Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίαια γραμμή ζητά από τους υπουργούς ο Σημίτης
  • [02] Προεκλογικές συναντήσεις
  • [03] Αρχίζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [04] ΟΣΕ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 5 ώρες
  • [05] Σύσκεψη ΝΔ για πολιτικό σχεδιασμό
  • [06] Επικριτικός ο Ρουσόπουλος για δημόσια έργα
  • [07] Ικανοποίηση Ρογκ-Οσβαλντ
  • [08] Ορίσθηκαν οι νέοι υφυπουργοί
  • [09] Συνάντηση Μπακογιάννη με ΕΒΕΑ
  • [10] Αλλαγές στο δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου
  • [11] ''Μέχρι 30 Νοεμβρίου η επέμβαση στο Ιρακ''
  • [12] Νέα ισραηλινή εισβολή με τέσσερις νεκρούς
  • [13] Και νέες ''τριτοκοσμικές'' καταδίκες
  • [14] Είναι άρρωστος ο comadante Marcos;
  • [15] Αγνοείται ρωσικό αεροπλάνο
  • [16] Φυσικές καταστροφές πλήτουν πολλά σημεία του πλανήτη
  • [17] Κλεμμένη η νάρκη που σκότωσε 45 στο Νταγκεστάν
  • [18] Ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων για την ελληνική αγορά
  • [19] Στα δύσκολα Ολυμπιακός και ΑΕΚ
  • [20] Αραβας ''εξέδιδε'' τις 22... συζύγους του

    [01] Ενίαια γραμμή ζητά από τους υπουργούς ο Σημίτης

    29/8/2002 3:58:00 μμ

    Εκκληση προς τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, που καλείται να λύσει η κυβέρνηση με συνέπεια, σταθερότητα, αποφασιστικότητα και ενιαία γραμμή απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.Με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία, ο πρωθυπουργός τόνισε προς το υπουργικό συμβούλιο, ότι "προωθούμε τη μεταρρύθμιση, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης". Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση και κάθε στέλεχος δεν μπορεί να είναι τρίτοι ή να τηρούν ουδέτερη στάση ή να υποστηρίζουν μια ατομική στάση και επεσήμανε ότι "όταν λύνουμε ένα θέμα πρέπει τη λύση αυτή να τη στηρίζουμε όλοι".

    Δημοτικές, αγροτικό και Παιδεία

    Πιο συγκεκριμένα, για την Παιδεία, ο κ. Σημίτης τόνισε την ανάγκη να ριχθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενισχυτική διδασκαλία και στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, ενώ για το πρόβλημα με τους Πανεπιστημιακούς δήλωσε ότι "δεν έχουμε αντιπαράθεση με τους πανεπιστημιακούς, η μόνη διαφορά μας είναι το οικονομικό και μέσα από το διάλογο θα υπάρξουν αυξήσεις από το 2004".

    Ο κ. Σημίτης, αναφερόμενος στο θέμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τόνισε ότι πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική μάχη και για αυτό πρέπει όλοι να δουλέψουν με σκοπό ενα καλό αποτέλεσμα.

    Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να έχουν συνεχή παρουσία στος περιφέρειές τους, προκειμένου να λύσουν εκκρεμή προβλήματα.

    Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι η αντιπολίτευση και ιδίως η Ν.Δ θα προσπαθήσουν αν αναδείξουν τις εκλογές αυτές ως δήθεν πρόκριμμα για τις πολιτικές εξελίξεις και προέβλεψε ότι για να πετύχει το σκοπό αυτό θα υπάρξουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενόψει της ΔΕΘ.

    Απέναντι σε σ΄αυτές τις διαμαρτυρίες υπογράμμισε ότι πρέπει αν επιδείξουν συνέπεια, σταθερότητα και ενιαία αντιμετώπιση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τρίτη ή ουδέτερη ή το κάθε στέελχος να τηρεί ουδέτερη στάση ή να υποστηρίζει μια ατομική άποψη.

    Οσον αφορά τις κινητοποίησεις των αγροτών και των πανεπιστημιακών εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι πιεστικές και γι' αυτό το λόγο κάλεσε τους υπουργούς Γεωργίας και Παιδείας να ενημερώσουν αναλυτικά την κοινή γνώμη για τα θέματα αυτά.

    Τέλος, ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους υπουργούς κ.κ. Βούγια και Κουράκη που αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα τους για τις δημοτικές εκλογές.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα των δαπανών, τονίζοντας ότι κάποιες ΔΕΚΟ νομίζουν ότι έχουμε απεριόριστα χρήματα, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι και θα πρέπει οι διοικήσεις τους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και στάση ευθύνης.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου μίλησε και ο Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του 2003, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρηματοδότηση 3 κρίσιμων τομέων:

    Της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με την καταβολή 1% του ΑΕΠ στο ΙΚΑ.

    Της φορολογικής μεταρρύθμισης για τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και Την ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων με σκοπό την κοινωνική συνοχή.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε επίσης ότι το 2002 οι συνολικές δαπάνες αποδοχών στο Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ το 2003 αναμένεται να αυξηθούν κατά 6%, στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής.

    Η συζήτηση για την κοινή αγροτική πολιτική στρέφει το ενδιαφέρον τους προς τους αγρότες με μικρό κλήρο και αυτό ωφελεί τη χώρα και τους έλληνες αγρότες.

    [02] Προεκλογικές συναντήσεις

    29/8/2002 1:09:00 μμ

    Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, την επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου και τον Δήμαρχο των Βρυξελλών, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βελγική πρωτεύουσα. Εν τω μεταξύ περιοδεία στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησε το πρωί η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Εμπορικό κέντρο θέλει τη Βαρβάκειο η Μπακογιάννη

    Η επικεφαλής του συνδυασμού ''Αθήνα-Αύριο'' άκουσε με προσοχή τα παράπονα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη αγορά της πρωτεύουσας. Αυτό που κυρίως ζήτησαν οι καταστηματάρχες και οι εμποροι είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Βαρβακείου. Η κ. Μπακογιάννη, στις δηλώσεις της τόνισε οτι ο δήμος Αθηναίων θα ασκήσει τις αρμοδιότητες του για να γίνει η Βαρβάκειος το κέντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

    Ο υποψήφιος υπερνομάρχης που στηρίζεται από το ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισκέφθηκε το πρωί τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής είχε συνάντηση με το Προεδρείο του ΕΒΕΑ. Ο Φώτης Κουβέλης, υποψήφιος της Δημοτικής Κίνησης "Αλλη Αθήνα" συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών και αμέσως μετά συμμετείχε στη διάσκεψη των υποψήφιων Δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΝ με αφορμή την Παγκόσμια Σύνοδο για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    [03] Αρχίζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    29/8/2002 12:31:00 μμ

    φωτο αρχείου

    Αύριο δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα των αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό Λάρισας. Συγκεκριμένα, συλλαλητήριο των αγροτών θα πραγματοποιηθεί αύριο στον Πλατύκαμπο, ενώ την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου οι αγρότες θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στη γέφυρα του Τύρναβου. Την επόμενη μέρα θα συγκεντρωθούν στο Βελεστίνο, ενώ η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

    [04] ΟΣΕ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 5 ώρες

    29/8/2002 5:42:00 μμ

    Σε 5 ώρες και 15 λεπτά θα καλύπτεται η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη από τις 31 Αυγούστου, με τις νέες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ ιντερσίτυ «Αλέξανδρος». Ταυτόχρονα θα εξυπηρετούνται και οι επιβάτες των πλοίων που φθάνουν στον Πειραιά, καθώς η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί για Θεσσαλονίκη στις 6:40 το πρωί.

    Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, παρουσιάζοντας τους νέους συρμούς του ΟΣΕ. Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν εκπτώσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ κατά 25% για νέους κάτω των 26 ετών και για άτομα άνω των 60 ετών. Επίσης ανέφερε ότι από μεθαύριο μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα - Αλεξανδρούπολη κατά μία ώρα και θα καλύπτεται σε 10 ώρες και 55 λεπτά.

    [05] Σύσκεψη ΝΔ για πολιτικό σχεδιασμό

    29/8/2002 5:40:00 μμ

    Σύσκεψη με θέμα τον πολιτικό σχεδιασμό και το πρόγραμμα των συνδυασμών που υποστηρίζει η Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, υπό την προεδρεία του Γιώργου Σουφλιά. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Γιάννης Τζαννετάκος, οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας Αθ. Βεζυργιάννης, Πειραιά Μαρία Τσανάκη και Ανατολικής Αττικής Λεων. Κουρής, καθώς και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Μετά τη σύσκεψη, ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι ο συνδυασμός που υποστηρίζει η Ν.Δ. για την υπερνομαρχία διαθέτει πείρα και γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όραμα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Τον χαρακτήρισε συνδυασμό νίκης, που μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί στα προβλήματα του λεκανοπεδίου.

    Ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε πως "ο Γιάννης Τζαννετάκος είναι ένας άνθρωπος έντιμος, αυτοδημιούργητος, μαχητικός, με γνώση και άποψη για τα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Είναι ο άνθρωπος από τον οποίο οι πολίτες μπορούν να περιμένουν ότι ως υπερνομάρχης θα δουλεύει και θα ενδιαφέρεται για το καλό της Αττικής και όχι για το κομματικό συμφέρον, τις μικροπολιτικές ισορροπίες και το πολιτικό κόστος".

    Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι δίπλα του έχει 2 ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κ. Βεζυργιάννη και την κ. Τσανάκη, με τεράστια πείρα και πολύ πετυχημένη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Όλοι μαζί συνθέτουν μια αποτελεσματική και δυνατή ομάδα" κατέληξε ο κ. Σουφλιάς.

    [06] Επικριτικός ο Ρουσόπουλος για δημόσια έργα

    29/8/2002 4:24:00 μμ

    Για υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς στους χρόνους παράδοσης, για κακοτεχνίες στα δημόσια έργα κατήγγειλε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος μετά την σύσκεψη των συντονιστών του κόμματος υπό τον Κώστα Καραμανλή με θέμα την κατάσταση στα δημόσια έργα.

    Ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι σύμφωνα με χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης Σημίτη ως το 2004 θα έχουμε 1000 χλμ οδικών αξόνων που θα έχουν κατασκευαστεί ή ανακατασκευαστεί, σημείωσε όμως ότι θα υπολείπονται 1.500 χλμ για να είμαστε κοντά σ' αυτό που θα λέγαμε μία ευρωπαϊκά ανεπτυγμένη χώρα. Χαρακτήρισε αμαρτωλή την ΕΡΓΟΣΕ και είπε ότι σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί 1.500 χλμ σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ ζήτημα είναι αν τα χιλιόμετρα σήμερα ξεπερνούν τα 50.

    Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής χρειάστηκε τρία χρόνια για την κατασκευή της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί για την διαπλάτυνσή της.

    [07] Ικανοποίηση Ρογκ-Οσβαλντ

    29/8/2002 3:33:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Την πλήρη ικανοποίησή τους για την πρόοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ ο Πρόεδρος Ζακ Ρογκ και ο ελεγκτής των έργων Ντένις Όσβαλντ. "Έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο το τελευταίο διάστημα και καταφέρατε να καλύψετε το κενό όλων των προηγούμενων χρόνων", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντένις Όσβαλντ, εκφράζοντας το θετικό κλίμα της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν το ημερήσιο αθλητικό πρόγραμμα των Αγώνων και το πρόγραμμα των διαπιστεύσεων που για πρώτη φορά θα φέρει και ελληνικούς χαρακτήρες. Όσον αφορά το πρόγραμμα των εισιτηρίων, η ΔΟΕ, αφού το μελετήσει, θα το εγκρίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το Νοέμβριο στο Μεξικό.

    Η Πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, εξερχόμενη της πολύωρης συνεδρίασης, εξέφρασε την ικανοποίησή της από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Για τα θέματα της τρομοκρατίας, τόνισε ότι οι επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντικές, ωστόσο "παραμένουμε σε εγρήγορση για όλα τα θέματα ασφαλείας που αφορούν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [08] Ορίσθηκαν οι νέοι υφυπουργοί

    29/8/2002 2:49:00 μμ

    Οι Μανόλης Στρατάκης και Γιώργος Λιάνης θα ορκισθούν νέοι υφυπουργοί Μεταφορών και Αθλητισμού αντίστοιχα, μετά τις παραιτήσεις των Βούγια και Κουράκη, προκειμένου να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [09] Συνάντηση Μπακογιάννη με ΕΒΕΑ

    29/8/2002 6:07:00 μμ

    Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του συνδυασμού "Αθήνα αύριο" για την οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας. Όπως δήλωσε η ίδια, μεταξύ άλλων προβλέπεται "η δημιουργία οργανισμού ανάπτυξης της Οικονομίας και προβολής της Αθήνας και ενόψει του 2004, η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης με ηλεκτρονικά περίπτερα πληροφόρησης και ειδικό ξενόγλωσσο δικτυακό τόπο, η δραστική αντιμετώπιση του παρα-εμπορίου και ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών αλλά και των προστίμων για τις παραβάσεις".

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής της στη Βαρβάκειο Αγορά, τόνισε ότι είναι κρίμα αυτή η αγορά που έχει και σήμερα σε εποχή μεγάλης ακρίβειας καλές τιμές, να μην έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Αθηναίων. "Ο Δήμος εδώ έχει αρμοδιότητα και πρέπει να την ασκήσει έτσι ώστε να ξαναζωντανέψει η Βαρβάκειος και να γίνει το κέντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος των Αθηναίων".

    [10] Αλλαγές στο δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου

    29/8/2002 5:54:00 μμ

    Αύριο βράδυ, 30 Αυγούστου, από τις 20:00 μέχρι τη λήξη των δρομολογίων (00.30) θα διακοπεί η λειτουργία του Ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρου-Πειραιά λόγω εργασιών στην περιοχή του σταθμού Ν. Φαλήρου. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

    Εξάλλου από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου με κατεύθυνση από Κηφισιά προς Πειραιά δεν θα σταματούν στους σταθμούς Καλλιθέας και Μοσχάτου, λόγω εργασιών ανάπλασής τους. Οι επιβάτες που προορίζονται γι' αυτούς τους σταθμούς θα αποβιβάζονται στο Νέο Φάληρο και θα επιστρέφουν στον προορισμό τους με το ίδιο εισιτήριο.

    [11] ''Μέχρι 30 Νοεμβρίου η επέμβαση στο Ιρακ''

    29/8/2002 1:31:00 μμ

    Αποφασισμένη να προχωρήσει στα σχέδια της για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ με σκοπό την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν, παραμένει η κυβέρνηση Μπους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις. Σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασαν αμερικανοί στρατηγοί σε ιορδανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους, και η οποία δημοσιεύεται στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ, η επίθεση πρέπει να ξεκινήσει έως τις 30 Νοεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, έως ότου επιτευχθεί ο τελικός στόχος, η ανατροπή του Σαντάμ. Οι αμερικανοί στρατιωτικοί δήλωσαν ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε το Ιράκ να μην είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον του Ισραήλ. Το σχέδιο προβλέπει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ταυτόχρονη επίθεση αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων. Την ίδια στιγμή πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες αντιδρούν και ζητούν ειρηνική διευθέτηση ενώ αποστάσεις φαίνεται να παίρνει και η βρετανική κυβέρνηση από την Ουάσινγκτον στο θέμα της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ.

    Διαξιφισμοί Σαουδικής Αραβίας-ΗΠΑ

    Ιδιαίτερα σκληρή εξάλλου ήταν η αντίδραση ανώτατων αξιωματούχων της Ουάσινγκτον στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Σαούντ Αλ-Φαισάλ, που υποστήριξε ότι όλες οι αραβικές χώρες αντιτίθενται στα αμερικανικά σχέδια επίθεσης εναντίον του Ιράκ.

    Ο Κένεθ Αντελμαν, σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, περιέγραψε την κυβέρνηση του Ριάντ ως διεφθαρμένο και τυραννικό καθεστώς.

    "Αυτό που φοβάται η Σαουδική Αραβία είναι να αποκτήσει μια γειτονική χώρα που θα είναι δημοκρατική, ανοιχτή και πλούσια σε πετρέλαιο. Ειδικά λόγω του πετρελαίου, που προανέφερα η Σαουδική Αραβία θα περιθωριοποιηθεί, θα εμφανίζεται σαν τυραννικό καθεστώς που δεν θα μπορεί να προσφέρει τίποτα σε κανέναν" δήλωσε ο σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Αμυνας.

    Νωρίτερα ο πρίγκιπας Σαούντ Αλ-Φαϊσάλ, σε συνέντευξή του στο BBC, τόνισε ότι τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για ανατροπή του καθεστώτος το Ιράκ δεν πρόκειται να αποδώσουν καρπούς.

    Παράλληλα, απηύθυνε εκκλήσεις για την επίλυση του προβλήματος μέσω της διπλωματικής οδού.

    Επίθεση εναντίον της πολιτικής των ΗΠΑ εξαπέλυσε και ο Αμερικανός πρώην υπουργός δικαιοσύνης Ράμσι Κλάρκ.

    "Ποιές είναι οι χώρες που στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν ξένα καθεστώτα; Είναι τα επεκτατικά κράτη, είναι αυτοί που χτίζουν αυτοκρατορίες, που καταστρέφουν τους άλλους για να επιτύχουν τους στόχους τους", είπε ο αμερικανός πρώην υπουργός δικαιοσύνης.

    Με αυτό το κλίμα, βέβαια, δεν είναι ίσως τυχαίο το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση διοργανώνει συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση του αντι-αμερικανικού κλίματος που παρατηρείται σε αρκετά σημεία του πλανήτη.

    Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, θα παραστούν ακαδημαϊκοί και περίπου πενήντα αναλυτές και διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Αποστάσεις παίρνει η Βρετανία

    Προειδοποίηση για "πολύ αρνητικές συνέπειες στον ισλαμικό κόσμο'' από ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράκ απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πακιστάν Μουσάραφ.

    Από τη μεριά της η Βρετανία ενδέχεται να προτείνει στις ΗΠΑ τη διατύπωση τελεσιγράφου προς το Ιράκ, σύμφωνα με τον Βρετανό υποργό Εξωτερικών Τζακ Στρο, προκειμένου να δεχθεί ο Σαντάμ την επιστροφή των παρατηρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό.

    Η ιδέα της διατύπωσης τελεσιγράφου παρουσιάζεται τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση αρχίζει να παίρνει αποστάσεις.

    Εξάλλου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μία στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράκ δεν θα ήταν αναγκαία, εάν ο Σαντάμ Χουσέιν αποδεχόταν την επιστροφή "άνευ όρων και περιορισμών" των παρατηρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό της χώρας, ενώ οι ΗΠΑ ρίχνουν το βάρος στην ανατροπή του ιρακινού καθεστώτος.

    Στην επίσημη απάντησή του προς την πρόταση της επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων ο Τζακ Στρο παραδέχεται ότι ''το Ιράκ θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Σαντάμ Χουσέιν'', αλλά δεν ζητεί την αλλαγή του καθεστώτος της Βαγδάτης.

    Την αντίθεσή της στα αμερικανικά σχέδια για επίθεση στο Ιράκ επανέλαβε και η Τουρκία. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ, που είχε συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με υπουργούς και συμβούλους του προέδρου Μπους, τάχθηκε υπέρ μιας "ειρηνικής διευθέτησης" του ιρακινού ζητήματος.

    Ο Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε πως οι συνομιλίες αφορούσαν τον τρόπο να επανέλθει το Ιράκ ''στη διεθνή κοινότητα''.

    "Εχει ανάγκη το Ιράκ μια χειρουργική εισβολή ή μια μακροπρόθεσμη θεραπεία; Εμείς νομίζουμε ότι χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη θεραπεία, γιατί η χειρουργική επέμβαση δεν θα είναι αρκετή'', πρόσθεσε.

    Όσον αφορά την απειλή από την κατοχή πυρηνικών όπλων από το Ιράκ, ο Ζιγιάλ αναγνώρισε πως υπάρχει μια ''διαφορά αντίληψης με τις ΗΠΑ''.

    ''Η αντίληψη των ΗΠΑ είναι ότι αυτά τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τρομοκρατικά στοιχεία (...), αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις με αυτή την έννοια'', είπε.

    Ο Τούρκος αξιωματούχος προειδοποίησε πως μια αμερικανική ενέργεια στο Ιράκ θα πρέπει να γίνει υπό το κάλυμμα της διεθνούς νομιμότητας. ''Ένα ψήφισμα του ΟΗΕ, μια διεθνής συναίνεση, να τι θα προσδώσει νομιμότητα σε μιαν ενέργεια των ΗΠΑ'', δήλωσε.

    Ο Ζιγιάλ αρνήθηκε να πει κατά πόσον η Τουρκία θα δώσει, ή όχι την έγκρισή της στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις για να εξαπολύσουν μιαν επίθεση εναντίον του Ιράκ, περιοριζόμενος να πει ότι συνομιλίες γίνονται πάντα.

    ''Θα συνεχίσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου''

    Το Ιράκ θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε περίπτωση που δεχθεί στρατιωτική επίθεση από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Σχεδιασμού Χάσαν αλ-Χάταμπ.

    "Βεβαίως θα συνεχίσουμε να εξάγουμε το πετρέλαιό μας", δήλωσε προς το Ρόιτερ ο αλ-Χάταμπ στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

    Τους τελευταίους μήνες το Ιράκ εξάγει περίπου 1 εκ. βαρέλια ημερησίως βάσει ενός ανθρωπιστικού προγράμματος του ΟΗΕ που εξαιρεί τις εξαγωγές αυτές από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα το 1990 στον πόλεμο του Κόλπου.

    Ο αλ-Χάταμπ δήλωσε πως μια αμερικανική επίθεση θα προκαλέσει αύξηση της τιμής του πετρελαίου. "Πιστεύω ότι θα επηρεάσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία επειδή οι πετρελαϊκές τιμές θα αυξηθούν", δήλωσε.

    "Μόνο με τα λόγια περί επίθεσης το πετρέλαιο αυξήθηκε από 23 δολάρια το βαρέλι στα 30 δολάρια. Αν επιτεθούν στο Ιράκ, το πετρέλαιο θα πάει και άλλο επάνω", πρόσθεσε ο ιρακινός υπουργός.

    [12] Νέα ισραηλινή εισβολή με τέσσερις νεκρούς

    29/8/2002 1:54:00 μμ

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι, μια μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της καθώς και ο ανιψιός της, σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, ενώ πέντε ακόμα γιοί της τραυματίστηκαν από βλήματα ισραηλινού άρματος μάχης κατά τη διάρκεια νέας ισραηλινής εισβολής σε παραλιακή περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε κατοικία σε μια συνοικία που βρίσκεται στα νότια της Γάζας, κοντά στον ισραηλινό οικισμό Νετζαρίμ ενώ με νέες επιθέσεις απειλεί η ισλαμική οργάνωση Χαμάς για να "εκδικηθεί" τον θάνατο των τεσσάρων μελών της παλαιστινιακής οικογένειας. "Τα μέλη της παλαιστινιακής οικογένειας δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μαχμούντ αλ Ζάχαρ ,στέλεχος της Χαμάς. "Οταν σκοτώνουν παλαιστίνιους αμάχους ,οι Ισραηλινοί πρέπει να αναμένουν και τον θάνατο ισραηλινών αμάχων", πρόσθεσε. Το Ισραήλ ανέπτυξε τις δυνάμεις του στη περιοχή, όπως υποστήριξε, για να εξαρθρώσει δίκτυο παλαιστινίων που επιχειρούσε να μεταφέρει δια θαλάσσης όπλα στη Γάζα.

    Νέες συλλήψεις Παλαιστινίων

    Τέσσερα άλλα άτομα τραυματίσθηκαν όταν βλήματα έπληξαν το σπίτι τους στο χωριό Σείχ Ατζιλί.

    Tη λύπη του εξέφρασε σήμερα το πρωί, αρκετές ώρες μετά το θάνατο των τεσσάρων μελών της παλαιστινιακής οικογένειας, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ.

    ''Ο Μπεν Ελιέζερ εκφράζει τη λύπη του για το δράμα αυτό κατά το οποίο αθώοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά της Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού)", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αμυνας. ''Ο υπουργός Αμυνας έδωσε εντολή στο στρατό να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν αναφορά σχετικά με τα γεγονότα αυτά'', προστίθεται.

    Νωρίτερα, το Ισραήλ ακύρωσε μία υψηλού επιπέδου συνάντηση με τους Παλαιστινίους, η οποία αποσκοπούσε στην εφαρμογή ενός σχεδίου για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα.

    Η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Αμύνης του Ισραήλ, Μπίνγιαμιν Μπεν Ελιέζερ και τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών, Αμπντέλ Ραζάκ Γιεχιάχ ακυρώθηκε έπειτα από την αναζωπύρωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

    Στο μεταξύ ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε και πάλι τον ισραηλινό στρατό ότι χρησιμοποιεί παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες στις επιχειρήσεις της.

    Τρείς καταζητούμενοι Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα από τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια επιχειρήσων στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στην Ιερουσαλήμ.

    Ενας Παλαιστίνιος συνελήφθη στον προσφυγικό καταυλισμό Μπάλατα,κοντά στην Ναμπλούς και άλλοι δύο κοντά στον οικισμό εποίκων του Γκους Κατίφ, στη λωρίδα της Γάζας.

    Οι στρατιώτες εντόπισαν και εξουδετέρωσαν εκρηκτικές ύλες που είχαν τοποθετηθεί κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο στον οικισμό Γκους Κατίφ.

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Ιερουσαλήμ δήλωσε ακόμη ότι τρία βλήματα όλμων που εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι, εξερράγησαν κοντά σε άλλον οικισμό εποίκων στη Γάζα, δίχως να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

    Μέσα Σεπτεμβρίου η διάσκεψη των ''4''

    Η ομάδα "των Τεσσάρων" για το Μεσανατολικό, (Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία και ο ΟΗΕ), θα συγκληθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητήσει την πορεία των επαφών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Η πολιτική της παλαιστινιακής αρχής είναι να τηρεί τις συμφωνίες και έχει λάβει σοβαρά κατασταλτικά μέτρα. Όμως το 92% των παραβιάσεων των συμφωνιών, που έχουν υπογραφεί, μεταξύ των 2 πλευρών έγιναν από τους Ισραηλινούς", δήλωσε στους 105,8 ο Ισμάτ Σάμπρι, πρόξενος της παλαιστινιακής πρεσβείας.

    [13] Και νέες ''τριτοκοσμικές'' καταδίκες

    29/8/2002 2:13:00 μμ

    Σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία καταδικάστηκαν δύο εραστές από ισλαμικό δικαστήριο της πολιτείας του Νίγηρα, στη βόρεια Νιγηρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτείας. Ο Αχμαντού Ιμπραχίμ και η Φάτιμα Ούζμα, 32 χρονών και οι δύο τους, κρίθηκαν ένοχοι για εξωγαμιαίες σχέσεις, μια παράβαση που αντιβαίνει στη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) ο οποίος ισχύει στην πολιτεία του Νίγηρα από το 2000, διευκρίνισε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτείας. Οι δύο εραστές, που ομολόγησαν την πράξη τους έχουν 30 ημέρες προθεσμία για να ασκήσουν έφεση, συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος. Η δικαστική αυτή απόφαση αυξάνει σε τέσσερις τις καταδίκες σε θάνατο δια λιθοβολισμού που εκδόθηκαν από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τη σαρία που εφαρμόζεται σε 12 πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας.

    [14] Είναι άρρωστος ο comadante Marcos;

    29/8/2002 11:58:00 πμ

    Ο ηγέτης του κινήματος των Ζαπατίστας στο Μεξικό, υποδιοικητής Μάρκος, ίσως πάσχει από κάποια ασθένεια, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός επίτροπος στην πολιτεία Τσιάπας, Λουίς Αλβάρες. "Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Μάρκος ενδέχεται να είναι άρρωστος" τόνισε ο Αλβάρες σε ξένους δημοσιογράφους. "Η ασθένειά του έχει πιθανότατα να κάνει με το γεγονός ότι για χρόνια ζει σε δύσκολες συνθήκες" πρόσθεσε. Ο Αλβάρες δεν ανέφερε πάντως περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του Μάρκος. Πρώην πανεπιστημιακός καθηγητής ο Μάρκος, είναι ο μασκοφόρος ηγέτης των Ζαπατίστας από την εμφάνιση του ένοπλου κινήματος στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού το 1994 με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των ινδιάνων της περιοχής.

    [15] Αγνοείται ρωσικό αεροπλάνο

    29/8/2002 3:37:00 μμ

    Ένα ρωσικό αεροπλάνο με 17 επιβαίνοντες εξαφανίσθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της ρωσικής Απω Ανατολής. Το δικινητήριο αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Χαμπαρόφσκ προς το χωριό Αγιάν, όταν χάθηκε η επαφή μαζί του 12 λεπτά πριν από την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί. Το σκοτάδι εμποδίζει τώρα τις έρευνες που πραγματοποιούν ελικόπτερα και αλιευτικά.

    [16] Φυσικές καταστροφές πλήτουν πολλά σημεία του πλανήτη

    29/8/2002 3:33:00 μμ

    Θυελλώδης άνεμοι, πλημμύρες, αλλά και φωτιές πλήττουν αρκετά σημεία του πλανήτη. Στην Ιταλία, σπίτια πλημμύρισαν και προβλήματα σημειώθηκαν στις συγκοινωνίες, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Ρώμη και άλλες περιοχές. Στην Ιαπωνία, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών στα νότια της χώρας, εξαιτίας ισχυρού τυφώνα που σαρώνει την περιοχή τους. Στη Βραζιλία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε σε προστατευόμενη περιοχή. Στη Χιλή, τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου 6.500 χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, εξαιτίας των πλημμύρων.

    [17] Κλεμμένη η νάρκη που σκότωσε 45 στο Νταγκεστάν

    29/8/2002 2:10:00 μμ

    Ρώσοι στρατιώτες πούλησαν τη νάρκη που σκότωσε 45 ανθρώπους στην παρέλαση της 9ης Μαϊου στο Νταγκεστάν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Βλαντιμίρ Κολέσνικοφ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η νάρκη προέρχεται από εγκαταστάσεις της 136ης μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού στο Νταγκεστάν. Πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της νίκης κατά των Ναζί το 1945. Λέγεται ότι την επίθεση οργάνωσε ανώτατος στρατιωτικός από το Νταγκεσταν που μάχεται στο πλευρό των ανταρτών στην γειτονική Τσετσενία. Ο ίδιος και οι εννέα συνεργοί του αναζητούνται από την αστυνομία.

    [18] Ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων για την ελληνική αγορά

    29/8/2002 3:43:00 μμ

    Την πρόθεση μεγάλων γαλλικών ομίλων επιχειρήσεων να εισέλθουν στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 67ης ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη η 67η ΔΕΘ θα επιτρέψει σε γνωστούς γαλλικούς ομίλους, που δεν έχουν ακόμη έρθει στην Ελλάδα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μια αγορά που παρουσιάζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που είναι ιδιαίτερα ανοιχτή στον εξαγωγικό τομέα.

    Στην 67η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν πάνω από 63 γαλλικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα καταλάβουν στεγασμένο εκθετήριο χώρο 1.800 τετραγωνικών μέτρων και 400 τετραγωνικών μέτρων υπαίθριο.

    Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης πόλο έλξης για τους Γάλλους επιχειρηματίες, αποτελούν οι πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα χάρη στο Γ' ΚΠΣ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, η εγγύτητα ως προς τις βαλκανικές χώρες, αλλά και οι δυνατότητες εύκολης πρόσβασης στα κράτη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, χάρη στις πολυάριθμες ναυτιλιακές συνδέσεις, με αφετηρία τα λιμάνια της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα αυτό της Θεσσαλονίκης.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2001 ήταν εγκατεστημένες στην Ελλάδα 102 θυγατρικές γαλλικών εταιριών, αριθμός αυξημένος κατά 20%, σε σχέση με το 2000. Ο συνολικός τζίρος των θυγατρικών αυτών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 4% του ελληνικού ΑΕΠ και απασχολώντας συνολικά 24.102 μόνιμους εργαζομένους.

    Οι γαλλικές άμεσες επενδύσεις στη χώρα μας κατέχουν την τρίτη θέση επί του συνόλου των ξένων επενδύσεων. Η Γαλλία ήταν πέρυσι ο έκτος κατά σειρά εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων και ο τρίτος κυριότερος προμηθευτής της χώρας μας, ενώ οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Γαλλία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 18%.

    [19] Στα δύσκολα Ολυμπιακός και ΑΕΚ

    Nίκος Μπορμπαντωνάκης 29/8/2002 7:04:00 μμ

    Η θεά τύχη δεν ευνόησε τους δύο εκπροσώπους της χώρας μας στην κλήρωση για το Τσάμπιονς Λίγκ, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Μονακό. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 6ο όμιλο μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, Λεβερκούζεν και Μακάμπι Χάιφα. Ούτε η ΑΕΚ κατάφερε να αποφύγει τα μεγαθήρια, καθώς βρέθηκε στον 3ο όμιλο παρέα με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκένκ. Η πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ θα γίνει στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

    Αναλυτικά οι όμιλοι

    Α' Όμιλος: Αρσεναλ, Ντόρμουντ, Αϊτχόβεν, Οσέρ.

    Β' Όμιλος: Βαλένθια, Λίβερπουλ, Σπάρτακ Μόσχας, Βασιλία.

    C' Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, ΑΕΚ, Γκένκ.

    D' Όμιλος: Ίντερ, Λιόν, Αγιαξ, Ρόζενμποργκ.

    E' Όμιλος: Γιουβέντους, Φέγενορτ, Διναμό Κιέβου, Νιουκάστλ.

    F' Όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, Λεβερκούζεν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Μακάμπι Χάιφα.

    G' Όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Λα Κορούνια, Μίλαν, Λάνς.

    H' Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπρίζ.

    Δηλώσεις Λεμονή και Μπάγεβιτς

    Με δύο από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης υποστήριξε ο Τάκης Λεμονής ότι κληρώθηκε η ομάδα του και πρόσθεσε ότι για την Μακάμπι Χάιφα δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και πρέπει να μάθουν ότι μπορούν περισσότερο.

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι αν σταματήσουν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες δεν κάνουν τίποτα και η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο που μπορεί.

    Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε προβλέψει ότι αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να τους τρομάζει η κλήρωση και οι παίχτες του θα πρέπει να μπουν και να παίξουν χωρίς άγχος και φόβο.

    Το πρόγραμμα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

    Πρεμιέρα για τις δύο ελληνικές ομάδες θα κάνει η ΑΕΚ που στις 17 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γκενκ. Μία μέρα αργότερα ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Ριζούπολης την Λεβερκούζεν.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ:

    1η αγωνιστική:

    17/9 Γκενκ-ΑΕΚ

    18/9 Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν

    2η αγωνιστική:

    24/9 Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός

    25/9 ΑΕΚ-Ρόμα

    3η αγωνιστική:

    1/10 Μάντσεστερ Γ.-Ολυμπιακός

    2/10 ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης

    4η αγωνιστική:

    22/10 Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΕΚ

    23/10 Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ.

    5η αγωνιστική:

    29/10 Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός

    30/10 ΑΕΚ-Γκενκ

    6η αγωνιστική:

    12/11 Ρόμα-ΑΕΚ

    13/11 Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα

    [20] Αραβας ''εξέδιδε'' τις 22... συζύγους του

    29/8/2002 3:43:00 μμ

    Ένας ευκατάστατος Αραβας παντρεύτηκε 22 Αιγύπτιες τις οποίες εξανάγκαζε στη συνέχεια να εκδίδονται στην πατρίδα του, γράφουν οι εφημερίδες του Καΐρου, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν την εθνικότητα του άνδρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 59χρονος Αραβας επισκεπτόταν την Αίγυπτο σε τακτά χρονικά διαστήματα αναζητώντας μία όμορφη σύζυγο ηλικίας 18-25 ετών, όταν όμως οι νεόνυμφοι έφταναν στην πατρίδα του άνδρα, εκείνος χώριζε τη νέα σύζυγο και την εξανάγκαζε να ασκήσει το αρχαιότερο επάγγελμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 August 2002 - 17:08:00 UTC