Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημερινές συναντήσεις υποψηφίων
  • [02] Συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού
  • [03] Πυρά κατά μελών του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Ενα βραβείο .... μετά θάνατον

    [01] Σημερινές συναντήσεις υποψηφίων

    19/9/2002 10:08:00 πμ

    Συνάντηση είχε σήμερα ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Μανάλης Γλέζος, με τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαπα. Επίσης, ο κ. Γλέζος θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Στουρνάρη 21, θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Φώτης Κουβέλης.

    [02] Συγκρούσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού

    19/9/2002 10:50:00 πμ

    Σφοδρές ανταλλαγές πυροβολισμών σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Αμπιτζάν, της Ακτής Ελεφαντοστού στην Αφρική όταν ομάδα στρατιωτών η οποία επρόκειτο να αποστρατευθεί στασίασε.Ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε, πως οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου δύο ώρες πριν το ξημέρωμα στην περιοχή του προεδρικού μεγάρου και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα. Οι περισσότεροι πυροβολισμοί ήταν από αυτόματα όπλα αν και κάποιες φορές ακούγονταν και βολές βαρύτερων όπλων, όπως όλμων.

    Σύμφωνα με έναν από τους στασιαστές με τον οποίο ήλθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για μία ομάδα 750 στρατιωτών που βρίσκονται στο Αμπιτζάν και το Μπουάκε.

    "Ο υπουργός Αμυνας θέλει να μας αποστρατεύσει. Βρισκόμαστε στον στρατό εδώ και δύο χρόνια. Δεν συμφωνούμε. Για να ακουσθεί η φωνή μας δεν έχουμε παρά τα όπλα μας, θα φθάσουμε μέχρι το τέλος", είπε ο στρατιώτης.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Πασκάλ Αφι Ν'Γκεσάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία στο Αμπιτζάν. Οταν ερωτήθηκε εάν πρόκειται περί πραξικοπήματος απάντησε ότι το σημαντικό δεν είναι ο χαρακτηρισμός της κατάστασης αλλά ο χειρισμός της.

    Ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμάμπο, βρίσκεται εκτός της χώρας πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ιταλία.

    ΠΗΓΕΣ: AΠE, BBC, ΓΑΛΛΙΚΟ

    [03] Πυρά κατά μελών του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας

    19/9/2002 10:36:00 πμ

    Βολές από Ισραηλινούς στρατιώτες, δέχθηκαν σήμερα μέλη αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ Πίτερ Χάνσε, που επισκεπτόταν τον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, υποχρεώνοντας τους ανθρώπους του ΟΗΕ να σπεύσουν να καλυφθούν σε ερείπια σπιτιών. Ανταποκριτής του Ρόιτερ που συνόδευε την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών μετέδωσε ότι από τα πυρά των Ισραηλινών δεν τραυματίσθηκε κανένας. Τα πυρά προήλθαν από τις θέσεις του στρατού στην περιοχή Τερμίρ, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ, γινόταν σε συνεννόηση με τον στρατό και κανένας στρατιώτης δεν άνοιξε πυρ στην περιοχή.

    Η Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή βομβιστική ενέργεια

    Πίτερ Χάνσε

    Εν τω μεταξύ, η Ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκαν ένας ισραηλινός αστυνομικός και ο παλαιστίνιος καμικάζι στην είσοδο της πόλης Ουμ-αλ-Φαχμ.

    Σε ανακοίνωση της οργάνωσης η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερ αναφέρεται ότι ένα μέλος της ανατινάχθηκε εν μέσω ισραηλινών αστυνομικών που τον είχαν συλλάβει καθώς κατευθυνόταν προς τον στόχο του.

    Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο παλαιστίνιος καμικάζι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν. Είχε την πρόθεση να εισέλθει σε λεωφορείο και να προωθηθεί βαθύτερα στο ισραηλινό έδαφος.

    Η οργάνωση αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα του καμικάζι για να προστατεύσει την οικογένειά του από τη συλλογική τιμωρία που επιβάλλουν οι ισραηλινές αρχές.

    Ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας Σλόμο Αχαρονίτσκι προειδοποίησε σήμερα τον ισραηλινό πληθυσμό για την ύπαρξη απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων.

    "Οι τελευταίες εβδομάδες έδωσαν την ψεύτικη εντύπωση της ηρεμίας, ενώ η τρομοκρατία δεν έχει σταματήσει και εκδηλώνονται συνεχώς απόπειρες επιθέσεων" οι περισσότερες από τις οποίες ματαιώνονται ή περιορίζονται οι συνέπειές τους, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Οχθη

    Χθες τη νύχτα, ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε τα σπίτια όπου κατοικούσαν δύο Παλαιστίνιοι καμικάζι στην κοινότητα Αμπού Ντις, στα προάστια της ανατολικής Ιερουσαλήμ στη Δυτική Οχθη.

    Ο Ναμπίλ Χάλμπια και ο Οσάμα Μπαχάρ είχαν πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας την 1η Δεκεμβρίου 2001 σε πεζόδρομο της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα Ισραηλινοί.

    Από τις αρχές Αυγούστου ο στρατός έχει γκρεμίσει περίπου 40 σπίτια στο πλαίσιο των αντιποίνων και των μέτρων για την "αποτροπή" των επιθέσεων αυτοκτονίας.

    Οι ενέργειες αυτές καταγγέλλονται από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τις χαρακτηρίζουν ως "ομαδικές κυρώσεις".

    [04] Ενα βραβείο .... μετά θάνατον

    19/9/2002 9:00:00 πμ

    Ενα βραβείο άνευ προηγουμένου, προσφέρει στους αναγνώστες του το Βρετανικό περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης "New Scientist", να καταψυχθούν μετά το θάνατο τους. Αν ο τυχερός νικητής δεν επιθυμεί να συντηρηθεί η σορός του μετά θάνατον με την ελπίδα ότι κάποια ημέρα η επιστήμη θα επιτρέψει την επαναφορά του στη ζωή, τότε θα κερδίσει μία εβδομάδα διακοπών στη Χαβάη και μία επίσκεψη στο αστεροσκοπείο του Μάουνα Κέα, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του περιοδικού.

    Η "προσφορά" αυτή είναι ένας τρόπος για να ενδιαφερθεί ο καθένας για την επιστήμη, υποστηρίζει το περιοδικό.

    Η μετά θάνατον ψύξη έχει αρκετούς οπαδούς, όπως ο ιδρυτής της έρευνας στη νανοτεχνολογία, Δρ. Ερικ Ντρέξλερ ή ο "πατέρας" των μελετών περί τεχνητής νοημοσύνης, Δρ. Μάρβιν Μίνσκι του ΜΙΤ.

    Στη Γαλλία, η συντήρηση των πτωμάτων του δόκτορα Ρειμόν Μαρτινό και της συντρόφου του, Μονίκ Λερουά, στην κρύπτη του πύργου τους μετά το θάνατο τους βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης καθώς η κρυογενική δεν είναι νομικά αναγνωρισμένη στη χώρα.

    Ο Μαρτινό πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 2002 ενώ η Λερουά είχε πεθάνει το 1984.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 September 2002 - 9:05:07 UTC