Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας
  • [02] Θρίαμβος για το ''Λαϊκό Κόμμα'' στην Αυστρία
  • [03] Επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών στο Κασμίρ
  • [04] Ταραχές στο Οχάιο
  • [05] Κόκκινο πανί ο Λουίς Φίγκο
  • [06] Εκπληκτική νίκη του Ολυμπιακού
  • [07] Αρση Βαρών: Εντυπωσιακές εμφανίσεις η Ελλάδα
  • [08] Βόλεϊ: (Α1 γυναικών) Αρης-Ολυμπιακός 3-2
  • [09] Μαραθώνιος: Νίκη του Κενυάτη Τσέριγκατ

    [01] Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας

    24/11/2002 8:23:00 μμ

    Διακοπές της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα υπάρξουν αύριο από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5.30 το πρωί της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης και στην Αττική Οδό μεταξύ των κόμβων Μεταμόρφωσης και Κύμης λόγω τοποθέτησης γεφυρών σήμανσης. Τις ώρες αυτές θα γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό. Στο ρεύμα προς Λαμία από τον κόμβο της Ρενό μέσω των οδών Λαχανά-Δεκελείας-Τατοϊου-Δροσίνη (Νέα γέφυρα πάνω από την Αττική οδό - Τατοϊου - είσοδος εθνική οδό και από κόμβο Ρενό στην διασταύρωση Λαχανά-Δεκελείας, Τατοϊου-Δεκελείας-Αναγεννήσεως-Σίδερα Βλάχου.

    Στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση θα ακολουθεί τη διαδρομή από την παράπλευρη οδό μέχρι τον κόμβο Τατοϊου όπου θα μπαίνει στην εθνική οδό.

    Η συναρμολογηση των πινακίδων σήμανσης θα γίνεται στο παράπλευρο οδικο δίκτυο όπου κατά διαστήματα θα γίνεται προσωρινός αποκλεισμός.

    Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις παραπάνω ώρες την κίνησή τους στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της Αττικής Οδού και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων για να μην υπάρξουν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.

    [02] Θρίαμβος για το ''Λαϊκό Κόμμα'' στην Αυστρία

    24/11/2002 11:10:00 μμ

    Ο νικητής των εκλογών

    Βόλφγκαν Σιούσελ

    Θριάμβευσε το συντηρητικό "Λαϊκό Κόμμα" του Αυστριακού καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ. Πανηγυρική νίκη σημείωσε με ποσοστό 42,3% καταλαμβάνοντας 79 έδρες, στις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πέρασε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 36,9% και 69 έδρες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ακροδεξιών και εθνικιστικών θέσεων Κόμμα των Ελευθέρων με ποσοστό 10,16% και 19 έδρες, ενώ τέταρτο αναδείχθηκε το Κόμμα των Πρασίνων με ποσοστό 8,96% και 16 έδρες. Στις εκλογές κρίνονται οι 183 έδρες της Κάτω Βουλής.

    Τέσσερα κόμματα στην Αυστριακή Βουλή

    Τέσσερα κόμματα θα εκπροσωπούνται μελλοντικά στην Αυστριακή Βουλή, όπως συνέβαινε και κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

    Το Λαϊκό Κόμμα πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του σε βουλευτικές εκλογές, στην Αυστρία εδώ και 36 ολόκληρα χρόνια και μια αύξηση της δύναμής του κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες και κατά 27 έδρες σε σχέση με το αποτέλεσμά του στις προηγούμενες εκλογές της 3 Οκτωβρίου 1999 (27% και 52 έδρες).

    Βελτίωση κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες και 4 έδρες είχε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, απώλεσε όμως την πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά το 1966, αποτυγχάνοντας το στόχο του να τη διατηρήσει και να ηγηθεί ενός μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού.

    Συντριπτική ήττα φαίνεται ότι έχει υποστεί το Κόμμα των Ελευθέρων, που εξαιτίας της προκληθείσας πριν σχεδόν τρεις μήνες διάσπασής τους από τον ίδιο τον πρώην αρχηγό τους Γιεργκ Χάιντερ, έχασαν 16,7 ποσοστιαίες μονάδες και 33 έδρες σε σχέση με το 27% και τις 52 έδρες που είχαν κατακτήσει το 1999.

    Ελάχιστη βελτίωση, κατά 1,5 μονάδες και δύο έδρες έναντι του 7,4% και των 14 εδρών, είχαν οι Πράσινοι, που απέτυχαν και στους δύο στόχους τους, δηλαδή ένα διψήφιο ποσοστό και την παρεμπόδιση μιας νέας πλειοψηφίας κυβερνητικού συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Ελευθέρων.

    Ο αρχηγός των Ελευθέρων παραδέχθηκε τη συντριπτική ήττα

    Ο μεγάλος νικητής των σημερινών εκλογών αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος καγκελάριος Βόλφγκανγκ Σιούσελ σε δηλώσεις του στην Αυστριακή Τηλεόραση, μίλησε για θαυμάσιο όσο και απρόσμενο αποτέλεσμα του κόμματός του, που δεν αφήνει αμφιβολίες ως προς την επιθυμία των Αυστριακών για τον τρόπο διακυβέρνησής τους, σημειώνοντας τη μεγάλη υπευθυνότητα που συνδέεται με το αποτέλεσμα.

    Ο ίδιος θα έχει από αύριο διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των άλλων τριών κομμάτων της Βουλής για το σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση των δρομολογηθεισών μεταρρυθμίσεων, που, όπως είπε ο κ. Σιούσελ, επικροτήθηκαν με τη σημερινή ετυμηγορία των Αυστριακών.

    Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ τόνισε ότι η βελτίωση της δύναμης του κόμματός του μετά τις συνεχείς απώλειες που είχε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και την πικρία της απώλειας της πρώτης θέσης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πριν τις εκλογές πως θα παραμείνει στην αντιπολίτευση άν αναδειχθεί μόνον δεύτερο κόμμα, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει αρχηγός του κόμματος.

    Ο αρχηγός των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν νετρ Μπέλεν παραδέχθηκε πως δεν πέτυχε το στόχο του για ένα αποτέλεσμα που θα επέτρεπε συμμετοχή του κόμματός του σε μια κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλδημοκράτες , σημείωσε όμως την αύξηση της δύναμής του και την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος στην ιστορία των Πρασίνων.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός των Ελευθέρων Χέρμπερτ Χάουπτ παραδέχθηκε τη συντριπτική ήττα τους, την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνει πλήρως ο ίδιος, ενώ τόνισε πως τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν αύριο για την παραπέρα πορεία και το ενδεχόμενο συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με το Λαϊκό Κόμμα, ο ίδιος θα επιθυμούσε να παραμείνει αρχηγός του κόμματος, παρόλο που απέτυχε το στόχο για ένα ποσοστό τουλάχιστον 15% σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελευθέρους.

    Ανοικτό παραμένει για τους Ελευθέρους ο ρόλος τον οποίο θα θελήσει να παίξει μελλοντικά ο πρώην αρχηγός τους Γιεργκ Χάιντερ, ο οποίος μετά την πανωλεθρία τους, για την οποία, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ο ίδιος φέρει την πλήρη ευθύνη, δεν αποκλείεται να επιδιώξει να αναλάβει εκ νέου την αρχηγία ως "σωτήρας" τους.

    [03] Επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών στο Κασμίρ

    24/11/2002 8:50:00 μμ

    Ισλαμιστές αντάρτες επέδραμαν σε ινδουιστικό ναό στο ινδικό Κασμίρ, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 32, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο ώρες μετά την έναρξη της επιδρομής, στις 7.00 τοπική ώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέχιζαν να ανταλλάσσουν πυρά με τους αντάρτες που είχαν καταφύγει στο συγκρότημα του ναού Ραγκουνάθ, 150 ετών, που βρίσκεται στο κέντρο του Τζαμού, τη χειμερινή πρωτεύουσα της διαφιλονικούμενης περιοχής Τζαμού και Κασμίρ. Οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να πούν πόσοι προσκυνητές συνεχίζουν να παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στο συγκρότημα του ναού. Με τους 7 που σκοτώθηκαν σήμερα ο αριθμός των νεκρών την τελευταία εβδομάδα απο τις συγκρούσεις στην περιοχή ανέρχεται σε 36.

    [04] Ταραχές στο Οχάιο

    24/11/2002 8:22:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τους δρόμους του Οχάιο εκατοντάδες νεαροί. Οι ταραχές ξέσπασαν όταν φοιτητές βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας ράγκμπι του κολλεγίου του Οχάιο επί του Μίτσιγκαν. Η χαρά των οπαδών μετατράπηκε σε καταστροφική μανία, αφού έκαψαν και έσπασαν ό,τι βρέθηκε μπροστά τους. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τους θερμόαιμους νεαρούς και να περισώσουν ό,τι απέμεινε από την καταστροφική μανία τους. Σαράντα πέντε άτομα συνελήφθησαν για τις καταστροφές.

    [05] Κόκκινο πανί ο Λουίς Φίγκο

    Aννα Κούρτη 24/11/2002 10:24:00 μμ

    Το "κόκκινο πανί" για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ήταν ο Λουίς Φίγκο, στο μεγάλο ντέρμπυ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο "Κάμπ Νού" ο αγώνας διακόπηκε για δεκαπέντε λεπτά, καθώς οι φανατικοί της ομάδας δε συγχώρεσαν την "προδοσία" του πρώην αγαπημένου τους παίκτη. Εναντίον του εκτοξεύτηκαν πολλά αντικείμενα, ακόμη και ένα μεγάλο μπουκάλι από ουίσκι. Ο Φίγκο, ευτυχώς, διασώθηκε από τη μανία τών οπαδών.

    [06] Εκπληκτική νίκη του Ολυμπιακού

    Aννα Κούρτη 24/11/2002 9:20:00 μμ

    Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Ιωνικού με 6-0, ανεβαίνοντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα, μετά τους αγώνες της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Ο πρωταθλητής, που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με τον Σρέτσκο Κάτανετς στον πάγκο της, ήταν εντυπωσιακός και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στον Ιωνικό.

    Α' Εθνικής: Αποτελέσματα-βαθμολογία

    Σε αγώνες για την 8η ημέρα της Α' εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΟΦΗ-Αρης 1-2 Παναχαϊκή-Καλλιθέα 1-2 ΠΑΟΚ-Προοδευτική 4-1 ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 0-0 Ακράτητος-ΑΕΚ 3-2 Αιγάλεω-Παναθηναϊκός 0-0 Πανιώνιος-Ξάνθη 0-3 Ολυμπιακός-Ιωνικός 6-0

    Βαθμολογία:

    Ολυμπιακός 16 Ηρακλής 15 ΠΑΟΚ 15 ΑΕΚ 14 Αρης 14 Πανιώνιος 13 Προοδευτική 13 Παναθηναϊκός 13 Αιγάλεω 11 Ξάνθη 11 Ιωνικός 9 Καλλιθέα 8 Ακράτητος 7 ΟΦΗ 6 Γιάννινα 5 Παναχαϊκή 1

    Β' Εθνικής: Αποτελέσματα-βαθμολογία

    Σε αγώνες για την 8η ημέρα της Β' εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Χαλκηδόνα-Απόλλων Αθ. 1-1 Καβάλα-Κασσάνδρα 1-1 Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Β. 3-0 Κέρκυρα-Πανσερραϊκός 4-2 Ατρόμητος-Καλαμαριά 1-1 Καλαμάτα-Αθηναϊκός 3-0 Φωστήρας-Πανηλειακός 1-1 Πατραϊκός-Παναιγιάλειος 2-0

    Βαθμολογία (σε 8 αγώνες):

    Κέρκυρα 18 Πανσερραϊκός 14 Χαλκηδόνα 14 Ατρόμητος 14 Φωστήρας 14 Εθν. Αστέρας 13 Απόλλων 12 Καλαμαριά 12 Πανηλειακός 12 Καλαμάτα 10 Πατραϊκός 10 Ολυμπιακός Β. 9 Αθηναϊκός 8 Κασσάνδρα 8 Παναγιάλειος 3 Καβάλα 1

    Γ' Εθνικής: Βαθμολογία

    Σε αγώνες για την 11η ημέρα της Γ' Εθνικής, η βαθμολογία αναλυτικά:

    Θρασύβουλος 23 Ποσειδών Νέων Πόρων 23 Λεβαδειακός 21 Λύκοι 21 Νίκη Βόλου 20 Εργοτέλης 20 Αγροτικός Αστέρας 19 Αγιος Δημήτριος 15 Λεωνίδιο 15 Τρίκαλα 15 Καστοριά 14 Μαρκό 14 Αγιος Νικόλαος 14 Βύζας 13 Κιλκισιακός 12 Αχαρναϊκός 12 Εθνικός 11 Χανιά 9 Λάρισα 5 Ναυπακτιακός 3

    Να σημειωθεί η Λάρισα έχει ένα μηδενισμό και μείον τρεις βαθμούς

    Πηγή: ΑΠΕ

    [07] Αρση Βαρών: Εντυπωσιακές εμφανίσεις η Ελλάδα

    24/11/2002 7:26:00 μμ

    H 19χρονη Βίκυ Κασάπη

    Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Βίκυ Κασάπη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών της Βαρσοβίας. Η 19χρονη πρωταθλήτρια στα "βαρέα βάρη" (+75κ.) κατέλαβε την 5η θέση στο αρασέ (120κ.) και την 6η στο ζετέ (145κ.) και το σύνολο (265κ), σήμερα στη σάλα "Τόρβαρ". Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Θεανώ Κατσίδη που αγωνίστηκε στο Β' γκρουπ, στην κατηγορία των 75 κιλών, καταρρίπτοντας τα ατομικά της ρεκόρ, σηκώνοντας 100 κιλά στο αρασέ, 135 στο ζετέ και 235 στο σύνολο.

    Πέμπτη στον κόσμο η Εθνική Γυναικών

    Η Αναστασία Τσακίρη

    Την πέμπτη θέση στον κόσμο κατέλαβε η γυναικεία ομάδα Αρσης Βαρών, στη Βαρσοβία.

    Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας κατηγορίας (+75κ.) η Ελλάδα συγκέντρωσε 310 βαθμούς, ενώ κατέκτησε έξι μετάλλια με τις Τσακίρη (1 χρυσό-2 ασημένιο), Καστρίτση (1 ασημένιο-1 χάλκινο) και Ιωαννίδη (1 χάλκινο).

    Όσον αφορά στους άνδρες, η τελική βαθμολογία θα ανακοινωθεί την Τρίτη, μετά το τέλος των αγώνων.

    Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα (02:55 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ενώ, ο Κάχι Καχιασβίλι, θα παραμείνει για να παρακολουθήσει τον αγώνα της κατηγορίας του (105κ.) που θα γίνει αύριο.

    Η τελική κατάταξη στις γυναίκες:

    Κίνα 494 Ρωσία 481 Βουλγαρία 319 Ουγγαρία 317 ΕΛΛΑΣ 310 Ουκρανία 285 Ισπανία 283 Πολωνία 277 Τουρκία 264 ΗΠΑ 222

    Χάλκινος ο Παπαδόπουλος στο ζετέ

    Είχε θέσει ως στόχο μια θέση στην οκτάδα και ανέβηκε δύο σκαλιά πιο πάνω. Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο νεότερος αθλητής στην κατηγορία των 94κ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κατετάγη 8ος στο σύνολο με 370 κιλά, ενώ ήταν 9ος στο αρασέ (165κ.) και 7ος στο ζετέ (205κ.). Μια σπουδαία εμφάνιση, που άφησε ικανοποιημένο τον εθνικό προπονητή Χρήστο Ιακώβου και τον βοηθό του Γιάννη Κατσαϊδώνη.

    "Ενιωσα τα 200κ. πολύ βαριά και τα 205 το ίδιο. Μόλις σήκωσα τα 210 και πήγα να τα φέρω στο στήθος μου, είδα ότι δεν μπορούσα να τα καταφέρω. Αλλωστε δεν έχω κάνει ποτέ τόσα κιλά στην προπόνηση. Γενικά, είμαι ικανοποιημένος από την 8η θέση στο σύνολο, όμως αν είχα κάνει και τα 210 θα ήμουν ακόμη καλύτερα", είπε ο 19χρονος Σερραίος.

    Λίγα λεπτά αργότερα, δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς τα 210 κιλά θα του χάριζαν το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ.

    Τα αποτελέσματα στην κατηγορία των 94 κιλών:

    ΑΡΑΣΕ

    Ολιβερ Καρούζο (Γερμανία) 180 Νιζάμι Πασάεφ (Αζερμπαϊτζάν) 177,5 Μίλεν Ντόμπρεφ (Βουλγαρία) 175 Αλεξάν Καραπέτιν (Αυστραλία) 175 Ταλάτ Μπαγιάμ (Τουρκία) 172,5 Πάβελ Χάρκαβι (Λευκορωσία) 172,5 Σαντιάγκο Μαρτίνεθ (Ισπανία) 170 Σάντορ Ντιοζέγκι (Ουγγαρία) 170 Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΣ) 165

    ZETE

    Νιζάμι Πασάεφ (Αζερμπαϊτζάν) 215 Μίλεν Ντόμπρεφ (Βουλγαρία) 212,5 Κουρούς Μπαγκερί (Ιράν) 210 Ολιβερ Καρούζο (Γερμανία) 207,5 Αλεξάν Καραπέτιν (Αυστραλία) 207,5 Σαντιάγκο Μαρτίνεθ (Ισπανία) 205 Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΣ) 205 Βαλερί Πόκριβτσακ (Ουκρανία) 205

    Σύνολο:

    Νιζάμι Πασάεφ (Αζερμπαϊτζάν) 392,5 Μίλεν Ντόμπρεφ (Βουλγαρία) 387,5 Ολιβερ Καρούζο (Γερμανία) 387,5 Αλεξάν Καραπέτιν (Αυστραλία) 382,5 Σαντιάγκο Μαρτίνεθ (Ισπανία) 375 Σάντορ Ντιοζέγκι (Ουγγαρία) 372,5 Ταλάτ Μπαγιάμ (Τουρκία) 372,5 Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΣ) 370

    [08] Βόλεϊ: (Α1 γυναικών) Αρης-Ολυμπιακός 3-2

    24/11/2002 8:15:00 μμ

    Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 των γυναικών ο Αρης επικράτησε δύσκολα του Ολυμπιακού με 3-2 σετ. Τα κορίτσια του Αρη με αυτήν την νίκη βρίσκονται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Αποτελέσματα-βαθμολογίες

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

    Φιλαθλητικός-Πανελλήνιος 0-3

    ΑΕΚ-Μαρκόπουλο 0-3

    Παναθηναϊκός-Αίας Ευόσμου 3-0

    ΑΕ Βύρωνα/Αγ. Σώστη-Βριλήσσια 0-3

    ΕΑ Λάρισας-ΖΑΟΝ 3-2

    Αρης-Ολυμπιακός 3-2

    Βαθμολογία

    Πανελλήνιος 26 Βριλήσσια 23 Παναθηναϊκός 21 Φιλαθλητικός 20 Αρης 15 ΑΕ Βύρωνα/ΑΓ.Σώστη 13 Αίας Ευόσμου 13 Μαρκόπουλο 12 ΕΑ Λάρισας 8 ΖΑΟΝ 7 Ολυμπιακός 5 AEK 0

    [09] Μαραθώνιος: Νίκη του Κενυάτη Τσέριγκατ

    24/11/2002 7:57:00 μμ

    Ο Κενυάτης Τίμοθι Τσέριγκατ πήρε την πρώτη θέση στον διεθνή Μαραθώνιο του Σαν Σεμπαστιάν, καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε 2 ώρες 9 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, η επίδοση του Τσέριγκατ αποτελεί ρεκόρ για τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς το προηγούμενο ήταν 2.10.03 και το είχε σημειώσει τον Οκτώβριο του 1993 ο Βρετανός, Ρίτσαρντ Νέρουκαρν. Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Μαργκαρετ Ατουντογιανγκ, επίσης από την Κένυα, με επίδοση 2 ώρες 34 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 November 2002 - 22:02:49 UTC