Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [02] Φονικός τυφώνας έπληξε την Νότια Κορέα
  • [03] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
  • [04] Σεισμοί 5,6 και 6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

    [01] Μειώνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    1/9/2002 10:41:00 πμ

    Μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα στη διάφορα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, δείχνει η δημοσκόπηση της ''Κάπα Ρισέρτς'' για το "Βήμα της Κυριακής". Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% και το ΠΑΣΟΚ 31,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, ο ΣΥΝ με 3% και το ΔΗΚΚΙ με 1,8%. Ο Κώστας Σημίτης κρίνεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ποσοστό 36,7% έναντι 35,7% του Κώστα Καραμανλή. Σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, η διαφορά μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 52,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η Ν.Δ , έναντι 31,2% που θεωρεί ότι νικητής των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Όσον αφορά τους πιο δημοφιλέστερους πολιτικούς, στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Στη ΝΔ δημοφιλέστερη παραμένει η υποψία δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθούμενη από τους Γιώργο Σουφλιά και Θοδωρή Ρουσόπουλο.

    Δημοφιλέστερος όλων εξακολουθεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με δεύτερο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τρίτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

    [02] Φονικός τυφώνας έπληξε την Νότια Κορέα

    1/9/2002 10:17:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έντεκα αγνοούνται στη Νότια Κορέα από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε στη χώρα ο σφοδρός τυφώνας Ρούσα. Οι καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύονταν από πολύ ισχυρούς ανέμους είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δεκάδες τηλεφωνικοί στύλοι και να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 660.000 σπίτια, ενώ πλημμύρισαν περίπου 9.000 σπίτια όπως ανέφερε η κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης των καταστροφών. Ο αριθμός των θυμάτων, που μέχρι στιγμής ανέρχεται στους 13, ενδέχεται να αυξηθεί αφού δεκάδες άτομα σε πολλές περιοχές δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, όπως διευκρίνισε ένας υπεύθυνος της υπηρεσίας. Η δημόσια τηλεόραση KBS μετέδωσε εξάλλου ότι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι 70 άνθρωποι. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας αλλά έχει εξασθενήσει, εξελισσόμενος σε τροπική καταιγίδα.

    [03] Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

    1/9/2002 10:54:00 πμ

    Αμείωτο συνεχίζεται το κύμα βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς πέντε ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες. Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά τα ξημερώματα της Κυριακής στα περίχωρα της αυτόνομης παλαιστινιακής κοινότητας Μπάνι Ναίμ, σε μικρή απόσταση από έναν εβραϊκό οικισμό, στη νότια Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ έκανε λόγο για πολλούς Παλαιστίνιους που έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κοντά σε έναν οικισμό της περιοχής της Χεβρώνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον σκιών που κινούνταν ύποπτα.

    Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη νεαρός παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

    Ο 18χρονος Αμπντελ Καρίμ Μπάσαμ Σάντι, γιος του τοπικού ηγέτη των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Κοντς, ένοπλου σκέλους της οργάνωσης Τζιχάντ χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεκάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και τζιπ που ισραηλινού στρατού εισέβαλαν δια της βίας στον καταυλισμό σήμερα το πρωί.

    [04] Σεισμοί 5,6 και 6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

    1/9/2002 11:09:00 πμ

    Δύο σεισμικές δονήσεις τάραξαν σήμερα το πρωί τους κατοίκους της πρωτεύουσας Ταϊπέι της Ταϊβάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας. Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε μια ώρα αργότερα η δεύτερη, μεγέθους 6 Ρίχτερ. Οι δύο σεισμοί είχαν επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της πόλης Χουαλιέν, στην ανατολική Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Γραφείο Μετεωρολογίας της χώρας. Να σημειώσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 1999 σημειώθηκε στην Ταϊβάν σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.400 άνθρωποι και να καταστραφούν ή να πάθουν ζημιές περισσότερα από 50.000 κτίρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 September 2002 - 8:55:30 UTC