Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχιζοφρενής ο αεροπειρατής της Alitalia
  • [02] Τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] Οκτώ στα οκτώ για την εθνική μπάσκετ
  • [04] Έκκληση Αγγελόπουλου για χαμένα φιλμ

    [01] Σχιζοφρενής ο αεροπειρατής της Alitalia

    27/11/2002 9:47:00 μμ

    Πρώην αστυνομικός με διανοητικές διαταραχές ήταν ο επίδοξος αεροπειρατής, που αποπειράθηκε σήμερα να κάνει αεροπειρατεία κατά τη διάρκεια πτήσης της Alitalia, από την Μπολόνια στο Παρίσι. Ο Στέφανο Σαβοράνι, 29 ετών, απείλησε μ΄ ένα τηλεκοντρόλ, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν συνδεδεμένο με βόμβα, που ήταν τοποθετημένη στην χειραποσκευή του, το πλήρωμα του αεροπλάνου και διέταξε τον πιλότο να αλλάξει κατεύθυνση.

    Το πλήρωμα σύντομα αντιλήφθηκε ότι το τηλεκοντρόλ ήταν απολύτως ακίνδυνο και τον ακινητοποίησε.

    Το έχει ξανακάνει

    Στη διάρκεια του μικρής διάρκειας περιστατικού, ο Σαβοράνι είπε κάποια στιγμή ότι κάνει αεροπειρατεία στο αεροσκάφος εξ ονόματος της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν Αλ Κάιντα και κάποια άλλη στιγμή, ότι πραγματοποιεί μια τρομοκρατική ενέργεια "κατά του Μπιν Λάντεν".

    Η μητέρα του δήλωσε στα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων ότι ο γιος της πάσχει από σχιζοφρένεια και κάνει θεραπεία έπειτα από διάφορες προηγούμενες απόπειρες αεροπειρατείας.

    "Θεέ μου, έχει ξανακάνει το ίδιο πράγμα", είπε όταν έμαθε το πρόσφατο περιστατικό, αναφερόμενη σε απόπειρα αεροπειρατείας, που είχε κάνει στις 2 Μαρτίου το 1999.

    Η αστυνομία συνέλαβε τον Σαβοράνι, μετά την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους που μετέφερε τουλάχιστον 57 επιβάτες και την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Σεντ Εξιπερί στη νότια γαλλική πόλη Λιόν.

    [02] Τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων

    Αννίτα Πασχαλινού 27/11/2002 8:22:00 μμ

    Δεκαεπτά ημέρες Ολυμπιακών Αγώνων, είκοσι οκτώ ολυμπιακά αθλήματα, τριάντα επτά αγωνιστικές εγκαταστάσεις, 5.300.000 εισιτήρια προς διάθεση, με στόχο πωλήσεων εκατόν ογδόντα τρία εκατομμύρια Ευρώ. Τα παραπάνω οικονομικά μεγέθη και τις ενδεικτικές τιμές εισιτήριων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή, παρουσιάζοντας την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει το 2004, σε ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ.

    Πόσο θα στοιχίσουν

    Κατά 34% φθηνότερη από την αντίστοιχη μέση τιμή των εισιτηρίων των Αγώνων του Σίδνεϊ, αναμένεται να είναι η μέση τιμή των εισιτηρίων της Αθήνας.

    Η εν λόγω διαπίστωση προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αθήνα 2004 και σύμφωνα με τα οποία:

    Από τα 5,300,000 Εισιτήρια που θα διατεθούν:

    3,6000,000 Εισιτήρια δηλαδή το 68% του συνόλου θα κοστίζουν έως 30 Ευρώ 2,900,000 Εισιτήρια δηλαδή το 55% του συνόλου θα κοστίζουν έως 20 2,000,000 Εισιτήρια δηλαδή το 38% του συνόλου θα κοστίζουν 10 ή 15 Ευρώ

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τα Αθλήματα θα κυμαίνονται από 10 -300 Ευρώ ενώ οι αντίστοιχες για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης θα κυμανθούν από 50-950 Ευρώ.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια των Αγώνων θα παρέχουν επίσης δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής Μεταφοράς από και προς τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις.

    Πότε και από που θα τα προμηθευτούμε;

    Στις 12 Μαΐου 2003, θα ξεκινήσει, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες του κόσμου, η διάθεση τους για το κοινό.

    Σημαντική παράμετρος η οποία πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ίσα δικαιώματα απόκτησης τους έχουν όλοι οι κάτοικοι της ΕΕ.

    Οι κάτοικοι της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου θα μπορούν να κάνουν online παραγγελίες από το site της ΟΕΟΑ ή μέσω των καταστημάτων της ALPHA BANK (χορηγός των Αγώνων), ή μέσω οποιασδήποτε Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της ΕΕ, ήμέσω του διορισμένου από την ΕΟΕ της χώρας τους, Επίσημου Πράκτορα Πωλήσεων.

    Ένα μήνα νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2003, θα διανεμηθεί δωρεάν στο κοινό από την ΑΘΗΝΑ 2004, ο «Επίσημος Οδηγός Παραγγελίας Εισιτηρίων».

    Ο συγκεκριμένος οδηγός θα περιλαμβάνει την αίτηση παραγγελίας, το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα, τις τιμές καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραγγελία των εισιτηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και στο site της ΑΘΗΝΑ 2004.

    Την ίδια περίοδο και μέχρι την περίοδο των Αγώνων, θα λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο με σκοπό την Εξυπηρέτηση του κοινού σε θέματα Εισιτηρίων.

    Τρία διαφορετικά πακέτα εισιτηρίων

    Τρία διαφορετικά είδη εισιτηρίων θα τεθούν προς διάθεση του κοινού

    Μεμονωμένα Εισιτήρια που αφορούν συγκεκριμένη ημέρα και αγώνισμα Συνδυασμοί Εισιτηρίων που περιλαμβάνουν Εισιτήρια για το ίδιο ή διαφορετικά αγωνίσματα σε συνεχόμενες ημέρες. Πακέτα Εισιτηρίων που διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό και περιλαμβάνουν Εισιτήρια για τα πλέον δημοφιλή Αθλήματα και σε πολύ καλές θέσεις στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις.

    Οι Συνδυασμοί Εισιτηρίων όπως και τα Μεμονωμένα Εισιτήρια θα πωλούνται στην ονομαστική τους τιμή. Οι τιμές των Πακέτων θα είναι καθορισμένες και θα ξεπερνούν το άθροισμα της ονομαστικής τιμής των Εισιτηρίων που θα περιλαμβάνονται σε αυτά.

    Δέσμευση εισιτηρίων για χορηγούς και ολυμπιακή οικογένεια

    Να υπογραμμισθεί ότι η Αθήνα 2004 έχει ήδη δεσμεύσει τα εισιτήρια που θα διατεθούν προς ορισμένες κατηγορίες θεατών, οι οποίοι διατηρούν δεσμούς μαζί της βάσει συμβατικών υποχτρεώσεων (χορηγοί, Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους κατόχους ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και τη ΔΟΕ.

    Τυχόν επιστροφές τους θα διατεθούν στο κοινό όταν αυτές πραγματοποιηθούν.

    [03] Οκτώ στα οκτώ για την εθνική μπάσκετ

    27/11/2002 10:44:00 μμ

    Αήττητη παραμένει η εθνική ομάδα, μετά από οκτώ αγώνες της ημιτελικής φάσης του ευρωμπάσκετ 2003, καθώς επικράτησε και επί της Δανίας με 75-60, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στα τελικά της Σουηδίας. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, κατάφερε να κρατήσει το αήττητο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι διαθέτει διάρκεια. Οι Δανοί σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν έδειξαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα από την εθνική μας. Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα ήταν οι Φώτσης και Παπαδόπουλος, που σημείωσαν 17 και 13 πόντους αντίστοιχα.

    Ιωαννίδης: ''Λείπει ο ηγέτης''

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του, λέγοντας ότι κατέβηκαν χαλαρά στο γήπεδο και δεν έπαιξαν σαν ομάδα.

    Ο Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι η ομάδα έχει ταλέντο, όμως αυτή τη στιγμή λείπει ο ηγέτης που θα πάρει την ομάδα επάνω του και για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουν το βάρος σε άμυνα και επίθεση.

    Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε ακόμα για έλλειψη κουλτούρας στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από τη δεκάδα του Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας ότι τον άφησε εκτός, ξέροντας ότι θα του έλειπε ένα πολύτιμο εργαλείο.

    [04] Έκκληση Αγγελόπουλου για χαμένα φιλμ

    27/11/2002 9:37:00 μμ

    Ανεκτίμητης αξίας πρωτογενές υλικό από τα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου παρελήφθη κατά λάθος από άγνωστο στις εννέα το πρωί, στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Ο σκηνοθέτης απευθύνει έκκληση σε όποιον παρέλαβε τα φιλμ να μην ανοίξει το δέμα, διαστάσεων περίπου 20 επί 30, γιατί το υλικό είναι ανεμφάνιστο και θα καταστραφεί στην επαφή του με το φως. Το δέμα είχε παραλήπτη την εταιρεία επεξεργασίας εικόνας "Σινεμάτζικ". Τα γυρίσματα της ταινίας "Tο λιβάδι που δακρύζει", έγιναν σε ένα πρωτόγνωρων διαστάσεων, για τα ελληνικά δεδομένα, σκηνικό και είναι σχεδόν αδύνατον να επαναληφθούν. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τα χαμένα φιλμ να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 0944-442387, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 November 2002 - 22:00:57 UTC