Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό και εκλογές στο Εκτελεστικό του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Κόντρες στη Βουλή για τα Ολυμπιακά έργα
  • [03] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Ντ.Μπακογιάννη
  • [04] Συνδιάσκεψη για το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια
  • [05] Ελεύθερος ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας της ΕΕ
  • [06] ΠΑΟ: Πάλι εκτός αποστολής ο Κωνσταντίνου
  • [07] Ιντερ: Μοράτι εναντίον Κούπερ
  • [08] Μηνύουν τα McDonald's λόγω... παχυσαρκίας!

    [01] Κυπριακό και εκλογές στο Εκτελεστικό του ΠΑΣΟΚ

    25/11/2002 11:03:00 μμ

    Την ανάγκη ομοψυχίας και σύνεσης στο Κυπριακό ζήτησε ο Πρωθυπουργός στην εισήγηση του κατά την αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης ανάφερε πως το σχέδιο Ανάν είναι αφετηρία διαπραγμάτευσης, η οποία πρέπει να αφορά τα ουσιώδη θέματα. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Κύπρος σε διχοτόμηση εφόσον η διεθνής κοινότητα θεωρήσει ότι οι προσπάθειες επίλυσης είναι μάταιες και να αναγνωρίσει και νομικά το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Για αυτό το λόγο, τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η σημερινή συγκυρία για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης αλλά και λειτουργικής λύσης στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στην συνεδρίαση του Ε.Γ. έγινε και η αποτίμηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Οι προτάσεις του σχεδίου Ανάν, υποστήριξε ο κ. Σημίτης, πρέπει να εξεταστούν και υπό το πρίσμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι η ένταξη γεφυρώνει διαφορές, περιορίζει την εξάρτηση της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας από την Τουρκία και δυναμώνει κοινά συμφέροντα των δύο κοινοτήτων.

    Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τον κυρίαρχο λόγο έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά, την απόφαση της οποίας η Ελλάδα θα στηρίξει, ωστόσο πρόσθεσε πως για μια αγωνιστική πορεία απαιτείται ομοψυχία, σύνεση και νηφάλια επιχειρηματολογία, καθώς και αποφασιστικότητα στη γραμμή του εθνικού συμφέροντος για το μέλλον μιας επανενωμένης, κυρίαρχης Κύπρου.

    Ο κ. Σημίτης διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα διαπραγμάτευση και ότι η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να βιάζεται, αφού κάποτε θα έρθει η λύση του Κυπριακού. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου βέβαιο και υπενθύμισε ότι στα χρόνια που πέρασαν οι Τούρκοι εποίκησαν το νησί και τίποτα δεν αποκλείει να συνεχίσουν την προσπάθεια ανατροπής των δημογραφικών δεδομένων.

    Αποτίμηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

    Το Ε.Γ. ασχολήθηκε και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης του αποτελέσματος των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εγκρίνοντας την εισήγηση του γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Κώστα Λαλιώτη.

    Στην εισήγησή του, ο κ. Λαλιώτης επεσήμανε ότι, παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε σημαντική επιτυχία και ηττήθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ αναδείχτηκε το πρόβλημα της ακροδεξιάς.

    Ο γραμματέας του κόμματος έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες και τις προοπτικές της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι θεμιτό και αυτονόητο, το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2004.

    Τόσο το Κυπριακό όσο και η αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

    [02] Κόντρες στη Βουλή για τα Ολυμπιακά έργα

    25/11/2002 11:35:00 μμ

    Η προετοιμασία των Ολυμπιακών έργων βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή με αφορμή σχετική επίκαιρη επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις έργων με φωτογραφικές ρυθμίσεις. Απαντώντας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς τόνισε κανένα έργο δεν έχει δοθεί με απευθείας ανάθεση και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Ο κ. Αλευράς υποστήριξε ότι ο κομματικός ανταγωνισμός δεν πρέπει να πλήξει τη μεγάλη εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Αλευράς κατηγόρησε τη Ν.Δ. για "δαιμονολογία που απέχει από την πραγματικότητα για το τι γίνεται στα Oλυμπιακά έργα'' και διευκρίνισε ότι σε όλα τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ανατεθεί έχει προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας από το ελεγκτικό συνέδριο, ο οποίος συνιστά το πιστοποιητικό διαφάνειας και νομιμότητας των έργων.

    Στην επερώτησή της η ΝΔ προειδοποιεί ότι ο γενικός Ολυμπιακός προϋπολογισμός απειλεί ευθέως την εθνική οικονομία και ειδικότερα η βουλευτής Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ανέφερε ότι οι δαπάνες της Ολυμπιακής προετοιμασίας για τη διάρκεια του 2002-2003 θα υπερβούν κατά 433 εκατομμύρια ευρώ τον συνολικό προϋπολογισμό, μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για το Ολυμπιακό Χωριό, το τραμ, την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, τις χορηγήσεις για αθλητική προετοιμασία κ.λπ..

    Η κ. Πετραλιά τόνισε ότι οι υπερβάσεις στα Ολυμπιακά έργα μεθοδεύονται με τον κατακερματισμό μελετών και κατασκευών σε φάσεις και την υπογραφή πολλών αλληλοδιαδόχων συμβάσεων και συμπληρωματικών επεκτάσεων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι τα Ολυμπιακά έργα θα ξεπεράσουν τα 3 τρισ. δραχμές και επετέθη ευθέως κατά της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι ''η σύμβαση ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έγινε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να φιμωθεί η Βουλή και να γίνει απευθείας ανάθεση για να πάρουν το έργο συγκεκριμένοι προμηθευτές''.

    Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξέφρασε την άποψη ότι η Ν.Δ. προβαίνει σε υπερβολική αποτίμηση του κόστους των αγώνων, επισημαίνοντας ότι από τον Ολυμπιακό προϋπολογισμό του 1,5 τρισεκατομμυρίου δραχμών, η καθαρή Ολυμπιακή δαπάνη είναι 600 δισ., ενώ πρόσθεσε ότι η μέχρι τώρα εμπειρία από την πρόοδο των συμβάσεων δείχνει ότι τηρούνται οι προϋπολογισμοί των έργων.

    [03] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Ντ.Μπακογιάννη

    25/11/2002 8:12:00 μμ

    Την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας υπογράμμισαν μετά την πρώτη τους συνάντηση, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στο γραφείο της κ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία είναι απαραίτητη η συνεργασία για το καλό της πόλης, καθώς πολλά είναι τα θέματα σχετικά με το πράσινο, τις αναπλάσεις, το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης που αφορούν το ΥΠΕΧΩΔΕ και στα οποία ο δήμος θα παίξει σημαντικό ρόλο. Από την πλευρά της, η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι ο στόχος είναι κοινός για μια ομορφότερη και φιλόξενη πόλη για την οποία θα χρειαστεί συνεργασία και συντονισμός σε παρά πολλές δράσεις ώστε να κερδίσουμε χρόνο και πόρους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    [04] Συνδιάσκεψη για το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια

    25/11/2002 7:54:00 μμ

    Το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια και η αντιμετώπιση του είναι το θέμα Συνεδρίου που διοργανώνει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση στο Λονδίνο. Η συνδιάσκεψη αυτή, που μετέχουν αντιπροσωπείες από 57 χώρες, αποβλέπει στο να εξασφαλίσει πολιτική και λαϊκή υποστήριξη, καθώς και συνεργασία στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια αυτό είναι σοβαρό και για την Ελλάδα γιατί είναι εισαγόμενο, με πολλές διαστάσεις, όπως διακίνηση λαθρομεταναστών, ναρκωτικά και ξέπλυμα "μαύρου χρήματος".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πρώτα απ' όλα τις ίδιες τις χώρες από τις οποίες προέρχεται γιατί υπονομεύει τις προσπάθειες για ανασυγκρότηση και Δημοκρατία, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος γιατί είναι ένα πρόβλημα διεθνές και αφορά όλους.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει σειρά θεμάτων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στα Βαλκάνια, όπως να υπάρχει στενή παρακολούθηση της τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίπεδο των υπουργών Δημόσιας Τάξης και την ενεργοποίηση του Κέντρου στην Αυλώνα όπου θα υπάρχει στενή συνεργασία της Ελλάδας με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Γερμανία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Τα Βαλκάνια, όπως τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών κ. Μπλάκεντ έχουν εξελιχθεί στο βασικό σημείο εξόδου προς την Ευρώπη του οργανωμένου εγκλήματος, με δραστηριότητες όπως την παράνομη διακίνηση μεταναστών, τη διακίνηση γυναικών, ναρκωτικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δραστηριότητες οι οποίες υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια λίρες.

    [05] Ελεύθερος ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας της ΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 25/11/2002 8:42:00 μμ

    Απελευθερώνεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μη οικιακούς καταναλωτές από 1ης Ιουλίου 2004, ενώ η πλήρης απελευθέρωση για όλους τους καταναλωτές θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2007. Στο χρονοδιάγραμμα αυτό συμφώνησε σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας, με εκπροσώπηση από ελληνικής πλευράς του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργασθεί τον τρόπο εφαρμογής της απελευθέρωσης σε σχετική έκθεση-πρόταση που θα παρουσιάσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2006.

    Διασύνδεση δικτύων ΕΕ-Ανατολικής Μεσογείου

    Στο πλαίσιο αυτού του χρονοδιαγράμματος, υπογράμμισε ο υπουργός, προβλέπεται ο νομικός και λειτουργικός διαχωρισμός της διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι το πραγματικό κόστος υποδομής. Επιπλέον, σημείωσε ότι διαμορφώνονται πλέον νέες προοπτικές για την ασφαλή λειτουργία των δικτύων, την πρόσβαση όλων στις πηγές ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών.

    Αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία, ο κ Τσοχατζόπουλος, είπε πως θα προωθήσει κατά προτεραιότητα αυτές τις αποφάσεις, μεριμνώντας για τη σχετική προετοιμασία της αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την περιβαλλοντική διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης.

    ''Πρόκειται για μια δυναμική περίοδο υλοποίησης αυτών των αποφάσεων, κατά την οποία η Ελλάδα θα διασφαλίσει τη διασύνδεση των διευρωπαϊκών δικτύων της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με τις οποίες συνεργάζεται'', ανέφερε ο κ Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι ''η ελληνική προεδρία θα κριθεί στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής''.

    Τέλος, ο κ Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα ζήτησε και πέτυχε την εξαίρεση των μικρών νησιών, ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες στη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές ''άγονης γραμμής'' κατά την απελευθέρωση της αγοράς.

    [06] ΠΑΟ: Πάλι εκτός αποστολής ο Κωνσταντίνου

    Πηγή: ΑΠΕ 25/11/2002 8:14:00 μμ

    Χωρίς τον Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος έμεινε για μία ακόμη φορά εκτός αποστολής αναχωρεί αύριο (16.00) ο Παναθηναϊκός για την Τσεχία όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Σλόβαν Λίμπερετς για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν έκρινε πως ο Κύπριος επιθετικός δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό και όπως έπραξε και στους αγώνες με την Φενέρμπαχτσε και το Αιγάλεω τον απέκλεισε. Το κακό για την ομάδα αυτή την στιγμή βέβαια είναι το ότι ούτε και ο Εμανουελ Ολισαντέμπε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κάτι που φάνηκε άλλωστε και στην χθεσινή ισοπαλία (0-0) με το Αιγάλεω όπου ο "Μανώλης" αντικαταστάθηκε από τον Βαζέχα πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα (59΄).

    Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα στις τάξεις του Παναθηναϊκού επικρατεί δυσφορία όχι τόσο για την εμφάνιση της ομάδας (άλλωστε δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες) όσο για το γεγονός ότι ΑΕΚ και Ηρακλής έχασαν βαθμούς κόντρα σε Ακράτητο και Γιάννινα αντίστοιχα και με νίκη οι "πράσινοι" θα ανέβαιναν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Οσον αφορά στον αγώνα της Πέμπτης με την Σλόβαν Λίμπερετς πέραν του Μιχάλη Κωνσταντίνου, εκτός αποστολής έμειναν και οι Μπαρτζώκας, Λίνκαρ, Σαϊνιο και Μπόατενγκ.

    Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Μαρκαριάν θα παραχωρηθεί την Τετάρτη στο γήπεδο του αγώνα (19.00 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει η προπόνηση της ομάδας (19.30). Η αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του κ. Σκόρπιλ είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 της Τετάρτης ενώ μισή ώρα αργότερα (18.30) θα ακολουθήσει η προπόνηση της Σλόβαν.

    Στο μεταξύ άρχισε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος με τα Γιάννινα των οποίων οι τιμές ανέρχονται σε 15, 25 και 40 ευρώ. Από αύριο Τρίτη, θα διατίθενται και τα εισιτήρια του επαναληπτικού αγώνα της Αθήνας με την Σλόβαν Λίμπερετς (25, 50 και 100 ευρώ).

    [07] Ιντερ: Μοράτι εναντίον Κούπερ

    25/11/2002 8:09:00 μμ

    Η ήττα φέρνει πάντα γκρίνιες. Από τον κανόνα δεν μπορούν να εξαιρεθούν ούτε οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Στο Σαββατιάτικο ντέρμπι του Μιλάνου, η Ιντερ γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Μία ήττα που δεν προήλθε όμως από μια οποιαδήποτε ομάδα αλλά την "μισητή" και συμπολίτισσα Μίλαν. Το γεγονός αυτό και μόνο έφτανε για να προκάλεσει ρήξη στις σχέσεις του προπονητή των "νερατζούρι", Εκτορ Ραούλ Κούπερ, με τον πρόεδρο, Μάσιμο Μοράτι, παραμονές μάλιστα της αναμέτρησης με τη Νιουκάστλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Η απόφαση του Αργεντινού τεχνικού να ξεκουράσει αρκετούς συμπατριώτες του, μεταξύ των οποίων τους Ερνάν Κρέσπο και Χαβιέ Ζανέτι, προκάλεσε την μήνι του Μοράτι. "Μόλις είδα την ενδεκάδα, ήξερα ότι το παιχνίδι δεν θα τελείωνε καλά για μας", τόνισε ο πρόεδρος της Ιντερ, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην Corriere dello Sport.

    Ο πρόεδρος της Ιντερ που δεν προσπάθησε να κρύψει την οργή του πίσω από ωραίες εκφράσεις επιτέθηκε και προσωπικά στον Κούπερ κατηγορώντας τον μάλιστα ότι δεν παρέταξε την καλύτερη δυνατόν σύνθεση εναντίον της Μίλαν. "Ακόμη κι αν το παιχνίδι είχε τελειώσει 1-1, δεν θα υπήρχε καμία διαφορά. Ο Κούπερ πρέπει να καταλάβει ότι αυτός είναι ένας αγώνας τον οποίο πρέπει να κερδίσεις, όχι να φέρεις ισοπαλία. Με την καλύτερη Ιντερ (στον αγωνιστικό χώρο), θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι", τόνισε ο Μάσιμο Μοράτι, δείχνοντας έτσι την δυσαρεσκεία του προς τις επιλογές του Εκτορ Κούπερ.

    [08] Μηνύουν τα McDonald's λόγω... παχυσαρκίας!

    25/11/2002 6:56:00 μμ

    Μήνυση στη γνωστή αλυσίδα McDonald's υπέβαλαν μερικοί υπέρβαροι έφηβοι από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι θεωρούν την εταιρία υπεύθυνη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Ο δικηγόρος των εφήβων, Samuel Hirsch, υποστηρίζει ότι τα McDonald's παραβίασαν νόμο της Νέας Υόρκης, παραπλανώντας επίτηδες τους καταναλωτές, οι οποίοι πίστευαν ότι τα προϊόντα της εταιρίας είναι απολύτως υγιεινά και θρεπτικά.

    Τεράστιο το πρόβλημα στις ΗΠΑ

    Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρία δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκληθούν από την κατανάλωση "γρήγορου" φαγητού με αποτέλεσμα τα παιδιά να παρουσιάσουν προβλήματα, όπως διαβήτη, υψηλή πίεση και παχυσαρκία.

    Αν η υπόθεση φθάσει στα δικαστήρια και οι ενάγοντες κερδίσουν, οι εταιρίες fast food φοβούνται ότι θα υπάρξει σωρεία μηνύσεων εναντίον τους και ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπέρογκες αποζημιώσεις, παρόμοιες με αυτές που ζημίωσαν τις καπνοβιομηχανίες.

    Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα για την παχυσαρκία στις ΗΠΑ, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες Aμερικανούς είναι παχύσαρκοι. Περίπου 54.000.000 άνθρωποι είναι παχύσαρκοι και εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία. Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο σοβαρή που ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους παρότρυνε τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να μειωθούν τα υπέρογκα έξοδα του κράτους για την υγεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 November 2002 - 21:59:07 UTC