Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπακογιάννη:Υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι
  • [02] Ισπανία: Πυρκαγιά στον πύργο της ραδιοτηλεόρασης
  • [03] Ρύθμιση χρεών προς ΙΚΑ
  • [04] Τήρηση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης βαμβακοπαραγωγών
  • [05] Από το Έπος στο Αρχαίο Δράμα
  • [06] Γιγαντιαίος... αερόσακος για την προστασία της Γης!

    [01] Μπακογιάννη:Υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι

    28/8/2002 9:08:00 μμ

    Αργά το απόγευμα σε εκδήλωση στην «Αθηναΐδα» η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε τους 154 υποψήφιους διαμερισματικούς συμβούλους της παράταξής της «Αθήνα αύριο». Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε για ενίσχυση των διαμερισματικών συμβούλων με αποκέντρωση των Υπηρεσιών του δήμου, για συστηματική συνεργασία της ως δημάρχου με τις διοικήσεις των διαμερισμάτων καθώς και για ενεργό συμμετοχή των προεδρείων του διαμερίσματος και των διαμερισματικών συμβούλων στις μείζονος σημασίας αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά και αφορούν το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Επίσης, εξήγγειλε τη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης των Πολιτών σε κάθε διαμέρισμα με on line σύνδεση.

    Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «ξεκινάμε όλοι μαζί έναν δύσκολο και σκληρό αγώνα για την Αθήνα, έναν αγώνα δύο γύρων. Μαζί ξεκινάμε τώρα, μαζί θα κάνουμε τον απολογισμό μας στο τέλος της τετραετίας».

    Από τους 154 διαμερισματικούς συμβούλους που παρουσίασε, οι 122 είναι νέα στελέχη, ενώ οι 32 είναι ήδη διαμερισματικοί σύμβουλοι, 4 ανήκαν σε άλλες παρατάξεις, το 45% των συμβούλων είναι γυναίκες, ο μέσος όρος ηλικίας των 154 είναι τα 45 έτη, το 40% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, το 16% τεχνολογικής και το 44% δευτεροβάθμιας.

    [02] Ισπανία: Πυρκαγιά στον πύργο της ραδιοτηλεόρασης

    28/8/2002 9:43:00 μμ

    Μια πυρκαγιά που ξέσπασε στον 220 μέτρων ύψους πύργο της ισπανικής ραδιοτηλεόρασης άφησε εκατομμύρια Ισπανούς χωρίς ενημέρωση για πολλές ώρες. Κανείς δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στον τρίτο όροφο του κτιρίου και η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το οικοδόμημα. Και οι 30 εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στο κτίριο μεταφέρθηκαν ασφαλώς, με τη βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά οι ζημιές από την φωτιά -που η κατάσβεσή της διήρκεσε πολλές ώρες-υπολογίζεται ότι αγγίζει τα πολλά εκατομμύρια δολάρια.

    Ο πύργος που φέρει το όνομα Τερεσπάνα, είναι το ψηλότερο κτίριο της Μαδρίτης και σ' αυτόν στεγάζονταν όλο το τεχνικό τμήμα της τηλεόρασης αλλά και το κρατικό ραδιόφωνο που αφορά όχι μόνο την πρωτεύουσα αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την πλήρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών.

    [03] Ρύθμιση χρεών προς ΙΚΑ

    28/8/2002 8:25:00 μμ

    Τροπολογία ρύθμισης χρεών προς το ΙΚΑ, των εργοδοτών των κοινών και οικοδομικοτεχνικών επιχειρήσεων, για χρέη μέχρι τα τέλη του 1999, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής. Η εν λόγω τροπολογία, συμπεριληφθείσα στο νομοσχέδιο για τη σύσταση λογαριασμού αγροτικής εστίας, προβλέπει μείωση των χρεών προς το ΙΚΑ των συγκεκριμένων επιχειρήσεων κατά 80%, εφόσον οι οφειλές καταβληθούν εφ' άπαξ και κατά 50%, εφόσον ρυθμιστεί η εξόφλησή τους σε δόσεις, υπό την προϋπόθεση της παράλληλης συνολικής ρύθμισης, ή εξόφλησης και των τυχόν λοιπών οφειλών, από την 1/1/2000 και εφεξής.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται απώλεια εσόδων του προϋπολογισμού του ΙΚΑ, κυμαινόμενη ανάμεσα στα 554.659.000 ευρώ έως 886.867.000 ευρώ - οι απώλειες για το κράτος, θα είναι δε, μεγαλύτερες, καθώς κατά τη σημερινή συζήτηση της τροπολογίας, αποφασίστηκε η αύξηση του εύρους των ρυθμίσεων κατά ένα έτος, καθώς η αρχική μορφή της τροπολογίας, αναφερόταν σε οφειλές μέχρι τα τέλη του 1998.

    Η ρύθμιση ωστόσο κρίθηκε αναγκαία, καθώς η έλλειψη ειδικού προσωπικού ελέγχου, σε συνδυασμό με την αύξηση του ποσοστού των ανέλεγκτων επιχειρήσεων, οδήγησε σε ενδεχόμενο παραγραφής των αβεβαίωτων οφειλών. Παραλλήλως δε, κρίνεται επιβεβλημένη και η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς υποβοήθηση των διαδικασιών εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (οι τελευταίοι μάλιστα, ζήτησαν και επέκταση της ρύθμισης για χρέη και προς τα ταμεία των ΝΠΔΔ), ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ.

    [04] Τήρηση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης βαμβακοπαραγωγών

    28/8/2002 8:24:00 μμ

    Με απόλυτη ακρίβεια τηρείται το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για την εξόφληση των βαμβακοπαραγωγών και την επιστροφή της παρακράτησης φόρου συνυπευθυνότητας 8,5-12,5 δρχ. ανά κιλό, που προβλέπεται μετά την έγκριση των στοιχείων παραγωγής του 2001 από την αρμόδια διαχειριστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας.

    Σήμερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των πρώτων 19 φακέλων που υπέβαλε συγκεκριμένη εκκοκκιστική επιχείρηση και εκδίδονται οι αντίστοιχες εντολές πληρωμής. Έτσι, θα καταβληθεί μέσω της εκκοκκιστικής επιχείρησης στους βαμβακοπαραγωγούς, η επιστροφή συνυπευθυνότητας των 8,5 - 12,5 δρχ. ανά κιλό, καθώς επίσης και η εξόφληση όλης της αξίας για τις ποσότητες που έγιναν επιλέξιμες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η επεξεργασία και των υπολοίπων φακέλων που έχουν υποβληθεί και θα εκδοθούν άμεσα εντολές πληρωμής. Το Υπουργείο Γεωργίας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλούν τις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό όλους τους φακέλους, ώστε να ολοκληρωθεί η πληρωμή των βαμβακοπαραγωγών.

    [05] Από το Έπος στο Αρχαίο Δράμα

    28/8/2002 10:14:00 μμ

    Το Ελληνικό Φεστιβάλ, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2001-2004 και το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί», φορείς που διακονούν την έρευνα αλλά και τη σκηνική αναβίωση του αρχαίου δράματος, διοργανώνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2002 διεθνές συνέδριο με θέμα «Από το Έπος στο Αρχαίο Δράμα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2002, στο Ναύπλιο.

    Διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα

    Περισσότεροι από 20 σύνεδροι, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, φιλόλογοι, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διερευνήσουν, όπως άλλωστε είναι ο στόχος του Συνεδρίου, όλα τα γενικά ή ειδικά θέματα που άπτονται του πολυεπίπεδου αυτού συσχετισμού, λαμβανομένων υπ' όψιν των μέχρι τώρα συμπερασμάτων της φιλολογικής, θεατρολογικής, ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας, μέσω αποκλειστικά πρωτότυπων ανακοινώσεων, που θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κων/νου Σταφανόπουλου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

    Ο διεπιστημονικός διάλογος θα διεξαχθεί γύρω από τους ακόλουθους άξονες:

    Η επίδραση του έπους στην καταγωγή και εξέλιξη του αρχαίου δράματος Από το έπος στο δράμα: Αφηγηματικότητα και κλασική δραματική φόρμα Η επική θεματολογία στη δραματική ποίηση Η διαχείριση του μυθολογικού υλικού από τους τραγικούς ποιητές Ιδεολογικά, θρησκειολογικά, φιλοσοφικά και θεσμικά κληροδοτήματα του έπους στο αρχαίο δράμα Τα επικά στοιχεία του αρχαίου δράματος Έπος και δράμα: Γλωσσικές παραβολές Από την αρχαϊκή στην κλασική εποχή: Η κοινωνική λειτουργία έπους και δράματος Από το δράμα στο έπος:Αναχρονιστικές αναγωγές Έπος και τραγωδία Έπος και κωμωδία Έπος και σατυρικό δράμα Παραστασιολογικές παράμετροι στην προσέγγιση των θεματολογικών και μορφικών επικών στοιχείων του αρχαίου δράματος.

    [06] Γιγαντιαίος... αερόσακος για την προστασία της Γης!

    28/8/2002 10:58:00 μμ

    Γιγάντιοι αερόσακοι θα μπορούσαν μια μέρα να σώσουν τον πλανήτη μας από την καταστροφή που θα προκαλούσε μια σύγκρουσή του με έναν τεραστίου μεγέθους κομήτη, υποστηρίζει Αμερικανός επιστήμονας. Μπορούμε λοιπόν να ξεχάσουμε τους πυρηνικούς πυραύλους για την αποτροπή μιας σύγκρουσης με έναν κομήτη, η χρήση των οποίων ενδέχεται μάλιστα να έχει καταστροφικά επακόλουθα, όπως αυτό που πιστεύεται ότι προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινόσαυρων, δήλωσε ο επιστήμονας Χέρμαν Μπέρτσαρντ του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα στην επιθεώρηση "New Scientist".

    Αντίθετα, καλύτερο θα ήταν να στείλουμε ένα διαστημόπλοιο εξοπλισμένο με έναν μαζικό, τεράστιο αερόσακο, ο οποίος θα μπορούσε να φουσκωθεί ώστε να αποκτήσει εύρος ορισμένων χιλιομέτρων και την κρίσιμη στιγμή να αποκρούσει μαλακά το απειλητικό ηλιακό σώμα, με στόχο την εκτροπή του από μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

    ''Δείχνει μια ασφαλής, απλή και ρεαλιστική ιδέα'', σημειώνει ο Μπέρτσαρντ στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης. Ωστόσο, ο Αμερικανός επιστήμονας παραδέχεται ότι ακόμη μένουν να αποσαφηνιστούν πολλά ζητήματα προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα αυτό, όπως το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του μαζικού αερόσακου, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ για να μεταφερθεί στο διάστημα, αλλά και αρκετά ανθεκτικό ώστε να δύναται να εκτρέψει έναν κομήτη από μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 August 2002 - 20:56:37 UTC