Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Χρυσοχοϊδης
  • [02] Αναμένοντας τις εξελίξεις
  • [03] Στεγαστικά δάνεια για τους αθίγγανους της Ξάνθης
  • [04] Απλούστερη η εκλογική διαδικασία στο β γύρο
  • [05] Μέρα χαλάρωσης για τους υποψηφίους
  • [06] Ολα έτοιμα στο Ηράκλειο Κρήτης για τις επαναληπτκές εκλογές
  • [07] Στον παλμό των εκλογών η Θεσσαλονίκη
  • [08] Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι ετεροδημότες
  • [09] Στον πυρετό της εκλογικής μάχης η ΕΡΤ
  • [10] Κρίσιμο για την Ε.Ε. το ιρλανδικό δημοψήφισμα
  • [11] Ινδονησία: Συνελήφθη ο Μπασίρ
  • [12] Προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης
  • [13] Οι εξελίξεις στο Κυπριακό
  • [14] Μόσχα: Έκρηξη αυτοκινήτου με ένα νεκρό
  • [15] ''Δεν υποκύπτουμε'' λέει ο IRA
  • [16] Aπόφαση ΕΠΑΕ για μείωση αποδοχών ποδοσφαιριστών
  • [17] Κύπρος: Αφαιρέθηκε όγκος τεσσάρων κιλών

    [01] Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Χρυσοχοϊδης

    19/10/2002 5:48:00 μμ

    Στην Ουάσιγκτον φθάνει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για επαφές με υπουργούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Βασικά θέματα των συζητήσεων θα αποτελέσουν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εσωτερική τρομοκρατία, η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, καθώς και η κατάσταση ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2000, για την υπογραφή μνημονίου ελληνοαμερικανικής αστυνομικής συνεργασίας κατά του εγκλήματος, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο με τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στίβεν Χάντλεϊ και αργότερα στη CIA με τον αρχηγό της Τζορτζ Τένετ και άλλα στελέχη της. Προβλέπεται επίσης συνάντησή του με τον ομογενή γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη.

    Την Τρίτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο που καλύπτει τις εργασίες της κυβέρνησης και του Κογκρέσου (C-SPAN) και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ με τον συντονιστή για θέματα τρομοκρατίας Φράνσις Τέιλορ και άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ. Το απόγευμα, θα ενημερώσει Αμερικανούς δημοσιογράφους για τις επαφές του στην Ουάσιγκτον.

    Την Τετάρτη, τελευταία ημέρα της παραμονής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί διαδοχικά στον Λευκό Οίκο με τον διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Λάρι Τόμσον και στο FBI με τον διευθυντή του, Ρόμπερτ Μιούλερ.

    Τον υπουργό Δημ. Τάξης συνοδεύουν ο υποστράτηγος Νίκος Τασιόπουλος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Υποστράτηγος Στέλιος Σύρρος και ο διευθυντής Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος Βασίλης Κωνσταντινίδης.

    [02] Αναμένοντας τις εξελίξεις

    19/10/2002 5:47:00 μμ

    Ημέρα επισκεπτηρίου η σημερινή για τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη. Όλοι οι κρατούμενοι εκτός των αδελφών Ξηρού και του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου δέχθηκαν τα συγγενικά τους πρόσωπα. Το επισκεπτήριο που ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στις 5.30, φυσικά με σταδιακές επισκέψεις των συγγενών στην δικαστική και την γυναικεία πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η Μαρί Τερέζ Πινό δεν έδωσε το παρόν καθώς βρίσκεται από χθες μαζί με δυο φίλες της στους Λειψούς. Είναι η πρώτη επίσκεψη της στο γραφικό νησί του Αιγαίου από την ημέρα που ξέσπασε το θέμα της τρομοκρατίας.

    Απολογιών συνέχεια

    Tη Δευτέρα ο εφέτης ανακριτής θα βρεθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού για να πάρει απολογία από τον Πάτροκλο Τσελέντη, αλλά και για απαγγείλει τουλάχιστον έξι νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον Βασίλη Ξηρό.

    Την Τρίτη θα απολογηθούν ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου ο Κωνσταντίνος Τέλιος και ο Διονύσης Γεωργιάδης για μια σειρά επιπρόσθετων κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν αυτή την εβδομάδα.

    Αναζητώντας την Αννα

    Οι αρχές έχουν στα χέρια τους την Αννα της 17 Νοέμβρη γράφει ο Επενδυτής σε σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του. Η εβδομαδίαια εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σύμφωνα με καθ' όλα αξιόπιστες πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές όχι μόνο γνωρίζουν τη γυναίκα που συμμετείχε στην ίδρυση της 17 Νοέμβρη και τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ουέλς, αλλά την έχουν και σε βίντεο στον τόπο της επίθεσης κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασσά το 1992. Είναι η γυναίκα με το λευκό φουστάνι όπως λένε χαρακτηριστικά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία". Πάντως υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας διαψεύδουν το δημοσίευμα.

    ''Μπραβο'' made in usa

    Η αμερικανική Βουλή με ψήφισμα της συγχαίρει την Ελλάδα για την συνεισφορά της στο διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας. Στο κείμενο του ψηφίσματος το οποίο θα προωθηθεί τώρα και στη γερουσία γίνεται ειδική αναφορά στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

    [03] Στεγαστικά δάνεια για τους αθίγγανους της Ξάνθης

    19/10/2002 1:03:00 μμ

    Ο δρόμος άνοιξε για την απόκτηση μόνιμης κατοικίας για τις οικογένειες αθίγγανων της Ξάνθης, καθώς η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε πρόγραμμα 3.500 στεγαστικών δανείων ύψους 45.000 ευρώ το καθένα. Οι άστεγες οικογένειες των αθίγγανων θα υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο δήμο της Ξάνθης μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης. Το κάθε δάνειο θα εξοφληθεί σε 17 χρόνια, οι δόσεις θα είναι εξαμηνιαίες και το επιτόκιο θα επιδοτείται σε ποσοστό 80% από το δημόσιο.

    [04] Απλούστερη η εκλογική διαδικασία στο β γύρο

    Τζένη Χαραλαμπίδου 19/10/2002 2:32:00 μμ

    Στις κάλπες προσέρχονται και πάλι οι ψηφοφόροι για το β γύρο των νομαρχιακών-δημοτικών εκλογών. Στην ψηφοφορία δεν μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί, παρά μόνο οι δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στον α γύρο. Έτσι οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αύριο, θα παίρνουν κάθε φορά δύο ψηφοδέλτια, είτε για τις δημοτικές είτε για τις νομαρχιακές εκλογές. Αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται να βάλουμε σταυρό προτίμησης και όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να ψηφίσουν με τη βεβαίωση που πήραν την προηγούμενη Κυριακή.

    Εκλογές σε περισσότερους από τους μισούς δήμους

    Οι εκλογές του β γύρου θα διεξαχθούν σε περισσότερους από τους μισούς δήμους της χώρας. Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε 489 δήμους και σε 34 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ενώ οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα.

    Από την πρώτη Κυριακή εκλέχθηκαν:

    412 δήμαρχοι,

    19 νομάρχες

    δύο υπερνομάρχες

    και 130 κοινοτάρχες.

    Ψηφίζουμε μόνο με την αστυνομική ταυτότητα μας

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί αύριο το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ. Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή.

    Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης καθώς έχει καταργηθεί το εκλογικό βιβλιάριο. Στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής δικαιούνται να ψηφίσουν όσοι είχαν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους και εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα πιστοποιητικά μέχρι και την περασμένη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

    Σε ό,τι αφορά εκείνους που είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όσοι δικαιολογημένα ή όχι δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες στο β γύρο χωρίς πρόβλημα. Ας φροντίσουν μόνο να μάθουν το πού ψηφίζουν.

    O Δήμος Αθηναίων, μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των δημοτών του για το β γύρο των δημοτικών εκλογών, θα λειτουργήσει τις υπηρεσίες των δημοτολογίων και των μητρώων και σήμερα Σάββατο, από τις 8.00 έως τις 20.00, και την Κυριακή από τις 7.00 π.μ μέχρι τις 19.00.

    [05] Μέρα χαλάρωσης για τους υποψηφίους

    19/10/2002 6:00:00 μμ

    Η προεκλογική περίοδος για τον β γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τελείωσε και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων δίνουν τώρα την θέση τους στην ηρεμία, καθώς οι υποψήφιοι χαλαρώνουν παρέα με φίλους και συνεργάτες τους. Οι "μονομάχοι" αυτής της Κυριακής σε Αθήνα και Πειραιά πραγματοποίησαν από το πρωί φιλικές επισκέψεις σε συνοικίες των εκλογικών τους περιφερειών και συνέφαγαν με τους δικούς τους ανθρώπους.

    Το ενδιαφέρον στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς

    Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το πρωί τη Νίκαια και το Κερατσίνι. Το μεσημέρι η υποψήφια για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς γευμάτισε στο Γκάζι μαζί με συνεργάτες της, ενώ αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό.

    Ο Γιάννης Τζαννετάκος επισκέφθηκε το Πέραμα, όπου τον υποδέχτηκαν νέοι της περιοχής με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις ενώ αργότερα συνέφαγε με συνεργάτες και φίλους του στο δημοτικό Αναψυκτήριο της περιοχής. Η υποδοχή του κ. Τζαννετάκου είχε μελωδικό μήνυμα: "Να μάς φέρετε τη νίκη όπως στη Θεσ/κη", τραγούδησαν οι υποστηρικτές του. Ο Γιάννης Τζαννετάκος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το διαφημιστικό του σποτ και εκείνος δήλωσε απλά ότι "τέλος οι συζητήσεις για τζιπάκια και φιατάκια".

    Με συνεργάτες και φίλους Παπουτσής και Μπακογιάννη

    Ίδιο είναι το κλίμα και στα επιτελεία των υποψηφίων για το δήμο της Αθήνας.

    Ο κ. Χρήστος Παπουτσής, περιόδευσε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας μαζί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και βουλευτές της Αθήνας, και στη συνέχεια παρέστη σε γεύμα στην πλατεία Ψυρρή.

    Η συνυποψήφιά του για τον δήμο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε ένα όμορφο μεσημέρι σε γνωστό εστιατόριο στο Παγκράτι. "Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε δυνάμεις για το αύριο της Αθήνας", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τα αυριανά αποτελέσματα. Κοντά στον υποψήφιο δήμαρχο Μενιδίου, Τάσο Μουστακάτο, βρέθηκαν το πρωί ο Υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας, και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Οι υποψήφιοι στον Πειραιά βάζουν και σήμερα τα δυνατά τους

    Περιοδεία στο κέντρο του Πειραιά, πραγματοποιεί σήμερα το πρωί η νεολαία του συνδυασμού "Πρώτα ο Πειραιάς" με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Μανώλη Μπεντενιώτη. Η περιοδεία ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί από τα γραφεία του συνδυασμού Αγ. Κωνσταντίνου 13 στον Πειραιά. Την Κυριακή ο κ. Μπεντενιώτης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11.00 το πρωί, στο 870 εκλογικό τμήμα στο 9o Γυμνάσιο Λύκειο Oυίλσωνος και Καρατζά στο Πασαλιμάνι.

    Ο Χρήστος Αγραπίδης παρέθεσε το μεσημέρι γεύμα σε δημοσιογράφους στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

    [06] Ολα έτοιμα στο Ηράκλειο Κρήτης για τις επαναληπτκές εκλογές

    19/10/2002 4:12:00 μμ

    Στη Νομαρχία και στον δήμο Ηρακλείου καθώς και σε επτά περιφερειακούς δήμους του νομού θα δοθεί αύριο η μάχη για την ανάδειξη των νέων δημάρχων. Η μάχη στη Νομαρχία δίνεται από το Δημήτρη Σαρρή και από το Μιχάλη Γαλενιανό, που στον α γύρο είχαν συγκεντρώσει ποσοστά 37,16% και 30,15%, αντίστοιχα. Οι εκτός β γύρου είχαν λάβει: Ευριπίδης Κουκιαδάκης 19,82%, Αλέκος Δαριβιανάκης 4,96% Μιχάλης Φαρσάρης 4,92% και Μιχάλης Ασκορδαλάκης 3%. Στο δήμο Ηρακλείου, η αναμέτρηση θα γίνει ανάμεσα στον Γιάννη Κουράκη και τον Γρηγόρη Ροκαδάκη, που στον πρώτο γύρο είχαν διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων. Ο Γιάννης Κουράκης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 44,22% και ο Γρηγόρης Ροκαδάκης 26,10%.

    Αγωνία και σε επτά περιφερειακούς δήμους του νομού

    Η αναμέτρηση που θα δοθεί στους περιφερειακούς Δήμους έχει ως εξής:

    - Αστερούσια: μεταξύ του Εμμ. Επιτροπάκη 38,3% και του Βασίλη Σκουλά 21,1%

    - Βιάννου: μεταξύ του Μανόλη Κλαδάκη 44,38% και του Χ. Δοριάκη 32,49%.

    - Γοργολαΐνι: μεταξύ του Γιώργου Ματθαιάκη 48,80% και του Νίκου Δασκαλάκη 26,81%.

    - Γόρτυνας: μεταξύ του Ηλία Μακρυγιαννάκη 38,27% και του Μιχάλη Δαριβιανάκη 34,75%.

    - Καστελίου: μεταξύ του Εμμ. Σμυρνάκη 39,91% και του Γιάννη Δοκιανάκη 34,80%.

    - Μαλλίων: μεταξύ του Τρύφωνα Χατζηανδρέου 40,30% και του Κ. Λαγουδάκη 32,58% και

    - Τυμπακίου: μεταξύ του Νίκου Ταβερναράκη 38,19% και Μιχάλη Μαρακομιχελάκη 33,45%.

    [07] Στον παλμό των εκλογών η Θεσσαλονίκη

    19/10/2002 3:19:00 μμ

    Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των ετεροδημοτών προς τις πόλεις της Μακεδονίας, προκειμένου να ψηφίσουν στον αυριανό δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο είναι αυξημένη από το πρωί και όλη η δύναμη της Τροχαίας βρίσκεται επί ποδός έχοντας προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων για τη διευκόλυνση των οδηγών. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να φορούν τις ζώνες ασφαλείας και τα κράνη, να αποφεύγουν τις αντικανονικές προσπεράσεις και να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο μεταξύ αυξημένη είναι η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια στις περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαίο, στον σιδηροδρομικό σταθμό και το αεροδρόμιο και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.

    Β γύρος σε 12 περιφερειακούς δήμους

    Στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε 12 περιφερειακούς δήμους.

    Οι διεκδικητές ανά δήμο είναι:

    - Στον Αγιο Παύλο, ο απερχόμενος δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς, με ποσοστό 34,6% που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και ο Σπύρος Βασιλειάδης, με 33,2%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στους Αμπελόκηπους ο Λάζαρος Κυρίζογλου, με 43,4%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο απερχόμενο δήμαρχος Αλέξανδρος Σταματουλάκης, με 29,6%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στο Ελευθέριο-Κορδελιό ο απερχόμενος δήμαρχος Ευστάθιος Λαφαζανίδης, με 37,8%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο Ευστάθιος Καϊτετζίδης, με 33,9%, ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στον Εύοσμο ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, με 45,5%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο Παναγιώτης Πετρίδης, με 24,7%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ.

    - Στην Καλαμαριά ο απερχόμενος δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, με 47%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, και ο Δημήτρης Σταμάτης, με 31,9%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ.

    - Στη Μενεμένη ο Γιώργος Ακτσέλης, με 37,3%, ανεξάρτητος από το χώρο της Ν.Δ. και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Μύθημης, με 28,9%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ.

    - Στη Νεάπολη ο Ιωάννης Καρακουλάκης, με 32,1%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο Ναθαναήλ Λαδόπουλος, με 32,1%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στην Πολίχνη ο Μιχάλης Ξανθόπουλος, με 32,1%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο Κώστας Θεοδωρίδης, με 26,9%, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

    - Στην Πυλαία ο Βασίλης Καρτάλης, με 25,2% και ο απερχόμενος

    - Στην Σταυρούπολη ο Αναστάσιος Αναστασιάδης, με 29,1%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, με 23,7%, που είναι ανεξάρτητος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

    - Στην Τριανδρία η Πολυξένη Δρίτσα, με 46,7%, που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΝ και ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, με 40,7% που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στον Χορτιάτη ο Σάββας Σερασίδης, με 24,8%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ και ο Μιχαήλ Γεράνης, με 24,8%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

    Μάχη σε πέντε νομαρχίες

    Σε ό,τι αφορά στις νομαρχίες της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, η μάχη θα δοθεί σε πέντε νομαρχίες.

    Στη δυτική Μακεδονία:

    - Τη νομαρχία Φλώρινας θα διεκδικήσουν ο Ιωάννης Στρατάκης, με 37,3%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ και ο απερχόμενος Παύλος Αλτίνης, με 33,4%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

    Στην κεντρική Μακεδονία διεκδικούν:

    - Στο Κιλκίς ο Ευστάθιος Μπαλάσκας, με 47,1%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο απερχόμενος Θεόδωρος Παραστατίδης, με 45,8%, που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

    - Στην Πέλλα ο Προκόπιος Σιβένας, με 30,3%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο απερχόμενος Μιχαήλ Καραμάνης, με 30%, που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

    - Στην Ημαθία ο απερχόμενος Ιωάννης Σπάρτσης, με 45,2%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο Ανδρέας Βλαζάκης, με 42,3%,που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    - Στη Χαλκιδική ο Αργύριος Λαφαζάνης, με 38,6%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλειος Βαρδαρινός, με 34,5%, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

    [08] Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι ετεροδημότες

    19/10/2002 2:35:00 μμ

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, οι εκλογείς με κάθε μέσον εγκαταλείπουν σήμερα τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν αύριο στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Έκτακτα μέτρα για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των ετεροδημοτών έχει προγραμματίσει η Τροχαία. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η κίνηση των αυτοκινήτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Επίσης, κλειστά θα μείνουν την Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές που θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές. Τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Εκτακτα δρομολόγια αεροπλάνων και πλοίων

    Υψηλή πληρότητα στα δρομολόγια εσωτερικού όλων των αεροπορικών εταιριών παρατηρείται σήμερα, λόγω της μετακίνησης των ετεροδημοτών. Η Ολυμπιακή Αεροπορία προκειμένου να αντιμετωπίσει της αυξημένη κίνηση, έχει δρομολογήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη προς Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Κω, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και μία έκτακτη πτήση για Κάρπαθο.

    Αλλά και στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας παρατηρείται κίνηση από το πρωί καθώς αρκετοί ψηφοφόροι επέλεξαν τα πλοία με προοροσμό τα νησιά.

    [09] Στον πυρετό της εκλογικής μάχης η ΕΡΤ

    18/10/2002 11:54:00 μμ

    Δυναμικό παρών δίνει και αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η ΕΡΤ στο β' γύρο των Νομαρχιακών-Δημοτικών εκλογών μέσα από ένα μαραθώνιο ενημέρωσης. Από το άνοιγμα της κάλπης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η ΝΕΤ, η ΕΤ-1, η ΕΡΑ και η ΕΡΤonline θα έχουν συνεχή ροή ενημέρωσης, καθώς ένα μεγάλο επιτελείο δημοσιογράφων και τεχνικών θα προσπαθήσουν να δώσουν το στίγμα της εκλογικής μάχης των υποψηφίων. Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τα πρώτα exit polls σε συνεργασία με την Kappa Research, που είχε προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια τα αποτελέσματα του α' γύρου σε εννέα Νομαρχίες και Δήμους.

    [10] Κρίσιμο για την Ε.Ε. το ιρλανδικό δημοψήφισμα

    19/10/2002 5:09:00 μμ

    Ανοιξαν στις 09.00 τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδος) τα εκλογικά τμήματα στην Ιρλανδία, όπου 2,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται για δεύτερη φορά να εκφρασθούν υπέρ ή κατά της επικύρωσης της Συνθήκης της Νίκαιας για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά λίγες ώρες αργότερα στις επτά περιφέρειες όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο. Στις υπόλοιπες 35 περιφέρειες όπου η ψηφοφορία θα γίνει με τον κλασικό τρόπο η καταμέτρηση δεν θα ξεκινήσει πριν από το πρωί της Κυριακής και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

    Η συμμετοχή το μεγάλο ζητούμενο

    Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπέρτι Αχερν ψήφισε "ναι" στην επικύρωση της συνθήκης της Νίκαιας σήμερα το μεσημέρι και δήλωσε ότι αυτό θα πρέπει να κάνουν όλοι οι Ιρλανδοί.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιρλανδοί στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων που φτάνει το 20-30%.

    Μεγάλο ερωτηματικό είναι και η συμμετοχή. Στο πρώτο δημοψήφισμα, τον Ιούνιο του 2001 οι Ιρλανδοί τάχθηκαν κατά της επικύρωσης με ποσοστό 54% όμως μόνο το 34% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσοστό συμμετοχής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45% ώστε να υπάρχουν ελπίδες ότι θα επικρατήσει το "ναι".

    Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των δέκα χωρών που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Κύπρος και Μάλτα).

    Αν οι Ιρλανδοί ψηφίσουν "όχι" στη συνθήκη της Νίκαιας η ένταξη τους μπορεί να καθυστερήσει από πολλούς μήνες μέχρι και πολλά χρόνια. Ενα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε "τραγωδία", όπως προειδοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ενώ ο πρωθυπουργός της Δανίας Αντερ Ράσμουσεν έκανε λόγο για την "πρωτοφανή και απρόβλεπτη" κατάσταση. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχερν κάλεσε πάντως τους συμπολίτες του να μην χάσουν το "ραντεβού τους με την ιστορία".

    [11] Ινδονησία: Συνελήφθη ο Μπασίρ

    19/10/2002 3:13:00 μμ

    Υπό κράτηση έχει τεθεί σε νοσοκομείο της Ινδονησίας, όπου νοσηλεύεται, ο Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, μουσουλμάνος κληρικός που θεωρείται ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης Τζαμάα Ισλαμίγια. Οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η οργάνωση συνδέεται με την Αλ Κάιντα, όμως ο Μπασίρ αρνείται τη σχέση και με τις δύο οργανώσεις. Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Ινδονησίας Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι υπέγραψε την Παρασκευή δύο επείγοντα αντιτρομοκρατικά διατάγματα που δίνουν στις αρχές ευρύτερες εξουσίες προκειμένου να διερευνήσουν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί.

    Αυξημένος ο κίνδυνος νέων επιθέσεων

    Ο Μπασίρ, που κατέρρευσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τις αρχές ενδεχομένως να εμπλέκεται στις βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών της Ινδονησίας τον Δεκέμβριο του 2000.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μαλαισία και η Σινγκαπούρη ζητούσαν επί μήνες τη σύλληψή του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί ότι ο Μπασίρ φέρει ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις πριν από μία εβδομάδα στο Μπαλί.

    Εν τω μεταξύ, ο Ινδονήσιος υπουργός Αμυνας, Ματόρι Αμπντούλ Τζαλίλ επανέλαβε σήμερα ότι το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα ενέχεται στην έκρηξη, ενώ πρόσθεσε ότι εμπλέκονται επίσης διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις σε συνεργασία με μια ομάδα τρομοκρατών.

    Την ίδια ώρα, οδηγίες προς τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Ινδονησία και την ευρύτερη περιοχή έχουν εκδώσει η Αυστραλία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι αρχές των χωρών αυτών εκτιμούν πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε τόπους αναψυχής και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν τη χώρα.

    Παράπονα του Αυστραλού πρωθυπουργού για την πορεία των ερευνών

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός κ. Τζον Χάουαρντ που βρίσκεται στο Μπαλί για συνομιλίες με Ινδονήσιους πολιτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας, δήλωσε ότι θα υπάρξει κοινή "απάντηση" των δύο χωρών στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου, ενώ εξέφρασε παράπονα για την πορεία των ερευνών των αστυνομικών δυνάμεων της Ινδονησίας.

    Η αστυνομία της χώρα έχει ήδη συλλάβει και ανακρίνει 67 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλούς αλλοδαπούς από την ημέρα της έκρηξης έως τώρα αλλά κανείς δεν κρατήθηκε τελικώς ως ύποπτος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χάουαρντ χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές άργησαν να αποκλείσουν τον τόπο της επίθεσης. "Σημειώθηκαν κάποια περιστατικά αδιαφορίας όσον αφορά τον τόπο της επίθεσης, τα οποία δεν αποκλείεται να έχουν ήδη θέσει εμπόδια στην πορεία των ερευνών. Ωστόσο, είμαι πλέον ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία των δικών μας αστυνομικών με τους Ινδονήσιους", επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

    Ο κ. Χάουαρντ, επίσης, τόνισε ότι οι σκέψεις του βρίσκονται αποκλειστικά στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων και διευκρίνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

    [12] Προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης

    19/10/2002 7:44:00 μμ

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που θα επιβάλει αυστηρότερους όρους στο Ιράκ για τις επιθεωρήσεις του οπλοστασίου του. Ο Αμερικανός υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής Ουίλιαμ Μπερνς επανέλαβε, ύστερα από τις συνομιλίες που είχε στο Κάιρο με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μουμπάρακ τη δήλωση του προέδρου Μπους ότι δεν επίκειται πόλεμος και αυτή θα είναι η τελευταία του επιλογή, εάν η Βαγδάτη δεν κάνει σεβαστές όλες τις υποχρεώσεις της.

    Δεν είναι επικείμενος ο πόλεμος λέει ο Μπερνς

    Συγκεκριμένα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, κ. Μπερνς δήλωσε σήμερα ότι μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ "θα πρέπει να αναφέρει σαφώς ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχτεί πλέον παρά μόνο τον πλήρη σεβασμό" από τη χώρα αυτή των υποχρεώσεών της.

    "Η νέα απόφαση την οποία επεξεργαζόμαστε στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να ανεχτεί τίποτε περισσότερο από τον πλήρη σεβασμό από πλευράς του Ιράκ" όλων των υποχρεώσεων που έχει στο ζήτημα του αφοπλισμού, τόνισε ο κ. Μπερνς από το Κάιρο μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ.

    "Όπως έχει ήδη πει και ο πρόεδρος Μπους, ο πόλεμος δεν είναι επικείμενος, μπορεί να αποφευχθεί και έτσι κι αλλιώς θα είναι η τελευταία λύσης επιλογής, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πλήρης σεβασμός από τη Βαγδάτη όλων των υποχρεώσεών της", κατέληξε ο κ. Μπερνς.

    Δεν έχει στείλει στρατιώτες στο Β. Ιράκ λέει η Τουρκία

    Εν τω μεταξύ ο τουρκικός στρατός διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες έχει σταλεί μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, μια περιοχή που ελέγχεται από Κούρδους που έχουν αυτονομηθεί από το καθεστώς της Βαγδάτης.

    Συγκεκριμένα τουρκικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτών πέρασε από την επαρχία Σιρνάκ της νοτιανατολικής Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ σε περιοχές που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

    [13] Οι εξελίξεις στο Κυπριακό

    19/10/2002 7:30:00 μμ

    O πρόεδρος Κληρίδης θα επιδιώξει να διευκρινιστεί το τοπίο σε συνάντηση που θα έχει με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Eξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Αυστριακής Βουλής. Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση των λεγομένων κ. Σοϋσάλ, συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο που ικανοποιεί τις τουρκικές θέσεις. Ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα της Κοπεγχάγης είναι δυνατόν να δημιουργήσει συνθήκες ολικής ή μερικής απόρριψης ενός σχεδίου σε περίπτωση που τελικώς υποβληθεί.

    [14] Μόσχα: Έκρηξη αυτοκινήτου με ένα νεκρό

    19/10/2002 4:01:00 μμ

    Έκρηξη σε αυτοκίνητο σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Μόσχα, κοντά σε εστιατόριο ΜακNτόναλντς, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων επτά, μεταξύ των οποίων και ενός πεντάχρονου παιδιού. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ιτάρ Τας, τα θύματα είτε ήταν καθισμένα στο εσωτερικό του εστιατορίου, είτε περνούσαν το δρόμο τη στιγμή της έκρηξης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης, όμως υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα πως το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

    Η έκρηξη είναι σαφές ότι συνδέεται με δραστηριότητες εγκληματικών συμμοριών της ρωσικής πρωτεύουσας και όχι τρομοκρατικής ενέργειας, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Βαλερί Γκριμπάκιν.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η έκρηξη ακούστηκε σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση. Το προσωπικό του εστιατορίου μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος ενώ όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

    [15] ''Δεν υποκύπτουμε'' λέει ο IRA

    19/10/2002 3:57:00 μμ

    "Δεν αποτελούμε απειλή για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, και γι΄ αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε απαιτήσεις που δεν είναι ρεαλιστικές", ανακοίνωσε πριν από λίγο ο IRA απαντώντας στο αίτημα να εγκαταλείψει τη βία και να αφοπλιστεί. Η ανακοίνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTE το οποίο επικαλέστηκε "μια ανώτερη πηγή του IRA". Η ανακοίνωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην πρόσφατη σκληρή ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ο οποίος κάλεσε το κίνημα αυτό να εγκαταλείψει τη βία για το καλό της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    [16] Aπόφαση ΕΠΑΕ για μείωση αποδοχών ποδοσφαιριστών

    19/10/2002 12:18:00 μμ

    Την μείωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κατά 20% αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θανάσης Κανελλόπουλος. Η ΕΠΑΕ αποφάσισε να προβεί σε αυτή την απόφαση, προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά των ΠΑΕ μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την αναστολή λειτουργίας του Alpha Digital. Αμεση ήταν πάντως η αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, ΠΣΑΠ, που συγκάλεσε για την Δευτέρα έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου να δρομολογηθεί η στάση που θα κρατηθεί στο θέμα.

    Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός πως, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, εάν κάποιος παίκτης δεν συμφωνήσει με την μείωση των αποδοχών, η ομάδα του θα έχει το δικαίωμα να σπάσει το συμβόλαιο, ενώ δεν θα μπορεί να υπογράψει σε κανέναν σύλλογο του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα σχετικά με τον καθορισμό λειτουργίας της ΕΠΑΕ, τις σχέσεις της με την ΕΠΟ, την πρόληψη και καταστολή της βίας, το πλαίσιο ανάπτυξης και οικονομικής εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, τη χρησιμότητα των ποδοσφαιρικών γηπέδων, το πλαίσιο των σχέσεων με τον ΟΠΑΠ και οι εργασιακές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές.

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε πρόταση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με 14 ομάδες στην Α΄ εθνική, 16 ομάδες στην Β΄ και 2 ομίλους στην Γ΄ εθνική, από την περίοδο 2004-2005, ενώ συζητήθηκε και η πρόταση του Ολυμπιακού για την συγκρότηση εταιρίας αντίστοιχης της ΤΕΑΜ που θα είναι θυγατρική της ΕΠΑΕ και θα διαχειρίζεται τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα των συλλόγων.

    Όλα αυτά θα συζητηθούν ξανά στην γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

    [17] Κύπρος: Αφαιρέθηκε όγκος τεσσάρων κιλών

    19/10/2002 12:41:00 μμ

    Όγκο τεσσάρων κιλών από το θώρακα 69χρονης γυναίκας αφαίρεσαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας πριν από μερικές μέρες, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και η ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκεται ήδη από χθες στο σπίτι της, απαλλαγμένη από το επιπρόσθετο βάρος των τεσσάρων κιλών. Η χειρουργική επέμβαση διενηργήθηκε στο Αγγειοθωρακοχειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από ομάδα γιατρών. Η 69χρονη γυναίκα παρουσίαζε έντονη δύσπνοια λόγω πίεσης του όγκου στο θώρακα, τους πνεύμονες και την καρδία όπου ήταν προσκολλημένος.

    Ο όγκος ήταν νευρογενούς φύσεως, είχε βλαστήσει δηλαδή από τα νεύρα του θώρακα και με την πάροδο των χρόνων κάλυψε μέρος του θώρακα, των πνευμόνων και της καρδίας.

    Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε κατορθωτό να διαγνωσθεί, αντίθετα η άποψη που φαίνεται να επικρατούσε στους γιατρούς που επισκεπτόταν η ασθενής ήταν ότι μεγάλωνε η καρδία της. Για το λόγο αυτό οι γιατροί χορηγούσαν στην 69χρονη ασθενή φάρμακα για την καρδιά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 October 2002 - 16:54:33 UTC