Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ιράκ εξετάζει το νέο ψήφισμα αύριο
  • [02] Ο Ντρνόβσεκ νέος πρόεδρος της Σλοβενίας
  • [03] Πιο κοντά στην κορυφή ο ΠΑΟ
  • [04] ΑΕΚ: Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη
  • [05] Ιταλία: Σκόνταψε η Ιντερ
  • [06] Γερμανία:Η Μπάγερν μόνη πρώτη

    [01] Το Ιράκ εξετάζει το νέο ψήφισμα αύριο

    10/11/2002 10:28:00 μμ

    Εκτακτη σύνοδο του ιρακινού κοινοβουλίου για αύριο Δευτέρα στις έξι ώρα Ελλάδας, συγκάλεσε ο πρόεδρος της χώρας Σαντάμ Χουσεϊν για να εξετάσει το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ χωρίς να γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία συνεδρίασης. Οι Αραβες υπουργοί Εξωτερικών ναι μεν χαιρέτισαν σήμερα από το Κάιρο, τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον αφοπλισμό του Ιράκ, αλλά προειδοποίησαν δε ότι οι αραβικές χώρες θεωρούν το οποιοδήποτε πλήγμα κατά της Βαγδάτης ως απειλή για την εθνική ασφάλεια όλων των Αράβων.

    Το Ιράκ θα τύχει ''μηδενικής ανοχής'' όσον αφορά τις επιθεωρήσεις όπλων σύμφωνα με το νέο ψήφισμα του ΟΗΕ, ενώ οποιαδήποτε παράβαση θα έχει σοβαρές συνέπειες, δήλωσε σήμερα η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις.

    Η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, δήλωσε επίσης πως είναι ''πολύ επιφυλακτική'' όσον αφορά τις προθέσεις του Σαντάμ Χουσέιν να εκπληρώσει όλους τους όρους του ψηφίσματος.

    Την πρόθεση των ΗΠΑ για επέμβαση εάν το Ιράκ δεν συμμορφωθεί με την απόφαση 1441 του ΟΗΕ, επιβεβαίωσε και ο ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου, Aντριου Καρντ. Αν το Ιράκ παραβεί τις υποχρεώσεις του, που καθόρισε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ''ο ΟΗΕ μπορεί να συγκληθεί και να συζητήσει, αλλά εμείς δεν έχουμε ανάγκη την άδειά του'', δήλωσε ο Καρντ στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC.

    Αυτό αποδεικνύεται και από το Σαββατιάτικο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των ''Νιού Γιόρκ Τάιμς'', στο οποίο αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επέλεξε το σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράκ, το οποίο θα βασιστεί σε μια δύναμη 200.000 ως 250.000 ανδρών και θα ξεκινήσει με μια αρκετά σύντομη αεροπορική εκστρατεία, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν διάφορα προγεφυρώματα στη χώρα για να απομονωθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι ηγέτες της Βαγδάτης.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, από την πλευρά του προειδοποίησε τον Σαντάμ Χουσέιν, ότι θα πρέπει να πάρει ''πολύ στα σοβαρά'' τις αμερικανικές προθέσεις. ''Αν ήμουν ο Σαντάμ Χουσέιν, θα το έπαιρνα με πολλή αγωνία και στα σοβαρά και θα είχα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για μια απειλή στον αέρα από τις ΗΠΑ'', δήλωσε ο Πάουελ στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS, αναφερόμενος στα στρατιωτικά σχέδια που οραματίζεται ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, σε περίπτωση παράβασης από το Ιράκ των υποχρεώσεών του που καθόρισε ο ΟΗΕ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βρετανία, καθώς ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο αρνήθηκε σήμερα ότι υπάρχουν αβεβαιότητες για το τι θα συμβεί αν ο Σαντάμ Χουσέιν δεν σεβαστεί την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι η στρατιωτική δράση είναι η μόνη εναλλακτική λύση. ''Ολα είναι εδώ, είναι πολύ σαφές'', δήλωσε ο Στρο στο BBC.

    Πάντως ο επικεφαλής των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ Χάνς Μπλιξ εκτιμά πως τελικά η Βαγδάτη θα αδράξει την ευκαιρία για να βγει από το σκοτεινό τούνελ.

    Τέλος, στην κοινή ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου των αράβων υπουργών Εξωτερικών στον Αραβικό Σύνδεσμο στο Κάιρο αναφέρεται ότι οι "υπουργοί χαιρετίζουν αυτό που αναφέρεται στην απόφαση 1441, οτι δηλαδή το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το μόνο αρμόδιο Σώμα που μπορεί να εκτιμήσει τις εκθέσεις που θα συντάξουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, αλλά απορρίπτουν παντελώς το οποιοδήποτε πλήγμα κατά του Ιράκ ως απειλή για την εθνική ασφάλεια όλων των Αραβικών χωρών".

    [02] Ο Ντρνόβσεκ νέος πρόεδρος της Σλοβενίας

    10/11/2002 10:24:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνες Ντρνόβσεκ εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών για τη διαδοχή, τον Δεκέμβριο, του προέδρου Μίλαν Κούτσαν, σύμφωνα με τα πρώτα τμηματικά αποτελέσματα που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα απο την εκλογική επιτροπή. Μετά την καταμέτρηση του 36% των ψήφων ο Ντρνόβσεκ εξασφαλίζει το 44,88% των ψήφων, ενώ η κυριότερη αντιπαλός του η γενική εισαγγελέας Μπάρμπαρα Μπρέζιγκαρ το 31,08%, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Το αποτέλεσμα αυτό δεν φαίνεται πως θα αλλάξει πλέον, και έτσι θα γίνει δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών την 1η Δεκεβρίου, δήλωσε ο υφυπουργός Προεδρίας Μάτγιαζ Κέκ.

    [03] Πιο κοντά στην κορυφή ο ΠΑΟ

    10/11/2002 9:35:00 μμ

    Ο Παναθηναικός είναι τελικά ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής της Α` εθνικής, καθώς μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου και τις ισοπαλίες στα ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Θεσσαλονίκης πλησίασε πιο πολύ στην κορυφή. Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής μοιράζονται για ακόμη μία αγωνιστική την πρώτη θέση, ενώ μέσα στο παιχνίδι έμεινε και ο Ολυμπιακός που κατάφερε χθες στην πρώτη του εμφάνιση με τον Σλοβένο Στρέτσκο Κάτανατς στον πάγκο του να αποσπάσει ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι από την ΑΕΚ. Σ ένα άλλο ντέρμπι αυτό της Θεσσαλονίκης Ηρακλής και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς. Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα συνέχισε και η Προοδευτική που κέρδισε με το βαρύ 5-1 τον Ακράτητο.

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

    ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αιγάλεω 1-1

    Προοδευτική-Ακράτητος 5-1

    Ξάνθη-Παναχαϊκή 1-1

    Αρης-Καλλιθέα 1-1

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

    Ιωνικός-ΟΦΗ 1-1

    Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

    ΑΕΚ 14

    Ηρακλής 14

    Πανιώνιος 13

    Ολυμπιακός 13

    Προοδευτική 13

    ΠΑΟΚ 12

    Παναθηναϊκός 12

    Αρης 11

    Αιγάλεω 10

    Ιωνικός 9

    Ξάνθη 8

    ΟΦΗ 6

    Καλλιθέα 5

    Ακράτητος

    Γιάννινα 4

    Παναχαϊκή 1

    [04] ΑΕΚ: Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

    10/11/2002 9:28:00 μμ

    Χωρίς τον τραυματία Χρήστο Μαλαδένη, αναχωρεί η ΑΕΚ για τη Ρώμη, όπου την Τρίτη αντιμετωπίζει τη Ρόμα στον αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση στον Β΄ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά οι παίκτες του συμπεριέλαβε ο Μπάγεβιτς στην αποστολή: Γεωργάτος, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Ιβιτς, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Λάκης, Μιχαηλίδης, Μπορμπόκης, Ναλιτζής, Νικολαϊδης, Πριέτο, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτας και Χιώτης. Λίγες ώρες μετά την άφιξη στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο "Ολύμπικο" (18.30), ενώ αμέσως μετά θα γίνει η προπόνηση της ΑΕΚ. Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή των "τζιαλορόσι" Φάμπιο Καπέλο θα γίνει στις 14.30 στο αθλητικό κέντρο της Ρόμα, στην Τριγκόρια.

    [05] Ιταλία: Σκόνταψε η Ιντερ

    10/11/2002 8:53:00 μμ

    Στο 0-0 έμειναν Λάτσιο και Πάρμα, στον πιο ενδιαφέροντα... απογευματινό αγώνα της 9ης ημέρας του καμπιονάτο. Μια αγωνιστική στην οποία ασφαλώς δεσπόζει το σούπερ ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν που διεξάγεται στις 21.00. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η εντυπωσιακή νίκη της Κιέβο με 4-1 επί της Αταλάντα στη Βερόνα. Στον αγώνα αυτό, ο Απόστολος Λιολίδης έπαιξε για λίγο με τους φιλοξενούμενους, αντικαθιστώντας στο 83΄ τον Μπερέτα. Ελληνική παρουσία είχαμε και στο ματς Περούτζια-Τορίνο 2-1, όπου ο Ζήσης Βρύζας αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά με τους νικητές, καθώς αντικατέστησε στο 73΄ τον Καράτσολο.

    Τα αποτελέσματα συνοπτικά:

    Μπολόνια-Κόμο 1-0

    Μπρέσια-Εμπολι 0-2

    Κίεβο-Αταλάντα 4-1

    Λάτσιο-Πάρμα 0-0

    Περούτζια-Τορίνο 2-1

    Ρετζίνα-Μόντενα 0-1

    Ιντερ-Ουντινέζε 1-2

    Πιατσέντσα-Ρόμα 1-1

    Γιουβέντους-Μίλαν Εναρξη 21:30

    Βαθμολογία (9 αγ) Ιντερ 22, Μίλαν (8αγ) 19, Γιουβέντους (8αγ) 18, Λάτσιο 18, Κιέβο 18, Ρόμα 15, Μπολόνια 15, Μόντενα 15.

    [06] Γερμανία:Η Μπάγερν μόνη πρώτη

    10/11/2002 8:44:00 μμ

    Στην ευρώπη μπορεί να μην τα πήγε καλά και ν΄αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Champions League, αλλά στην Γερμανία έχει βρει το δρομο προς τα δίχτυα και την κορυφή. Για την Μπάγερν Μονάχου μιλάμε που μετά τη νίκη της επί της Μπρούσια Ντόρτμουντ, βρέθηκε μόνη της με πέντε βαθμούς διαφορά από την δεύτερη και μεγάλη χαμένη Ντόρτμουντ. Με την Ανετες νίκες σημείωσαν απόψε η Γκλάντμπαχ και η Χέρτα Βερολίνου, καθώς σε αγώνες με τους οποίους ολοκληρώθηκε η 12η ημέρα της μπουντσελίγκα, επικράτησαν της Κότμπους και της Χάνσα Ροστόκ, με 3-0 και 3-1, αντίστοιχα.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στη Μπουντεσλίγκα:

    Αμβούργο-Μόναχο 1860 1-0

    Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-1

    Καϊζερσλάουτερν-Αννόβερο 0-1

    Μπάγερν-Ντόρτμουντ 2-1

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Νυρεμβέργη 0-1

    Σάλκε-Λεβερκούζεν 0-1

    Στουτγκάρδη-Μπόχουμ 3-2

    Χέρτα Βερολίνου-Χάνσα Ροστόκ 3-1

    Γκλάντμπαχ-Κότμπους 3-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 26, Ντόρτμουντ 21, Μόναχο 1860 20, Βέρντερ Βρέμης 20, Στουτγκάρδη 20.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 November 2002 - 21:53:07 UTC