Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα κατά Ανδρουλιδάκη για οφειλές
  • [02] Νέο άνοιγμα Καραμανλή ενόψει δημοτικών
  • [03] Σγουρός:''Παρέμβαση στα αθλητικά δρώμενα''
  • [04] Κοινή εμφάνιση Τσοβόλα-Παπαρήγα
  • [05] Θεοδωρίδης: Σκληρή κριτική για τους ρυθμούς ανάπτυξης
  • [06] Εννέα υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο του Xρ. Kιτσίδη
  • [07] Εν αναμονή του διαγγέλματος Μπους
  • [08] βαριές τιμωρίες για Τζιοβάνι-ζε Ελίας
  • [09] Νίκη πρόκριση για την ΑΕΚ
  • [10] Νίκη ΠΑΟ 1-0 επί της Ξάνθης για το κύπελλο
  • [11] Η ''Γυναίκα δίχως σκιά'' στο Μέγαρο Μουσικής

    [01] Μέτρα κατά Ανδρουλιδάκη για οφειλές

    7/10/2002 8:53:00 μμ

    Διαταγή για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Ανδρουλιδάκη, μέχρι του ποσού των 6 δις δραχμών, εκδόθηκε μετά από εντολή της τράπεζας Πειραιώς για ληξιπροθεσμες οφειλές του Ομίλου προς την Τράπεζα. Εν τω μεταξύ εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΛΑΝΕΤ, διαφορετικά θα προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας.

    [02] Νέο άνοιγμα Καραμανλή ενόψει δημοτικών

    7/10/2002 9:22:00 μμ

    Για αποπροσανατολισμό και φυγή από τη σημερινή αρνητική πραγματικότητα κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την κυβέρνηση μιλώντας στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για αθέτηση κάθε υπόσχεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, διαστρέβλωση της αλήθειας και συγκάλυψη των προβλημάτων. Επιμένοντας στην τακτική των ανοιγμάτων ο κ. Καραμανλής μίλησε για πραγματικά ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση "χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, χωρίς να αγνοεί τη γνώμη κανενός".

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να πάρουν θέση για μια δυναμική, διεκδικητική και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι τα μηνύματα από ολόκληρη την Ελλάδα είναι εξαιρετικά θετικά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η εικόνα της Ανατολικής Αττικής σήμερα αδικεί τους κατοίκους της περιοχής και αδικεί την Ελλάδα αφού εκεί βρίσκεται το νέο αεροδρόμιο που θα αφήσει την πρώτη και τελευταία εικόνα σε όσους θα επισκεφθούν τη χώρα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μίλησε επίσης για καθυστερήσεις στις υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή αναφέρθηκε στην χωροταξική και πολεοδομική αναρχία και για έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες τι θέλουν για την Αττική και πως εμφανίζονται προεκλογικά λες και έχουν βρει το μαγικό ραβδί και μοιράζουν και πάλι υποσχέσεις.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για κατεστημένο του κομματισμού και της αδιαφάνειας που καθηλώνει τον τόπο σημειώνοντας ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση πως στην κυβέρνηση δεν απέμεινε κανένας άλλος στόχος παρά μόνο η κατοχή της εξουσίας και η συντήρηση του κατεστημένου.

    Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε ότι οι διεθνείς οργανισμοί και η ΕΕ καταγράφουν παραστατικά μια πραγματικότητα κόλαφο στους πρωυθυπουργικούς ισχυρισμούς. Η χώρα είπε ο κ. Καραμανλής όπως και οι πολίτες ζουν με δανεικά ενώ η ανεργία αυξάνεται.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα αγροτικά προβλήματα, στην κατάσταση στην υγεία αλλά και στην παιδεία σημειώνοντας ότι η συντήρηση του σημερινού γραφειοκρατικού και αντιπαραγωγικού μοντέλου οικονομικής πολιτικής βολεύει αποκλειστικά και μόνο μια κομματική συντεχνία κρατικοδίαιτων συμφερόντων και επιβραδύνει την αναπτυξιακή διαδικασία.

    [03] Σγουρός:''Παρέμβαση στα αθλητικά δρώμενα''

    7/10/2002 10:50:00 μμ

    Αφιερωμένη εξαιρετικά στον αθλητισμό ήταν η σημερινή βραδιά που διοργάνωσε στο γήπεδο του Πανελληνίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός. Το κλειστό της Κυψέλης ήταν κατάμεστο, τόσο από απλούς φιλάθλους, όσο και από σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού Αθλητισμού και του πολιτικού κόσμου. Στην ομιλία του ο κ. Σγουρός, που είναι γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (IWF) εξήρε την ανάγκη για παρέμβαση της Νομαρχίας στα αθλητικά δρώμενα και παρουσίασε το σχέδιο λειτουργίας τεσσάρων αθλητικών τμημάτων.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σγουρός το πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

    -Αγωνιστικού Αθλητισμού, που θα ασχολείται με τα αγωνιστικά σωματεία των Ολυμπιακών και μη αθλημάτων, με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και με τη στήριξη του Ολυμπιακού κινήματος.

    -Μαζικού Αθλητισμού, που θα προγραμματίζει και θα σχεδιάζει αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αφορούν στο παιδί, τον άνδρα και τη γυναίκα, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την "τρίτη ηλικία". Θα συνδέεται με την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

    -Αθλητικών Χώρων και Τεχνικής Υποστήριξης, που θα έχει την ευθύνη και εποπτεία για την ορθή λειτουργία των αθλητικών χώρων της Νομαρχίας. Θα σχεδιάζει και θα στηρίζει με τους αρμόδιους φορείς νέους αθλητικούς χώρους.

    -Σχολικού Αθλητισμού, που θα έχει την ευθύνη για τη δημιουργία πρωταθλημάτων σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα. Θα δημιουργεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δυνατότητες άθλησης και αθλητικών συναγωνιστικών ευκαιριών, ώστε να αναβαθμιστεί ο σχολικός αθλητισμός.

    [04] Κοινή εμφάνιση Τσοβόλα-Παπαρήγα

    7/10/2002 9:29:00 μμ

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση στήριξης του ψηφοδελτίου της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Υπερνομαρχία Αθηνών, στον κινηματογράφο "Ααβόρα", με πρωτοβουλία του ΔΗΚΚΙ. "Οι δύο κουρασμένοι μονομάχοι, μάταια προσπαθούν με το παιχνίδι των εικόνων και τα δισεκατομμύρια που αφειδώς διαθέτουν, να πείσουν ότι πίσω από τα πλαστά και κουρασμένα χαμόγελα, υπάρχει έστω ψήγμα πίστης σε κάποιες αρχές. Θέατρο μόνον, θέατρο σκιών, παιχνίδι στα χέρια των επαγγελματικών της επικοινωνίας και των εταιριών δημοσκόπησης", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

    Επίσης, η κ. Παπαρήγα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους "πρωτοφανείς εκβιασμούς και διαφθορά" που, όπως είπε, ανακύπτουν στις επικείμενες εκλογές.

    "Οργιάζει ο εκβιασμός στο παρασκήνιο η εξαγορά. Στην Πάτρα, στις λαϊκές συνοικίες, έλεγαν ότι το ψηφοδέλτιο του Κοσσιώνη ψηφίζει τον Φλωράτο. Θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά μέχρι την κάλπη", είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Ακόμη, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του κόμματός της με το ΔΗΚΚΙ, αρχής γενομένης στο ΠΑΜΕ και με συνέχεια στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις.

    Αντίστοιχες υπήρξαν και οι εκτιμήσεις του υποψήφιου Υπερνομάρχη Θανάση Παφίλη, ο οποίος εκτίμησε ότι η συνεργασία του ΔΗΚΚΙ με το ΚΚΕ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, θα είναι καταλύτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού ρεύματος που θ' ανοίξει το δρόμο στη λαϊκή αντεπίθεση, σε μια συνεργασία των κομμουνιστών, των σοσιαλιστών, των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων, όλων όσων δεν σκύβουν το κεφάλι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

    Η εκδήλωση υποστήριξης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, έκλεισε με παρεμβάσεις του υποψηφίου Νομάρχη Αθήνας, Ηλία Νικολόπουλου και της υποψηφίας Νομάρχη Πειραιά, Ελπίδας Παντελάκη.

    [05] Θεοδωρίδης: Σκληρή κριτική για τους ρυθμούς ανάπτυξης

    Aννα Κούρτη 7/10/2002 8:50:00 μμ

    Τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες του Νομού Πέλλας θα τον αναδείξουν πρώτο μεταξύ των συνυποψήφιων του στις Νομαρχιακές Εκλογές της 13ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο υποψήφιος Νομάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Επίσης, άσκησε σκληρή κριτική για τους ρυθμούς ανάπτυξης με τους οποίους κινείται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας τα τελευταία χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ρυθμούς χελώνας. Ο Νομός Πέλλας είναι απομονωμένος και εγκαταλελειμμένος επεσήμανε, με σοβαρές ελλείψεις σε πολλούς τομείς: υποδομές, οδικό δίκτυο, σχολική στέγη, αναπτυξιακά έργα.

    Ως Δήμαρχος Κρύας Βρύσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής

    Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι "είναι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα 16 ολόκληρα χρόνια και θέλει να συνεχίσει την προσφορά του στους πολίτες και το Νομό από τη θέση του Νομάρχη. Ως Δήμαρχος Κρύας Βρύσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής (Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού, Αποχετευτικών Δικτύων και Δικτύων ύδρευσης) στην ποιότητα ζωής των κατοίκων (Πάρκα, Πεζόδρομοι κ.α.) και σε έργα ανάπτυξης (Οικολογικό Πάρκο κ.α.)".

    Τέλος, ο υποψήφιος Νομάρχης Πέλλας δε δίστασε, να κάνει εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Στον πρώτο γύρο εκτίμησε ότι θα είναι πρώτος και με διαφορά από το δεύτερο, ο οποίος θα είναι ή ο νυν Νομάρχης Μιχάλης Καραμάνης ή ο υποψήφιος Πάκης Σιβένας, οι οποίοι όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουν ίσες δυνάμεις και παλεύουν για το ποιος θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο.

    [06] Εννέα υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο του Xρ. Kιτσίδη

    Aννα Κούρτη 7/10/2002 8:01:00 μμ

    Μια ομάδα ισχυρών και αξιόλογων γυναικών έχει στο πλευρό του ο υποψήφιος Δήμαρxος Τυρνάβου, Xρήστου Kιτσίδη με τον συνδυασμό "Aγωνιστική Δημοτική Συνεργασία". Εννέα είναι στο σύνολο και όλες τους δηλώνουν αποφασισμένες να εργασθούν και να προσφέρουν στον τόπο τους και ταυτόχρονα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, την εμπειρία και τις γνώσεις τους για την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων του Δήμου.

    Αναλυτικά οι εννέα υποψήφιες του συνδυασμού "Aγωνιστική Δημοτική Συνεργασία":

    Zιάκα-Nταλαγιάννη Bασιλική, ιδιωτική υπάλληλος Mαρία Tσούκα, βιολόγος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Nέων για τη Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση Aικατερίνη Kουκουλιάτρα, απόφοιτος της Nομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Aμαλία Γαλάτου, ιδιωτική υπάλληλος Mάγγου-Στατήρη Eλένη, εκπαιδευτικός, νηπιαγωγός, σπουδάστρια στο Tμήμα Iστορίας - Aρχαιολογίας και Kοινωνικής Aνθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Nταουκα-Tσιανάκα Oλγα, καθηγήτρια βιολόγος Mάνη-Mανδραλη Zωή, ελεύθερη επαγγελματίας Γελαλή-Λόλα Aθανασία, ιδιωτική υπάλληλος Zαμπακίκα-Παληού Θεοφανώ (Φανή), ιδιωτική υπάλληλος

    Πηγή: http://www.eleftheria.gr

    [07] Εν αναμονή του διαγγέλματος Μπους

    Πηγή: ΑΠΕ 7/10/2002 11:19:00 μμ

    Βαρυσήμαντη ομιλία προς τον αμερικανικό λαό, στην οποία θα επιχειρήσει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ίσως καταστεί αναγκαία η στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράκ, θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Μπους στο Σινσινάτι του Οχάιο σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εικοσάλεπτη ομιλία του, ο κ. Μπους θα υποστηρίξει ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής, και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική.

    Προσπάθεια για ενιαίο εσωτερικό μέτωπο

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα εκφράσει επίσης την πρόθεσή του να εξαντλήσει τα διπλωματικά περιθώρια πριν προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ ταυτόχρονα, θα ζητήσει από τον ΟΗΕ,"να αναλάβουν τις ευθύνες τους" και να προειδοποιήσουν τη Βαγδάτη για τις συνέπειες που θα έχει σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο κ. Μπους, θα αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μόνες αλλά και έχουν την υποστήριξη της Βρετανίας και άλλων χωρών, θα εκφράσει την βεβαιότητα ότι ο ιρακινός λαός είναι έτοιμος να εξεγερθεί κατά του Σαντάμ Χουσεϊν και να τον ανατρέψει, και θα δεσμευθεί ότι οι ΗΠΑ θα πρωταγωνιστήσουν στην ανοικοδόμηση του νέου Ιράκ.

    Ο χρόνoς που επέλεξε ο κ. Μπους για να απευθυνθεί προς τον αμερικανικό λαό, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αυτή την εβδομάδα αρχίζουν στη Βουλή και τη Γερουσία οι συνεδριάσεις για την εξέταση της πολιτικής έναντι του Ιράκ.

    Παρά την προσπάθεια που θα καταβάλλει ο αρχηγός των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τομ Ντασλ, για περιορισμό της δυνατότητας μονομερούς επέμβασης, και τα δυο σώματα αναμένεται να υιοθετήσουν με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα, το οποίο θα εξουσιοδοτεί τον κ. Μπους να προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ιράκ, ακόμη και μονομερώς, εάν ο Σαντάμ Χουσεϊν δεν συνεργασθεί με τους επιθεωρητές των Ην. Εθνών.

    Και όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον θα εξασφαλίσει τελικά την έκδοση ενός αυστηρού ψηφίσματος στο Συμβ. Ασφαλείας, που θα απαιτεί ελέγχους χωρίς περιορισμούς σε όποια σημεία θεωρούνται ύποπτα εντός του Ιράκ.

    Ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσΕ ότι παρατηρείται σύγκλιση απόψεων στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την αξίωση της Ουάσινγκτον να υπάρξει μία νέα αυστηρή απόφαση για τον αφοπλισμό του Ιράκ. ''Συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε'', δήλωσε ο Μπάουτσερ, προσθέτοντας ότι υπάρχει ''σύγκλιση απόψεων σχετικά με τις έννοιες που πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η απόφαση''.

    Συμπλέει και η Γαλλία

    Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, έκρινε σήμερα "πιθανή" τη λήψη μίας νέας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία θα διατηρείται η ενότητα του Συμβουλίου, αλλά και θα τίθεται η ιρακινή κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

    Επισημαίνοντας ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις Ουάσινγκτον-Λονδίνου για το θέμα της απόφασης, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας έκρινε πιθανή την υιοθέτηση της απόφασης ''τις αμέσως επόμενες μέρες''.

    "Πρέπει να αποστείλουμε το σαφέστερο δυνατόν μήνυμα στο Ιράκ και να μην του δοθεί το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι υπάρχουν διαιρέσεις στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε επίσης ο ντε Βιλπέν.

    Ο αξιωματούχος δέχθηκε επίσης πως θα πρέπει ανάμεσα στους όρους της νέας απόφασης να περιληφθεί και το ότι ''στο Ιράκ ανήκει η ευθύνη να αποδείξει'' ότι δεν έχει όπλα μαζικής καταστροφής, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές συνάδει με την προτεινόμενη απο ΗΠΑ και Βρετανία 30ήμερη διορία στο Ιράκ ''μέσα στην οποία οφείλει η Βαγδάτη να αναφέρει στο Συμβούλιο Ασφάλειας όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές'' του προγράμματος εξοπλισμών της.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζάκ Στρό, από την πλευρά του ''δεν απέκλεισε'' σήμερα το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυο διαδοχικές αποφάσεις του ΟΗΕ για το Ιράκ, όπως το υποστηρίζει η Γαλλία, ενώ επισήμανε ότι η ''απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας'' είναι αναγκαία για να καμφθεί ο Σαντάμ Χουσέιν.

    Διπλωματικές κινήσεις από το Ιράκ

    Σε έναν διπλωματικό ελιγμό υπό την πίεση της σταδιακής μεταστροφής που παρατηρείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο ιρακινός πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε αργά χθες ότι θα επιτραπεί στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν και να ελέγξουν τις οκτώ προεδρικές εγκαταστάσεις στις οποίες, μέχρι τώρα, το Ιράκ απαγόρευε τη μετάβαση επιθεωρητών.

    Σήμερα στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθώνιου στον οποίο έχει αποδυθεί το Ιράκ αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης, ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης Τάρεκ Αζίζ αναχώρησε σήμερα από τη Βαγδάτη για περιοδεία στη Συρία και το Λίβανο, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

    Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα ο Αζίζ θα λάβει μέρος σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ιράκ.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Νάτζι Σάμπρι είχε σήμερα συνομιλίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες του Κόλπου, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει την υποστήριξη των χωρών της περιοχής έναντι ενδεχόμενης αμερικανικής επίθεσης.

    Συλλήψεις διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη

    Στη Νέα Υόρκη, μετά από ένα Σαββατοκύριακο μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τα αμερικανικά πολεμικά σχέδια κατά του Ιράκ, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα 14 άτομα ενώ μοίραζαν προκηρύξεις με τις οποίες καλούνται οι γερουσιαστές της αμερικανικής μεγαλούπολης να καταψηφίσουν την απόφαση της Γερουσίας που δίνει στον Τζορτζ Μπους το πράσινο φως να επιτεθεί κατά του Ιράκ.

    [08] βαριές τιμωρίες για Τζιοβάνι-ζε Ελίας

    7/10/2002 11:32:00 μμ

    Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού, Ζε Ελίας και Τζιοβάνι. Ο "Τζιο" πήρε από τον Ζε Ελίας τη σκυτάλη των αποβολών και θα βγάλει και αυτός ένα σεβαστό ποσό από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του για να πληρώσει την... ανοησία του στο ματς με την Καλλιθέα. Ο Ζε Ελίας παρέδωσε εγγράφως σήμερα την απολογία του και περιμένει την ετυμηγορία την διοίκησης του Ολυμπιακού για το βαρύ χρηματικό πρόστιμο, με το οποίο αναμένεται να τιμωρηθεί. Η ΟΥΕΦΑ πάντως θα τον τιμωρήσει με 1 έως 2 αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή θα χάσει σίγουρα τον αγώνα με τη Μάντσεστερ στη Ριζούπολη και ίσως την κόντρα του Λεβερκούζεν με τη Μπάγερ.

    [09] Νίκη πρόκριση για την ΑΕΚ

    7/10/2002 11:29:00 μμ

    Αφού βελτίωσε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πήρε σήμερα την νίκη με 3-1 κόντρα στην Χαλκηδόνα στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Τα τέρματα της "Ενωσης" πέτυχαν οι Μαλαδένης (39΄), Κωνσταντινίδης (59΄) και Ιβιτς (60΄) ενώ για την Χαλκηδόνα μείωσε ο Κόγιογλου στο 65΄. Η ρεβάνς θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στη Νεάπολη.

    Το σκορ άνοιξε στο 39ο λεπτό ο Χρήστος Μαλαδένης που εκμεταλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή της Χαλκηδόνας μετά απο γύρισμα του Πριέτο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μακρίδη.

    Κι όμως πέντε λεπτά νωρίτερα η Χαλκηδόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν μετά απο κούρσα του Κατεμή και σούτ του Κομπαγιάσι, ο Γεωργέας και ο Χιώτης έσωσαν με υπερπροσπάθεια. Ο τελευταίος μάλιστα αναγκάστηκε να δείξει δείγματα του μεγάλου ταλέντου του και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου όταν απέκρουσε με εξαιρετική προσπάθεια κοντινή κεφαλιά του Κορακάκη αποτρέποντας την ισοφάριση.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό ου αγώνα και με δύο γκολ των Κωνσταντινίδη και Ιβιτς μέσα σε δύο λεπτά (59΄-60΄) πήρε ένα καλό προβάδισμα για την ρεβάνς.

    Ομως ο Κόγιογλου είχε διαφορετική άποψη. Στο 65ο λεπτό μείωσε σε 3-1 στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα αφού είχε περάσει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα. Το 3-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Ράιτ, Κασάπης, Γεωργέας, Κατσουράνης (73΄ Ζαγοράκης), Πριέτο (79΄ Λάκης), Σεντένο (89΄ Μαϊστρέλης), Μαλαδένης, Κωνσταντινίδης, Ιβιτς

    Χαλκηδόνα: Μαυρίδης, Κατεμής, Τόγιας, Δήμος, Παππάς, Σίμος, Κοζανίδης (81΄ Κωνσταντίνου), Νιόπλιας (63΄ Κόγιογλου), Κομπαγιάσι (63΄ Ντάγκας), Κoρακάκης, Ζαχαρόπουλος

    [10] Νίκη ΠΑΟ 1-0 επί της Ξάνθης για το κύπελλο

    7/10/2002 8:14:00 μμ

    Χωρίς να ικανοποιήσει και πάλι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Λεωφόρο, στον πρώτο αγώνα για την Β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο τρίτο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που επέστρεψε και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στην ακριτική πόλη.

    [11] Η ''Γυναίκα δίχως σκιά'' στο Μέγαρο Μουσικής

    7/10/2002 9:56:00 μμ

    Με τη ''Γυναίκα δίχως σκιά'' του Ρίχαρντ Στράους εγκαινιάζεται η σειρά ''όπερα στο Μέγαρο Μουσικής'' στις 11, 14, 17 και 19 του μηνός, μια παραγωγή στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Το έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς απαιτεί πέντε ισάξιους τραγουδιστές που θα ενσαρκώσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη το 1919 και περιγράφει τα οικογενειακά διλήμματα μιάς αυτοκράτειρας σε έναν μυθικό τόπο.

    Πολλοί ονόμασαν αυτή την όπερα ''Ασμα ασμάτων'' του συζυγικού βίου, καθώς το λιμπρέτο του Αυστριακού ποιητή Χόφμανσταλ καταδεικνύει τις δοκιμασίες που υφίστανται τα δυο πρωταγωνιστικα ζευγάρια, προκειμένου να βγουν πιο ώριμοι και πιο δυνατοί μέσα από αυτές, αλλά και πιο ερωτευμένοι. Το έργο από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε δεν έχει ανέβει παρά ελάχιστες φορές.

    Στο Μέγαρο Μουσικής, το δύσκολο εγχείρημα σκηνοθετεί ο Μίχαελ Χάμπε, σκηνογραφεί ο Χανς Σάβερνοχ και ερμηνεύουν οι Ινγκα Νίλσεν, Ρόναλντ Χάμιλτον, Φράντς Γκρούντχεμπερ (11,14,17/10), Τζέιμς Τζόνσον (19/10), Εύα Μάρτιν και Μέριλιν Τσάου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 October 2002 - 20:57:01 UTC