγνώρισε και σήμερα ο κ. Μίλερ" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την αμερικανική συμβολή και βοήθεια στην επιχείρηση.

    Πάντως, πηγές της αμερικανικής πρεσβείας, εξέφρασαν την απορία τους για τα σχόλια ελλήνων αξιωματούχων, σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του αμερικανού Πρέσβη και τόνιζαν ότι οι δηλώσεις Μίλερ δεν διαφοροποιούνται σε τίποτα από αυτές του Πρωθυπουργού.

    Δύο νέα άτομα ''φωτογραφίζουν'' τα ευρήματα

    Τα ευρήματα που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τα δύο κρησφύγετα της οργάνωσης "17Ν" στις οδούς Πάτμου και Δαμάρεως, δίνουν επιπλέον στοιχεία για τη δράση ατόμων τα οποία σχετίζονται με τη αυτή. Ειδικότερα, η αποκωδικοποίηση του γενετικού υλικού που βρέθηκε ήδη έχει φωτογραφίσει δύο ακόμη άτομα.

    Δείγματα για την αποκωδικοποίηση του DNA των 14 υπόδικων για αδικήματα τρομοκρατίας, πρόκειται να πάρουν δείγματα οι Αρχές, προκειμένου να συγκριθούν με ευρήματα από τις δύο γιάφκες.

    Εν τω μεταξύ, καταστηματάρχης της περιοχής υποστηρίζει ότι είδε τις Αλίσια Κορτέζ και Αγγελική Σωτηροπούλου κοντά στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως.

    Από σήμερα, 12 κρατούμενοι μπορούν να έχουν ραδιόφωνο, να προαυλίζονται για 3 ώρες αλλά και να αγοράζουν όσες εφημερίδες θέλουν. Αντίθετα, σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης θα παραμείνουν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Νίκος Παπαναστασίου.

    Ψαραδέλλης και Τζωρτζάτος μεταφέρθηκαν χθες στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, ενώ ο Παύλος Σερίφης μεταφέρθηκε στην ανδρική. Οι μετακινήσεις έγιναν ενόψει της μεταφοράς του Σάββα Ξηρού στις φυλακές.

    [02] Εντατικούς ρυθμούς ζητά ο πρωθυπουργός

    23/8/2002 2:40:00 μμ

    Επιτάχυνση των ρυθμών προώθησης του κυβερνητικού έργου θέτοντας τους τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, της πρώτης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Φέρνοντας την εξάρθρωση της 17Ν ως παράδειγμα θετικής δουλειάς, ο Κώστας Σημίτης ζήτησε από τους υπουργούς εντατικούς ρυθμούς στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

    Εξειδικεύοντας τους κυβερνητικούς άξονες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θέματα πρώτης προτεραιότητας την οικονομική πολιτική και ιδιαίτερα τον πληθωρισμό και τα ελλείμματα, την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, την ελληνική προεδρία στην ΕΕ και την ένταξη της Κύπρου, την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, την προώθηση της κοινωνικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την εμπέδωση της ασφάλειας στον ελληνικό λαό.

    Συνεχίζονται οι έρευνες, λέει ο Χρυσοχοϊδης

    Για το αγροτικό, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το ελληνικό αίτημα για εθνική επιδότηση των βαμβακοπαραγωγών.

    Αναφερόμενος στις επικείμενες κινητοποιήσεις από διάφορους κοινωνικούς χώρους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα διολισθήσει σε παροχές, ούτε θα ενδώσει σε λογικές πλειοδοσίας αιτημάτων. Μάλιστα, συνέστησε προσοχή στα θέματα παιδείας και λαθρομετανάστευσης.

    "Το παρελθόν δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί πλήρως", διευκρίνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενώ, αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για νέο κύκλο επιχειρήσεων, επεσήμανε πως οι αρχές δεν λειτουργούν υπό την πίεση αναγγελιών συλλήψεων από διάφορους ανευθυνο-υπεύθυνους.

    "Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ήταν και είναι απολύτως επιβεβλημένη" σημείωσε, εξ άλλου, ο κ. Χρυσοχοϊδης, υπογραμμίζοντας τη βούληση της πολιτείας να συνεχίσει τις έρευνες, με πίστη στην δημοκρατία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα.

    Παγκόσμια Διάσκεψη για το Περιβάλλον

    Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί στις γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στην τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που αφορά τις φοροαπαλλαγές.

    "Η προσπάθεια για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας συνεχίζεται", τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών ως δήθεν επιτυχία.

    Εξ άλλου, χαρακτήρισε κρίσιμη πολιτική μάχη τις δημοτικές εκλογές και προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση, με δυσφήμιση του κυβερνητικού έργου, καταγγελίες και κινητοποιήσεις.

    Τέλος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε παγκόσμιο γεγονός τη Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ την επόμενη εβδομάδα.

    Σε δηλώσεις του τόνισε πως στόχος της συνδιάσκεψης είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος ο διαπραγματευτικός ρόλος της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας, η οποία το α΄ 6μηνο του 2003 θα αναλάβει την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης , ενώ με τις προτάσεις που έχει καταθέσει για συνεργασίες στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων μπορεί να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση των προγραμμάτων στην περιοχή.

    Ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και Περιβάλλοντος Βάσω Παπανδρέου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ.

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι ο κ.Σημίτης εμφανίστηκε και σήμερα σαν νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, απαγγέλλοντας στους υπουργούς του σειρά χιλιοδιατυπωμένων προγραμματικών θέσεων των οποίων η υλοποίηση συνεχώς παραπέμπεται στο μέλλον.

    [03] Η εξωτερική πολιτική στο Μαξίμου

    23/8/2002 5:28:00 μμ

    Μαραθώνια σύσκεψη με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία τού πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ε.Ε., αλλά και οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Εξετάστηκαν ακόμη γενικότερα ζητήματα προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πρώτος στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επανέλαβε ότι η Ελλάδα μένει σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία.

    Εν τω μεταξύ, την πρώτη τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετά το χρίσμα για τις Νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το πρόγραμμά τους θα συνδέεται με ένα σύγχρονο όραμα για την Αττική τον 21ο αιώνα και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πολλά για την Αττική, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι θα εργαστούν σκληρά για να πετύχουν και ότι μέσα από την πολύχρονη πορεία του στον αθλητισμό θα προσπαθήσει να μεταφέρει την εμπειρία για να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

    "Φιλοδοξούμε ότι θα πάμε σε μια σημαντική νίκη και θα είναι νίκη της αυτοδιοίκησης ο Οκτώβριος γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι εμείς που στηρίξαμε το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, εμείς μπορούμε να τον διευρύνουμε και να προχωρήσουμε σε μια σειρά από μεγάλα έργα", υποστήριξε ο κ. Μίχας.

    [04] Στο νοσοκομείο ''Ελπίς'' ο Παπουτσής

    23/8/2002 6:53:00 μμ

    Το Δημοτικό Νοσοκομείο "Ελπίς", στο οποίο πραγματοποιούνται έργα αναβάθμισης, επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Χρήστος Παπουτσής, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο κ. Παπουτσής συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Παντουδάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, εργαζόμενους αλλά και με ασθενείς που νοσηλεύονται στο "Ελπίς". Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης του Δημοτικού Νοσοκομείου και της σύνδεσής του με τα Δημοτικά Ιατρεία στα Διαμερίσματα, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας προς όλους τους Αθηναίους πολίτες, με έμφαση στους ηλικιωμένους και στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

    [05] Συνελήφθη μέλος σπείρας νονών της νύχτας

    23/8/2002 5:36:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Στον έβδομο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα των νονών της νύχτας, που εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο Σκαφτούρος, που φέρεται ως ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας, μαζί με τον Αριστείδη Λακιώτη και Βασίλη Στεφανάκο, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς στην Αμφισα. Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον 11ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε διατάξει τη σύλληψη συνολικά 44 ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν σε εκβιάσεις, εκρήξεις ακόμη και ανθρωποκτονίες.

    [06] Μείωση καθυστερήσεων στο ''Ελ. Βενιζέλος''

    23/8/2002 7:01:00 μμ

    Μειώνονται σταθερά οι καθυστερήσεις των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερογραμμών. Παράλληλα, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έγινε γνωστό ότι το ποσοστό των καθυστερήσεων που οφείλονται στο ίδιο το αεροδρόμιο είναι μόλις 4,3%, γεγονός που το κατατάσσει στην πρώτη οκτάδα της Ευρώπης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, το Β' τρίμηνο του 2002, ακριβείς κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν το 79,6% των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση, έναντι 77,9% του προηγούμενου τριμήνου. Για το υπόλοιπο 20,4% των πτήσεων, που παρουσίασαν καθυστέρηση στην αναχώρησή τους, ο μέσος όρος αναμονής ήταν 39,8 λεπτά, επίδοση βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται τα αεροδρόμια του Όσλο, της Στοκχόλμης και της Γενεύης.

    [07] 600 νέα κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

    23/8/2002 6:13:00 μμ

    Την λειτουργία 600 νέων κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι τέλους του έτους σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε από την Πτολεμαΐδα ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υπουργός, κατά την επίσκεψή του στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας, σημείωσε ότι η Αστική Αστυνόμευση περιέρχεται στους Δήμους και η Ελληνική Αστυνομία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

    [08] Η Ελλάδα στη σύνοδο του Γιοχάνεσμπουργκ

    23/8/2002 11:29:00 πμ

    Αρχίζει τη Δευτέρα στο Γιοχάνεσμπουργκ η Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην οποία θα πάρουν μέρος 100 ηγέτες και δεκάδες χιλιάδες εθνικές αντιπροσωπείες και μέλη οικολογικών οργανώσεων. Η Ελλάδα μετέχει με μία από τις μεγαλύτερες αποστολές των τελευταίων ετών, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

    Παγκόσμιο γεγονός χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη Συνδιάσκεψη και τόνισε πως στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

    "Δεν μπορεί να συνεχιστεί το μοντέλο μιας σχιζοφρενικής ανάπτυξης που υπονομεύει πλέον το ίδιο το μέλλον του πλανήτη" τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, παρουσιάζοντας μαζί με τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη, διακήρυξη του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, την οποία έχουν ήδη υπογράψει 120 βουλευτές από όλον τον κόσμο.

    [09] Υποψήφιος Πρόεδρος ο Κοστούνιτσα

    23/8/2002 3:30:00 μμ

    Σε μονομαχία Κοστούνιτσα - Λάμπους οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στη Σερβία, μετά την απόφαση του γιουγκοσλάβου προέδρου να είναι υποψήφιος. Ο Κοστούνιτσα ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Σερβίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τερματίζοντας έτσι την μακρά ασάφεια και τις συζητήσεις γύρω από τις προθέσεις του.

    Η απόφαση του Κοστούνιτσα να διεκδικήσει την προεδρία της Σερβίας επικεφαλής των μετριοπαθών εθνικιστών, τον φέρνει τώρα αντιμέτωπο με τον φιλελεύθερο αντιπρόεδρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης αρμόδιο για την οικονομία Μίρολιουμπ Λάμπους, τον έτερο εκπρόσωπο του μεταρρυθμιστικού κινήματος που εκδίωξε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από την εξουσία το 2000. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόνον ο Κοστούνιτσα και ο Λάμπους έχουν την πιθανότητα εκλογής στο ύπατο αξίωμα.

    Η υποψηφιότητα του Λάμπους, που ανακοινώθηκε επίσημα πριν από ένα μήνα, συγκεντρώνει το 26% των προτιμήσεων, ενώ η υποψηφιότητα του Κοστούνιτσα το 23%. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη Ιουλίου, όταν ακόμα δεν ήταν γνωστό εάν ο Κοστούνιτσα θα είναι υποψήφιος.

    Η θητεία του απερχομένου προέδρου της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, εναντίον του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, λήγει στο τέλος του χρόνου.

    Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και εάν δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία κανένας από τους υποψηφίους, δύο εβδομάδες αργότερα θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

    [10] Εύσημα για οργάνωση 2004

    23/8/2002 12:38:00 μμ

    "Η οργανωτική επιτροπή έκανε περισσότερα από ό,τι ζητήσαμε, ακόμη και αν αύριο άρχιζαν οι ολυμπιακοί αγώνες όλα θα ήταν έτοιμα", τόνισε ο Πωλ Χέντερσον, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, δίνοντας το στίγμα του πρώτου μεγάλου δοκιμαστικού ελέγχου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Ρεγκάτα 2002.

    Δηλώσεις Αγγελοπούλου

    Η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε πως "από το σχεδιασμό περάσαμε στην πράξη" και συνέχισε λέγοντας πως κάθε τέτοια διοργάνωση μας κάνει καλύτερους, έτσι ώστε φθάνοντας στον Αύγουστο του 2004 να είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [11] Τοξικό το φυτικό συστατικό Cava-Cava

    23/8/2002 4:38:00 μμ

    Αυστηρή προειδοποίηση του ΕΟΦ να μη χρησιμοποιείται οποιοδήποτε φυτικό σκεύασμα με το φυτικό δραστικό συστατικό Cava-Cava. Το φαρμακευτικό αυτό φυτό που είναι γνωστό και ως πάϊπερ μεθυστισίμ συνδέεται με σοβαρές περιπτώσεις τοξικών παρενεργειών στο ήπαρ όπως η ηπατίτιδα, η κύρωση του ήπατος, η ηπατική ανεπάρκεια και άλλες παρενέργειες οι οποίες οδήγησαν σε μεταμόσχευση ήπατος έξι ανθρώπους και στο θάνατο άλλους τρεις διεθνώς.

    Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι είναι πιθανόν το φυτικό αυτό δραστικό σκεύασμα να κυκλοφορεί σε φυτικά παρασκευάσματα, συμπληρώματα διατροφής, σε διαιτητικά προϊόντα, σε διάφορα τρόφιμα καθώς και σε ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 August 2002 - 16:54:26 UTC