Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eκδηλώσεις μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Ντι Μάρκο
  • [03] Σημίτης: Αισιόδοξος για τις ''επιδόσεις'' της Ελλάδας
  • [04] Ολυμπιακό ν/σ:Κίνητρα για εθελοντές-φαντάρους
  • [05] Πριμ μορίων για πρόσληψη στις παραμεθόριες
  • [06] Προανάκριση για τα εργατικά ατυχήματα
  • [07] Σε καλό δρόμο το συνταξιοδοτικό
  • [08] Λαφαζάνης: Αδικες οι κατηγορίες για Λεσπέρογλου
  • [09] Στο Σχοινιά ο Κωνσταντόπουλος
  • [10] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [11] Συνάντηση Κ. Σκανδαλίδη-Μ. Γλέζου
  • [12] Στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών ο Χ. Παπουτσής
  • [13] Επαφές του Σ. Βούγια στις Βρυξέλλες
  • [14] Κασμίρ: Δολοφονία υπουργού
  • [15] Κύπρος: Επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών
  • [16] Τα ''Εβερεστ'' αγοράζουν την Ολύμπικ Κέτεριγκ
  • [17] Ημερήσια εφημερίδα σε έκδοση audio...
  • [18] Ρεκόρ αιωνόβιων στην Ιαπωνία

    [01] Eκδηλώσεις μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου

    11/9/2002 6:57:00 μμ

    Ημέρα μνήμης σήμερα για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης που άλλαξε τον κόσμο πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Στη Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη Μητρόπολη Αθηνών έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Φόρο τιμής απέτισαν σε εκδήλωση στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τόμας Μίλερ, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ηγεσία της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Πρεσβειών και άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

    Μηνύματα αλληλεγγύης του πολιτικού κόσμου

    Ανοίγοντας τις σημερινές εργασίες της Βουλής, ο Πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε εκ μέρους του Σώματος "τα αισθήματα θλίψης και αποτροπιασμού ολόκληρου του ελληνικού λαού" και υπογράμμισε την "αταλάντευτη προσήλωση όλων μας στις προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατίας που συνιστά πληγή και απειλή για τη δημοκρατία και ολόκληρη την ανθρωπότητα".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Ακριβάκης, αναφέρθηκε στη σημερινή "θλιβερή επέτειο - μια επέτειο που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων μας".

    Για τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η 11η Σεπτεμβρίου έχει ήδη καταστεί "σύμβολο μνήμης όλων των θυμάτων σε ολόκληρη την υφήλιο ανά τους καιρούς, αλλά και σύμβολο του χρέους που έχει καθένας, απέναντι στην υποστήριξη του ανθρώπου και της Δημοκρατίας, απέναντι στην πάταξη της τρομοκρατίας".

    Διαφορετικού πνεύματος υπήρξε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, ο οποίος ανέφερε πως "συμπάσχουμε με όσους πόνεσαν από τη μεγάλη αυτή τραγωδία, αλλά δεν πρέπει η μνήμη να είναι επιλεκτική θύματα κρατικής τρομοκρατίας είχαμε και στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, ενώ συνεχίζουν να πληθαίνουν τα θύματα στην Παλαιστίνη".

    Αντίστοιχες υπήρξαν και οι παρατηρήσεις της βουλευτού της ΣΥΝ, Ασημίνας Ξυροτήρη-Αικατερινάρη: "Η συμπαράταξη εναντίον της τρομοκρατίας, οδήγησε στο καθεστώς του διαρκούς πολέμου, που ανατρέπει την αρχιτεκτονική του διεθνούς δικαίου, ανατρέπει τις κατακτήσεις νομικού πολιτισμού και δημοκρατικών εγγυήσεων, υπονομεύει τους διεθνείς οργανισμούς και τις διεθνείς συμβάσεις για το περιβάλλον και για το διεθνές δικαστήριο και δίνει στην υπερδύναμη των ΗΠΑ, αυτοκρατορική συμπεριφορά".

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε την επίθεση στους δίδυμους πύργους, "το πιο παράλογο χτύπημα στην Ιστορία της ανθρωπότητας", το οποίο όμως, άλλαξε το ρου των πραγμάτων: "Ανέδειξε στις ήδη διαμορφούμενες πολυπολιτισμικές και πολυεθνικές σχεδόν πόλεις και κοινωνίες, το μεγάλο εσωτερικό εχθρό".

    Εκδήλωση μνήμης στην κατοικία του κ. Μίλλερ

    "Ο κόσμος από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο χιλιάδες άνθρωποι από 90 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, άλλαξε", τόνισε στην ομιλία του ο αμερικανός πρέσβης ευχαριστώντας την Ελλάδα και την πόλη των Αθηνών για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία της.

    "Η τελετή αυτή είναι ένας τρόπος απόδοσης τιμής στην Ελλάδα η οποία είναι σύμμαχός μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", πρόσθεσε ο κ. Μίλλερ, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ στην προσπάθεια εξάρθρωσης της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ υποστήριξε τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στην εκδίωξη των Ταλιμπάν και την απομάκρυνση του Μπίλ Λάντεν.

    Η σημερινή επέτειος μας κάνει να στρέφουμε τη μνήμη μας σε όλα τα θύματα, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος μέσα από το γραπτό μήνυμά του που ανέγνωσε ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του, Αντιπτέραρχος Δημήτρης Αθανασάκος. Η Ελλάδα, πρόσθετε, έχει συστρατευθεί στον πόλεμο κατά της Διεθνούς τρομοκρατίας.

    Η βία δεν είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο...είναι προϊόν και απόδειξη της πτώσης του ανθρώπου, επισήμανε στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Αυτή είναι μία ημέρα αλληλεγγύης, θλίψης, μνήμης και αποφασιστικότητας, είπε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος τονίζοντας τη σημασία που έχει η ασφάλεια για όλο τον κόσμο καθώς η τρομοκρατία απειλεί τους πάντες, πλούσιους και φτωχούς.

    Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, όμως, έφθασε μαζί με τις μνήμες του ολέθρου εκείνη τη φοβερή ημέρα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, όπως ακριβώς τις αφηγήθηκε ο Ελληνοαμερικανός πυροσβέστης Παναγιώτης(Πήτερ) Κριτσιμίλιο. Μνήμες από λιωμένο ατσάλι και μυρωδιά θανάτου που αναμιγνύονταν με το θάρρος και τον ηρωισμό εκατοντάδων ανθρώπων που ζούσαν την τραγωδία με μια ψυχή.

    Στον χρόνο που πέρασε έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά και πολλά μένουν να γίνουν ακόμα, δήλωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής εξερχόμενος της κατοικίας του κ. Μίλλερ.

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Ντι Μάρκο

    11/9/2002 6:10:00 μμ

    Την πεποίθησή του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν δυσκολίες στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή είναι θύμα εισβολής και μερικής κατοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Μάλτας Κουίντο Ντι Μαρκο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση στις ΗΠΑ, οι δύο άνδρες τόνισαν την απόλυτη καταδίκη των πράξεων τρομοκρατίας, αλλά και των σκέψεων να συνδεθούν τέτοιες πράξεις σε διαφωνίες πολιτισμών. Όσον αφορά τα διμερή θέματα συζητήθηκε η εντατικοποίηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ο Πρόεδρος της Μάλτας ευχήθηκε στην επόμενη επίσκεψή του στην χώρα μας να υπογραφεί η συνθήκη διεύρυνσης της Ε.Ε., καθώς η Μάλτα είναι υποψήφια προς ένταξη.

    [03] Σημίτης: Αισιόδοξος για τις ''επιδόσεις'' της Ελλάδας

    11/9/2002 12:30:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με αθλητή που συμμετέχει σε πολλούς και δύσκολους αγώνες, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι, παρά τις αντιξοότητες στο διεθνές σκηνικό, η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα υπάρξουν οι επιδόσεις που θέλουν όλοι οι Έλληνες. Ο κ. Σημίτης έφθασε σήμερα στις 10:00 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ''Νίκος Καζαντζάκης'', συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού κ.Βενιζέλο, τον υπουργό Παιδείας κ. Ευθυμίου, τους υφυπουργούς Τύπου και Πολιτισμού κ.κ. Χυτήρη και Αλευρά και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ κ. Νεονάκη. Επίσης, τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι Ολυμπιονίκες και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κεντέρης, Θάνου, Καχιασβίλι, Δομάζος, Παπαϊωάννου.

    Παράδειγμα δύναμης οι Ολυμπιονίκες

    Ο κ. Σημίτης, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα για την κατασκευή του Σταδίου διαβεβαίωσε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και ότι η χώρα θα βγει κερδισμένη από τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων. Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη στάση ορισμένων που -όπως είπε - θέλουν να αποτύχουν όλοι οι άλλοι, για να ξεχωρίσουν οι ίδιοι. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο λόγο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο και έκανε αναφορά στους Ολυμπιονίκες που τον συνοδεύουν, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει ότι όταν θέλουμε και προσπαθούμε πετυχαίνουμε.

    Όπως ο ίδιος τόνισε "αποτελούν ένα παράδειγμα, που δείχνει ότι η δύναμη της ψυχής γίνεται δύναμη της σκέψης και δύναμη στη δράση γιατί από την ψυχή από τη θέληση να κάνουμε κάτι πηγάζει η ικανότητά μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Ενα παράδειγμα για το πως πρέπει να δουλέψουμε". Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κατέληξε ο πρωθυπουργός, που θα γίνουν το 2004, "είναι ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα, και για σας ,να δείξουμε ο,τι μπορούμε όλοι μαζί να διοργανώσουμε τους αγώνες".

    [04] Ολυμπιακό ν/σ:Κίνητρα για εθελοντές-φαντάρους

    11/9/2002 10:20:00 πμ

    Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συζητήθηκε χθες το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Το πνεύμα του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αποτυπώνεται σε πέντε βασικές ενότητες: την καταπολέμηση της βίας, τη διαφάνεια στον επιχειρηματικό τομέα του αθλητισμού (ΠΑΕ και ΚΑΕ), στο ντόπινγκ, στην Αθλητική Δικαιοσύνη και τη Διαιτησία, ενώ περιλαμβάνει και σημαντικές διατάξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φθάνοντας σε αυτόν τον τελευταίο θεματικό άξονα ο υπουργός Πολιτισμού στάθηκε στην ανακοίνωση σειράς κινήτρων για τους εθελοντές κατά την ολυμπιακή προετοιμασία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ειδική διάταξη για τους στρατευμένους η οποία προβλέπει χορήγηση 20ήμερης άδειας εάν δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα εθελοντισμού.

    Συμφωνίες επί του συνόλου και επιμέρους διαφωνίες

    Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δίχως να έχουν ιδιαίτερες ενστάσεις για το πνεύμα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, επικέντρωσαν τους προβληματισμούς τους σε ορισμένες διατάξεις που αφορούν το αθλητικό κομμάτι του νομοσχεδίου καθώς και σε αυτές που αφορούν την ολυμπιακή προετοιμασία, ενώ το ΚΚΕ το οποίο εκπροσώπησε η Λιάνα Κανέλλη, ήταν πλήρως αντίθετο με το νομοσχέδιο.

    Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει όλη τη διάθεση για συναίνεση πάνω στα αθλητικά πράγματα του τόπου και δήλωσε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι ανοικτός αν προτείνουν αυστηρότερα μέτρα απ' αυτά του νομοσχεδίου - ειδικά για θέματα βίας αλλά και διαφάνειας των επιχειρήσεων σε ποδοσφαίρο και μπάσκετ.

    Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για τις διατάξεις που αφορούν την ολυμπιακή προετοιμασία, εστίασε την προσοχή του στον εθελοντισμό και στα έργα που θα γίνουν για την προσβασιμότητα της Αθήνας και των άλλων ολυμπιακών πόλεων για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

    Κίνητρα στους εθελοντές και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην ΟΕΟΑ

    Δύο βασικά σημεία των διατάξεων για την ολυμπιακή προετοιμασία προκάλεσαν κυρίως την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τα κίνητρα προς τους εθελοντές και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση στην Οργανωτική Επιτροπή.

    Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει μόνο ήπιας μορφής κίνητρα και αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία προβλέπει τη χορήγηση 10 ημερών αδείας μετά αποδοχών σε όλους τους εθελοντές, κάτι που περιμένει να γίνει και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

    Επίσης, χαρακτήρισε θεμιτή τη χορήγηση βεβαίωσης σε όσους ενταχθούν στο εθελοντικό πρόγραμμα ώστε να το χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους.

    Οσον αφορά την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Λάζαρου Λωτίδη για τις διευκολύνσεις προς τους στρατευμένους εθελοντές, τόνισε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Οι διευκολύνσεις αυτές αφορούν: τους στρατεύσιμους που μετά την απόλυσή τους θα είναι εθελοντές και θα τους δοθεί 20ημερη άδεια, τους στρατεύσιμους που θα λάβουν 20ημερη τιμητική άδεια, τους ανυπότακτους που θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές και τους νέους που μπορούν να λάβουν επιπλέον ένα χρόνο αναβολής -σε όσους έχουν ήδη πάρει- εάν δηλώσουν εθελοντές.

    Για τη μεταβίβαση ορισμένων αρμοδιοτήτων στην Οργανωτική Επιτροπή, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι δεν βλέπει κάτι το παράδοξο, καθώς η εταιρία ''Αθήνα 2004'' μπορεί να "τρέξει" ορισμένα θέματα γρηγορότερα από τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν ότι τα κίνητρα για τους εθελοντές αποδεικνύουν ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στο να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για να προχωρήσει το πρόγραμμα, ενώ η κ. Πετραλιά τόνισε ότι με τα κίνητρα της κυβέρνησης οι εθελοντές χωρίζονται σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

    Για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στην Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα μπορεί να διεξάγει διαγωνισμούς προμηθειών, έργων και μελετών και να προσλαμβάνει προσωπικό, ο Τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Ορφανός είπε ότι η κυβέρνηση κρύβει πίσω από τον ''Αθήνα 2004'' την ανικανότητά της και την αποτυχία της.

    Ανεβηκαν οι τόνοι για το Κωπηλατοδρόμιο

    Τέλος, επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ο κ.Βενιζέλος για την ξαφνική του επίσκεψη στον Μαραθώνα όπου κατασκευάζεται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, την οποία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και άφησε να εννοηθεί πως έγινε μόνο για τις εντυπώσεις. Τόνισε δε ότι για το θέμα θα γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα αποφασίσει ο ίδιος.

    Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν την κυβέρνηση να προστατέψει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και είπαν ότι έπρεπε να πάει ο κ.Καραμανλής για να επιδείξει ενδιαφέρον η κυβέρνηση για το θέμα, ενώ ο Συντονιστής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι περίπου 40.000 αρχαιολογικά ευρήματα από τα έργα για το μετρό δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και πως δεν θα επιτρέψει το κόμμα του να επαναληφθεί το ίδιο και στον Μαραθώνα.

    Για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων από τα έργα για την κατασκευή του μετρό, ο κ.Βενιζέλος απάντησε στον κ.Κεφαλογιάννη ότι με τα όσα είπε προσβάλλει όλους τους αρχαιολόγους.

    [05] Πριμ μορίων για πρόσληψη στις παραμεθόριες

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/9/2002 7:26:00 μμ

    Ειδική πριμοδότηση για τους δημότες νησιών και παραμεθόριων περιοχών που διεκδικούν μια θέση στο Δημόσιο προβλέπει ρύθμιση, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση των βουλευτών Κοσμά Σφυρίου και Αριστοτέλη Παυλίδη. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα, με μία ακόμη τροποποίηση το υπουργείο Εσωτερικών, διαμορφώνει τη βάση επιτυχίας στους γραπτούς διαγωνισμούς από τους 55 στους 60 βαθμούς.

    [06] Προανάκριση για τα εργατικά ατυχήματα

    11/9/2002 7:14:00 μμ

    Την διενέργεια προανάκρισης σχετικά με τα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον νομό Αττικής (Ολυμπιακά έργα), στην Μότορ Οϊλ και στην ΔΕΗ Μεγαλούπολης, διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης. Με το έγγραφό του, ο κ. Κρουσταλάκης ζητάει από τους κατά τόπους εισαγγελείς να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση των εν λόγω υποθέσεων, τον εντοπισμό ποινικών ευθυνών και τον προσδιορισμό των ποινικώς υπευθύνων, καθώς και την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες.

    [07] Σε καλό δρόμο το συνταξιοδοτικό

    11/9/2002 6:41:00 μμ

    Δεκτό επί της αρχής έγινε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται και συμπληρώνεται η συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου. Το νομοσχέδιο ρυθμίζει, κυρίως, θέματα συνταξιοδότησης καλλιτεχνών-λογοτεχνών και νεφροπαθών, αλλά και θέματα συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και άλλων κατηγοριών εργαζομένων. Στο σύνολό τους οι διατάξεις έχουν βελτιωθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις για τις δύο βασικές ρυθμίσεις.

    ''Τιμητική σύνταξη''

    Ο κ. Φλωρίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμο Αρσένη, διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον πολιτισμό, αλλά είναι ανασφάλιστοι και σε μεγάλη ηλικία, και "δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι".

    Φεύγουμε από την έννοια "τιμητική σύνταξη" και μιλάμε για παροχή σύνταξης με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια όπως το οικογενειακό εισόδημα (έως 10 εκ. δρχ) και η ηλικία (μόνο για όσους είναι 45 ετών και άνω την 31η Δεκεμβρίου 2002).

    Ειδικότερα για το θέμα της ηλικίας, οι εισηγητές της αντιπολίτευσης Ν. Αγγελόπουλος (ΝΔ), Ν. Γκατζής (ΚΚΕ) και Π. Λαφαζάνης υιοθέτησαν τις απόψεις φορέων καλλιτεχνών που υποστηρίζουν ότι οι κάτω των 45 ετών δεν θα μπορούν πλέον να διεκδικούν τιμητικές συντάξεις.

    Ο κ. Φλωρίδης απάντησε ότι η τιμητική σύνταξη δινόταν παλαιότερα επειδή οι καλλιτέχνες ήταν ανασφάλιστοι, ενώ από το 1971 έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.

    Προβληματισμός εκφράστηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων και για το θέμα της συνταξιοδότησης των νεφροπαθών, η οποία θα γίνεται με βάση τις διατάξεις που ισχύουν για άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Συγκεκριμένα ζητήθηκε να αφαιρεθεί η πρόβλεψη ότι θα συνταξιοδοτούνται μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, όσοι πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια "τελικού σταδίου".

    Ο κ. Φλωρίδης υποσχέθηκε να μελετήσει επισταμένα τη διάταξη.

    Θετικά κρίθηκαν οι διατάξεις για την "πριμοδότηση" των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν σε μεγάλη ηλικία ή όσων κλείνουν 30ετία και θέλουν να λάβουν μειωμένη σύνταξη.

    Προϋπόθεση για τη δεύτερη περίπτωση είναι να έχουν διοριστεί μέχρι το τέλος του 1982, αν και, όπως είπε ο κ. Αρσένης, το μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί και σε όσους διορίστηκαν έως το 2000 οπότε καταργήθηκε η "επετηρίδα" και οι εκπαιδευτικοί άρχιζαν να προσλαμβάνονται με διαγωνισμούς, όπως γίνεται και με άλλους κλάδους εργαζομένων.

    [08] Λαφαζάνης: Αδικες οι κατηγορίες για Λεσπέρογλου

    11/9/2002 2:23:00 μμ

    Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο κατά τη διάρκεια της δίκης του Αβραάμ Λεσπέρογλου με αφορμή την κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αφού χαρακτήρισε "άδικες" τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι αποτελεί προσβολή για την ελληνική δικαιοσύνη το γεγονός οτι σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε χαρακτηριστεί λανθασμένη η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία είχε αθωωθεί ο Λεσπέρογλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. ''Αν κάποιος παρακολουθεί αυτή την στιγμή τη δίκη με μεγάλο ενδιαφέρον αυτός είναι ο Τόμας Μίλερ", είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    Συνεχίζεται η δίκη

    Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης ο Κίμων Κουτσιάρος, εξάδελφος του Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι γύρω στο 1985 ο Λεσπέρογλου είχε αποφασίσει να παραδοθεί στις αρχές, αλλά τελικά δεν το έπραξε, καθώς την περίοδο εκείνη είχε εμπλακεί το όνομά του στη δράση της οργάνωσης ''Αντικρατική Πάλη''.

    Ο κ.Κουτσιάρος υποστήριξε επίσης ότι ο εξάδελφός του είχε πει ότι είχε δώσει τα χαρτιά του την περίοδο που έγινε το περιστατικό στα Εξάρχεια σε παλαιστινιακή οργάνωση προκειμένου να μπορούν οι Παλαιστίνιοι, που ήρθαν στην Ελλάδα, να κυκλοφορούν ελεύθερα.

    Και όπως τόνισε ο μάρτυρας θεωρεί ότι είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του Λεσπέρογλου ότι δράστης της απόπειρας ήταν κάποιος Παλαιστίνιος που κυκλοφορούσε με τα δικά του χαρτιά.

    [09] Στο Σχοινιά ο Κωνσταντόπουλος

    11/9/2002 2:18:00 μμ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το χώρο όπου θα κατασκευαστεί το κωπηλατοδρομιο στο Σχινιά και ξεναγήθηκε στα αρχαιολογικά ευρήματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε, τόνισε ότι θέση του κόμματος είναι να προστατευτούν τα μνημεία, η φύση και ο πολιτισμός, να αναδειχθεί ο χώρος και να μη γίνει στο Σχινιά το κωπηλατοδρόμιο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτεία θα έπρεπε να επανεκτιμήσει τη στάση της.

    [10] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    11/9/2002 1:25:00 μμ

    Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει το τμήμα Ταύρος - Πειραιάς από τις 11:15 το βράδυ ως τη λήξη τις βάρδιας, από απόψε ως την Παρασκευή, λόγω αντιπλημμυρικών έργων στον Κηφισό.

    [11] Συνάντηση Κ. Σκανδαλίδη-Μ. Γλέζου

    11/9/2002 5:24:00 μμ

    Την προβολή των υποψήφιων νομαρχών από τα ΜΜΕ κατά αλφαβητική σειρά και όχι ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, από τα οποία στηρίζονται, ζήτησε σήμερα ο υποψήφιος νομάρχης Μ. Γλέζος από τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί. Ο κ. Γλέζος εξήγησε αυτή την πρότασή του με το σκεπτικό πως υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι νομάρχες που δεν υποστηρίζονται από κάποιο κόμμα, όπως συμβαίνει με τον ίδιο και αφετέρου θεωρητικά όλοι ξεκινούν από το μηδέν.

    Απαραίτητη η ενημέρωση για το πως ψηφίζουμε

    Ο κ. Γλέζος ζήτησε από τον υπουργό να γίνει μια πλατιά ενημέρωση, ώστε οι ψηφοφόροι να πληροφορηθούν το πώς ψηφίζουν καθώς όπως είπε ειδικά για την εκλογή των νομαρχών, η εικόνα είναι περίπλοκη.

    Τέλος, επεσήμανε στον κ. Σκανδαλίδη τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στον Κηφισό και τις κακοτεχνίες που παρουσιάζονται στα εν εξελίξει έργα.

    Τον κ. Γλέζο συνόδευαν οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας και Πειραιά, Σπ. Λυκούδης και Εύη Καρακώστα.

    [12] Στο 8ο Γυμνάσιο Αθηνών ο Χ. Παπουτσής

    11/9/2002 2:58:00 μμ

    O υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Παπουτσής μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς και Διαμερισματικούς Συμβούλους "Όμορφη Πόλη", παρευρέθηκε στον αγιασμό του 8ου Γυμνασίου Αθηνών, στην Πλατεία Κολιάτσου. Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Παπουτσής τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία, αλλά και να είναι η χρονιά αυτή μία ακόμη πιο δημιουργική χρονιά, που θα σας δώσει περισσότερα εφόδια για να συναγωνιστείτε τους άλλους νέους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πλέον είμαστε συμπολίτες με όλους τους άλλους ευρωπαίους νέους, σε μια καθαρώς ανταγωνιστική κοινωνία, όπου τα εφόδια της γνώσης είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

    Στόχος μέχρι το 2004 να λειτουργούν μόνο ολοήμερα σχολεία

    Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι "πρέπει να φροντίσουμε ούτως ώστε και ο Δήμος να παίρνει τα καλύτερα μέτρα, βεβαίως τα σχολεία να λειτουργούν σωστά αλλά να υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Και επιπλέον μαζί με τους γονείς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να νιώθουν ασφαλή".

    Οσον αφορά στις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέδειξε ως σημαντικότερο το γεγονός ότι ακόμη λειτουργούν απογευματινά σχολεία και όχι ολοήμερα, έναν στόχο που δήλωσε ότι "θα επιτευχθεί έως το τέλος του 2004, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, αλλά και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με τα ίδια τα παιδιά. Γιατί όπως ξέρετε στον πυρήνα του δικού μας προγράμματος κυριαρχεί ο ενεργός πολίτης και αυτή την αντίληψη, αυτή την φιλοσοφία θέλουμε να την περάσουμε και στους νέους ανθρώπους, ώστε να γίνει κτήμα όλων".

    Τέλος, επέκρινε την Δημοτική Αρχή, ότι μέχρι τώρα έδειξε μεγάλη αδιαφορία στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Χρήστου Παπουτσή προς τους μαθητές και των δηλώσεών του στους δημοσιογράφους.

    [13] Επαφές του Σ. Βούγια στις Βρυξέλλες

    11/9/2002 6:10:00 μμ

    O μητροπολιτικός ρόλος και το ευρωπαϊκό μέλλον της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την ανάπτυξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Σύνοδος Κορυφής του 2003, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε στις Βρυξέλλες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας με το δήμαρχο της βελγικής πρωτεύουσας Φρέντι Τίλεμανς, την υπουργό Εργασίας Λορέτ Ονκελινξ και την Ελληνίδα επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τίλεμανς, ο κ. Βούγιας υποστήριξε ότι "η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Ευρώπης σε σχέση με την Αθήνα", τονίζοντας ότι "μέχρι σήμερα όμως οι διοικούντες επιμένουν να γυρίζουν την πλάτη στην Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να συγκρίνεται αποκλειστικά με την Αθήνα".

    Καταγγελίες Βούγια

    Οπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσ/κης, η πόλη θα πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό και να κινηθεί ανταγωνιστικά, βάζοντας ψηλά τον πήχη προς άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις όπως τη Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Βερολίνο και το Αμστερνταμ.

    Ο κ. Βούγιας είπε ακόμη ότι τα τελευταία 16 χρόνια η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από μια εσωστρέφεια την οποία, όπως πρόσθεσε, "συντηρεί και επιτείνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος".

    Ο κ. Βούγιας κατήγγειλε επίσης για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει προσκληθεί από το δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Υπόσχεση για μια επιτυχημένη σύνοδο Κορυφής

    Σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο Κορυφής του 2003, ο κ. Βούγιας είπε ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι υπερήφανη για το γεγονός αυτό και να διοργανώσει μια πετυχημένη σύνοδο χωρίς να φοβάται τις όποιες εκφράσεις διαμαρτυρίας.

    Είπε, ακόμη, ότι η Σύνοδος Κορυφής αλλά και η "Expo 2008", την οποία ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε "Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης", αποτελούν προκλήσεις για την πόλη και θα συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών της.

    [14] Κασμίρ: Δολοφονία υπουργού

    11/9/2002 2:17:00 μμ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων του Κασμίρ σκοτώθηκε σήμερα σε ενέδρα εναντίον της επίσημης αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τον Μουστάκ Αχμάντ Λόνε έπεσε σε νάρκη στο χωριό Ρατνάγκ της περιφέρειας Κουπουάρα, στο βόρειο τμήμα του κρατιδίου και στη συνέχεια δέχθηκε πυρά αυτόματων όπλων. Η δολοφονία του υπουργού διαπράττεται 5 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στο Κασμίρ. Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ανταρτών.

    Το θύμα κατευθυνόταν σε προεκλογική συγκέντρωση.

    Κατά την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τρία ακόμα άτομα. Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν απειλήσει να δολοφονήσουν οποιονδήποτε λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία που οργανώνει η Ινδία στο Τζαμού και Κασμίρ. Ο υπουργός είναι ο δεύτερος αξιωματούχος που δολοφονείται στο Κασμίρ. Ο Αμπντούλ Ραχμάν, ανεξάρτητος υποψήφιος, ο ανηψιός του και ο οδηγός του, σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Ματσιπόρα της ίδιας περιφέρειας.

    Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του υπουργού, ένοπλοι, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία είναι ισλαμιστές αντάρτες, σκότωσαν σήμερα επτά ανθρώπους όταν άνοιξαν πυρ σε στάση λεωφορείου στο νότιο τμήμα του ινδικού Κασμίρ, στην πόλη Σουρανκότ της περιφέρειας Πουντς. Νεκροί είναι τέσσερις στρατιώτες, δυο αστυνομικοί και ένα παιδί 12 ετών.

    [15] Κύπρος: Επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών

    11/9/2002 2:01:00 μμ

    Αρχισαν και πάλι στη Λευκωσία, μετά τις συναντήσεις στο Παρίσι, οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του Αλβάρο ντε Σότο, ειδικού συμβούλου του Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο οποίος ενεργεί με αναβαθμισμένο κύρος, ύστερα από την προτροπή του Κόφι Ανάν προς τις δυο πλευρές να εντατικοποιήσουν το διάλογο πάνω στα σημαντικά θέματα, που δεν έχουν συζητηθεί.

    Επίμαχα σημεία στις συνομιλίες απότελούν τα ζητήματα της κυριαρχίας, οι εξουσίες της κεντρικής κυβέρνησης και τα συστατικά μέρη της ομοσπονδίας, καθώς και η δημιουργία ή μη νέου Κυπριακού κράτους και να αναφέρουν πρόοδο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

    Στόχος είναι να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος μέχρι τις επόμενες συναντήσεις του Κόφι Ανάν στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς, στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο επέστρεψε χθες στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες, όπου είχε ενημερώσει αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ανάν-Κληρίδη-Ντενκτάς στο Παρίσι.

    [16] Τα ''Εβερεστ'' αγοράζουν την Ολύμπικ Κέτεριγκ

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/9/2002 6:28:00 μμ

    Στα χέρια του ομίλου "Εβερεστ" περνά το 58% της Ολύμπικ Κέτεριγκ. Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας θα προχωρήσει με τους όρους να μην απολύσει κανένα εργαζόμενο τα επόμενα δύο χρόνια, να μην τροποποιήσει τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να καλύψει το κόστος της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων.

    [17] Ημερήσια εφημερίδα σε έκδοση audio...

    11/9/2002 12:50:00 μμ

    CD με ηχογραφημένο το περιεχόμενό της θα παρέχει στους αναγνώστες της η αμερικανική εφημερίδα "The San Francisco Chronicle"! Η νέα υπηρεσία θα παρέχεται ως εξής: ο συνδρομητής θα επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας SFGate.com, θα επιλέγει τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν και θα προσδιορίζει το χρόνο διάρκειας που επιθυμεί. Για παράδειγμα εάν επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που χρειάζεται για να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του από το σπίτι στη δουλειά, ακούγοντας τα νέα της ημέρας σε τίτλους ή αναλυτικά, το δηλώνει αναλόγως. Ακολούθως, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, το ειδικό λογισμικό θα μεταγράφει σε CD στον υπολογιστή του ενδιαφερόμενου, την ηχητική έκδοση του αιτούμενου περιεχομένου, έτοιμου να αναπαραχθεί από το CD player του αυτοκινήτου.

    Εναλλακτικά, το περιεχόμενο μπορεί να ακουστεί σε αναπαραγωγέα MP3 ή σε επιπαλάμιο υπολογιστή-PDA.

    Εάν ο πελάτης δεν διαθέτει τον ανάλογο εξοπλισμό για την εγγραφή των cd η εταιρεία αναλαμβάνει να του προμηθεύσει το απαραίτητο hardware.

    Είναι η πρώτη φορά που παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες από εφημερίδα και οι εμπνευστές του εγχειρήματος δηλώνουν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι θα προσελκύσουν αρκετούς νέους συνδρομητές. Θεωρούν μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των ΜΜΕ καθώς με αυτόν τον τρόπο παρέχεται ένας ασφαλή δίαυλος ποιοτικής και κυρίως άμεσης πληροφόρησης με τον συνδρομητή.

    Το τιμολόγιο της εν λόγω υπηρεσίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, καθώς δεν έχει εγκαινιαστεί ακόμη επισήμως. Πάντως οι τελευταίοι έλεγχοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί και υπολογίζεται ότι στις αρχές του Νοεμβρίου θα είναι προσβάσιμη για το κοινό.

    Πηγή: www.mobilesoft.com/

    www.SFGate.com

    [18] Ρεκόρ αιωνόβιων στην Ιαπωνία

    11/9/2002 1:30:00 μμ

    Στον αριθμό ρεκόρ των 17.934 έχει ανέλθει ο αριθμός των υπεραιωνόβιων ατόμων στην Ιαπωνία, εκ των οποίων το 84% είναι γυναίκες.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο αριθμός των υπεραιωνόβιων αυξήθηκε απο πέρυσι κατά 2.459 άτομα δηλαδή ποσοστό 4,3% μεγαλύτερο απο εκείνο της περασμένης δεκαετίας. Ο αριθμός των γυναίκων που έχουν συμπληρώσει τα 100 τους χρόνια ανέρχεται σε 15.059 ενώ των ανδρών περιορίζεται σε 2.875.

    Το 1963 όταν άρχισε η επίσημη ηλικιακή καταγραφή των κατοίκων της Ιαπωνίας οι άνω των 100 χρόνων ανέρχονταν μόλις σε 153 άτομα.

    Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας είναι ο Καμάτο Χόνγκο απο την πόλη Καγκοσίμα, στην ομώνυμη χερσόνησο της νοτιοδυτικής Ιπαωνίας, ο οποίος συμπλήρωσε χθες τα 115 του χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 September 2002 - 16:56:59 UTC