Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αύξηση ληστειών σε τράπεζες
  • [02] Το Ολυμπιακό Χωριό σε δικαιούχους του ΟΕΚ
  • [03] Eνταση στη Βουλή
  • [04] ''Ναι μεν αλλά'' από ΣΕΒ για προϋπολογισμό
  • [05] Παγκόσμιο ρεκόρ για την Τσακίρη στο ζετέ
  • [06] Απογοήτευσε ο Τζελίλης
  • [07] Ο Οδυσσέας Ελύτης σε μια μοναδική έκδοση
  • [08] Το άγχος ευθύνεται για προβλήματα καρδιάς;
  • [09] Δημιουργία ζωής στο εργαστήριο
  • [10] Ευρωπαϊκή Χειμερινή Μαθητική Εβδομάδα
  • [11] Αυξάνεται ο αριθμός των ανύπαντρων ζευγαριών

    [01] Μέτρα για την αύξηση ληστειών σε τράπεζες

    21/11/2002 8:34:00 μμ

    Σήμα SOS για τον αυξανόμενο αριθμό ληστειών εξέπεμψαν οι τραπεζοϋπάλληλοι κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Mιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν παρουσιάσει μείωση οι ληστείες, αλλά εφέτος ο ρυθμός ληστειών σημείωσε αλματώδη αύξηση με καταστροφικές συνέπειες και για τις τράπεζες και για τις συναλλαγές. Μετά τη συνάντηση τονίστηκε ότι θα ληφθούν τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης των ληστειών. Σε πρώτη φάση 500 αστυνομικοί που θα βγουν εφέτος από τις σχολές θα διατεθούν στη φρούρηση τραπεζών ενώ σχεδιάζεται να επανέλθει ο θεσμός της φρούρησης τραπεζών με ειδικούς φρουρούς.

    Oι ληστές θα εγκλωβίζονται πριν τη φυγή τους

    Μακροπρόθεσμα συμφωνήθηκε να εκπονηθεί από ειδική επιτροπή σχέδιο φύλαξης των τραπεζών και να προταθούν πρόσθετα μέτρα.

    Ενα από τα μέτρα που θα προταθούν θα είναι να τοποθετηθούν ειδικά πλαίσια στις πόρτες στα οποία θα εγκλωβίζονται αυτόματα ο ληστής κατά την έξοδό του και θα παραμένει εκεί μέχρι να εξουδετερωθεί από την αστυνομία. Το μηχανισμό εγκλωβισμού θα χειρίζεται αθέατος υπάλληλος.

    Οπως δηλώθηκε μετά τη συνάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη με τους τραπεζοϋπαλλήλους, ήδη πολλές ασφαλιστικές εταιρίες δεν ασφαλίζουν τα χρηματικά ποσά για το ενδεχόμενο ληστειών, γιατί- όπως δηλώνουν- οι ασφαλιστικές εταιρίες το ενδεχόμενο έγινε πια βεβαιότητα και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλιση.

    [02] Το Ολυμπιακό Χωριό σε δικαιούχους του ΟΕΚ

    21/11/2002 7:59:00 μμ

    Το όνειρο χιλιάδων Αθηναίων για την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης στο Ολυμπιακό Χωριό, γίνεται πραγματικότητα, καθώς από τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) θα αρχίσει τις διαδικασίες απογραφής, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 25 Μαΐου του 2003. Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρωθούν οι μετατροπές των κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, θα παραδοθούν στους δικαιούχους 2.300 κατοικίες, που υπολογίζεται ότι θα στεγάσουν 10.000-11.000 εργαζόμενους. Στην ίδια περιοχή θα στεγαστούν το υπουργείο Εργασίας και το ΙΓΜΕ.

    Η διαδικασία της κλήρωσης αφορά δικαιούχους του ΟΕΚ και πριν από αυτήν θα υπάρξει διαδικασία μοριοδότησης, που αφορά δικαιούχους που προστατεύουν τουλάχιστον ένα μέλος, δεν έχουν ακίνητη περιουσία, δεν έχουν πάρει δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και έχουν από 500 έως 2.600 ένσημα ανάλογα με την περιουσιακή τους κατάσταση.

    Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας αλλά και ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Τζιόλας υπογράμμισαν την ποιότητα του έργου, καθώς και τον κοινωνικό χαρακτήρα της προσφοράς του ΟΕΚ. Οι δύο άνδρες σημείωσαν ότι το Ολυμπιακό χωριό θα δοθεί στους δικαιούχους του ΟΕΚ ως ένας πρότυπος οικισμός που θα απέχει πολύ από τη μέχρι σήμερα εικόνα των εργατικών κατοικιών.

    Υπολογίζεται ότι το σύνολο των κατασκευών θα είναι σε ένα χώρο 1200 στρεμμάτων, οι κατοικίες θα είναι από 84 έως 115 τ.μ. και στο χώρο θα οικοδομηθεί πολυκλινική, αθλητικοί χώροι, ενώ προβλέπεται σημαντικό ποσοστό πρασίνου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, μικρό ποσοστό των κατοικιών να εξαιρεθεί από τη διαδικασία της κλήρωσης και να πωληθεί σε δικαιούχους ώστε να μειωθεί το κόστος αλλά και ταυτόχρονα να επιτευχθεί μια καλύτερη αναλογία στους κατοίκους του οικισμού ως προς τις εισοδηματικές κλίμακες.

    [03] Eνταση στη Βουλή

    21/11/2002 7:54:00 μμ

    Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση η επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής ανέβαλε τη συζήτηση για την κύρωση της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, που ρυθμίζει το νομικό καθεστώς των Αμερικανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η συζήτηση επεκτάθηκε στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το Κυπριακό και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ''Ναι μεν αλλά'' από ΣΕΒ για προϋπολογισμό

    21/11/2002 10:38:00 μμ

    Θετική αλλά με αρκετές επιφυλάξεις είναι η θέση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για το νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι η συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των δαπανών σε 6,1% από 8,4% τον προηγούμενο χρόνο και ο περιορισμός του δημόσιου χρέους αποτελούν θετικούς στόχους. Ωστόσο, υποστήριξε ότι βασίζονται σε υποθέσεις που υπόκεινται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας. Εν τω μεταξύ, σε 24ωρη απεργία στις 5 Δεκεμβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική, ενώ επισημαίνει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς είναι 2,5% και άρα κάτω από τον πληθωρισμό.

    [05] Παγκόσμιο ρεκόρ για την Τσακίρη στο ζετέ

    21/11/2002 11:00:00 μμ

    Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε σήμερα η Αναστασία Τσακίρη, πετυχαίνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ στην κίνηση του ζετέ, στην κατηγορία των 63 κιλών, του παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών, που διεξάγεται στη Βαρσοβία. Η ελληνίδα αθλήτρια σήκωσε στην Τρίτη της προσπάθεια 136 κιλά, αφήνοντας πίσω της την κινέζα Λιου Ξια, με 135 κιλά. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ, η Τσακίρη πήρε το ασημένιο τόσο στο αρασέ με 105 κιλά, όσο και στο σύνολο με 240 κιλά.

    [06] Απογοήτευσε ο Τζελίλης

    21/11/2002 8:48:00 μμ

    Η κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Γιώργος Τζελίλης, δυστυχώς αποδείχθηκε και πάνω στο πλατώ της σάλας "Τόρβαρ" στη Βαρσοβία. Ο 29χρονος πρωταθλητής μας, έμεινε πολύ μακριά από τις επιδόσεις του και με 142,5 κιλά αρασέ (11ος), 175 ζετέ (12ος), 317,5 σύνολο (10ος) δεν κατάφερε να πετύχει ένα "πλασάρισμα" στην εξάδα της κατηγορίας των 69 κιλών. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Γκαλαμπίν Μποέφσκι, έκανε πέντε άκυρες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στο ζετέ και το σύνολο. Και σε αυτή την κατηγορία επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία των Κινέζων, με τους Ζανγκ και Τσεν να σαρώνουν τα μετάλλια.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    ΣΥΝΟΛΟ

    1. Γκουζένγκ Ζανγκ (Κίνα) 347,5 Kg

    2. Σουφου Τσεν (Κίνα) 345 Kg

    3. Γιουσέφ Σμπαϊ (Τυνησία) 335 Kg

    4. Εκρέμ Τζελίλ (Τουρκία) 332,5 Kg

    5. Μοχάμεντ Τανταβί (Αίγυπτος) 332,5 Kg

    6. Τουράν Μιρζόγεφ (Αζερμπαϊτζάν) 332,5 Kg

    7. Φερίτ Σεν (Τουρκία) 330 Kg

    8. Αντρέι Ματβέεφ (Ρωσία) 325 Kg

    10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΛΙΛΗΣ (ΕΛΛΑΣ) 317,5 Kg

    ΑΡΑΣΕ

    1. Σουφου Τσεν (Κίνα) 157,5 Kg

    2. Γκουζένγκ Ζανγκ (Κίνα) 155 Kg

    3. Γιουσέφ Σμπαϊ (Τυνησία) 152,5 Kg

    4. Τουράν Μιρζόγεφ (Αζερμπαϊτζάν) 152,5 Kg

    5. Φερίτ Σεν (Τουρκία) 150 Kg

    6. Γκαλαμπίν Μποέφσκι (Βουλγαρία) 150 Kg

    7. Εκρέμ Τζελίλ (Τουρκία) 147,5 Kg

    8. Μοχάμεντ Τανταβί (Αίγυπτος) 145 Kg

    11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΛΙΛΗΣ (ΕΛΛΑΣ) 142,5 Kg

    ΖΕΤΕ

    1. Γκουζένγκ Ζανγκ (Κίνα) 192,5 Kg

    2. Σουφου Τσεν (Κίνα) 187,5 Kg

    3. Μοχάμεντ Τανταβί (Αίγυπτος) 187,5 Kg

    4. Εκρέμ Τζελίλ (Τουρκία) 185 Kg

    5. Γιουσέφ Σμπαϊ (Τυνησία) 182,5 Kg

    6. Λανγκρουντί Πανζβάν (Ιράν) 180 Kg

    7. Τζουζέπε Φίκο (Ιταλία) 180 Kg

    8. Αντρέι Ματβέεφ (Ρωσία) 180 Kg

    12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΛΙΛΗΣ (ΕΛΛΑΣ) 175 Kg

    [07] Ο Οδυσσέας Ελύτης σε μια μοναδική έκδοση

    21/11/2002 8:51:00 μμ

    Ενα θησαυρό έμπνευσης και ευαισθησίας που φέρει την υπογραφή του Οδυσσέα Ελύτη, προσφέρουν στους λάτρεις της ποίησής του οι εκδόσεις Ικαρος. Ολο το έργο του μεγάλου ποιητή συγκεντρώθηκε, με την επιμέλεια της συντρόφου του Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε μια και μοναδική έκδοση, μία βίβλο για τον άνθρωπο και τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Ελύτη. Στην παρουσίαση, στο Μουσείο Μπενάκη, ήταν παρόντες ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και της Τέχνης, όπως η Κική Δημουλά, ο Δημήτρης Μαρωνίτης, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης, η Αλκη Ζέη, ο Γιώργος Βέλτσος και ο Δημήτρης Καλοκύρης.

    Το έργο του μεγάλου μας ποιητή

    Το βιβλίο αυτό το σχεδίασαν μαζί οι εκδότες του "Ικάρου" και ο ποιητής, και μετά το θάνατό του ακολούθησαν τις κατευθύνσεις που τους είχε δώσει, καθώς ο Ελύτης είχε πάντα ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση των βιβλίων του ως προς την τυπογραφική και αισθητική τους παρουσίαση. "Ο ίδιος επέλεγε το ζωγραφικό έργο που θα συνόδευε κάθε βιβλίο του και δημιούργησε έτσι μια σχολή εκδοτικού ύφους και αισθητικής", τόνισε η εκδότρια Χρυσή Καρύδη. Ο ίδιος ο Ελύτης επιθυμούσε μια έκδοση χρηστική, πανόδετη, αλλά εύκαμπτη, σε μικρό σχήμα, όπως ήθελε και όλες τις συλλογές του ξεχωριστά "για να χωρούν στην τσάντα μιας φοιτήτριας", όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

    Το βιβλίο περιλαμβάνει όλες τις συλλογές του Ελύτη κατά σειρά εμφάνισης στην εκδοτική αγορά, από τους "Προσανατολισμούς" ως το "Εκ του πλησίον", που εκδόθηκε το 1998, δύο χρόνια μετά το θάνατό του. Η έκδοση, τέλος, περιλαμβάνει σημείωμα του επιμελητή, καθώς και ευρετήριο τίτλων και πρώτων στίχων των ποιημάτων.

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία τόνισε πως το βιβλίο αυτό "οριοθετεί την πλήρωση ενός έργου, αλλά συνάμα προτείνει την έναρξη μιας συνολικής θεώρησης της σκέψης, της γλωσσικής τόλμης και της ποίησης του Ελύτη".

    Με συγκίνηση και βαθύ αίσθημα τιμής δήλωσε πως υποδέχεται το βιβλίο αυτό του Ελύτη ο κ. Βενιζέλος, ενώ παράλληλα τόνισε πως εμπλουτίζεται έτσι το σώμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως η έκδοση αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή του Αρχιπελάγους και του φωτός και υπενθύμισε πως "ο Ελύτης μίλησε και μιλά στις καρδιές όλων μας, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου".

    Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου, ο Αγγελος Δεληβοριάς, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τον κορυφαίο Έλληνα ποιητή το έτος 2005.

    [08] Το άγχος ευθύνεται για προβλήματα καρδιάς;

    21/11/2002 8:42:00 μμ

    Μία στενή σχέση φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στο άγχος εξαιτίας της δουλειάς και τις καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 183 άνδρες από 45 ως και 63 ετών, επικεντρώθηκε στις βιολογικές επιπτώσεις του άγχους. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν τις αλλαγές στο νευρικό σύστημα των συμμετεχόντων και την παραγωγή ορμονών άγχους.

    Αυξήθηκαν τα καρδιακά προβλήματα μετά τις 11/9

    Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης που υπέφεραν ήδη από καρδιακές παθήσεις, παρουσίασαν επικίνδυνες αρρυθμίες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Με το πέρασμα του χρόνου, οι καρδιακοί ρυθμοί των ασθενών επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

    Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που μελετά τη σχέση ανάμεσα σε μία τραυματική εμπειρία και σε καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με τους Dr. Jonathan S. Steinberg και Dr. Marcin Kowalski, καθηγητές καρδιολογίας σε νοσοκομείο του Μανχάταν, το ψυχολογικό στρες επιβαρύνει σημαντικά την καρδιά, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

    Πολλοί άνθρωποι, άλλωστε, πέθαναν ξαφνικά από ανακοπή μετά από τραυματικές καταστάσεις, όπως είναι οι επιθέσεις με πυραύλους στο Ισραήλ και οι σεισμοί.

    [09] Δημιουργία ζωής στο εργαστήριο

    21/11/2002 9:37:00 μμ

    Εάν πετύχει, θα είναι ασφαλώς η επανάσταση των επαναστάσεων. Δημιουργία ζωής στο εργαστήριο! Αυτό υπόσχονται δύο Αμερικανοί επιστήμονες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Οι ερευνητές θα δημιουργήσουν από το μηδέν ένα μονοκύτταρο οργανισμό και με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών θα ανασυνθέσουν το μυστικό της ύπαρξης. Ένας μονοκύτταρος οργανισμός, που διαθέτει τον μικρότερο αριθμό γονιδίων, αρκετών όμως για να ζήσει, δημιουργείται μέσα σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα.

    Το νέο πείραμα εγκυμονεί και κινδύνους

    Κρεγκ Βέντερ

    Ο βραβευμένος με Νόμπελ ιατρικής Χάμιλτον Σμιθ και ο Κρεγκ Βέντερ, φιλοδοξούν να αναπαραστήσουν σε έναν υπολογιστή κάθε πτυχή της βιολογίας του νέου οργανισμού.

    Σε περίπτωση που το πείραμα πετύχει, τότε ο μονοκύτταρος οργανισμός θα αρχίσει να διαιρείται και να δημιουργεί έναν νέο πληθυσμό που δεν υπάρχει έως τώρα πουθενά.

    Οι δυο επιστήμονες και ελάχιστοι ακόμη άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, κρατούν στα χέρια τους τη λίστα με τα συστατικά της νέας ανθρώπινης ζωής. Και το όνομα αυτής... μικρόπλασμα genitalium.

    Οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν τη νέα αυτή μορφή ανθρώπινης ζωής, όμως δεν μπορούν όμως να τη φυλακίσουν μέσα στο εργαστήριο. Ο οργανισμός θα μπορεί να δραπετεύσει στο περιβάλλον, μολύνοντας τον άνθρωπο με άγνωστα αποτελέσματα.

    Σε μια προσπάθεια, όπου καταρρίπτεται ακόμη και ο χρόνος, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να παρέμβουν στον μονοκύτταρο οργανισμό και να του αφαιρέσουν όσα θα του έδιναν τη δυνατότητα να μολύνει τους ανθρώπους, ενώ το σχεδιάζουν έτσι ώστε να πεθαίνει σε περίπτωση που δραπετεύσει στο περιβάλλον.

    Το σχέδιο παραμένει απόρρητο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, καθώς αν διαρρεύσει το παραμικρό τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία νέων αήττητων βιολογικών όπλων.

    Φιλοσοφικά και ηθικά διλήμματα εγείρονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Θρησκευτικοί ηγέτες που εξέτασαν την έρευνα των δυο επιστημόνων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο σκοπός είναι απώτερος για το καλό της ανθρωπότητας. Σε περίπτωση που ο οργανισμός επιβιώσει και γεννηθεί μέσα στα εργαστήρια, θα μιλάμε για μια νέα άγνωστη ζωή.

    [10] Ευρωπαϊκή Χειμερινή Μαθητική Εβδομάδα

    21/11/2002 8:44:00 μμ

    Στην Αράχωβα θα αναπτυχθεί φέτος το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Χειμερινή Μαθητική Εβδομάδα" από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14 Μαρτίου του 2003 με τη συμμετοχή 1.575 μαθητών της Γ'' Τάξης Γυμνασίου από την Ελλάδα και από 25 χώρες της Ευρώπης, που είναι ήδη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τελούν υπό ένταξη. Κατά την πενθήμερη διαμονή τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν σκι και διάφορα χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού από επαγγελματίες δασκάλους, να γνωριστούν με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες. Παράλληλα θα διδάσκονται μαθήματα από τους συνοδούς καθηγητές τους στο σχολικό συγκρότημα της Αράχωβας.

    Τουριστική προβολή και ανάπτυξη

    Την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος έχουν τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης. Η εταιρία "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα" αναλαμβάνει το συντονισμό του και την κάλυψη όλων των δαπανών μεταφοράς, φιλοξενίας, αναψυχής και αθλητισμού, ενώ το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα υπουργεία των φιλοξενουμένων χωρών, έχει την ευθύνη διαμόρφωσης του μαθησιακού περιεχομένου του προγράμματος.

    Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος, όπως τόνισε ο κ. Χωμενίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΕΤΑ στη συνέντευξη Τύπου, αναμένεται να έχει μια σειρά από σημαντικές αναπτυξιακές παραμέτρους. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε την έμμεση προβολή της διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, παρουσιάζοντας μιαν άλλη πλευρά των δυνατοτήτων αναψυχής στη χώρα, διαφορετική από τα καθιερωμένα.

    Ο κ. Χωμενίδης επεσήμανε ακόμα την ανακίνηση του ενδιαφέροντος για τον χειμερινό τουρισμό που θα έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ουσιαστικά νέου τουριστικού προϊόντος για τα ελληνικά δεδομένα, με συνέπεια την αύξηση της ζήτησης για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν κατ αυτόν τον τρόπο να καταστούν βιώσιμα.

    [11] Αυξάνεται ο αριθμός των ανύπαντρων ζευγαριών

    21/11/2002 7:57:00 μμ

    Τα ζευγάρια που συζούν δεν έχουν σκοπό να παντρευτούν, υποστηρίζει μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Οχάιο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σχεδόν το ένα τέταρτο των γυναικών που συμβιώνουν με έναν άντρα δε θέλει να παντρευτεί και ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Οι λόγοι ποικίλουν. Μερικοί πιστεύουν ότι ο γάμος δε θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους, επομένως δεν υπάρχει λόγος να παντρευτούν. Αλλοι επιλέγουν να συγκατοικήσουν με κάποιο φίλο και όχι με ένα σύζυγο ή εραστή. Κάποιοι άλλοι μπορεί αρχικά να σκόπευαν να παντρευτούν, αλλά να άλλαξαν γνώμη κατά τη διάρκεια της συμβίωσής.

    Οι γυναίκες προτιμούν τους πλούσιους

    Η συμβίωση, πάντως, δεν έχει αντικαταστήσει το γάμο, υποστηρίζει η Dr. Manning. "Πολλοί άνθρωποι που συζούν θέλουν να παντρευτούν κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρουν πότε ή με ποιον", δηλώνει η ερευνήτρια.

    Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες καθορίζουν αν μία γυναίκα παντρευτεί τον σύντροφό της:

    το εισόδημα και η εκπαίδευσή

    Η αιτία ίσως είναι σύμφωνα με την Manning, ότι οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν οικονομικά ασφαλείς πριν παντρευτούν. Επιπλέον, οι άνθρωποι στις μέρες μας παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι στο παρελθόν. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να έχουν σχέσεις που δεν οδηγούν υποχρεωτικά σε γάμο, σημειώνει η Dr. Manning.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 November 2002 - 22:15:36 UTC