Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος τρόπος τηλεφωνικής κλήσης από αύριο
  • [02] Συνελήφθη διακινητής παιδικής e-πορνογραφίας
  • [03] Τέσσερα τα θύματα της έκρηξης στο Κ.Νευροκόπι
  • [04] Κατάληψη στο Αριστοτέλειο από αναρχικούς
  • [05] Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
  • [06] Αρνητικός ο Νετανιάχου στην πρόταση Σαρόν
  • [07] Επιμένει στη διπλωματία για το Ιράκ η Ρωσία
  • [08] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Νεπάλ
  • [09] Στον ΟΤΕ πλειοψηφικό πακέτο της RomTelecom
  • [10] Τη Δευτέρα τα εγκαίνια του Κέντρου Προσομοίωσης
  • [11] Δημοπρατείται ντοκουμέντο για τα Μάρμαρα
  • [12] Η Microsoft αποκαλύπτει τα μυστικά της
  • [13] Η πρώτη οδηγός λεωφορείου στο Ιράν
  • [14] Τη ζήτησε σε γάμο ...από το σύζυγο

    [01] Νέος τρόπος τηλεφωνικής κλήσης από αύριο

    2/11/2002 3:56:00 μμ

    Αλλάζει από αύριο ο τρόπος κλήσης των σταθερών τηλεφώνων, καθώς το αρχικό 0 μετατρέπεται σε 2, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο αριθμοδότησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών &amp; Ταχυδρομείων. Οι κλήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα γίνονται υποχρεωτικά προσθέτοντας το ψηφίο 2, μετά το διεθνές πρόθεμα (00) και πριν τον υπεραστικό κωδικό της πόλης. Για τους χρήστες του internet, το αρχικό 0 αντικαθίσταται από το 8, ενώ για τους αριθμούς 0800, 0801 και 090 το αρχικό 0 καταργείται. Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης δηλ. το 100, το 166, το 199, το 108 και το 112, δεν αλλάζουν.

    Συγκεκριμένα, για τοπική ή υπεραστική κλήση για Αθήνα αντικαθιστούμε το 010 σε 210, το ίδιο συμβαίνει και στις τοπικές ή υπεραστικές κλήσεις της περιφέρειας, όπου αντικαθιστούμε το αρχικό 0 με το 2, π.χ ο κωδικός της Πάτρας από 0610 γίνεται 2610.

    Κατά τη μετάβαση από τον παλαιό στο νέο τρόπο κλήσης και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 23.00 το βράδυ του Σαββάτου έως 6.00 το πρωί της Κυριακής, ενδέχεται περιορισμένος αριθμός κλήσεων να μην διεκπεραιωθεί, λόγω των απαραίτητων εργασιών στα ψηφιακά κέντρα.

    Σε κάθε περίπτωση, οι κλήσεις που θα καταλήγουν σε ηχογραφημένο μήνυμα δεν χρεώνονται.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον ΟΤΕ, αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία του παλαιού και του νέου τρόπου κλήσης.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με το νέο τρόπο κλήσης, είναι στη διάθεση του κοινού το 135 και το 134, με αναλυτικό ηχογραφημένο μήνυμα, χωρίς χρέωση όλο το24ωρο.

    [02] Συνελήφθη διακινητής παιδικής e-πορνογραφίας

    2/11/2002 6:15:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας με αιμομικτικό περιεχόμενο μέσω του Ιντερνετ, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 44χρονου έμπορου Ανέστη Μπαϊραμίδη, κατοίκου Δράμας, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Δράμας.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Μπαϊραμίδης μέσω ιστοσελίδας που είχε κατασκευαστεί από άτομο του οποίου τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα αντιστοιχούν σε κυπριακή εταιρία παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ, διακινούσε εξ ολοκλήρου το παιδικό πορνογραφικό υλικό.

    Ο έμπορος συνελήφθη χθες το πρωί στη Δράμα μετά από συντονισμένες έρευνες που έγιναν στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αθήνα και στη Δράμα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα CD-ROM και δυο δισκέτες που εστάλησαν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

    Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ήταν συναφούς αιμομικτικού περιεχομένου με άλλης σελίδας δημιουργός της οποίας ήταν ο Γεώργιος Πετρής, που συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

    Από την ασφάλεια Αττικής ενημερώθηκε μέσω Ιντερπόλ και η κυπριακή αστυνομία για να γίνει έρευνα στην εταιρία στην οποία αντιστοιχούν τα αποτυπώματα της ιστοσελίδας.

    [03] Τέσσερα τα θύματα της έκρηξης στο Κ.Νευροκόπι

    2/11/2002 4:10:00 μμ

    Υπέκυψε στα τραύματά της τα ξημερώματα η Σοφία Κεμπατσόγλου-Καραγκιαουρίδου, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο χώρο του λεβητοστασίου διώροφης οικοδομής (εργατικές κατοικίες) του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Η 34χρονη γυναίκα, που ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή στο Εγκαυματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου ''Παπανικολάου'' της Θεσσαλονίκης, αφού η μάχη που έδωσε όλες αυτές τις μέρες για να κρατηθεί στη ζωή ήταν άνιση, λόγω των πολλαπλών σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε σε όλο της το σώμα, τα άκρα και το πρόσωπο.

    Εισαγγελική έρευνα

    Υπενθυμίζεται ότι είχαν βρει ακαριαίο θάνατο ο Γιάννης Σαββίδης, 39 χρόνων, οδηγός του βυτιοφόρου που εφοδίαζε με πετρέλαιο τη δεξαμενή της οικοδομής αυτής και η προσωρινή διαχειρίστρια Ελένη Γέρμαν 45 χρόνων.

    Την περασμένη εβδομάδα υπέκυψε εξάλλου στα εγκαύματά της πάλι στο νοσοκομείο ''Παπανικολάου'' της Θεσσαλονίκης η 31χρονη Ζωή Βεσμελή, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών.

    Ο εισαγγελέας Δράμας έχει δώσει εντολή και διενεργούνται δυο προκαταρκτικές εξετάσεις, η μία από την Πυροσβεστική και η άλλη από την αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε μέχρι τώρα το θάνατο τεσσάρων ατόμων.

    Παράλληλα, στάλθηκαν δείγματα του πετρελαίου στο Κρατικό Χημείο Καβάλας για αναλύσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπήρχαν προσμίξεις σε αυτό και πολύ πιθανόν κηροζίνη ή βενζίνη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε η έκρηξη.

    Στο Κάτω Νευροκόπι είναι γνωστό πως επικρατούν το χειμώνα χαμηλότατες θερμοκρασίες και ενδέχεται να έγιναν κάποιες προσμίξεις στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην ''παγώνει''. Ο εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα των δυο προανακρίσεων και την έκθεση ενός μηχανολόγου -μηχανικού και ενός οργανικού χημικού, προκειμένου να κρίνει αν υπάρχουν και προς ποια κατεύθυνση ευθύνες, για να κινήσει τη διαδικασία ποινικών διώξεων.

    [04] Κατάληψη στο Αριστοτέλειο από αναρχικούς

    2/11/2002 3:24:00 μμ

    Ομάδες αναρχικών εισέβαλαν και παραμένουν στη φυσικομαθηματική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για περίπου 200 άτομα τα οποία χθες βράδυ διέρρηξαν την πόρτα της κεντρικής αίθουσας και πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στον προφυλακισμένο με την κατηγορία της συμμετοχής στη 17Ν Γίαννη Σερίφη.

    [05] Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

    2/11/2002 2:35:00 μμ

    Η παραίτηση που υπέβαλε χθες ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Κοσταντίν Πασκάλεφ έγινε σήμερα αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Συμεών Σαξκομπουργκότσκι, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντίμιταρ Τσόνεφ. Ο Πασκάλεφ, που προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν ανακοίνωσε τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφασή του να παραιτηθεί.

    [06] Αρνητικός ο Νετανιάχου στην πρόταση Σαρόν

    2/11/2002 11:47:00 πμ

    Ο πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να απορρίψει την πρόταση του νυν πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού. Σε συνάντηση που είχαν χθες οι δύο άνδρες στο κτήμα του Σαρόν, στην έρημο Νεγκέβ, ο Νετανιάχου πρότεινε την διεξαγωγή άμεσων εκλογών. Ο τελευταίος έχει ζητήσει την εφαρμογή μίας νέας οικονομικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει με το σημερινό συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο.

    ''Κίνηση σκακιέρας''

    Πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν την προσφορά του Σαρόν ως "κίνηση σκακιέρας", με την οποία οι δυνατότεροι αντίπαλοί του στο κόμμα Λικούντ θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην κυβέρνηση και ο Σαρόν να έχει καλύτερο έλεγχο.

    Ο Νετανιάχου πρόκειται να συναντηθεί εκ νέου με τον Σαρόν αύριο και να του δώσει την επίσημη απάντησή του.

    Το Εργατικό Κόμμα αποχώρησε από την κυβέρνηση συνασπισμού εξαιτίας διαφωνιών για τον προϋπολογισμό του 2003. Ο υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες παραιτήθηκε μαζί με τους άλλους υπουργούς του Εργατικού Κόμματος, αλλά σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του στρατού δήλωσε ότι θα συνεχίζει να εργάζεται.

    [07] Επιμένει στη διπλωματία για το Ιράκ η Ρωσία

    2/11/2002 5:26:00 μμ

    O Ιγκόρ Ιβανόφ

    Προφορικό μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ προς το γ.γ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, αναφορικά με το Ιράκ, διαβίβασε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στο Κάιρο Νικολάι Κουτούζοφ.

    Ο ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή στο Κάιρο επανέλαβε την επίσημη ρωσική θέση, ότι η Μόσχα αντιτίθεται σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία είναι δυνατόν να επιτραπεί "αυτόματη" προσφυγή στη βία κατά του Ιράκ.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή τονίστηκε στον κ. Μούσα ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καταβάλλει πολλές προσπάθειες ώστε το θέμα του ιρακινού οπλοστασίου να αντιμετωπιστεί με πολιτικά και διπλωματικά, μόνον, μέσα. Αποσαφηνίστηκε δε ότι η ρωσική κυβέρνηση τάσσεται σαφώς υπέρ της ταχύτερης δυνατής επιστροφής στο Ιρακ των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το ιρακινό οπλοστάσιο.

    [08] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Νεπάλ

    2/11/2002 5:53:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Τουλάχιστον 22 μαοϊστές αντάρτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες στη διάρκεια των εκτεταμένων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κυβερνητικού στρατού στο Νεπάλ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα στην πρωτεύουσα Κατμαντού. Δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν από τα πυρά των στρατιωτών στην επαρχία Μπαρντιά, που απέχει περίπου 425 χλμ δυτικά του Κατμαντού αργά την Παρασκευή όπως αναφέρθηκε επίσης επίσημα.

    Προηγήθηκε ανταρτική επιδρομή σε πολλά χωριά της περιοχής οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν πανικόβλητοι. Μετά το 1995 οι αντάρτες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν κομμουνιστικό καθεστώς στο Νεπάλ.

    Περισσότεροι από επτά χιλιάδες αντάρτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές βασιλικές δυνάμεις.

    [09] Στον ΟΤΕ πλειοψηφικό πακέτο της RomTelecom

    2/11/2002 2:51:00 μμ

    Θετική κατάληξη είχαν αργά χθες το βράδυ οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ με τη ρουμανική κυβέρνηση, για την απόκτηση του ελέγχου του Ρουμανικού Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού RomTelecom από τον ελληνικό Οργανισμό. Μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε να αποκτήσει ο ΟΤΕ την ιδιοκτησία του πλειοψηφικού πακέτου της RomTelecom , μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 243 εκατ. δολάρια. Επίσης η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά ενός περαιτέρω περιορισμένου αριθμού μετοχών στην ρουμανική εταιρία από το ρουμανικό Δημόσιο. Ο ΟΤΕ κατέχει σήμερα το 35% της ρουμανικής εταιριας τηλεπικοινωνιών. Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το υπουργικό συμβούλιο της Ρουμανίας και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

    [10] Τη Δευτέρα τα εγκαίνια του Κέντρου Προσομοίωσης

    2/11/2002 2:58:00 μμ

    Tο Εργαστήριο Δοκιμών και Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων (Integration Test Laboratory), το οποίο δημιουργήθηκε και θα λειτουργεί στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, θα εγκαινιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η Πρόεδρος της "ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Πρόκειται για ένα μοναδικό χώρο στον οποίο θα δοκιμαστούν όλα τα συστήματα της Τεχνολογίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [11] Δημοπρατείται ντοκουμέντο για τα Μάρμαρα

    2/11/2002 3:34:00 μμ

    Ένα γράμμα, που θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 6 Νοεμβρίου, φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της κυριότητας των Μαρμάρων του Παρθενώνα, και κυρίως το κατά πόσο ήταν νόμιμη η μεταφορά τους στη Βρετανία από το Λόρδο Έλγιν.

    Το χειρόγραφο σημείωμα, που πρόκειται να πωληθεί από τις δημοπρασίες του Οίκου Ντόμινικ Γουΐντερ στο Wiltshire γράφτηκε το 1811 από τον Βρετανό πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, Ρόμπερτ Ανταιρ και είχε παραλήπτη τον Τόμας Μπρους, έβδομο κόμη του Έλγιν.

    Στο σημείωμα, ο διπλωμάτης συμβουλεύει το Βρετανό ευγενή και υποστηρίζει ότι κατά τη γνώμη του δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγοράσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    Μεγάλης ιστορικής αξίας

    Σύμφωνα με τον εκτιμητή του Οίκου Ντόμινικ Γουΐντερ, Κρις Αλμπουρυ, η ιστορική αξία του σημειώματος είναι μεγάλη, και η τιμή στη δημοπρασία αναμένεται να ανέβει αρκετά υψηλότερα από τις 1.000 στερλίνες, που έχει οριστεί ως τιμή εκκίνησης.

    "Περιμένουμε προσφορές και από την ελληνική και από τη βρετανική πλευρά", τόνισε στο BBC o Βρετανός εκτιμητής.

    Σύμφωνα με τον Οίκο, το σημείωμα είναι μοναδικό και αυθεντικό αν και, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας, η ιστορική του ερμηνεία και η αξία του ως ντοκουμέντου θα καθοριστεί από την επιστημονική έρευνα.

    Πηγή: BBC

    [12] Η Microsoft αποκαλύπτει τα μυστικά της

    2/11/2002 2:58:00 μμ

    Ο Μπιλ Γκέητς

    Ομοσπονδιακή δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάνθηκε ότι η Microsoft , η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, θα πρέπει να αποκαλύψει ευαίσθητες τεχνικές λεπτομέρειες στα πλαίσια μιας συμφωνίας με την κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού, βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

    Με την απόφαση αυτή θα είναι ευκολότερο για άλλες εταιρείες να ανταγωνιστούν πιο αποτελεσματικά τη Microsoft στην αγορά λογισμικού. Πριν περίπου τρία χρόνια, αμερικανικό δικαστήριο είχε κρίνει ότι η Microsoft χρησιμοποιούσε την κυριαρχία της επί των ανταγωνιστών της για να διατηρήσει ένα παράνομο μονοπώλιο στην αγορά.

    Δεν θίγεται η Microsoft

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Άσκροφτ, υποστήριξε ότι η νέα δικαστική απόφαση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα της παράνομης συμπεριφοράς της Microsoft και αποκαθιστά τους όρους του ανταγωνισμού στην βιομηχανία λογισμικού.

    Ο πρόεδρος της Microsoft , Μπιλ Γκέιτς, τόνισε από τη μεριά του είπε ότι η απόφαση θέτει την εταιρεία του προ νέων ευθυνών. Αλλά, συμπλήρωσε, η Microsoft θα εργαστεί για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

    Σύμφωνα με το BBC η δικαστική αυτή απόφαση αυξάνει κάπως τις επιλογές των καταναλωτών, χωρίς από την άλλη να πλήττει ιδιαίτερα την Microsoft. Ό,τι και να γίνει στα δικαστήρια η κυριαρχία της Microsoft θα συνεχιστεί, με τους ανταγωνιστές της απλώς να είναι σε θέση να πάρουν ένα μικρό κομμάτι της πίττας, αλλά όχι και να πλήξουν καίρια την εταιρεία.

    Πηγή: BBC

    [13] Η πρώτη οδηγός λεωφορείου στο Ιράν

    2/11/2002 5:20:00 μμ

    Αρχισε να δουλεύει η πρώτη γυναίκα οδηγός λεωφορείου στο Ιράν, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA) σήμερα. Όπως διευκρίνισε το IRNA, η γυναίκα δουλεύει σε λεωφορείο στην πόλη Καράτζ, στην επαρχία Τεχεράνης και έχει αποφοιτήσει από την ανώτερη σχολή εκπαίδευσης νοσοκόμων για βρέφη. Στο Ιράν στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι γυναίκες κάθονται σε άλλο χώρο από τους άντρες.

    Στο συγκεκριμένο λοιπόν λεωφορείο, που θα οδηγεί η Μασουμέχ Σολτάν-Μπελακί στο μπροστινό μέρος θα κάθονται μόνον γυναίκες και στο πίσω οι άντρες. Στο Ιράν οι γυναίκες έχουν εμφανιστεί στην αγορά εργασίας τα τελευταία λίγα έτη κυρίως λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

    Ως επι το πλείστον οι Ιρανές απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις. Τα τελευταία ,όμως, χρόνια λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερες Ιρανές εισέρχονται στην ευρύτερη αγορά εργασίας. Ας σημειωθεί ότι από τα 32 εκατομμύρια των γυναικών του Ιράν απασχολείται μόλις το ένα εκατομμύριο δηλ. περίπου το 3,1%.

    [14] Τη ζήτησε σε γάμο ...από το σύζυγο

    2/11/2002 5:09:00 μμ

    Αθεράπευτα ερωτευμένος Ταϊβανός έφθασε στο σημείο να ζητήσει σε γάμο, μπροστά στο σύζυγό και την ευρύτερη οικογένεια, την αγαπημένη του με αποτέλεσμα ο σύζυγος να εκραγεί από μένος εναντίον των δύο εραστών και να τους καταστήσει σαφές ότι η συνέχεια θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες.

    Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σήμερα ο Λη (το επώνυμό του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) οδηγός φορτηγού ερωτεύτηκε παράφορα παντρεμένη συνάδελφό του, έκανε μακροχρόνιο δεσμό μαζί της και τελικά την ζήτησε σε γάμο από ...τον ίδιο της τον σύζυγο!

    Ο απατημένος σύζυγος ωστόσο δεν φάνηκε να συμμερίζεται τον έρωτα του Λη για την γυναίκα του, πολύ περισσότερο, που η πρόταση γάμου έγινε μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αφού τον εκδίωξε κακήν κακώς, γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αμέσως αγωγή διαζυγίου αλλά και θα μηνύσει ξεχωριστά τον Λη για μοιχεία. Στην Ταϊβάν η μοιχεία επισύρει βαριά ποινή φυλάκισης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 November 2002 - 17:53:01 UTC